Jeg havde en pose afskallede hasselnødder i mit skab, og ledte derfor efter en hasselnøddekage – jeg synes jeg fandt den perfekte kage.
Jeg er godt klar over, at hasselnøddekage med brunet smør lyder lidt mærkeligt, men jeg synes man skal give den en chance, for smagen er helt sublim. Den gode smag fås, ved at brune smørret med en vaniljestang til det bliver nøddeagtigt og karamelliseret – det gør nøddesmagen meget intens og  velsmagende. Jeg lod kagen køle lidt før jeg puttede en chokoladeganache på toppen, men jeg tror godt at man ville kunne dele kagen i flere bunde, og lægge dem sammen med en hindbærcreme eller lignende.
Opskriften passer perfekt til en almindelig springform. Hvis du ikke kan få afskallede hasselnødder, så brug almindelige hasselnødder og rist dem på en tør pande, hvorefter de kommes i et viskestykke og skrællen nulres af. Kagen smager perfekt til en kop te.

Opskrift til 1 hasselnøddekage
140 g afskallede hasselnødder
225 g smør + lidt til at smøre formen
1 vaniljestang
170 g flormelis
45 g mel
5 æggehvider
3 spsk sukker

Chokoladeganache
100 g mørk chokolade 70 %
¼ l piskefløde
½ tsk. nescafé

Forvarm ovnen til 180 grader.
Rist hasselnødderne på en ikke alt for varm pande i 5 minutter – eller til de er gyldne.
Put bagepapir i bunden af en springform og smør siderne med smør.
Smelt smørret med kornene fra vaniljestangen.
Kør hasselnødder til en passende konsistens på en foodprocessor eller brug en stavblender. Bland mel og flormelis i nøddeblandingen og rør den brunede smør i.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend æggehviderne i hasselnøddeblandingen.
Hæld dejen i springformen.
Bag kagen 45 minutter og lad den køle 30 minutter inden chokoladeganachen smøres på.
Varm alle ingredienserne til chokoladeganachen over et vandbad og smør blandingen på kagen når ganachen er let afkølet.

10 svar til Hasselnøddekage med brunet smør

  1. Rikke siger:

    NØJ! Hvor ser den lækker ud :P

  2. Victoria siger:

    for næsten lyst til at prøve at bage sådan en selv :D

  3. sarah siger:

    Hej VIictoria,
    Det synes jeg du skal gøre, den er ret let at bage og smager rigtig godt.
    Venligst Sarah

  4. sanne skjødt siger:

    Hej Sarah,
    Skriver fra online magasinet theCITYHOUR
    Vil meget gerne i kontakt med dig. Vil du sende mig en mailadresse, så jeg kan skrive til dig?
    På forhånd tak.
    Mange hilsner,
    Sanne

  5. Hanne siger:

    Hej Sarah
    Jeg er lidt usikker på ovntemperaturen. Kan det passe, at der står 350 grader – det er lidt over niveau for en almindelig oven:) Skal der stå 150 i stedet?
    Tak for en god opskriftside i øvrigt.

  6. sarah siger:

    Hej Hanne,
    Tak for din kommentar, jeg vil straks rette fejlen, der skal stå 180 grader. Det er fordi opskriften er amerikansk og kagen skulle have 350 grader fahrenheit.
    Mvh Sarah

  7. Hanne siger:

    Tænkte nok, det var sådan noget:) Tak

  8. Amber Lynn Garcia siger:

    I made this cake this evening and I am definitely saving this recipe. So delicious and house favorite! Thanks so much!

  9. Kerstin siger:

    Hej Sarah.
    Nej, hvor spændende. Den må jeg prøve.
    Du skriver, at hasselnødderne skal hakkes til en passende konsistens. Hvad er det? Skal de males helt fint og have funktion som mel (der skal meget lidt hvedemel i kagen)eller skal de hakkes groft eller måske mellemfint? Af erfaring ved jeg, at det betyder en del for en kages konsitens.
    Mvh.
    Kerstin

  10. sarah siger:

    Hej Kerstin,
    Jeg ville sige, at det skal hakkes mellemfint – men det er lidt tid siden at jeg bagte den så jeg kan ikke huske det hetl præcist.
    Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager