Faste læsere af sarahskager.dk vil vide, at jeg henter min inspiration til kager i USA. Min fornemmelse er, at jo længere syd man bevæger sig i USA, des større virker det også til at kagerne bliver, specielt på østkysten.
I 2008 kørte min kæreste og jeg rundt i sydstaterne og jeg blev så dybt fascineret over deres madkultur og kager, at jeg købte flere kogebøger med opskrifter på sydstaternes lækkerier med hjem. I en af bøgerne stiftede jeg bekendtskab med Paula Deen, sydstaternes svar på englændernes Delia Smith. Hun siger aint og y’all og laver mad, som man bestemt ikke skal være fedtforskrækket for at spise.
I de tropiske sommeraftener i South Carolina så jeg Paula Deen svinge gryderne på Food Network – en amerikansk kanal kun med madprogrammer. Det virkede som om, at hun altid stod og lavede southern fried chicken, pulled pork, cheesecake eller en anden voldsomt amerikansk ret.
Og hvorfor fortæller jeg jer alt dette? Opskriften på disse gulerodscupcakes kommer fra Paula Deen og indeholder ananas og masser af krydderier udover selvfølgelig masser af gulerødder og nødder. Lige en kage efter min smag, saftig og med smæk på krydderierne. Lav dem, luk øjnene og drøm jeg til  fantastiske South Carolina.
Ps. Jeg lavede frostingen med for lidt flormelis og resultatet ses på billedet, den smattede ud, hvis du holder dig til opskriften og accepterer at frostingen er sød, er det ingen problemer.
God bagelyst,
Sarah

Opskrift på 24 gulerodscupcakes
4 æg
2 dl. smagsneutral olie
200 g. sukker
50 g. brun farin
1 dåse ca. 500 g. finthakket ananas
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. mel
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 tsk. kanel
1/4 tsk. muskat
1/8 tsk. stødt nelliker
250 g. revet gulerod
100 g. valnødder eller pecannødder
metalmuffinsform
papirsforme

Frosting:
100 g blødt smør
225 g philidelphia
350 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang
kokosflager til dekoration

 1. Forvarm ovnen til 185 grader.
 2. Pisk æg, olie, sukker og brun farin sammen med en elmisker. Pres noget af ananassaften ud af stykkerne og vend den hakkede ananas i blandingen.
 3. Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt, kanel, muskat og stødt nellike i æggeblandingen.
 4. Rør gulerødder og nødder i.
 5. Sæt papirsforme i en metalmuffinsform og fyld dem ¾ op.
 6. Bag kagerne på varmluft ca. 15-20 minutter.
 7. Lad kagerne køle fuldstændig når de er færdige.
 8. Rør alle ingredienserne til frostingen sammen, dekorer kagerne og pynt med kokosflager.
Tagged with:
 

58 Responses to Gulerodscupcakes med flødeostfrosting

 1. Jette Storm siger:

  Ej de er simpelhen bare gode de her cupcakes dem går man ikke fejl af. Alle er bare helt vilde med dem. Ros til dig

 2. Anne Schelde siger:

  Jeg skal bage i morgen, ville Man kunne lave en lagkage med samme dej og så bare bruge frostingen til fyldet?

 3. sarah siger:

  Hej Anne, det kan du sikkert godt, men har ikke selv prøvet det, så du må gøre det lidt på fornemmeren. Jeg ville nok lave en gulerodskage med frosting på toppen hvis det var mig, kh. Sarah.

 4. […] der findes – uden tvivl. Når du har bagt dem vil du give mig ret! Det er fantastiske Sarahs Kager der skal have credit for denne opskrift. Hun har i øvrigt også rigtig mange andre super lækre […]

 5. […] Intet mindre end verdens bedste ! Det er, hvad disse gulerodscupcakes med lækker cream cheese frosting er. Fordi jeg ikke har prøvet nogen bedre opskrift end denne, må jeg simpelthen dele den her – den hemmelige ingrediens er drænet hakket ananas, som gør kagerne dejligt fugtige – helt uden at kagerne smager af ananas ! Jeg har ændret lidt i den oprindelige opskrift fra Sarahs Kager: […]

 6. Andrea siger:

  Hej Sarah! Jeg vil bage dem her til min fødselsdag i weekenden. Hvor lang tid før servering kan man lave dem? Jeg er nemlig lidt i tidspres og vil gerne kunne forberede så meget som muligt i god tid ;)

 7. sarah siger:

  Hej Andrea, bag kagerne om morgenen og opbevar dem i en lufttæt beholder når de er afkølede. Frostingen kan også laves i god tid og opbevares på køl, tag den ud en halv time inden på sprøjtes på kagerne og pisk den igennem. Håber det hjalp og god bagelyst, kh. Sarah.

 8. Maria siger:

  Jeg er helt vild med dine opskrifter, men har endnu ikke prøvet denne, så tænker at jeg går igang med det samme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager