Jeg tror jeg kom til at love, at den næste opskrift ville blive oreo cupcakes, men den opskrift kommer ikke endnu – er kommet til at spise den pakke oreos jeg købte, så derfor får I denne opskrift i stedet for.
Jeg troede som udgangspunkt ikke, at disse cupcakes ville fungere. Det virkede ikke realistisk at skulle dyppe cupcake’en i chokolade, uden at marengsen ville falde af  – men det gjorde den til min overraskelse bare ikke. Efter marengsen havde været en tur i køleskabet, sad den så godt fast på kagen, at jeg sagtens kunne vende den på hoved ned i chokoladebadet – mit problem lå et helt andet sted. Jeg tror ikke, jeg havde den nødvendige tålmodighed, til at piske sukkeret længe nok over vandbadet, hvilket resulterede i en meget sukkerknasende marengs, og det var altså ikke særlig heldigt. Derfor vil jeg anbefale, at man bliver ved med at varme æggehvideblandingen op til alt sukkeret er smeltet. Hvis man gør dette, fås en fantastisk flot cupcake. Visuelt er den virkelig fin, smagsmæssigt er den lidt på den søde side, hvilket giver sig selv når man tænker på, at det er en kage med sukker på toppen. Derfor er det også vigtigt, at chokoladen til overtrækket er bitter – ca. 70 %, så den kan modsvare den søde marengs. Jeg brugte en stor rund tylle til at sprøjte marengsen ud med, tror også bare at man kan smøre det på, hvis man ikke ligger inde med en tylle.
God fornøjelse.

Opskrift på cupcakes med marengs og chokolade (12 stk.):
100 g mel
30 g god usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
50 g hakket chokolade 70 %
40 g blødt smør
1,2 dl mælk
1 æg

6 pasteuriserede æggehvider
850 g sukker
saft af en citron
2 tsk. vaniljesukker
350 g chokolade 70 %
12 papirforme

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk mel, kakao, sukker, bagepulver, salt og blødt smør med en elpisker til det hele er blandet sammen.
Pisk mælk og æg  sammen. Bland mælkeblandingen sammen med smørblandingen af to omgange. Rør til alt er blandet sammen, men pisk ikke for meget. Vend den hakkede chokolade i dejen.
Sæt papirformene i en metal muffinsform med plads til 12. Fyld formene 2/3 fulde og bag kagerne i 20-25 minutter. Kagerne skal være helt kolde inden marengsen sprøjtes på.
Pisk æggehvider, sukker og citronsaft i en skål der kan sættes over et vandbad – pisk med håndkraft ca. et minut.
Placer skålen over en gryde med kogende vand, og pisk med piskeriset til sukkeret er opløst og blandingen har konsistens som marengs. Tag blandingen af varmen og pisk marengsen med en elpisker til marengsen er kold og skinnede – det tager et par minutter.
Fyld marengsen i en sprøjtepose og sprøjt den på cupcaken – eller smør den eventuelt på med en kniv.
Sæt kagerne i køleskabet i en halv time.
Smelt imens chokoladen over et vandbad og dyp marengstoppingen i chokoladen.
Cupcakes’ne er klar til servering når chokoladen er stivnet.

Emner:
 

26 svar til Cupcakes med marengs og chokolade

  1. Ann-Sofie siger:

    Har lige opdaget undervejs i bagningen, at jeg ingen citron har. Er den “bare” for smagens skyld eller har den en betydning for konsistensen?

  2. Ann-Sofie siger:

    Det gik fint uden citron.. Men jeg kunne heller ikke opløse sukkeret i marengsen. Piskede over vandbad i 40 minutter… Uden det lykkedes. Tror du ikke man kan bruge mindre sukker? Eller måske flormelis?

  3. sarah siger:

    Hej Ann-Sofie,
    Tak for din kommentar, det er altid godt med feedback. 40 minutter – det er godt nok lang tid, Vil klart prøve med flormelis næste gang, men ved ikke hvordan det fungere. Måske også en god idé at reducere sukkermængden – det er da et forsøg værd.
    Mvh. Sarah

  4. Ann-Sofie siger:

    Ja ikke? – Tror nu nok de skal blive søde nok også med halvt så meget sukker i marengsen :-)…

  5. Christian siger:

    hejsa

    Prøv at lave marengsen med en varm sukkerlage istedet for at lave den over vandbad.

    Her er link til en side med opskrift tilsvarende din, samt en med varm sukkerlage: http://www.ochef.com/727.htm

    Held og lykke

  6. sarah siger:

    Hej Christian,
    Mange 1000 tak for dit tip – det vil jeg tjekke ud, og evt. ændre i min opskrift.
    Mvh Sarah

  7. Stine siger:

    Hej Sarah.

    Dejlig side du har her!
    Jeg plejer ofte at lave flødeboller, hvor jeg også bruger kogt marengs. Jeg plejer at beregne 50 g sukker pr. æggehvide – det giver en lækker, fast og tilpas sød marengs, uden sukker der knaser.
    prøv også at tilsætte kornene fra en vanilje stang – som en bid af himlen!
    Mvh Stine.

  8. sarah siger:

    Hej Stine,
    Tak for tippet :) – det vil jeg helt sikkert gøre næste gang.
    Mvh Sarah

  9. Thea siger:

    Hej Sarah.
    Tusind tak for en skøn site og nogle super lækre opskrifter!! Jeg ville lige vide om disse cupcakes kunne fryses og stadig smage himmelsk? :-)
    Mvh, Thea

  10. sarah siger:

    Hej Thea,
    Jeg er glad for at du kan bruge opskriften. I forhold til dit spørgsmål, vil jeg sige at, kagedelen kan godt fryses, men jeg tror ikke at marengsen overlever frysningen,
    Fortsat god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  11. Daniela siger:

    Hej Sarah :)
    Jeg skal prøve nogle af dine lækre opskrifter men jeg kom til at tænke på, hvordan du får selve kagen til at blive så lige på toppen?

    MVH Daniela

  12. sarah siger:

    Hej Daniela,
    Jeg gør faktisk ikke noget specielt, kagerne klarer sig selv. Men hvis de er blevet skæve i bagningen, kan du evt. skære toppen af dem, så de bliver lige, altså når de er bagt.
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  13. Julie siger:

    Hej,

    Er der ændret i denne opskrift ved marengsen, så det skulle passe?

  14. sarah siger:

    Hej Julie,
    Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener, men jeg har ikke ændret i opskriften,
    Mvh. Sarah

  15. Benthe siger:

    Tror I kan løse problemet ved at følge denne opskrift.
    http://www.cakejournal.com/archives/how-to-make-italian-meringue-butter-cream
    mvh. Benthe

  16. Mette siger:

    Hej Sarah:)

    Jeg har prøvet at bage disse med min veninde og jeg synes vi fulgte opskriften som den er. Dog uden så meget sukker i marengsen. Vi brugte tippet med 50 g per æggehvide.
    Selv kagedelen gik også fint, men da vi havde fået marengsen på, og ladet den stå i køleskabet, blev den ved med at smatte ud ned i chokoladen, og den ville ikke hænge fast til marengsen.
    Da vi lavede marengsen over vandbadet, fik vi for meget vand i så vi tog den af varmepladen for at hælde noget vand ud og så satte vi den på igen.
    Kan det have nogen betydning?
    Selvom de ikke blev så dekorative som dine, så smagte de fantastiske, så tak for en god opskrift:)
    Har også haft glæde af andre af dine opskrifter:)

  17. sarah siger:

    Det er meget svært at sige hvad der er gået galt, det lyder lidt som om æggehviderne ikke er pisket stive nok. Jeg er glad for at I kan bruge opskrifterne,
    Mvh. Sarah

  18. Matilde siger:

    Det er en lidt voldsom portion marengs der er angivet :-) den burde måske mindskes en del. Jeg lavede dobbelt portion af kage dejen og så den angivet marengs masse – og der var stadig alt for meget :-)

  19. Vivi Hansen siger:

    Problemet med marengsen er ikke, at det ikke bliver pisket godt nok, men at sukkeret krystalliserer når det har stået lidt.
    Prøv at udskifte lidt (f.eks. 100 g.) med glukose eller druesukker, ligesom man gør i guffet til flødeboller.

  20. Betina siger:

    FANTASTISK opskrift… Vil dog skippe citronen og lave halv portion æggehvide skum. Brugte Løgismose 70% prøver med en mindre “go” chokolade næste gang :-) TAK for en dejlig opskrift…

  21. Maja siger:

    Hvor ser de lækre ud. Mit mundvand løber allerede :)

  22. Christina siger:

    Hej Sarah

    Vi har en masse æbler herhjemme, og de forsvinder jo ikke af sig selv :-) Tror du at frostingen ville gå med æble cupcakes?

  23. sarah siger:

    Hej Christina,
    Ja, det tror jeg faktisk godt, det ville nok give lidt syre som ikke er dumt i en sød cupcake. Men så tror jeg at jeg ville lave en vaniljecupcake i stedet for chokolade,
    Mvh. Sarah

  24. Kage-hygge! « My Sweet Sunday siger:

    [...] som vi kalder dem (selvom det egentlig er marengs der er ovenpå), kommer fra samme blog (Sarahs Kager) og var også helt vildt gode. Som Therese siger: “Her lavede jeg om på marengsopskriften og [...]

  25. Birgitte siger:

    Mht. marengs-massen der krystalliserer; har I prøvet at lade være med at smelte sukkeret først, men simpelthen bare piske sukker og æggehvider stive i f.eks. en Kitchen Aid?

    Det fungerer for mig, hver gang jeg laver flødeboller, marengs, etc.

  26. Anne siger:

    Jeg har lige bagt disse, mmh de er gode! Men jeg kunne ikke få marengsen til at fungere i første omgang, sukkeret ville ikke opløses og blandingen blev helt grynet. Så jeg brugte opskriften fra dine oreocupcakes i stedet, altså med 2,5 æggehvide og 100 gr sukker piskes over vandbad, her kunne sukkeret sagtens opløses.
    Det lykkedes og det holder på kagen når der skal chokolade på.
    lækkre opskrifter du har..
    mvh Anne

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager