Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Så er det tid til at finde dine ”fat pants”, for denne kage er tung, snasket og syndig på den helt rigtige måde. Det er en rigtig dessertkage der smager skønt med en klassisk kugle vaniljeis til. Kagen næsten smelter på tungen og smager afsindig godt, eneste minus er, at den ikke er så god, når man skal smide de sidste graviditetskilo!
Jeg brugte Valhrona chokolade, kvaliteten på chokoladen er ekstra vigtig i denne kage, da den indeholder så få ingredienser at chokoladen kommer til at spille hovedrollen.
Kagen stammer fra den fineste kagebog fra Primrose Bakery, som jeg fik af min kæreste i fødselsdagsgave, den kan jeg kun anbefale. Næste gang jeg kommer til London, går turen helt sikkert forbi Primrose Bakery.

Sidste torsdag var en stor dag for sarahskager.dk, jeg havde min tv debut i Lounge på Tv2 og samme dag figurerede jeg i samtalekøkkenet i Alt for Damerne. Jeg syntes faktisk det var rigtig sjovt at lave min kage på tv, og jeg sagde straks ja, da værtinden spurgte om jeg ville komme igen en anden gang! Klippet kan ses her. Samtalekøkkenet ligger her.

På fredag drager familien og jeg til Toscana hvor vi skal holde ”ferie” – jeg tror ikke det bliver til meget afslapning med to små børn, men jeg håber at vi kommer til at hygge os og får nogle gode oplevelser sammen, og så håber jeg at få nogle fantastiske madoplevelser, og muligvis også nogle til den søde tand.

Bloggen har i øvrigt 3 års fødselsdag d. 6 juni, det nye år står på gode nemme og skønne kageopskrifter og nogle lækre give aways.

Efterlad endelig kommentarer, jeg bliver glad for dem alle, men fortvivl ikke, hvis du ikke kan se dem på siden med det samme, jeg godkender dem når jeg kommer tilbage fra ferie.

So long og god bagelyst,
Sarah

Opkrift på 1 glutenfri chokoladekage bagt i en springform

200 g. sukker
200 g. god kvalitets chokolade
200 g. smør
4 æggeblommer
4 æggehvider

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Smør springformens sider godt med smør og put bagepapir i bunden
  3. Smelt chokolade og smør over et vandbad, afkøl blandingen lidt.
  4. Pisk æggeblommer med 100 g sukker til det bliver hvidt og tykt.
  5. Fold chokolade – og smørblandingen i de piskede æggeblommer.
  6. Pisk æggehviderne stive og tilføj så resten af sukkeret en skefuld af gangen mens du stadig pisker.
  7. Vend forsigtigt de to skåles indhold sammen og hæld dejen i springformen.
  8. Bag kagen i 35 – 40 minutter på varmluft.
  9. Kagen kommer til at synke sammen efter den er taget ud af ovnen, det er umuligt
    at undgå.
Emner:
 

22 svar til Glutenfri chokoladekage

  1. Katja siger:

    Mmmh, den skal jeg helt sikkert prøve. Tak for tippet om Primrose Bakery.

  2. Birgitte siger:

    Kæreste Sarah

    Så har jeg fået set tv-indslaget, og du er jo en naturlig stjerne på skærmen. Skønt at se dig og at gense brownien. To absolutte favoritter fra min side.

  3. sarah siger:

    Tak søde Birgitte.
    Skønt at se dig sidst, glæder mig til at se dig igen!
    Stort knus

  4. Marianne siger:

    Helt enig med Birgitte! Du er skøn på TV, Sarah! Elsker parolen “det gider jeg ikke” – du taler lige ind i hjertet på mig, hvor det at bage helst skal være let at gå til, gå hurtigt og i sidste ende se ud af noget :-)

    Kram til dig og familien

  5. sarah siger:

    Kære søde Marianne,
    Tak for de søde ord!! Håber snart at se dig,
    Stort sommerknus,
    Sarah

  6. Laura siger:

    Hej Sarah
    Først vil jeg bare sige at du har en utrolig lækker blog og jeg nyder at gå ind fra tid til anden og se hvad du nu har disket op med af lækre sager :)
    Jeg tænkte på hvor man kan købe disse kvalitetschokolader og hvilke du ellers ville anbefale?
    Ha’ en forsat god sommer
    Vh, Laura

  7. sarah siger:

    Hej Laura,
    Man kan købe dem i Irma eller hos Meyers Deli på Gl. Kongevej. Jeg tror det er meget individuelt med chokolade, så jeg vil bare anbefale dig at smage dig frem :), den chokolade du godt kan lide “rå” kan du nok også godt lide i en kage,
    Mvh. Sarah

  8. dorit greve siger:

    Hej Sarah
    Jeg har længe haft meget stor glæde af din blog. Dejligt også at få et ” ansigt” på efter din tv-optræden. Du er jo lige så skøn at skue som dine pragfulde kager. Så blot et ” tak for oplevelserne”.
    Kh Dorit

  9. sarah siger:

    Hej Dorit,
    Tusind tak for din varme og søde kommentar – den blev jeg rigtig glad for!
    Mvh. Sarah

  10. Eva siger:

    Hold da helt op! Har lige lavet den, og den smager himmelsk! Dog var bagepapiret ikke nødvendigt! Men wow, 8 ud af 10 her fra! Kunne evt. godt bruge lidt vanillie, jeg tilsatte 2 tsk, men det var ikke helt nok.. Men den anbefales helt klart!

  11. Isa siger:

    Kan den fryses eller hvor længe kan den gemmes?

  12. sarah siger:

    Hej Isa,
    Jeg ved ikke om den kan fryses, så det må komme an på en prøve. Jeg ville tro at den holdt sig god i max 2 dage,
    Mvh. Sarah

  13. Rikke siger:

    Hej.
    Super lækker hjemmeside, hvor jeg har fået megen inspiration. Men lige et spørgsmål om kager som smuldrer-jeg har nemlig lige bagt en chokolade kage (opskrift fra hummingbird baker) den skulle lægges sammen med karamel og chokoladecreme, men kagebundene smuldrer for mig…..hvad gør jeg galt?

  14. sarah siger:

    Hej Rikke,
    Jeg ved det faktisk ikke, er jo kun hobbybager, så jeg ville anbefale at du googler det. Men mine umiddelbare bud er at de er bagt for meget, Mvh. Sarah

  15. Karoline siger:

    Skøn hjemmeside – det er virkelig nogle lækre opskrifter! Du skriver at du fik en kagebog fra Primrose Bakery – ved du om man kan købe den i Danmark og evt. hvor?

  16. sarah siger:

    Hej Karoline,
    Ved ikke om man kan få den i DK, men ved den er der på amazon.co.uk,
    mvh. Sarah

  17. Anne siger:

    Hej Sarah!
    Super lækker side du har!
    Nu har jeg set en del opskrifter på brownies, men jeg tænkte på at bruge netop din, da jeg har fået en chokolade magen til din af en veninde, jeg må dog indrømme at jeg er ret ringe til at dele ægeblommer og hvider, så af ren nysgerrighed kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad det gør af forskel for kagen at man bruger din fremgangsmåde, frem for blot at bruge hele æg som det gøres i mange andre opskrifter? :)

  18. sarah siger:

    Hej Anne,
    Det er vigtigt at dele æggene, de piskede æggehvider giver alt luften til kagen og du kan ikke piske æggene stive med blommen i, derfor er det vigtigt. Der må ikke komme noget blomme i hviderne når du deler dem.
    Kh. Sarah

  19. Pia siger:

    Hej Sarah
    Jeg ved godt at alt er relativt, men hvor mange personer vil du tro der ca. er til i denne opskrift? Jeg skal bruge den til min datters klasse, hvor der er flere gluten-allergikere. Jeg tænker dobbelt opskrift, til 22 børn!?

  20. sarah siger:

    Hej Pia. Ja, dobbelt opskrift det kommer nok til at passe fint. Kh. Sarah

  21. Tommy siger:

    Kagen hedder også Gateau Marcel, opkaldt efter en fransk/dansk kok der har opfundet den. I hans opskrift bliver halvdelen af “dejen” brugt som mousse til at smøre ovenpå den afkølede kage, som drysses med fintsigtet kakaopulver.

  22. Ann siger:

    180 grader varmluft i 35-40 min – hvordan bliver din gennembagt uden at blive kulsort??
    Jeg bager normalt denne ved 160 grader almindelig ovn i 35 min og så er den perfekt.
    Ellers en god opskrift!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager