Bageliv5(1)

Foto Line Thit Klein www.lineklein.com

Der er 5 brownie opskrifter på sarahskager; de små søde brownie cupcakes, den funky med cheesecake marmorering, den berømte Baked Brownie der har vundet 2 amerikanske priser for bedste brownie, perfekte brownies som jeg brugte en weekend på at perfektionere (inden jeg fik børn) og brownies med 3 slags chokolade som er blevet en klassiker for min veninde Anne, der har succes med den hver gang. Skeptikere vil måske sige, at der ikke er behov for endnu en brownieopskrift, men det synes jeg nu der er, for denne brownie har valnødder og er fudgy og smager meget autentisk amerikansk og vildt lækkert.

Opskriften stammer fra den amerikanske bageguru Dorie Greenspan, hvis bog Baking – from my home to yours er et must for enhver amerikansk kagenørd som mig.

Håber i hygger jer ude i efteråret, jeg selv sidder og nyder et øjebliks stilhed hvor den yngste sover og den ældste er i biffen med far.

Opskriften var først bragt i Alt For Damernes tillæg Bageliv og billedet er taget af den meget talentfulde Line Thit Klein.

God søndag,

Sarah

Opskrift på 16 brownies
75 g smør
170 g god chokolade, hakket
150 g sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. instant espressopulver
1/4 tsk. salt
40 g mel
100 g hakkede valnødder

1. Forvarm ovnen til 160 grader på varmluft
2. Beklæd en form (ca. 22×22 cm) med bagepapir
3. Smelt chokolade og smør over et vandbad, tag straks skålen af varmen når chokoladen og  smørret er smeltet
4. Pisk sukkeret i blandingen og pisk æggene i et af gangen
5. Tilsæt vaniljesukker og espressopulver og rør derefter mel og salt i dejen.
6. Fold de hakkede valnødder i dejen og hæld dejen i formen
7. Bag kagen ca 30 minutter, afkøl og skær den i firkanter

Emner:
 

7 svar til Fudgy brownies med valnødder

  1. Der er altid en undskyldning til at teste nye opskrifter på brownies – om ikke andet fordi at man er nødsaget til at smage på dem :-)

  2. Helene siger:

    Hej Sarah – er vild med dine kager, men kan det passe, at der kun skal 40 gram mel i?

  3. sarah siger:

    Hej Helene, det stemmer, der er næsten ikke noget mel i hvilket gør dem dejligt tætte i konsistensen. God bagbelyst. Kh. Sarah.

  4. Helene siger:

    Tusind tak for det hurtige svar – så er den i ovnen :)

  5. Dorte Vejlebo siger:

    Istedet for instant espresso pulver, kan kan så bruge almindelig pulver kaffe (instant coffee)?

    KH Dorte

  6. sarah siger:

    Hej Dorte, i så fald skal du nok opløse det i lidt vand, espressopulver er mere pulveriseret end almindeligt pulverkaffe. Kh. Sarah.

  7. M siger:

    De var et kæmpe hit! Super lækre!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager