Jeg havde et par overmodne bananer liggende i min frugtskål og havde længe haft lyst til at bage en banankage – og denne opskrift som stammer fra Flour Bakery er et hit. Kagen bliver saftig og lækker og jeg havde svært ved at stoppe med at spise den, så jeg måtte smide halvdelen i fryseren for at sætte en stopper for det.
Hvis du kan finde overmodne bananer, gør det virkelig en forskel på smagens intensitet – så det kan jeg kun anbefale at du bruger.
For at komme en masse spørgsmål i forkøbet, vil jeg sige, at du sagtens kan lade være med at putte nødder i eller erstatte valnødderne med en anden slags nød. Hak også endelig noget mørk chokolade og rør i dejen – det ville bare være lækkert, jeg havde bare ikke noget chokolade i mit skab da jeg lavede kagen. Hvis du er i humør til en mere krydret banankage, så prøv denne opskrift eller hvis du har lyst til at bage bananmuffins er denne opskrift fantastisk.
Hvis du er håbløs romantiker så tjek bloggen i nærmeste fremtid, der er en opskrift på Valentines Day cupcakes på trapperne.
God bagelyst,
Sarah

Opskrift på 1 banankage

210 g. mel
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
230 g. sukker
2 æg
1 ½ dl. smagsneutral olie (solsikkeolie eller vindruekerneolie)
3 ½ modne mosede bananer
2 spsk. creme fraiche eller yoghurt (jeg brugte A38)
2 tsk. vaniljesukker
75 g. hakkede valnødder
En aflang rugbrøds- eller kageform ca. 22×12 cm

 1. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft og smør formen med smør.
 2. Bland mel, natron, kanel og salt i en skål.
 3. Pisk sukker og æg med en elpisker i ca. 5 minutter til blanding er hvid, tyk og skummende.
 4. Hæld langsomt olien i æggeblandingen – processen skal tage ca. 1 minut.
 5. Tilføj mosede bananer, creme fraiche og vanilje  i æggeblandingen og fortsæt med at piske.
 6. Vend melblandingen i bananblandingen og når alt er blandet sammen, vendes valnødder i dejen.
 7. Bag i 1 – 1 1/4 time, jeg bagte min i 1 time og den blev perfekt.
 8. Lad kagen køle inden den skæres i skiver.
 9. Opbevar kagen i højst 3 dage i en luftæt beholder i stuetemperatur.

Tagged with:
 

29 Responses to Den bedste banankage

 1. Nina Charlotte siger:

  Hej Sarah

  Jeg har lige bagt denne kage, og som med alle de andre kager på dit site blev også denne rigtig lækker. Svampet og saftig som du selv skriver. Dog havde jeg ingen nødder, så jeg puttede i stedet lidt kokosmel i – det fungerede godt. Tror jeg vil smøre den med en glasur af kakao, kaffe og lidt kanel – mon ikke det passer godt til? :) God søndag.

 2. Freja siger:

  Hvor mange personer vil du mene der til i en portion? :-)

 3. sarah siger:

  Hej Freja,
  Der er til ret mange, ca. 8 måske,
  Mvh. Sarah

 4. Bo siger:

  Den ser bare super god ud – det er helt sikkert en opskrift der skal gemmes. Hvis vi må vil vi gerne fortælle vores læser ( http://banankager.dk/ ) omkring denne fantastiske banankage.

 5. sarah siger:

  Hej Bo,
  Du må godt linke til opskriften, men du må ikke kopiere den eller tage billedet,
  Mvh. Sarah

 6. Gitte siger:

  Hej Sarah
  Har fundet vej til din hjemmeside fra BageLIV. Helt ikke sidste gang jeg kommer forbi. Jeg skal bage kage til weekenden og vil bruge denne opskrift. Hvor mange gange skal lave opskriften for at den passer til en bradepande ?

  Hilsen Gitte

 7. sarah siger:

  Hej Gitte,
  Det ved jeg desværre ikke, har ingen erfaring med at bage i bradepande. Mit bud er 4 gange – men det er bestemt kun et bud,
  Mvh. Sarah

 8. Gitte siger:

  Hej Sarah
  Tak for dit hurtige svar. Det var også det antal jeg selv havde i tankerne, så det må da være rigtigt :) – jeg forsøger i hvertfald
  Hilsen Gitte

 9. Lotte B siger:

  Fandt din blog igår da jeg stod med en masse bananer på køkkenbordet. Måtte bare bage denne her kage i går aftes kl. 21-22, og fortryder det ikke. Nøøøj – den er god. Den bedste banankage ever! Kæmpestor ros herfra…

 10. Charlotte siger:

  Det er helt sikkert den bedste banankage nogensinde og jeg har spist mange!! Brugte øko bananer (4 stk.) som er lidt mindre, men også mere intens i smagen og så tilsatte jeg 75 g hakket mørk 70% chokolade. Fantastisk. Vores gæster -og vi… var ellevilde. Kagen bliver saftig og med lidt sprød skorpe, strejfet af kanel er super lækkert og overdøver ikke banansmagen overhovedet. Fin størrelse til 6-8 personer. Tak for fantastisk blog, skal klart prøve flere af dine opskrifter

 11. Nicoline siger:

  Kan kagen godt holde sig til dagen efter eller vil det gøre den meget tør?

 12. Tina siger:

  Hej Sarah.
  en helt fantastisk banankage.
  Den skal helt sikkert med på tur til Madsby parken idag.
  Det er den første kage jeg prøver at bage fra din blog, men det kribler i fingerne, har bare lyst til at bage på livet løs.
  Hilsen Tina

 13. Charlotte siger:

  Kagen kan sagtens bages dagen før, det har jeg gjort to gange, og den er bare endnu mere svampet dagen efter. Skorpen mister lidt at det sprøde, men det gør ikke noget. Uhm, må snart bage den igen :()

 14. Natascha siger:

  Virkelig god kage! Jeg brugte mandler i stedet for valnødder og tilføjede næsten en hel plade marabou med daim. Den blev virkelig lækker!

 15. Christina siger:

  Kan nødder udelades? :o)

 16. sarah siger:

  Hej Christina,
  Ja, de kan godt udelades,
  Mvh. Sarah

 17. Line siger:

  Hej Sarah.
  Kan man lave denne kage i muffinsforme?
  Og i så fald, kan man lave dem i muffinsforme af papir?

  Mvh. Line

 18. sarah siger:

  Hej Line,
  Jeg vil nok anbefale at du laver denne opskrift i stedet: http://www.sarahskager.dk/den-ultimative-opskrift-pa-bananmuffins/. Jeg har ikke selv prøvet at lave kagen som muffins, men tror godt det kan lade sig gøre, men du må eksperimenterer dig lidt frem. Du kan godt lave muffins i papirsforme, men jeg vil anbefale at du sætter dem i en metalmuffinsform så de ikke splatter ud og bliver grimme.
  Mvh. Sarah

 19. Sebrina siger:

  Bagte 2x af denne kage til nytårs aften, der var ikke meget tilbage, de spiste og spiste :D

  smed en klat creme fraiche ovenpå en kage skive, det var virkelig lækkert, det sure med det søde gav det et ekstra kick der var det hele værd ;)

  Tak for en virkelig god opskrift
  Mvh. Sebrina

 20. Cindy siger:

  Hej :-)
  Skal igang med at bage denne kage, og kom til at tænke på, hvorfor du vælger natron istedet for bagepulver?
  Jeg har googlet flere forskellige opskrifter på banankage og nogle vælger bagepulver, andre natron.

  Gør det en forskel for konsistensen af denne kage om man bruger det ene eller det andet?
  mvh Cindy

 21. sarah siger:

  Hej Cindy,
  Undskyld mit sene svar, er kommet hjem efter en uge på Gran Canaria :)
  Ved desværre ikke om det gør en forskel, men når det gælder kemi i kager, så holder jeg mig altid til opskriften. Min erfaring er, at der tit bliver brugt natron i amerikanske opskrifter og denne opskrift stammer fra bageriet Baked. Du kan jo prøve, men jeg kan ikke love noget.
  Mvh. Sarah

 22. Karen Ravn siger:

  Hej Sarah!
  sikke en fantastisk kage – jeg har bagt den i dag uhmmm Total lækker svampet!
  Kh karen

 23. […] En skøn banankage med en mørk farve og smag fra den brune farin, sødme fra de mange bananer, en god struktur fra den grove mel og knas fra valnødderne. Inspirationen er hentet fra Sarahs Kager. […]

 24. Super lækker banankage, den bedste jeg nogensinde har lavet, man kan godt tilsætte 1 ekstra æg, hvis æggene er små samt masser af chokolade uhm…
  har også prøvet halv øko-speltmel og halvt hvedemel, også fint…

 25. sarah siger:

  Hej Susanne, glad for at opskriften fungerede for dig. Tak for din kommentar :)

 26. Mariann Ørberg siger:

  Det er en super kage.
  Jeg har skiftet alt hvedemel ud med sigtet speltmel – jeg bruger dog 190 gram i stedet for de 210 gram.
  Det er vores favoritkage hjemme hos os…

 27. sarah siger:

  Hej Mariann, det er jeg glad for at høre! Kh. Sarah

 28. Mari Skjødt siger:

  Rigtig lækkert opskrift, jeg brugte chokolade stykker i dejen som gav en ekstra pift. tak for den!

 29. Anne Bøgballe siger:

  Hej
  Vil lige give en kommentar ang. natron. Det virker kun sammen med surmælksprodukter og kærnemælk eller citron, hvorimod bagepulver virker uden syrlige produkter
  Hilsen Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager