cupcakes-til-barnedaab-2Til den royale barnedåb for nyligt, bagte jeg 24 vanilje cupcakes og lavede 2 forskellige slags frosting. Dejen til kagerne er ret fedtfattig, det er frostingen til gengæld ikke og derfor kan det lade sig gøre at spise en af disse kager uden at få det dårligt. Resultatet af opskriften, er en let og luftig vaniljesmagende kage med den skønneste frosting på toppen.

Opskrift til 12 stk. cupcakes.

Cupcakes:
120 g mel
140 g sukker
1½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 vaniljestang
12 papirforme

Frosting:
250 g flormelis
80 g blødt smør (ikke margarine)
25 ml letmælk
1 vaniljestang
evt. pynt

Forvarm ovnen til 170 grader.
Bland mel, sukker, bagepulver, salt og smør med en elpisker til det ligner reven parmesan.
Pisk æg, vaniljekorn og mælken sammen i en skål og bland de våde ingredienser sammen med de tørre.
Dejen fyldes i papirformene og sættes gerne i en muffinsbageform af metal, formene fyldes 2/3 op til kanten.
Bages 20-25 minutter.
Kagerne skal være helt kolde før frostingen kommes på.
For at lave frostingen, skal smøret ved meget blødt, ellers kommer der klumper i. Det bløde smør og flormelis røres med en elpisker. Tilføj mælken tilsat vanilje lidt ad gangen. Pisk blandingen i 5 minutter – jo længere tid der piskes, dets lettere bliver frostingen. Der kan evt. kommes lidt limesaft i frostingen, andre smagsgivere eller forskellige naturlige farver.
Frostingen smøres på kagerne med en ske eller kniv – jeg har en frostingspatel, men man kan sagtens få et godt resultat med en ske eller kniv. Der kan evt. også bruges en bollesprøjte. Pyntes efter fri fantasi.

cupcakes-til-barnedaab-1

Emner:
 

19 svar til Cupcakes til barnedåb

  1. Rebecca siger:

    Hej!

    Rigtig gode kager! Har lavet dem, og de smagte lækkert!
    Men er det meningen, at dejen er så våd?
    Mange af mine kager gik i stykker, fordi formene væltede, da de blev for våde inde i ovnen – men vidste ikke om det ville blive “ulækkert” med mere mel, for så kunne de jo miste den GODE smag? Men skal der måske lidt mere mel i, eller hvad? Var din dej også så våd??

    Mange hilsner, og tak for god opskrift!
    Rebecca

  2. sarah siger:

    Hej Rebecca,
    Tak for dit spørgsmål, er glad for at du synes opskriften er god.
    Dejen er meget våd, men løsningen er at sætte papirsformene i en metal muffinsform. Ellers ved jeg, man kan få nogle papirsforme der er ret stive og derfor ikke lader dejen flyde ud i ovnen.
    Hvis du syntes at dejen er alt for våd, kan du tilsætte et par spiseskefulde mel, men jeg ville ikke tilsætte for meget, for så forsvinder den gode konsistens – mit råd er at investere i en muffinsform af metal i stedet.
    Mange Venlige Hilsner,
    Sarah

  3. Michelle siger:

    Hej Sarah… Hvad er forskellen på muffins og cupcakes??

  4. sarah siger:

    Hej Michelle,
    Jeg er glad for du kunne bruge opskriften på blåbærmuffins. Forskellen på muffins og cupcakes er at muffins er lidt sødere og der er mere fedt i dejen end cupcakes. Muffins har typisk form som en svamp, og så skal der ikke frosting på. Dejen til cupcakes er mere fedtfattig, netop fordi der skal frosting på toppen. Håber det giver mening.
    Kh Sarah

  5. Michelle siger:

    Super…. Tusind tak for svaret – det giver fin mening :) tak – jeg vil igang med at prøve dine chokolade cupcakes :) – og se om mine kollegaer kan li dem i morgen…!! Håber at frostlingen kan holde sig i køleskabet natten over..!! :)
    kh Michelle

  6. Cupcakes :D siger:

    Min mor vil meget gerne lave de her cupcakes til min fødselsdag den ser meget lækker ud (EELSKER VANILJE) :D

  7. Sweetloli siger:

    hey jeg har netop prøvet dine cupcakes og de er bare blevet mega gode. jeg lavede frostingen med citron men ved ikke helt jeg syns ofte at frostingen bliver for sukkeragtig og ville gerne gøre den mere glat i det. har du nogle forslag til hvordan man kan undgå at den hvad skal man sige knaser lidt i det på grund af sukkeret?

  8. sarah siger:

    Hej,
    Når du skriver at sukkeret knaser, lyder det som om du bruger almindeligt sukker og ikke flormelis?
    Mvh. Sarah

  9. Maline K. siger:

    jeg syntes det var nogle gode cupcakes. Men min datter spurgte mig om det var meningen at det smagte at bræk?? :) haha
    jeg kunne godt lide dem!!
    ps. vil du ikke prøve at lave en vanille/karamel opskrift? Vi er mange der spørger?
    Kærligst Maline K. <3

  10. Juli siger:

    Hej,

    Super god opskrift, er de egentlig eget til at fryses ned,selvfølgelig uden frosting på ?

  11. sarah siger:

    Hej,
    De kan sagtens fryses ned,
    Mvh. Sarah

  12. tine siger:

    Kære sarah.
    Jeg har ikke lavet dem endnu.Jeg vil gerne lave dem, men jeg har to spørgesmål.
    Bliver de ødelagt, hvis de ikke bages i en metalform?
    Kan man i stedet for vaniliestang bruge vaniliesukker?

  13. sarah siger:

    Du kan godt bruge vaniliesukker og du kan også bage dem i uden metalform, de har bare en tendens til at blive flade,
    Mvh. sarah

  14. Lisbeth siger:

    Hej Sarah,
    jeg har brug for din ekspertise.. Har mange gange bagt disse super lækre cupcakes, men de sidste to gange er der gået et eller andet galt. Jeg har fuldt opskriften troligt, men alligevel er det ligesom de falder fra hinanden når de er blevet bagt og kølet ned. Så når man skal spise dem smuldre/falder fra hinanden.
    Kan simpelthen ikke finde hvad det er jeg gør galt, så derfor spørger jeg nu dig :)

  15. sarah siger:

    Det ved jeg desværre intet om. Jeg er jo bare hobbybager, hvis jeg var dig, ville jeg prøve at spørge en ‘rigtig’ bager,
    Mvh. Sarah

  16. Mulle siger:

    Hej sarah. Kan jeg bage kagerne kl 15 om dagen og sætte dem et køligt sted og så først spise dem ved en 21 tiden om aftnen uden at de er tørre? håber du vil svare hurtigt da jeg skal bruge svaret i morgen:)

  17. sarah siger:

    Hej Mulle,
    Ja det tror jeg godt du kan, men det er helt afgørende ar du ikke bager dem for meget, og husk at dække dem til så der ikke trænger luft ind,
    Mvh. Sarah

  18. [...] Som afslutning lavede jeg “swirls” eller roser af frostingen. Planen er at hele kagen skal dækkes af roserne, men på trods af en tre-dobling af min frosting opskrift, slog det ikke helt til: http://www.sarahskager.dk/cupcakes-til-barnedab/ [...]

  19. [...] Smørcremefrosting med citron blev pisket og pisket. Jeg brugte hvad der svarer til otte dobbelte portioner efter følgende opskrift fra Sarahs Kager: http://www.sarahskager.dk/cupcakes-til-barnedab/ [...]

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager