Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Sidens første indlæg skal uden tvivl være opskriften på bananmuffins, denne opskrift har aldrig slået fejl for hverken  mine veninder eller jeg. Opskriften er originalt amerikansk, og dette gør at disse muffins bliver saftige og gode – de er dermed langt fra de irriterende flade danske muffins. Når muffins er færdigbagt skal de ligne en svamp med en “hat”. For at opnå denne effekt, er det meget vigtigt at bruge muffinsforme, ellers synes jeg lige så godt man kan lade være med at bage muffins. De flade danske muffins har intet med muffins at gøre . For at få den optimale banansmag, vælg bananer der er meget modne.

Opskriften kan naturligvis varieres efter smag, den oplagte mulighed er at tilføje hakket mørk chokolade, bruge andre nødder evt. pacan eller måske forsøge at lave muffins med en anden type for mel.
Mine muffins er store – jeg fylder dejen næsten op til kanten, hvilket gør dem meget bombastiske. Hvis man ikke ønsker dem så store, så lad være med at fylde så meget dej i formen.
Jeg har bagt disse bananmuffins til brunches, men det kan også bruges til dessert, lune med en kugle is og hakket chokolade.
Her kommer opskriften – enjoy.
Bananmuffins
12 stk.
200 g. valnødder
250 g. mel
1 spsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
120 g. blødt smør
200 g. brun farin
2 æg
1 1/2 tsk. vanilje
3 eller 4 mosede modne bananer
Forvarm ovnen til 190 grader. Fyld papirsforme i muffinsformene.
Rist nødderne på en mediumvarm pande og lad dem afkøle.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Rør smør,
sukker og vanille med en elmixer i en anden skål – blandingen skal være jævn og cremet. Rør ét æg i blandingen ad gangen og tilføj de mosede bananer.
Bland bananblandingen sammen med melblandingen og rør til melet er
forsvundet – du skal altså ikke røre lang tid. Bland nødder i.
Fyld dejen i muffinsformene og bag 20 – 25 minutter.
Tagged with:
 

147 Responses to Den ultimative opskrift på bananmuffins

  1. Joan siger:

    Jeg har det ellers lidt svært med frugt/grøntsager i kager. Men elsker banan, så måtte bare prøve din opskrift. Jeg vil give dig det, de er fantastiske!.
    Mange kageknus fra kageelskeren Joan.

  2. Lone siger:

    Har efterhånden afprøvet massevis af opskrifter på bananmuffins, alle med et sølle resultat.
    Men disse hitter, smed en håndfuld Callebaut chokolade i, det blev de ikke ringere af. Mums…..selv den rå dej er uimodståelig !!
    Regnvejrsvåd søndags hilsen fra Lone

  3. sarah siger:

    Hej Lone,
    Jeg er glad for du kunne lide opskriften, jeg synes også den fungerer perfekt hver gang.
    Venligst Sarah

  4. LSJ siger:

    Hejsa.

    Et enkelt spørgsmål: kan det passe, at dejen er rigtig “tyk”? Normalt når jeg bager, synes jeg, at dejen er forholdsvis lind/flydende, men synes godt nok at det her var noget bastant. Jeg har fordoblet opskriften – kan det være, at der så skal mindre end 500 gram mel i? Eller har jeg overset noget flydende á la mælk eller lignende, der skulle i?

    Mine (eller det er jo egentlig dine) muffins smagte rigtig godt, så det er egentlig bare et lidt opklarende spørgsmål :-) Tak for opskriften!

    Glædelig jul!

  5. sarah siger:

    Hej LSJ,

    Du har ret, dejen er ret tyk, men sådan skal den være. Jeg synes at kagens tekstur og krumme bliver rigtig god, når dejen er lidt tykkere. Jeg er glad for at dine muffins blev gode.
    God Jul,
    Med venlig hilsen Sarah

  6. Julie siger:

    Hej Sarah,

    Hvis man nu ikke vil have nødder i, kan man så bare pille dem ud af opskriften uden at erstatte dem med noget andet uden at konsistensen ryger?

    KH Julie.

  7. sarah siger:

    Hej Julie,
    Du kan sagtens undlade nødderne – du kan evt. putte chokolade i i stedet for, men de er også gode “naturel”.
    Mvh Sarah

  8. mette siger:

    hej sarah
    jeg tænker på at bage dejen som “bananbrød” i en form – tror du det går med den samme bagetid?
    mvh, mette

  9. sarah siger:

    Hej Mette,
    Det lyder lækkert med et bananbrød, har selv lige bagt et som kommer her på siden i den nærmeste fremtid. Jeg tror sagtens at det kan lade sig gøre at bage et bananbrød ud af muffinsopskriften, har ikke selv prøvet det men tror på projektet. Jeg ville bage bananbrødet en time – tjek midten af kagen med en kniv efter en time, hvis den mærkes våd må du bage den 10 minutter mere.
    Held og lykke,
    mvh. Sarah

  10. Eileen siger:

    Hej Sarah

    Kan jeg godt komme blåbær i også? Hvis ja, så bare når dejen er rørt helt sammen eller?

    Glæder mig til at prøve dem!:)

    Vh Eileen

  11. sarah siger:

    Hej Eileen,
    Ja du kan sagtens putte blåbær i, du skal putte dem i når dejen er rørt helt færdigt. Hvis du bruger frosne blåbær, vil jeg anbefale at putte dem i mens de er frosne, hvis de er tøet op farver de dejen grålilla. Hvis du bruger friske er der ikke noget problem.
    Mvh Sarah

  12. Tommy siger:

    Hej Sarah, kan man erstatte brun farin med rørsukker, eller vil det ødelægge smagen? eventuelt halvt af hver.
    Mvh Tommy

  13. sarah siger:

    Hej Tommy,
    Du kan sagtens erstatte den brune farin med en anden slags sukker, men kagen vil tabe en smule på konsistensen og en smule på smagen. Den brune farin gør kagen saftig og lækker, prøv evt. med halvt af hver.
    Mvh Sarah

  14. Karina siger:

    Hej
    Jeg måtte bare lige kommentere og fortælle at jeg synes det var nogen af de bedste muffins jeg nogenside har smagt (og bagt). Jeg har også ofte haft problemer med at muffins blev tørre og kedelige. Men de her er jo ude af denne verden. Nej hvor smagte de godt. :)

    1000 tak for opskriften.

    ps, bagte mine uden chokolade eller nødder og de var stadig fantastiske

  15. sarah siger:

    Hej Karina,
    Hvor er jeg glad for at du kunne bruge opskriften, jeg synes også bare det er en rigtig god opskrift – det er ikke for ingenting at jeg har kaldt den “den ultimative opskrift på bananmuffins” :)
    Mvh Sarah

  16. Christina siger:

    Hej Sarah.

    Jeg må give dig ret i at disse bananmuffins er de ultimative nogen sinde :-)Jeg vil aldrig prøve en anden opskrift på bananmuffins.

    Jeg havde nogle meget modne bananer liggende, og besluttede mig at google bananmuffins, og fandt frem til din side. Du er nu tilføjet min favoritliste, og jeg glæder mig til fremover at vende tilbage for nye opskrifter og spændende billeder.

    Mvh Christina

  17. sarah siger:

    Hej Christina,
    Jeg er glad for at du kan bruge siden og opskriften på bananmuffins – jeg bruger heller ikke andre opskrifter på bananmuffins da denne bare ER den bedste.
    Mvh Sarah

  18. K siger:

    Hej Sarah

    Jeg skal bage bananmuffins til min mormors fødselsdagsmiddag i aften, og jeg har nu fundet 1 mio. forskellige opskrifter på internettet, men efter at have læst kommentarerne til denne opskrift, synes det som om, jeg ikke kan gå galt i byen ved at benytte din opskrift;)

    Jeg har dog et spørgsmål, for jeg stødte nemlig på en anden opskrift på bananmuffins, hvor en læser havde kommenteret, at bananerne generelt gør kager meget svampede, og at smør/olie faktisk helt kan udelades fra bananmuffins. Da begge mine bedsteforældre har et for højt kolesteroltal, vil jeg gerne se, om det ikke er muligt at tage højde for det. Hvad er dit syn på læserens kommentar? Hvis det ikke holder, kan indholdet eventuelt mindskes? Og hvis ja, hvilken mængde vil du så vurdere kan gå?

    Mange hilsner fra K

  19. K siger:

    Jeg har lige et par hurtigt spørgsmål til;)

    Nødderne skifter jeg nemlig ud med chokolade, og når det handler om bagværk med chokolade i, kan jeg simpelthen aldrig vurdere, hvor vigtig kvaliteten af chokoladen er. Naturligvis ville det være optimalt, hvis man kunne bruge verdens bedste råvarer til alt, hvad man producerer i sit køkken, men når man ligefrem kan vælge mellem “kogechokolade” og “mærkevarechokolade/odense/marabou/osv.”, kan jeg altså ikke lade være med at undre mig, for jeg vil da umiddelbart sige, at kogechokoladen er af ringere kvalitet end chokolade fra f.eks. Odense eller Marabou.

    Så mit spørgsmål er, hvilken betydning chokoladens kvalitet har for f.eks. disse muffins? Og dernæst, om kogechokolade faktisk er smartest at bruge? Til sidst, uanset om man er til lys eller mørk chokolade, er der så én af de to, som fremhæver andre elementer i opskriften bedst og generelt er bedst egnet til bagværk?

    Endnu flere søndagshilsner fra K

  20. sarah siger:

    Hej K,
    Tak for dine spørgsmål. Jeg har aldrig prøvet at udelade fedtstoffet, men kunne godt forestille mig at det ville blive ok – uden at vide det 100 %, du kunne jo prøve. Du kunne også prøve at halvere smørmængden, men så ville jeg sørge for at bananerne er meget modne – hvilket ville gøre kagen mere svampet.
    Mvh Sarah

  21. sarah siger:

    Hej igen K,
    I forhold til chokoladen, vil jeg sige at kvaliteten altid er super vigtig. Jeg ville personligt aldrig bage med kogechokolade, men ville vælge en god mørk chokolade med ca. 70% kakaoprocent. Efter min smag må chokoladen gerne være en smule bitter, det synes jeg giver et godt modspil til den mere fede banansmag.
    Håber jeg kunne hjælpe,
    Mvh Sarah

  22. K siger:

    Hej Sarah

    Mange tak for hurtige svar.
    Jeg tror, jeg tager chancen og mindsker indholdet. At udelade det fuldstændig tror jeg ikke heeelt på.
    Okay, det glæder mig, at du siger sådan mht. chokoladen. Jeg har også lige købt en plade fra Odense – dog lys.

    Hav en god søndag.

    Mvh K

  23. Ruth siger:

    Rigtig nem og hurtig opskrift. Smager fantastisk, ikke for sød og tung.

  24. Anita siger:

    Hejsa

    Hvor længe kan de holde sig friske og hvordan opbevares det bedst?

    Hilsen A

  25. sarah siger:

    Hej Anita,
    Jeg synes kagerne skal spises samme dag som de er lavet. Hvis du laver dem dagen før, skal de opbevares i en lufttæt beholder et køligt sted. Ellers vil jeg anbefale dig at fryse dem ned.
    Mvh Sarah

  26. Suzanne siger:

    Hej Sarah,

    Jeg glæder mig til at prøve opskriften – med alle de positive kommentarer kan det kun blive en success. :o)

    Jeg var dog på udkig efter en opskrift med havregryn i … kan man erstatte noget af melet med havregryn og er det i forholdet 1:1 (f.eks. 100 gram havregryn i istedet for 100 gram mel)?

    Mvh,
    Suzanne

  27. sarah siger:

    Hej Suzanne,
    Tak for dit spørgsmål. Jeg tror sagtens du kan erstatte en del af melet med havregryn – mit bud er at de bliver mere saftige af det.
    Mvh Sarah

  28. Ida siger:

    Hej Sarah
    Skal snart prøve opskriften, men den siger ikke, hvor mange muffins man får ud af den. Kan du venligst sige det?
    Mvh
    Ida.

  29. sarah siger:

    Hej Ida,
    Opskriften giver 12 muffins.
    Mvh. Sarah

  30. Lea siger:

    Har lige lavet dem uden nødder, men med 1/2 havregryn, 1/2 groft rugmel i stedet for hvedemel, og de blev rigtig rigtig gode :)
    Tak for nogle skønne opskrifter :)

  31. sarah siger:

    Hej Lea,
    Tak for tippet, det lyder rigtig lækkert :)
    Mvh. Sarah

  32. pernille siger:

    HEj Sarah.
    Skøn side.
    Kan man bruge alm kærgården til disse.
    God aften

  33. Maiken siger:

    Hej

    Jeg glæder mig meget til at prøve denne opskrift i weekenden!
    Jeg kan læse, at de kan fryses ned – men hvad er den bedste måde at tø op på. De skal vel langsomt tø op i køleskabet? Eller kan de gen-opvarmes i ovnen?

  34. sarah siger:

    Hej Pernille,
    Jeg har ikke prøvet at bage med Kærgården – så jeg ved det ikke. Men ville dog altid anbefale at bruge “rigtigt” smør.
    Mvh. Sarah

  35. sarah siger:

    Hej Maiken,
    Tak for dit spørgsmål. Jeg ved ikke hvad den officielt bedste måde at tø kagerne op på er, men jeg ville ligge dem på køkkenbordet et par timer og derefter lune dem i ovnen ved lav temperatur max. 100 grader – så der ikke bliver overbagt og tørre.
    Mvh. Sarah

  36. H siger:

    Hej,
    1½ tsk ren vanille lyder af meget, synes jeg?

  37. sarah siger:

    Hej H,
    Det er ikke ren vanilje der skal i, men vaniljesukker. Og hvis du synes det er for meget, kan du jo bare komme 1 tsk. i, i stedet for 1 1/2.
    God bagelyst :)
    Mvh. Sarah

  38. Monica siger:

    Tak for en super god opskrift!!
    Har lige prøvet det, og havde også birkes i!!!Det blev rigtigt godt :))

  39. Sandra siger:

    Hej!
    Har prøvet at lave dem 2 gange og de er alt for lækre! nam nam

    You rock! :)

  40. KageNysgerrig siger:

    Jeg har bagt dem en gang før. Da de var bagt færdigt, smeltede jeg noget mørk chokolade og kom en smule usaltet smør i og kom det på som chokoladeovertræk og pyntede dem til sidst med en valnød på toppen. Det smagte også godt :)

    Skal prøve at bage dem nu, dog som minimuffins. Håber at de bliver gode.

  41. Maria siger:

    Tusind tak for opskriften – de redede min skoledag med matematik og geografi prøve !!!

  42. sarah siger:

    Hej Maria,
    Det var ikke så lidt :) – jeg er glad for at du kunne bruge opskriften.
    Mvh. Sarah

  43. Nicoline siger:

    Super lækre muffins!
    Jeg brugte grovmel som 1/3 af melet, hvilket er super lækkert.. Og så lige lidt kanel i så de bliver lidt “jule agtige”, og lidt pecannødder og Toms chokolade med karamel.. MAM!
    Så kom de lige på et lagkagefad på fod, lidt flormelis ud over og vupti; så er der dømt julehygge til gruppearbejdet.. :)

    Glædelig jul!

  44. sarah siger:

    Hej Nicoline,
    Det lyder lækkert! Din gruppe kan da kun være glade.
    Mvh. Sarah

  45. Rikke siger:

    Hej Sarah, jeg bagte dine bananmuffins igår, med mandler og chokoladestykker og hold fast! Det er de flotteste muffins jeg har bagt til dagsdato! Fik 12 muffins ud af det som er så lækre og svumpede og store, PERFEKTE! :D
    1.000 tak for denne lækre blog og opskrift her! Det er ikke sidste gang jeg lige kigger forbi når der skal bages :)
    De kommer helt sikkert til at skabe lykke i de kage elskende hjerter mine tøser har, som jeg får på besøg i aften :)
    Hilsen Rikke.

  46. sarah siger:

    Hej Rikke,
    Tusind tak for din kommentar, jeg er glad for at du kan bruge opskriften,
    Mvh. Sarah

  47. Ghita siger:

    Hej Sarah :-)

    Har også prøvet din lækre opskrift, og udfra alle kommentarerne var jeg sikker på den ville blive perfekt..Men “suk”…Opskriften mislykkedes vist totalt.
    Hvad der er gået galt ved jeg ikke men det endte ud med at blive nogle mærkelige klæge og flade muffins :-(
    Så desværre ingen succes her med opskriften- øv :-)

    Mvh Ghita

  48. sarah siger:

    Hej Ghita,
    Det lyder som om noget er gået galt med hævningen, er svært at sige præcis hvad det er. Håber du har mod på at prøve igen :)
    Mvh. Sarah

  49. Morten siger:

    Mange tak for opskriften Sarah. Jeg sidder og gnasker mig igennem en muffin lige nu! De er super gode. Og så vil jeg lige sige at det er muligt at undlade smøret. Jeg glemte det ved en fejl, og de smager stadig fremragende. Men jeg skal det helt sikkert have lavet en portion mere med smør i, for lige at sammenligne!

    Igen, mange tak for opskriften!

  50. Morten siger:

    Lige for at svare dig Ghita. Så er det super vigtigt at du får rørt æg og farin sammen grundigt med en håndmikser. Ellers kommer der ikk luft nok i, og du vil opleve de flade muffins!

    Mvh Morten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager