Cupcakes til barnedåb
Til den royale barnedåb for nyligt, bagte jeg 24 vanilje cupcakes og lavede 2 forskellige slags frosting. Dejen til kagerne er ret fedtfattig, det er frostingen til gengæld ikke og derfor kan det lade sig gøre at spise en af disse kager uden at få det dårligt. Resultatet af opskriften, er en let og luftig vaniljesmagende kage med den skønneste frosting på toppen.
Opskrift til 12 stk. cupcakes.
Cupcakes:
120 g mel
140 g sukker
1½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 vaniljestang
12 papirforme
Frosting:
250 g flormelis
80 g blødt smør (ikke margarine)
25 ml letmælk
1 vaniljestang
evt. pynt
Forvarm ovnen til 170 grader.
Bland mel, sukker, bagepulver, salt og smør med en elpisker til det ligner reven parmesan.
Pisk æg, vaniljekorn og mælken sammen i en skål og bland de våde ingredienser sammen med de tørre.
Dejen fyldes i papirformene og sættes gerne i en muffinsbageform af metal, formene fyldes 2/3 op til kanten.
Bages 20-25 minutter.
Kagerne skal være helt kolde før frostingen kommes på.
For at lave frostingen, skal smøret ved meget blødt, ellers kommer der klumper i. Det bløde smør og flormelis røres med en elpisker. Tilføj mælken tilsat vanilje lidt ad gangen. Pisk blandingen i 5 minutter – jo længere tid der piskes, dets lettere bliver frostingen. Der kan evt. kommes lidt limesaft i frostingen, andre smagsgivere eller forskellige naturlige farver.
Frostingen smøres på kagerne med en ske eller kniv – jeg har en frostingspatel, men man kan sagtens få et godt resultat med en ske eller kniv. Der kan evt. også bruges en bollesprøjte. Pyntes efter fri fantasi.
19 Responses to Cupcakes til barnedåb
Skriv et svar Annuller svar
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Hej!
Rigtig gode kager! Har lavet dem, og de smagte lækkert!
Men er det meningen, at dejen er så våd?
Mange af mine kager gik i stykker, fordi formene væltede, da de blev for våde inde i ovnen – men vidste ikke om det ville blive “ulækkert” med mere mel, for så kunne de jo miste den GODE smag? Men skal der måske lidt mere mel i, eller hvad? Var din dej også så våd??
Mange hilsner, og tak for god opskrift!
Rebecca
Hej Rebecca,
Tak for dit spørgsmål, er glad for at du synes opskriften er god.
Dejen er meget våd, men løsningen er at sætte papirsformene i en metal muffinsform. Ellers ved jeg, man kan få nogle papirsforme der er ret stive og derfor ikke lader dejen flyde ud i ovnen.
Hvis du syntes at dejen er alt for våd, kan du tilsætte et par spiseskefulde mel, men jeg ville ikke tilsætte for meget, for så forsvinder den gode konsistens – mit råd er at investere i en muffinsform af metal i stedet.
Mange Venlige Hilsner,
Sarah
Hej Sarah… Hvad er forskellen på muffins og cupcakes??
Hej Michelle,
Jeg er glad for du kunne bruge opskriften på blåbærmuffins. Forskellen på muffins og cupcakes er at muffins er lidt sødere og der er mere fedt i dejen end cupcakes. Muffins har typisk form som en svamp, og så skal der ikke frosting på. Dejen til cupcakes er mere fedtfattig, netop fordi der skal frosting på toppen. Håber det giver mening.
Kh Sarah
Super…. Tusind tak for svaret – det giver fin mening :) tak – jeg vil igang med at prøve dine chokolade cupcakes :) – og se om mine kollegaer kan li dem i morgen…!! Håber at frostlingen kan holde sig i køleskabet natten over..!! :)
kh Michelle
Min mor vil meget gerne lave de her cupcakes til min fødselsdag den ser meget lækker ud (EELSKER VANILJE) :D
hey jeg har netop prøvet dine cupcakes og de er bare blevet mega gode. jeg lavede frostingen med citron men ved ikke helt jeg syns ofte at frostingen bliver for sukkeragtig og ville gerne gøre den mere glat i det. har du nogle forslag til hvordan man kan undgå at den hvad skal man sige knaser lidt i det på grund af sukkeret?
Hej,
Når du skriver at sukkeret knaser, lyder det som om du bruger almindeligt sukker og ikke flormelis?
Mvh. Sarah
jeg syntes det var nogle gode cupcakes. Men min datter spurgte mig om det var meningen at det smagte at bræk?? :) haha
jeg kunne godt lide dem!!
ps. vil du ikke prøve at lave en vanille/karamel opskrift? Vi er mange der spørger?
Kærligst Maline K. <3
Hej,
Super god opskrift, er de egentlig eget til at fryses ned,selvfølgelig uden frosting på ?
Hej,
De kan sagtens fryses ned,
Mvh. Sarah
Kære sarah.
Jeg har ikke lavet dem endnu.Jeg vil gerne lave dem, men jeg har to spørgesmål.
Bliver de ødelagt, hvis de ikke bages i en metalform?
Kan man i stedet for vaniliestang bruge vaniliesukker?
Du kan godt bruge vaniliesukker og du kan også bage dem i uden metalform, de har bare en tendens til at blive flade,
Mvh. sarah
Hej Sarah,
jeg har brug for din ekspertise.. Har mange gange bagt disse super lækre cupcakes, men de sidste to gange er der gået et eller andet galt. Jeg har fuldt opskriften troligt, men alligevel er det ligesom de falder fra hinanden når de er blevet bagt og kølet ned. Så når man skal spise dem smuldre/falder fra hinanden.
Kan simpelthen ikke finde hvad det er jeg gør galt, så derfor spørger jeg nu dig :)
Det ved jeg desværre intet om. Jeg er jo bare hobbybager, hvis jeg var dig, ville jeg prøve at spørge en ‘rigtig’ bager,
Mvh. Sarah
Hej sarah. Kan jeg bage kagerne kl 15 om dagen og sætte dem et køligt sted og så først spise dem ved en 21 tiden om aftnen uden at de er tørre? håber du vil svare hurtigt da jeg skal bruge svaret i morgen:)
Hej Mulle,
Ja det tror jeg godt du kan, men det er helt afgørende ar du ikke bager dem for meget, og husk at dække dem til så der ikke trænger luft ind,
Mvh. Sarah
[…] Som afslutning lavede jeg “swirls” eller roser af frostingen. Planen er at hele kagen skal dækkes af roserne, men på trods af en tre-dobling af min frosting opskrift, slog det ikke helt til: http://www.sarahskager.dk/cupcakes-til-barnedab/ […]
[…] Smørcremefrosting med citron blev pisket og pisket. Jeg brugte hvad der svarer til otte dobbelte portioner efter følgende opskrift fra Sarahs Kager: http://www.sarahskager.dk/cupcakes-til-barnedab/ […]