Gulerodscupcakes med flødeostfrosting
Faste læsere af sarahskager.dk vil vide, at jeg henter min inspiration til kager i USA. Min fornemmelse er, at jo længere syd man bevæger sig i USA, des større virker det også til at kagerne bliver, specielt på østkysten.
I 2008 kørte min kæreste og jeg rundt i sydstaterne og jeg blev så dybt fascineret over deres madkultur og kager, at jeg købte flere kogebøger med opskrifter på sydstaternes lækkerier med hjem. I en af bøgerne stiftede jeg bekendtskab med Paula Deen, sydstaternes svar på englændernes Delia Smith. Hun siger aint og y’all og laver mad, som man bestemt ikke skal være fedtforskrækket for at spise.
I de tropiske sommeraftener i South Carolina så jeg Paula Deen svinge gryderne på Food Network – en amerikansk kanal kun med madprogrammer. Det virkede som om, at hun altid stod og lavede southern fried chicken, pulled pork, cheesecake eller en anden voldsomt amerikansk ret.
Og hvorfor fortæller jeg jer alt dette? Opskriften på disse gulerodscupcakes kommer fra Paula Deen og indeholder ananas og masser af krydderier udover selvfølgelig masser af gulerødder og nødder. Lige en kage efter min smag, saftig og med smæk på krydderierne. Lav dem, luk øjnene og drøm jeg til fantastiske South Carolina.
Ps. Jeg lavede frostingen med for lidt flormelis og resultatet ses på billedet, den smattede ud, hvis du holder dig til opskriften og accepterer at frostingen er sød, er det ingen problemer.
God bagelyst,
Sarah
Opskrift på 24 gulerodscupcakes
4 æg
2 dl. smagsneutral olie
200 g. sukker
50 g. brun farin
1 dåse ca. 500 g. finthakket ananas
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. mel
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 tsk. kanel
1/4 tsk. muskat
1/8 tsk. stødt nelliker
250 g. revet gulerod
100 g. valnødder eller pecannødder
metalmuffinsform
papirsforme
Frosting:
100 g blødt smør
225 g philidelphia
350 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang
kokosflager til dekoration
- Forvarm ovnen til 185 grader.
- Pisk æg, olie, sukker og brun farin sammen med en elmisker. Pres noget af ananassaften ud af stykkerne og vend den hakkede ananas i blandingen.
- Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt, kanel, muskat og stødt nellike i æggeblandingen.
- Rør gulerødder og nødder i.
- Sæt papirsforme i en metalmuffinsform og fyld dem ¾ op.
- Bag kagerne på varmluft ca. 15-20 minutter.
- Lad kagerne køle fuldstændig når de er færdige.
- Rør alle ingredienserne til frostingen sammen, dekorer kagerne og pynt med kokosflager.
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
LÆKKERT! Det skal helt sikkert prøves :)
Men sååååå slemme er de da heller ikke. Det vil jeg i hvert fald bilde mig ind, og håbe på at troen gør at de ikke sætter sig på sidebenene ;)
Hende Paula Deen gad jeg godt se i aktion, og disse gulerodscupcakes ser da også voldsomt gode ud!
lækker lækker kage glæder mig til at prøve den :)
Hej Mie,
Tjek denne ud: http://www.youtube.com/watch?v=42oUVwyFsZI&feature=related
– her frituresteger Paula et stykke cheesecake,
MVh. Sarah
Friturestegt cheesecake med “indbagt” mælkechokolade, rullet i powder sugar og toppet med jordbær- OG chokolade sovs er officielt noget af det mest vanvittige jeg nogensinde har set. Skøn syndig side du har Sarah, jeg har bagt en del af dine kager efterhånden- de slår aldrig fejl.
Hej Sarah
Jeg vil bare endnu engang sige tak for en dejlig side (den er gemt under farvoritter både på computer/iPad og iPhone)..
Men vil hør om når du nu er så glad for amerikans inspireret kager om du så har smagt peanutbutter cupcakes, de er også helt fantastiske….
Mvh Gitte
Hej Rikke,
Tusind tak!!
Mvh. Sarah
Hej Gitte,
Jeg vil gerne lave noget med PB, men de gange jeg har prøvet er det slået fejl – så det er nok ikke lige rundt om hjørnet,
Mvh. Sarah
Hej Sarah
Jeg synes det lyder toplækkert med de her cupcakes, men studsede lidt over at der skal natron i, når der er bagepulver. Natron bruger man jo primært, sammen med noget syreholdigt eksempelvis kærnemælk, men det er måske ananas der gør det?
KH Nanna, den undrende
Hej Nanna,
De er også super gode. Det er rigtigt med natron og det syreholdige, og jeg ved ikke hvorfor der er begge dele i, ved bare at der både er natron og bagepulver i mange amerikanske opskrifter,
Mvh. Sarah
Og smøret til frosting, skal det være usaltet?
Hej Søs,
Det bestemmer du selv, smager mere af smør hvis det er saltet,
Mvh. Sarah
Farin kan også bruges sammen med natron
– det har samme effekt som syren fra kærnemælk mv som ellers typisk ses sammen med soda/natron
Så hvis I ser en opskrift med farin og natron- så kan man ikke bare erstatte farin med sukker – det kommer til at amager stærkt af natron :(
Hej Sara,
Jeg er en stor fan af din side og dine opskrifter. Jeg er selv i gang med at oprette en blog om kager, og i den forbindelse vil jeg rigtig gerne bede om tilladelse til at linke til din side?
Hej Cecilia,
Hermed givet,
Mvh. Sarah
Hej Sarah.
Kan man erstatte ananas med f.eks. æble? Eller helt undlade det?
Tak for en skøn hjemmeside.
Hej Cille,
Ved det ikke, men prøv evt. med samme mængde revet æble, eller samme mængde revet gulerødder,
MVh. Sarah
Hej Sarah
Tak for nogle super gode opskrifter. Prøvede dine bananmuffins med valnød i weekenden og de var en stor succes.
Nu vil jeg gerne prøve dine gulerodscupcakes, men vil høre hvordan man laver frostingen uden brug af smør???
MVH Katrine
Hej Katrine,
Jeg har ingen opskrift, du må google dig frem til en uden smør,
Mvh. Sarah
Hej Sarah
Ekstrrrremt lækre cupcakes. Selve kagen er lækker og krydret, så det gør ikke noget overhovedet at frostingen er sød. Og så sød synes jeg heller ikke den er ;)
Tip: Hvis man ikke lige får spist dem alle med det samme (for der er mange, og de mætter!), kan man sagtens sætte frostingen i køleskabet, og så putte det på som man får spist dem. Min frosting satte jeg i køleskabet onsdag el. torsdag, og nu, søndag, er den stadigvæk fin efter en hurtig piskning. (Ikke at jeg ikke har fået spist dem alle, frostingen går nu til 2. portion)
Kan kun anbefale!
Tak Sarah, har aldrig smagt en cupcake så god..
Vh Signe
(Til Søs)
Det salte i smøret, og i det hele taget salt, fremhæver det søde. Jeg synes den smager af mere med saltet smør – men det er jo bare min mening:)
Hej Signe,
Tak for kommentaren, jeg syntes også selv at de blev ret vellykkede,
Mvh. Sarah
MUMS!!!
Hvor er de gode….
Ved ikke om det er mig der gør noget galt eller hvad der lige skete, men min frosting blev meget tynd så den glad af kagerne. Det synes jeg var rigtig ærgeligt – vil jo gerne at de ser lækre og fine ud. (Vil rigtig gerne dekorere kagerne med frostind fra frysepose) Har du et tip til hvordan frostingen kan blive mere stiv? Jeg brugte kærgården, philidelphia og flormelis.
Mvh Malene Rasmussen
Hej Malene,
Fejlen er at du bruger kærgården og ikke rigtig smør. Kærgården er et blandingsprodukt der indeholder vand – så det er sikkert derfor din frosting blev flydende. Du kan f.ex. bruge Lurpak. Hvis din frosting stadig skulle blive flydende med lurpak, kan du putte mere flormelis i,
Mvh. Sarah
TAK – det vil jeg helt sikkert prøve. Tænkte nok at det var der fejlen lå.
Endnu engang tak for en super hyggelig og skøn side ;)
Virkelig lækker opskrift. Er vild med den ostefrosting.
Er opskriften til 24 alm. str. cupcakes eller minicupcakes?
Og kan man bruge philadelphia light i frostingen?
Hej IC,
Det er 24 almindelige størrelse cupcakes, har ikke prøvet med light så ved ikke om det fungerer – det må du google,
Mvh. Sarah
Hej Sarah,
Alle dine kager ser bare så lækre ud, men jeg har lige et par spørgsmål; kan man undlade ananas i gulerods cupcakes opskriften? Og du bager cupcakes i papirforme i metalforme, men jeg har ikke metal forme, så kan det gøres kun i papirformene?
Mange hilsner
signe
Hej Signe,
I papirsforme bliver cupcakes med flade og ikke så pæne. Ved desværre ikke hvordan det går uden ananasen, du kunne jo prøve og putte lidt mere gulerod i i stedet for,
Mvh. Sarah
[…] der findes – uden tvivl. Når du har bagt dem vil du give mig ret! Det er fantastiske Sarahs Kager der skal have credit for denne opskrift. Hun har i øvrigt også rigtig mange andre super lækre […]
hej Sara,
jeg vil bare lige høre, hvilken smagsneutral olie foretrækker du? :)
mvh Anne-Mette
Hej Anne-Mette,
Du kan bruge solsikkeolie eller vindruekerneolie – jeg har ikke nogen favorit mellem de to, de smager jo ikke rigtig af noget,
Mvh. Sarah
MAN HVOR ER DE LÆKRE!!! første forsøg og intet kiksede, det er fandme noget af en nem opskrift!!!
Hej Sara:)
Dine cupcakes ser så lækre ud<3
Kan man godt bare bruge smør istedet for philadelphia??
Ps.mega god Web side;)
Hej Julie,
Ja du kan godt erstatte philadelphia med smør, men det bliver måske en lidt tung omgang,
Mvh. Sarah
Hej :o)
Disse er så lækre. Men jeg har endnu ikke prøvet at fryse dem, og nu står jeg og skal have gæster, hvor jeg ikke kan nå det hele samme dag – har du prøvet at fryse disse og blev de gode ved alm. stueoptøning bagefter?
De er sindssygt gode. Har du prøvet at fryse dem?
Hej Anne,
De kan godt fryses uden frostingen,
Mvh. Sarah
Hej Sarah og andre
Jeg har lige siddet og læst bemærkningerne til de her fantastiske cupcakes igennem. Jeg har bagt dem temmelig mange gange efterhånden og kan fortælle at:
Rapsolie er en glimrende smagsneutral olie at bruge
Hvis man laver minicupcakes bliver der ca. 85-90 af denne opskrift
Man kan sagtens fryse dem og hvis man så skal ha’ lidt ekstra tid i sit program, er det ikke noget problem at tylle frostingen på mens de er frosne og sætte dem i køleskab, så har man det af vejen…
Med andre ord Sarah, så er det her en aldeles fremragende opskrift, og jeg har givet den videre rigtig mange gange allerede! :-)
Mange hilsner fra Susan
PS: Forøvrigt er jeg temmelig afhængig af HELE din side! Det er altid her jeg leder først, hvis jeg skal finde på noget nyt at bage!
Hej Sarah!
Disse cupcakes lyder fantastiske, og dine opskrifter er altid så dejlig pædagogiske at følge, tak for dem! Jeg har et enkelt spørgsmål inden jeg giver mig i kast med bagningen: Du skriver at lidt af ananas-saften skal presses ud af stykkerne. Skal saften i dejen, eller skal den bare smides ud?
Tak! -Julie
Hej Julie,
Det skal bare smides ud,
Mvh. Sarah
Hej Sarah
Tak for en inspirerende side!
Kan jeg bruge frisk ananas i stedet for ananas på dåse? – Og hvis ja, er det stadig 5oo g. der skal i?
Jeg går ud fra at 5oo g. ananas på dåse er vægten uden saften?
Mvh
Iris
Hej Iris,
Du kan sagtens bruge frisk ananas – det er bare lækkert, og stadig 500 g, men klem lidt af væden ud,
Mvh. Sarah
Hej, jeg ville lige høre om din mening. Jeg elsker simpelthen den her opskrift og vil rigtig gerne lave dem til en Halloween fest. Ved du om jeg kan putte orange/gul frugt farve i min frosting, eller vil du mene jeg skal bruge noget marcipan med farve i?
Hilsen en meget glad følger. :3
Hej Lyra,
Jeg tror det nemmeste ville være at putte gul farve i frostingen! Jeg synes selv at marcipan er lidt tricky at arbejde med som dekoration,
Mvh. Sarah
Hej Sarah
Jeg skal bage en gulerodskage, og synes at disse cupcakes ser rigtige gode ud. Kan opskriften bruges til en kage i stedet?
Hej Kagenysgerrig,
Det kan du sikkert godt, men har ikke nogen idé om bagetid osv. så du må eksperimentere,
Kh. Sarah
Hej Sarah
Lavede dine utroligt lækre gulerodscupcakes til et tøsearrangement med kager, boller og kaffe. De var dagens favorit uden tvivl :) Dejlig saftige og krydrede – mums! Jeg har netop bagt din gulerodskage, og den dufter himmelsk (ærgeligt, at gæsterne først kommer i morgen). TAK for nogle skønne opskrifter, som får mig tilbage til det amerikanske land i tankerne.
Venlig hilsen
Louise
Tak for din kommentar Louise – jeg er glad for at du kan bruge opskrifterne,
Kh. Sarah