mølbakHjemme hos os, er aftensmad et issue hver dag. Det skal helst gå meget hurtigt, være sundt og være noget begge børn kan spise. I overskudsramte perioder, laver jeg en ugens menu og hænger den op på køleskabet, det gør hele ugen meget nemmere at overskue og vi kan købe ind til flere dage, men i underdrejede perioder, står vi nogle gange først i supermarkedet ved 17.30 tiden, og det er altså for sent med to børn der er sultne, så planlægning er altafgørende.

Mette Mølbaks nye bog Mad til 2 dage gør planlægningen lidt nemmere, den giver en hjælpende hånd til, hvordan man kan bruge gårsdagens rester til en ny ret dagen efter. Det er ret genialt, både økonomisk og i forhold til madspild, og så er den selvfølgelig god inspiration til lækre hverdagsretter. Ej at forglemme, er der også et kapitel om, hvordan man f.eks. tryller gårsdagens citrontærte om til en lækkert isdessert, samt  idéer til genbrug af andre desserter og søde sager.   

Nu får du muligheden for at vinde denne lækre bog, du skal bare skrive en kommentar om, hvilken ret, der er blevet en nem favorit hos dig/jer. Jeg trækker en vinder i morgen aften.

Jeg glæder mig til at høre fra jer,

Kh. Sarah

Mad til 2 dage
Mette Mølbak
Politikens forlag
169 sider

Tagged with:
 

69 Responses to Give away: Vind bogen Mad til 2 dage

  1. Maria siger:

    Hmm.. En nem favorit? Det afhænger rigtig meget af køleskabet, tror jeg! (:
    Den klassiske pyt i pande tror jeg, jeg har lavet et utal af gange – en masse grøntsager, evt. kød ryger på panden i éen stor pærevælling sammen med karrypasta og indisk karry. Kan spises til hvadsomhelst, og hvadsomhelst kan man bruge til det.
    Ellers er gratin en god måde at få en lille smule mad fra igår til at blive til meget idag – og æg og ost har vi altid. Shepherd’s Pie er en dejlig vinterret, og er god at give overskydende kødsovs nyt liv.
    Jojo, der er mange muligheder! :D Fed bog, tror jeg. Gad jeg godt vinde!

    Maria.

  2. Inge siger:

    Lyder som en rigtig spændende bog! Hvis jeg har travlt, er min favorit at lave en form for wokmad – så kan jeg også samtidig få brugt alle småresterne i grøntsagsskuffen :-)

  3. Anne Sofie siger:

    Jeg elsker at lave tærter – det er min nemme ret. Har fundet en nem opskrift på tærtebunde, og så kan man ellers fylde alverdens grøntsager og kød i – alt efter hvilke rester man lige har. Og æggeblandingen laver jeg med mælk – eller hvis jeg lige har noget skyr/hytteost/A38/ost jeg skal have brugt, så kommer det også i.

  4. Karen Elisabeth... siger:

    En favorit når det skal gå hurtigt er nok hjemmelavet pølsemix i ovn…
    Men ellers er pasta i ostesauce med hvidkål, porre, skinke, bacon og peberfrugt også en ret stor succes…

  5. Anna Bartels siger:

    Åh jeg ville elske den bog! Min favorit nemme ret er pasta med kødsovs. Kødsovsen lader jeg simre i 3-4 timer og den bliver bedre end virkelig fantastisk! Virkelig smagsfuld og meget mør :-)
    anna-mad.blogspot.dk
    knus Anna

  6. Jenny siger:

    Salat af dåse tun, kartofler, tomat og advocado, med en simpel olie eddike dressing. Sundt og hurtigere end at hente take away.

  7. Maria siger:

    Nøj den bog måtte gerne stå i min reol. Her er favoritten, når tiden er knap: Rød linsesuppe med hakkede tomater. Alt hvad der skal bruges er i skabet og suppen smager skønt.
    Madplan er et must her hvis vi skal have økonomisk, varieret og sund mad hver dag.
    Hilsen Maria

  8. Trine K siger:

    Den letteste – men altid gode – ret herhjemme er:
    Frisk pasta vendt med avocado/hytteost og kylling/laks.

    Lige mængde avocado og hytteost moses og blandes med 2 fed hvidløg, citron, salt og peber.
    Vendes i den varme pasta.

    Det tager maks. 20 minutter i alt, og så er det dejlig sundt.

  9. Henriette siger:

    Lige for tiden har jeg en kæmpe portion hjemmelavet asiatisk kyllingesuppe i fryseren, som tit redder mig:-)

  10. Lise Andersen siger:

    Laksetern i Mornaysauce med soltørrede tomater og pasta

  11. Mareike siger:

    Kødsovs som kan spises som chili con carne den ene dag og resterne kan bruges til lasagne dagen efter.

  12. Emilie Bagge siger:

    En ret der er meget nem i min hverdag er; et kyllingbryst marineret hvis jeg har tid og overskud. Så har jeg det lille fif at skære brystet halvvejs op i den tykke ende da brystet bliver mere jævn stegt, og er færdigt over det hele på samme tid. Så slipper man for tør kylling!! Hertil servere jeg en let salat, og hvis det skal gå ekstra hurtigt kan man købe sig til lidt hjælp. For i flere af Coopsbutikker findes der poser med færdigt snittet salat, wook og andre ting. Dette er super lækkert, sundt og nemt. Og en familie favorit!!

  13. Maria Ørum siger:

    Herhjemme er den nemme frisk pasta med pesto, kyllingestykker og friskrevet parmesan tager ca 15 min at lave :)

  14. maria suh siger:

    Den nemme ret hos os er et stykke kød eller fisk med en hurtig spidskålssalat til.

  15. Mie Hansen siger:

    En hurtig og nem ret hos er pasta-bacon-fløderet med tomat…. Selvom den ikke er super sund ;)

  16. Chrestina thomsen siger:

    Som single er jeg stor fan af kødsovs. Det kan blive til pasta med kødsovs, shepards pie, rugbrødspizzaer og i mit køkken holder det så godt som en uge.

  17. Malene siger:

    Favorit-ret i øjeblikket: Pizza med fyld, der tilfældigvis er i køleskabet – kartofler med rosmarin og flagesalt, tomat og aubergine eller rest af kylling eller kødsauce. Og dertil en lækker salat eller gulerodsstave. Nemt og lækkert :)

  18. Line siger:

    Lækker giveaway! Min favorit af nemme retter må være, hvad vi herhjemme kalder “pesto-pasta”, som består af kogt pasta, som smides på panden med friske tomater, forårsløg og stegt bacon eller serranoskinke. Toppes til sidst af med fetaost, og voila! :)

  19. ditte siger:

    En favorit hjemme hos os er hj.lavet hummus med ristet rugbrød og lidt grove grønsager i stave – det er virkeligt nemt og datten på 1år er helt vildt med dekogte kikærter før de bliver mosede – det er nærmest slik for hende (gid det var sådan for os voksne os).

  20. Ditte Rasmussen siger:

    Jeg er fan af wok.. Det er super nemt, hurtigt og kan varieres ud i det uendelige. Er også genialt til hvis man lige har en rest kød eller grøntsager fra dagen før :-)Krydser fingre for lidt hjælpe til flere tryllerier!

  21. Katrine siger:

    Tak for en god blog :) ville blive glad for at vinde bogen. Hjemmelavede burgere med pommes og basilikums Mayo. God søndag!

    Mvh Katrine

  22. Cæcilie siger:

    Pt. spiser jeg primært sammen med min kæreste i hans lejlighed – så derfor slipper jeg for at lave mad til 4 tosser herhjemme ;-)

    Mad til 2-3 mennesker er og bliver bare lettere, men som fattig studerende, må det gerne være nemt og ikke mindst kunne være med til to dage. Derfor er rodfrugter blevet et hit – ofte med tunfrikadeller som tilbehør. Den holder hver gang og er nem at lave :-)

  23. Mie Flanding siger:

    Her er pasta vendt i most avokado og stykker af røget laks en favorit. Ellers er kødsovs også altid en succes, og resterne kan jo bruges til diverse andre retter :)

  24. Rikke W siger:

    Kødsauce er en nem favorit hos mig. Jeg laver den i store portioner fyldt med grøntsager og andet godt og fryser den så ned, så den løbende kan tages op og bruges til mindre portioner spaghetti, lasagne, shephards pie og så videre. Det fungerer godt for mig, da jeg oftest laver mad til kun én person.

  25. Lea siger:

    Nem hverdagsret… Udover take away…

  26. Yvonne i siger:

    Skøn bog. ;-)
    Vores favorit som er sååå nem,er chilisuppe, laver gerne til to dage. Bager gerne focaciabrød el flutes til. Mums

  27. Matilde siger:

    Risotto eller Fried rice lavet med rester og hvad ellers køleskabet byder på – det er blevet vores families “spagetti med kødsovs”….

  28. Pernille Skovmose Finnerup siger:

    En nem – men ikke særlig sund og low carb – ret hjemme hos os er laks, spinat og en sjat fløde på panden og så en god gang pasta til. Tager fem minutter og alle i familien elsker det.

  29. Pernille H siger:

    En nem farvorit herhjemme er panini, der kan bruges det samme pålæg som der går til madpakkerne lidt pesto og tomat og så 5 min i grillen, dejlig nemt og hurtigt.

  30. Susanne Pagh siger:

    Der er jo så mange favoritter, at det næsten er en umulig opgave at vælge mellem dem. Men denne græskarsuppe hører til de absolut hurtigste – og er dejlig varmende: http://sundtforto.wordpress.com/2012/12/29/graeskarsuppe-der-smager/

  31. Louise Stockmann Poulsen siger:

    Favoritten her hos os er lasagne – det er jo en ret som kan varieres i det uendelige! Jeg vil meget gerne vide bogen. Hilsen Louise stockmann

  32. Louise siger:

    En nem favorit hos os er gode koteletter stegt med salvie, hvidløg og timian – og så med et godt læs ovnbagte rodfrugter til. Det er nemt, billigt og sundt!

  33. Nana Rasmussen siger:

    Den nemmeste ret er en pakke fyldte pastaer som koger i 5 minutter og derefter vendes med (færdigkøbt) grøn pesto. Hvis man trænger til lidt ekstra næring kan dette til fordel anrettes med et stykke laks bagt 20 min i ovn med lidt timian og citron og noget lækkert brød :-) nemt, sundt og super hurtigt :-)

  34. Charlotte Ralund siger:

    Tak for en dejlig inspirerende blog! :)
    Her er en sund og velsmagende salat bestående af fintsnittet spidskål med æbler, gulerødder, ristede nødder og olie-eddike-dressing altid et hit. Dertil fisk eller kylling eller andet vi lige har på lager.

  35. Lotte siger:

    Klart Carbonara, når tiden er knap. Er der god tid så er simremad en hitter. Gerne en god chili con carne

  36. Ann Weiss siger:

    Spændende bog!
    Hvis vi skal lave hurtig mad er det ofte wraps med stegt hakket oksekød og revne gulerødder og selvfølgelig ost :D

  37. Maleneamalie siger:

    Neeeeej hvor har jeg brug for sådan en bog! Vores nemme favorit er en kyllingesuppe med rød karry, gulerødder og porrer! Det hele skal i gryden og simre en time ;)

  38. Malene Johannsen siger:

    Ved os er er en hurtig ret f.eks. denne med kylling og en gang wokblanding. Kyllingen brunes med krydderier og meget vigtig en ordentlig slat soja. Derefter blandes en pose frossen wokblanding i og til sidst en lille dåse kokosmælk eller lidt fløde, der giver lidt væske til retten. Til allersidst blandes det med kogte æggenudler. Dette er både en hurtig ret og meget sundt med masser af grønsager. Den er faktisk også meget økonomisk :)

  39. Christine Marie Sten-Knudsen siger:

    Nem favoritmad hjemme hos os må være Tacos, dejligt let at lave og så er alt hvad man kan putte creme fraiche i et hit :-P

  40. Charlotte H siger:

    Vi spiser ofte grøntsagssuppe, gerne kartoffel/porre, eller hvad hvad vi nu lige har liggende af grøntsager. Spændende bog.

  41. Chili con carne

  42. Fed ide med sådan en bog, både i forhold til tid og madspild som du også selv skriver. Hjemme hos mig er omelet i ovn en sikker vinder når det kommer til en hurtig omgang aftensmad. Det er både nemt og hurtigt at piske nogle æg og hælde køleskabets restgrøntsager i og så smager det dejligt og er oven i købet sundt. Tunmousse med majs el. peberfrugt bliver ej heller en fiasko.

  43. Camilla Hovej siger:

    Skal det være ultra nemt, så er det tomatsuppe med pasta :) Almindelig nemt så bliver det tortillas :)

  44. Marie Hansen siger:

    Hjemme hos os bliver det altid noget med kål. Både fordi det er nemt -og lækkert! Vi både steger-, koger- og spiser kålen rå. Og her er det alt fra rosenkål, til grønkål, kinakål, og romanescokål. Og meget meget mere. UHM, siger jeg bare.

  45. Rikke Eiland siger:

    En favorit herhjemme er tortillias, hurtigt stegt kylling på panden og lidt hakkede grøntsager. Vi har næsten altid salsa i køleskabet, som kommer i for lidt smørelse. Hvis det skal være ekstra lækkert laver vi lidt guacamole til. Lækker hurtig ret uden alt for meget opvask.

  46. Michella Nielsen siger:

    En gang pasta med kødsovs, der altid ligger noget af i fryseren eller en gang wok med kylling og forskellige grønsager og ris til – er der ris i overskud, bliver de lavet til stegte ris dagen efter, som er meget hurtigt at lave :)

  47. Louise siger:

    Hvis det skal være let, så laver jeg en hurtig wok-ret med kokosmælk. Man kan bruge alle de grøntsager, man alligevel har liggende i køleskabet, i med en dåse kokosmælk, kog lidt nudler, og så er der mad :)

  48. Vi har mange hurtige favoritter hjemme hos os. Det er altid mig der laver mad, og er stor fan af “reste mad”, altså mad til to dage.
    Svenskpølseret, boller i karry, suppe (alle slags) og pasta vendt sammen med nogle grønsager, fløde og fisk eller kød. Det er bare nogle af favoritterne.
    Jeg er heldigvis god til at få lavet en madplan, det hjælper meget på overskuddet i vores familie. :o)

  49. Enten koteletter i fad, med alt muligt tilbehør (=tøm køleskabet). Så er der nemlig lækker og nemt mad til et par dage.

    Eller også er det wokmad hvor vi får ryddet op i de kedelig rester af grøntsager

  50. Yvonne siger:

    Hos os er hjemmelavet chili con carne et hit. Vi laver altid en stor portion, så der er til to dage – og nogle gange til en portion til fryseren også :)
    Det er en nem ret som kan varieres meget i smag og styrke.
    Den kan nemt bruges på flere forskellige måder, med ris, med nachos og avocado-creme eller i tortilla
    Mmh.. :)
    Og sikke en skøn bog – den vil gøre glæde i mit nye køkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager