Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Sidens første indlæg skal uden tvivl være opskriften på bananmuffins, denne opskrift har aldrig slået fejl for hverken  mine veninder eller jeg. Opskriften er originalt amerikansk, og dette gør at disse muffins bliver saftige og gode – de er dermed langt fra de irriterende flade danske muffins. Når muffins er færdigbagt skal de ligne en svamp med en “hat”. For at opnå denne effekt, er det meget vigtigt at bruge muffinsforme, ellers synes jeg lige så godt man kan lade være med at bage muffins. De flade danske muffins har intet med muffins at gøre . For at få den optimale banansmag, vælg bananer der er meget modne.

Opskriften kan naturligvis varieres efter smag, den oplagte mulighed er at tilføje hakket mørk chokolade, bruge andre nødder evt. pacan eller måske forsøge at lave muffins med en anden type for mel.
Mine muffins er store – jeg fylder dejen næsten op til kanten, hvilket gør dem meget bombastiske. Hvis man ikke ønsker dem så store, så lad være med at fylde så meget dej i formen.
Jeg har bagt disse bananmuffins til brunches, men det kan også bruges til dessert, lune med en kugle is og hakket chokolade.
Her kommer opskriften – enjoy.
Bananmuffins
12 stk.
200 g. valnødder
250 g. mel
1 spsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
120 g. blødt smør
200 g. brun farin
2 æg
1 1/2 tsk. vanilje
3 eller 4 mosede modne bananer
Forvarm ovnen til 190 grader. Fyld papirsforme i muffinsformene.
Rist nødderne på en mediumvarm pande og lad dem afkøle.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Rør smør,
sukker og vanille med en elmixer i en anden skål – blandingen skal være jævn og cremet. Rør ét æg i blandingen ad gangen og tilføj de mosede bananer.
Bland bananblandingen sammen med melblandingen og rør til melet er
forsvundet – du skal altså ikke røre lang tid. Bland nødder i.
Fyld dejen i muffinsformene og bag 20 – 25 minutter.
Emner:
 

141 svar til Den ultimative opskrift på bananmuffins

  1. sarah siger:

    Hej Susan,
    Brug altid vaniljestang hvis du har det,
    Mvh. Sarah

  2. Anne Helene siger:

    Hej Sarah!
    Er lækkersulten og har derfor besluttet mig for at prøve dine bananmuffins. Skal nødderne ikke hakkes? Og hvis de skal, er det så smartest at gøre det før eller efter ristning? Mmm, glæder mig til at smage!

  3. Gertha Vedel siger:

    Supper lækker opskrift :-) Kan også anbefale den opskrift de har på bananmuffins med valnødder og karamel her:

    http://www.bananmuffins.dk/bananmuffins-med-valnodder-og-karamel/

  4. Helene siger:

    De er afprøvet herhjemme og de blev bare rigtig rigtig gode! Skal helt sikkert prøve flere af dine opskrifter!

  5. Maria siger:

    Mmhh har bagt de her dejlige muffins idag! Dog kun halv portion, da der ellers er for stor risiko for jeg spiser for mange :-P Jeg tilsatte 50 g mørk chokolade til min portion og de var skønne! Tak for en dejlig blog til alle os kageelskere :-D

  6. Sisse siger:

    Hold op nogle lækre muffins! Jeg har lige været en tur i mit bagehjørne og har endt med et fint resultat! Jeg vil prøve at putte noget jordbær frosting på toppen, så nu må vi se hvordan det går :-)

  7. Lisbeth siger:

    Hej..
    jeg ville høre om man kan fryse dem ned?

  8. sarah siger:

    Hej Lisbeth
    Ja de kan godt fryses ned,
    Mvh. Sarah

  9. Sanne siger:

    Så er min portion lige kommet i ovnen.. Jeg unlod nødderne, men puttede et tsk kanel og en håndfuld hakket chokolade i, så nu glæder jeg mig bare til at smage ;)

  10. Lars siger:

    NØJ de smager godt brugte hasselnødder MUMS

  11. Marianne siger:

    Dine bananmuffins er blevet bagt rigtig mange gange her i huset. Var på familietur i weekenden og både børn og voksne, ca. 32 i alt, var ellevilde. Så sent som i dag, har min datter på 8 år selv bagt dem (uden ret meget hjælp).
    Tak for en super super dejlig blog :-)

  12. Laura siger:

    Hejsa. Hvor mange muffins bliver der til?
    De ser lækre ud, overvejer at lave dem til min fødselsdag i morgen.
    Hilsen Laura

  13. sarah siger:

    Hej Laura,
    Der bliver 12 stk,
    Mvh. Sarah

  14. Azadeh Houshmand siger:

    hej Sarah,
    jeg overvejer at lave de her muffins til en børnefødselsdag – ville derfor høre om de kan laves en uges tid før selve dagen, og fryses ned, så jeg slipper for at lave dem på selve dagen hvor jeg i forvejen har rigeligt at lave… og tror du de ville blive dårligere af det?

  15. sarah siger:

    Hej Azaedh,
    Du kan sagtens fryse dem, jeg synes det er bedre at fryse dem og tage dem op same dag de skal spises, end at bage dem dagen i forvejen.
    Mvh. Sarah

  16. [...] men derimod nogle helt almindelige, velsmagende muffins! Jeg søgte lidt på nettet og faldt over denne opskrift. Jeg lavede et par små ændringer, og de viste sig at blive virkelig gode. Så derfor syntes jeg [...]

  17. Lene siger:

    Hej Sarah
    Jeg har bagt dine lækre bananmuffins flere gange med få ændringer.
    Jeg har lagt opskriften med mine ændringer ud på min blog agerbager.blogspot.dk og linket til din opskrift.

  18. Maj-Britt siger:

    hvornår skal den brune farin i???? den er ikke nævnt i opskriften men i ingredienslisten

  19. sarah siger:

    Hej Maj-Britt,
    Jeg omtaler det bare som sukker i opskriften,
    Kh. Sarah

  20. Patricia siger:

    Hej Sarah,

    Nu skriver du at sukkeret skal blandes i – mener du her den brune farin?

    Mvh Patricia

  21. sarah siger:

    Hej Patricia,
    Ja, jeg mener den brune farin,
    Kh. Sarah

  22. Gaby siger:

    Tak for en fantastisk nem og god opskrift. Jeg havde kun 2 bananer og meget lidt valnødder (nok 50g) så kom lidt kokosmel i også, og lidt chokoladeknapper jeg havde i fryseren fra jul af… smager super :-)

  23. Maria siger:

    Hej Sarah

    Jeg tænker at lave disse muffins til Yrsas børnefødselsdag på fredag, men der er en hel del af ungerne, der har mælkeallergi. Tror du, jeg kan bruge smagsneutral olie i stedet for smør?

    Håber I alle fire har det godt og tillykke med lillepigen, som vist også snart har fødselsdag :-)

    Kh Maria

  24. sarah siger:

    Hej Maria,
    Tillykke med jeres lille dreng, vi glæder os til at se ham:)
    Jeg tror sagtens at du kan bruge olie – det kommer til at fungere fint, det er jeg ret sikker på,
    Tillykke med Yrsa, håber I får en god dag,
    Kh. Sarah

  25. JeanettE siger:

    Fantastisk opskrift! Muffins blev store,flotte og saftige. Jeg tilføjede citronskal og kardemomme.

  26. Helle siger:

    Nemme hurtige og lækre! Mums!

  27. Jannie siger:

    Super lækre muffins!! Jeg blandede lidt kanel i halvdelen, og synes faktisk kun det gør dem endnu bedre ;-)

  28. Karin siger:

    Kan man mon undlade nødder? Synes ofte børn ikke er så vilde med dem…. (Selvom jeg elsker det…)

  29. sarah siger:

    Hej Karin,
    Ja, et kan du sagtens,
    Kh. Sarah

  30. lea siger:

    Kan man erstatte smør med olie?:-)

  31. sarah siger:

    Hej lea, det har jeg desværre ikke erfaringer med, tror det er ok, men har ikke noget bud på hvor mange dl. Kh. Sarah.

  32. [...] jeg med at lede i mine kogebøger eller på nettet efter en ny variant. Denne gang endte jeg hos Sarahskager.dk hvor jeg fandt en virkelig lækker opskrift på bananmuffins med en masser valnødder i. Jeg havde [...]

  33. Clara siger:

    Kan man putte frosting på disse? Eller bliver det for meget af det gode? :-)
    Og hvilken smagsvariant kunne du forestille dig, der passede til?

  34. sarah siger:

    Hej Clara. Det blive for sødt. Måske du skulle prøve mine banan cupcakes med cream cheese frosting i stedet for : ). Kh. Sarah.

  35. Laura siger:

    Hejsa! Den skal afprøves! Men er det virkelig 1 spsk bagepulver? Synes det lyder af meget?

  36. sarah siger:

    Hej Laura. Det er ret meget, men det er sådan opskriften er. God bagelyst. Kys.

  37. Laura siger:

    Jeg tog også chancen og de blev rigtig gode!! Tak :)

  38. Mette siger:

    Hej Sarah

    Skal æggene pisker eller bare røres i?

  39. sarah siger:

    Hej Mette,
    De skal bare røres i :)
    KH. Sarah

  40. Mette siger:

    Har lige lavet en glutenfri version, med rød finax som erstatning for hvedemelet (samme mængde) og med stykker af mørkt chokolade i stedet for nødderne (ca. 75g.).
    De blev helt fantastiske og smagte himmelsk!
    Tak for en super opskrift!!

  41. sarah siger:

    Hej Mette, det lyder lækkert☺. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager