Foto: Line Thit Klein

Jeg er faktisk ikke den helt store chokoladefreak, jeg elsker chokolade men får hurtigt nok. Min søster derimod, elsker chokolade, så da jeg spurgte hende hvilken kage hun kunne tænke sig jeg skullle bage til hende, valgte hun disse dobbelte chokolade cookies. Opskriften kommer fra The Hummingbird Bakery Cookbook og fungerer rigtigt godt. Bogen købte jeg i Books for Cooks i Notting Hill, men den kan selvfølgelig også købes over nettet.
Kagerne bliver en slags chokolade brownie cookies, de bliver sprøde udenpå men bløde, seje og saftige indeni.
Jeg brugte 200 g. 57 % chokolade og 72 % chokolade til de restende 250 g. Man kan selvfølgelig vælge at bruge 72 % til alle de 450 g. men jeg synes det bliver lidt for voldsomt og tungt.

Opskriften giver 12 store chokolade kager
50 g smør
450 g god chokolade
2 æg
170 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
85 g. mel
1/2 tsk. salt
1/2 tsk bagepulver

Forvarm ovnen til 170 grader.
Smelt smør og havldelen af chokoladen i et vandbad.
Pisk æg, sukker og vanilje sammen og rør smør/chokoladeblandingen i.
Si mel, bagepulver og salt sammen og bland de våde ingredienser med de tørre. Til slut blandes den resterende hakkede chokolade i dejen.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt skefulde af blandingen på bagepapiret – de skal være ret langt fra hinanden for ikke at flyde sammen.
Bag 10-15 minutter. Lad kagerne blive helt kolde på pladen.

Emner:
 

31 svar til Dobbelte chokolade cookies

  1. Hanne siger:

    Har prøvet at bage de her cookies, de er helt fantastiske, super opskrift!

  2. Madplan siger:

    Ligesom din søster, er jeg også helt vild med chokolade og får faktisk aldrig nok af den! Der er ret meget chokolade i denne opskrift og jeg tvivler ikke på at disse cookies smager godt. Skal afprøve opskriften allerede i morgen.

    mvh
    Jasmina

  3. sarah siger:

    Hej Yasmina,
    Tak for din kommentar, jeg håber opskriften fungerer for dig og at du kan lide kagerne, jeg har lige retttet lidt i fremgangsmåden så den fremstår endnu klarere end før.
    Venligst Sarah

  4. Zoe siger:

    Kære Sarah.
    Så lækkert, alle kagerne er væk.
    Så mange tak, for en af de opskrifter jeg bestemt tror blir i familien.
    Kh. Zoé

  5. sarah siger:

    Hej Zoe,
    Jeg er rigtig glad for at opskriften fungerede for dig og at den bliver i familien!!
    Kh Sarah

  6. Chris siger:

    Mums de er godt nok gode, de var væk på alt for kort tid, nu må jeg vist hellere bage nogle flere – og denne gang vil jeg prøve at putte lidt hvid chokolade i, måske bliver det godt:-)

  7. sarah siger:

    Hej Christina,
    Glad for du kunne lide opskriften, synes det lyder rigtig lækkert med hvid chokolade – det vil jeg også prøve :)
    Venligst Sarah

  8. mig siger:

    nam nam… fantastiske chokolade cookies mig og min familie elsker dem :) dette er en rigtig god opskrift

    mvh Cornelia

  9. sarah siger:

    Hej Cornelia,
    Jeg er glad for at du kan bruge opskriften, jeg synes også selv de bliver rigtig gode.
    Mvh Sarah

  10. Gitte siger:

    Hej!
    Jeg vil lave dem imorgen.
    Skal man forme dem som cookies på pladen eller bare smide en klat på og så flader det selv ud?!
    KH Gitte

  11. sarah siger:

    Hej Gitte,
    Disse cookies flyder meget ud under bagningen så du behøver ikke forme dem som cookies.
    Mvh Sarah

  12. Sakura siger:

    Hejsa :D
    Jeg har lige læst opskriften, og siden jeg er helt vild med chokolade (jeg kan ikke på nogen måde blive træt af det, jeg eeelsker det :P)
    har jeg tænkt mig at lave det imorgen, men jeg har bare lige et spørgsmål!

    Hvor store skal man lave de der skefulde? Burde de ikke være sådan temmelig tygge nu når det er meningen at kagen indeni ikke skal knase? :O

    Mvh. Sakura

  13. sarah siger:

    Hej Sakura,
    Tak for dit spørgsmål. Der kan blive 12 lige store skefulde ud af dejen – og du skal ikke trykke dem flade, så jo, de er ret tykke. Husk at der skal være god plads mellem dem, så de ikke flyder sammen, det passer med at der er du sætter 6 på hver plade.
    Mvh Sarah

  14. Sakura siger:

    Hej Sarah!

    Tusind tak for svaret, jeg skriver lige opskriften ned på papir så jeg kan lave den senere! Jeg glæder mig til at smage dem :D

    Mvh. Sakura

  15. Line siger:

    Rigtig god opskrift, de er super gode.

    Manden tog to lige oven i hinanden sammen med et kæmpe glas mælk. :)

  16. sarah siger:

    Hej Line,
    Du kan hilse din mand og sige, at jeg også synes det er den bedste måde at nyde disse cookies – med et glas mælk.
    Mvh Sarah

  17. Cathrine siger:

    Hej Sarah.
    Nu har jeg kigget meget på dine opskrifter i længere tid og lavet mange af dem – og skal nu til at lave denne til i morgen.
    Ville egentlig bare sige at jeg synes det er nogle super lækre opskrifter du har her på din side, keep going strong! :-)

    Cathrine :)

  18. sarah siger:

    Hej Cathrine,
    Hvor er det dejligt med en en så positiv og opbakkende kommentar.
    Tusind tak!
    Mvh. Sarah

  19. Nanna Freving siger:

    Virkelig de bedste Cookies jeg nogensinde har smagt! Har bagt dem flere gange, og NAM. Alle der smager dem, er helt vilde med dem :-D Tak for lækre opskrifter, har også prøvet dine chokolade cupcakes med chokolade frosting til min 18′års fødselsdag, og NØJ hvor de forsvandt hurtigt, så hurtigt at jeg ikke engang fik en lige dér! :-D

  20. Stephanie siger:

    Hej .. Super lækre cookie, det fantastisk!! Jeg undre mig dog over du ikke har skrevet hvornår den brune farin skal i? Du skriver sukker og vanilje men der er ikke sukker i selve opskriften udover vanilje sukker? Beklager hvis du har svaret på det før, undrede mig bare. Men de seriøst det bedste hjemme bag jeg har lavet længe :))

  21. sarah siger:

    Hej Stephanie,
    Jeg er glad for at du kan bruge opskriften, jeg synes også selv at de bliver meget vellykkede – med sukker mener jeg bare den brune farin :)
    Mvh. Sarah

  22. Michael Skov siger:

    Hej Sarah
    Var nødt til at prøve denne her opskrift. Men jeg kunne ikke lade være med at eksperimentere lidt :-)
    Jeg erstattede 100 gram af 57% chokoladen med hvide chokolade knapper fra odense marcipan Og jeg tilsatte ½ tsk chili til smør/chokolade blandningen.

    Det virkede ret godt og det lille trick er hermed givet videre til dig.
    MVH
    Michael.

  23. sarah siger:

    Hej Michael,
    Tak for tippet, det lyder lækkert og meget kreativt.
    Fortsat god bagelyst og god jul,
    Mvh. Sarah

  24. Isabella Weidner siger:

    Hej, hvis man nu gerne vil lave dem som små cookies (ca. 5 cm. i diameter) hvor lang tid skal de så have? :)

  25. sarah siger:

    Meget svært at sige, du bliver nødt til at holde øje med cookies hele tiden så de ikke får for meget.
    Mvh. Sarah

  26. Trine siger:

    Ville det gå helt galt hvis man tog æggene fra??
    og ved du om man på en eller anden måde ku få kaffe ind i opskriften? :) Er vild med alt med kaffe i..!

  27. sarah siger:

    Hej Trine,
    Du kan godt tilsætte noget instant kaffe, jeg ved ikke hvordan det ville gå hvis du undlod æggene – ikke godt tror jeg desværre. Men kan kan forsøge at tilsætte noget bagepulver i stedet for – garanterer ikke for resultatet,
    Mvh. Sarah

  28. Camilla siger:

    De her cookies smager jo himmelsk!
    Helt fantastisk opskrift, og super nemt! :)

  29. julie siger:

    Jeg har lige lavet de her cookies, hvor er de fantastiske! Næste gang tror jeg at jeg vil putte lidt nødder i. MUMS :-)

  30. Afshan Munir siger:

    Tak for denne opskrift var super god kom hakket mandler i. Kan man ikke bage dem med varmluft og hvis man kan på hvilken temperatur?

  31. sarah siger:

    Hej Afshan,
    Opskriften er til varmluft :)
    Kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager