Denne opskrift er  jeg vendt tilbage til gennem en lang årrække, den er simpelthen så god og nem. Men, den tager tid at lave. Hele humlen ved god marengs er at bage den i lang tid – en time, og bruge eddike i æggehviderne!. Noget i kombinationen mellem eddike, lang bagetid og piskede æggehvider med sukker giver en sej marengs med crispy overflade. Under overfladen bliver marengsen faktisk brownieagtig, jeg bliver lige overrasket hver gang, men det gør den altså. Jeg skal skynde mig at sige at opskriften kommer fra Nigella, en af mine yndlingskokke. Nigella serverer også kagen med flødeskum og hindbær, og man kunne i princippet servere den med is, men jeg synes det bliver for sødt. Jeg serverede pavlovaen med hindbær, blåbær og hakket chokolade. Apropos chokolade, jeg brugte Valrhona kakao og den vil jeg kun anbefale.
God bagelyst,
Sarah

Marengs:
6 æggehvider
300 g. sukker
3 spsk. kakao
1 tsk. balsamico eller rødvinseddike
50 g. fint hakket mørk chokolade

Topping:
5 dl. Fløde
500 g . bær
2-3 spsk. hakket mørk chokolade

Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk æggehviderne med en elpisker til de er stive.
Hæld en spiseskefuld sukker af gangen i blandingen mens der stadig piskes.
Vend hakket choklade, eddike og kakao i æggehviderne.
Sæt marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir i en cirkel ca. 23 cm. i diameter – form æggehviderne så de er lidt højere i kanterne, ligesom en rede.
Sæt bagepladen i ovnen og skru øjeblikkeligt temperaturen ned til 150 grader.
Bag kagen 1 time – 1 time og 15 minutter.
Når kagen er færdig er den sikkert krakeleret en smule og under overfladen er den blød.
Lad marengsbunden køle fuldstændigt.
Pynt pavlovaen med pisket flødeskum, bær og hakket chokolade og server med det samme.

Emner:
 

46 svar til Den bedste chokolade pavlova – glutenfri opskrift

  1. Jytte siger:

    Lækkert

  2. Maja Højgaard siger:

    Det her bliver min glutenallergiske ven glad for!

    Tjek i øvrigt glutenfri banan cupcakes: grydeklar.dk/2011/03/andrews-cupcake/

  3. Emmy siger:

    ÅH! alle dine kager ser bare SÅ GODE UD!!!!! :D.

    Jeg er blevet helt afhængig af din side, jeg elsker den! ;-).

    Kh. Emmy

  4. Anja siger:

    Jeg lavede kagen i weekenden og det var en stor succes – den smagte så godt og var også flot at se på inden den forsvandt;)

  5. Mette siger:

    Tror du at en råcreme ovenpå vil blive for sød? Og fantastisk side forresten :)

  6. sarah siger:

    Hej Anja,
    Jeg er glad for at opskriften fungerede for dig, jeg synes også selv den er super god,
    Mvh. Sarah

  7. sarah siger:

    Hej Mette,
    Det er jo en smagssag, men mit bud er at det ville blive for sødt,
    Mvh. Sarah

  8. Jeanette siger:

    Hvor mange personer er opskriften til?

  9. sarah siger:

    Hej Jeanette,
    8-10 personer,
    Mvh. Sarah

  10. Ruth.Hansen siger:

    Hej.
    Jeg vil lige høre om kagen kan fryses, altså uden flødeskum på selvfølgelig.

  11. sarah siger:

    Hej Ruth,
    Det kan den desværre ike, den skal spises samme dag den er bagt,
    Mvh. Sarah

  12. Maria siger:

    Jeg skal bage Kagen på onsdag og jeg glæder mig meget :)
    Er det varmluft eller almindelig?
    Og hvordan ved jeg ca om den er færdig? Mellem 60-75 min er et ret stort interval.
    Jeg har ikke bagt marengs før – så er total nybegynder hvad dette angår, derfor de dumme spørgsmål ;-)

    Mvh Maria

  13. sarah siger:

    Hej Maria,
    Jeg bager den på varmluft og hvis du også gøre det, skal kagen nok have tættere på 60 minutter end 75. Man kan se den er færdig når overfladen begynder at krakelere, og en og det indvendige ikke er flydende,
    Mvh. Sarah

  14. Eva siger:

    NAM hvor er det (også) en god kage! Selve marengsen kan sagtens bages dagen før og så bare pyntes på dagen….. Jeg har guffet både igår og idag :)

    Tak for en vidunderlig side Sarah.

    Kh Eva

  15. Majbrit siger:

    Tak for en god side, har i dag prøvet at lave denne fantastiske opskrift, lavede den med danske jordbær, MUMS siger jeg bare… :)

  16. Hoffi siger:

    Hej Sarah

    Jeg har forsøgt at lave denne pavlova mindst 10 gange efter Nigalleas opskrift og den er lunefuld!!
    Jeg ved ikke hvorfor, men selvom jeg blender sukkeret så det er helt fint så er sukkeret svært at få helt rørt ud i æggehviderne, som er stuetemperatur.
    Jeg rengør køkkenredskaberne grundigt inden – men ofte bliver det en kæmpe stor flad pizza….:-(
    Hvad gør galt?!
    Kh. Den frustrerede

  17. sarah siger:

    Jeg er jo ikke bager og kan derfor kun gisne om hvad der går galt. Men du skriver at du blender sukkeret? Det gør jeg ikke, jeg bruger bare almindeligt sukker og det fungerer fint, det smelter jo når kagen er i ovnen. Hvis pavlovaen bliver flad lyder det lidt som om hviderne ikke er pisket stive nok, når hviderne er pisket tilpas stive kan man forme en form for rede og hviderne flyder ikke ud på nogen måde.
    Håber det hjalp,
    Mvh. Sarah

  18. Maiken Nielsen siger:

    Hej Sarah! Jeg har lavet din pavlova som små mini’er og blandet flødeskummen med lidt creme fraiche. Tak for en god opskrift :)
    Mvh Maiken

  19. Eva M siger:

    Kære Sarah.

    Jeg vil bare skrive til dig at denne kage er vidunderlig. Jeg har lavet den ved flere lejligheder og den bringer lykke hos alle, gamle som unge.

    Tak for en dejlig side.

    Kh Eva M

  20. Dina siger:

    Hej Sarah

    Lækre opskrifter. Jeg ville prøve at lave denne som små individuelle pavlova. Hvor længe ville du så give dem i ovnen og hvor man tror du opskriften rækker til..?

  21. sarah siger:

    Hej Dina,
    Jeg har meget svært ved at sige det, så du må eksperimentere dig lidt frem, men mit bud er, at opskriften er til 5-6 personer alt efter hvor store du laver “rederne”, Hvis du laver dem samme størrelse som disse: http://www.nigella.com/recipes/view/mini-pavlovas-162
    skal de have 30 minutter.
    Mvh. Sarah

  22. Dina siger:

    Hej Sarah

    Tusind tak, jeg må prøve mig frem…

  23. Nicoline siger:

    Hej Sarah

    Super fed blog du har!
    Kan man også bruge hvidvins eddike…?

  24. sarah siger:

    Hej Nicoline,
    Ja det kan du godt,
    Mvh. Sarah

  25. [...] Nogle gange får man bare spist så meget kage eller dessert, at man er helt dårlig bagefter. Altså på den gode måde, selvfølgelig. Vi var til middag hos en af mine søde studieveninder, Mette, og hun havde lavet SÅ meget lækker mad (desuden havde hun også købt glutenfrit brød til mig – ren luksus når der er tænkt på den slags!), at jeg var helt mæt da vi nåede til desserten. Meeeen det forhindrede mig ikke i at spise TO(!) kæmpe stykker af denne fantastiske kage. Opskriften er fra Sarahs Kager, som bestemt er et besøg værd. Hun har en masse fine opskrifter, desværre er der dog ikke så mange glutenfrie, men denne er en af dem. Se opskriften her http://www.sarahskager.dk/den-bedste-chokolade-pavlova-%E2%80%93-glutenfri-opskrift/. [...]

  26. Lotte siger:

    TAK for denne fantastiske opskrift!!
    Bagte den første gang søndag og serverede den for mine kollegaer mandag med tynder skiver kiwi og blomme, halve druer og jordbær. En himmelsk bid og opskriften er delt til højre og venstre.
    Har netop rykket endnu en bund ud af ovnen som skal være desserten til mine gæster i morgen!

  27. Heidi siger:

    Hej Sarah,

    Tak for en inspirerende side!

    Kan man undlade kakao og chokolade i marengsen og i stedet tilsætte lidt vanillesukker?

    Mvh. Heidi

  28. sarah siger:

    Hej Heidi,
    Erstat kakaopulveret med majsmel,
    Mvh. Sarah

  29. Heidi siger:

    Hej igen,

    Kan man lave marengsen dagen før den skal serveres?

    Mvh. Heidi

  30. sarah siger:

    Hej Heidi,
    Jeg er lige hjemvendt fra ferie, derfor mit sene svar. Jeg tror at marengsen bliver meget blød hvis du laver den dagen før.
    Mvh. Sarah

  31. Julie siger:

    Den ser vildt lækker ud! Hvor mange personer er der til? Og pisker du først Æggegviderne og putter sukker i efter?
    Vh Julie

  32. sarah siger:

    Hej Julie,
    Den er vel til 6 sultne personer. Ja pisk æggehvidere lidt og put så skefulde af sukker i æggehviderne lidt efter lidt.
    Mvh. Sarah

  33. Gitte siger:

    Ååååhh nej! Den stod så flot, men har nu en bradepande pavlova :( Fulgte ellers opskriften til punkt og prikke. Den må prøves igen en anden gang. Smager sikkert stadig godt :)

  34. sarah siger:

    Hej Gitte,
    Det er svært at undgå at den falder lidt sammen. Jeg plejer at forme den lidt som en rede, altså gøre den højere i kanten, så flader den ikke helt så meget sammen,
    Kh. Sarah

  35. Ida siger:

    Tror du ikke godt man kan bage den dagen før? Lotte skriver længere oppe at hun har bagt den dagen før ?

  36. sarah siger:

    Hej Ida,
    Jeg har ikke prøvet det. Du kan jo prøve, men den falder nok sammen. Hvis du bager den dagen inden skal du opbevare den i en lufttæt beholder til den pyntes og spises,
    Kh. Sarah

  37. Shuma siger:

    Hej Sarah

    Da jeg får gæster i morgen vil jeg gerne bage andet end det sædvanlige så jeg faldt over denne lækre opskrift. Men det er kun anden gang jeg roder mig ud i marengs (første gang jeg prøvede gik det alt andet end godt!) Så derfor har lige en masse spørgsmål jeg håber du kan hjælpe med :-)

    Kan man godt bruge alm eddike eller skal det være vineddike?

    Hvor længe skal man piske ca?

    Vil bage den i morgen tidligt men skal først bruge den om aftenen.. men hvornår kan den tidligst pyntes så jeg ikke risikerer den blir smattet?

    Og vil marengsen klistre på siderne i fadet?

  38. sarah siger:

    Hej Shuma,
    Jeg er ikke helt klar over hvad du mener med almindelig eddike, men mener du den i de store plastikflasker er det vel ok. Du skal piske til den bliver så stiv at den ikke falder ud af skålen når du vender skålen på hovedet. Du skal først pynte den med flødeskum eller is lige inde servering, den bliver meget hurtigt smattet for væden gennemtrænger hurtigt den skrøbelige marengs.
    Jeg ved ikke helt hvad du mener med at marengsen klistrer fast til siderne af fadet, jeg vil anbefale at du laver den på en bageplade med et stykke bagepapir under.
    Håber det var svar nok,
    Kh. Sarah

  39. Thit siger:

    Hvor vigtig er balsamico eddiken egentlig? :)

  40. sarah siger:

    Hej Thit,
    Den er vigtig, den gør at marengsen bliver sej og lækker. Du kan også bruge almindelig eddike hvis du ikke lige har balsamico.
    Kh. Sarah

  41. Lea siger:

    Jeg har smagt den hos min søster-den er super lækker!
    Nu skal jeg så lave den til ca 15 personer, så kan jeg lave dobbelt portion og så bare bage to på samme tid?

  42. sarah siger:

    Hej Lea,
    Ja, det tror jeg egentlig godt du kan gøre, så må du bare bytte om på pladerne når halvdelen af tiden er gået,
    Kh. Sarah

  43. [...] Jeg har før haft lavet denne opskrift bare i en stor, jeg har fundet den på en blog som hedder Sarahs kager- og den er virkelig skøn. Dog har jeg ændret lidt, og i stedet for at lave en stor lavede jeg [...]

  44. Lotte siger:

    Kan man også bruge hvidvinseddike??

  45. sarah siger:

    Hej Lotte, ja det kan du godt. Kh. Sarah

  46. sarah siger:

    Hej Linda, ja det tror jeg ikke at der skulle være noget i vejen for

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager