cupcake_med_kaffe_og_chokolade_1

Jeg har længe gerne ville bage noget med kaffe, og valget faldt på disse kaffe cupcakes. Jeg har kombineret nogle forskellige opskrifter for at få et virkelig lækkert resultat. Kagen smager diskret af kaffe og frostingen smager fantastisk af chokolade og kaffe. Som en ekstra bonus, er opskriften ekstremt let, da alle ingredienserne blot puttes i en foodprocessor og blandes, hvorefter dejen hældes i papirsforme sat i en metal muffinsform. Jeg vil anbefale at bruge en rigtig god stærk kaffe til frostingen og altså ikke instant kaffe.

Opskrift på cupcakes med kaffe og chokolade (ca. 10 stk):
125 g mel
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
kornene af en vaniljestang
2 tsk. bagepulver
1 ½ tsk. nescafé eller anden instant kaffe
2-3 spsk. mælk

Frosting:
180 g flormelis
1 spsk. usødet kakao
75 g blødt smør (ikke margarine)
1 spsk. stærk kaffe

Forvarm ovnen til 185 grader.
Kom alle ingredienserne til cupcakes i en foodprocessor og bland. Hæld mælken i og bland til du har en blød  tyktflydende dej.
Øs dejen op i formene, som skal være fyldt 2/3 op.
Bag kagerne i 20 minutter, og lad den afkøle inden frostingen smøres på.
Hvis kagerne er hævet meget op, og er rundet på toppen, kan denne eventuelt skæres af for at få en mere flad top at smøres frostingen på.
Til frostingen røres den bløde smør, kakao og flormelis med en elmikser. Derefter røres kaffen i – der kan eventuelt kommes mere kaffe i hvis frostingen er for fast, hvis den er for flydende røres mere flormelis i.
Kagerne drysses med kakao og pyntes eventuelt med en chokoladeovertrukken kaffebønne.

cupcake_med_kaffe_og_chokolade_2

Emner:
 

28 svar til Cupcakes med kaffe og chokolade

  1. sofie siger:

    Hej Sarah!

    Ved du hvor man kan få fat i metalforme til muffins (altså til at sætte papirsformene ned i)? Jeg leder efter nogle forme der står enkeltvis – så kan der være mange flere på en plade end dem hvor der er plads til 6 muffins.

    Og disse kager lyder forøvrigt virkeligt dejlige… drikker aldrig kaffe, men spiser det (meget) gerne i kager :o)

    Sofie

  2. sarah siger:

    Hej Sofie,
    Jeg ved at du kan få metalforme med plads til 12 muffins eller cupcakes rigtig mange steder. Men enkeltvis – det ved jeg ikke. Nu ved jeg ikke hvor du bor, men butikken Kunst og Køkkentøj i København har rigtig mange kagegadgets. Ellers prøv Imerco eller Kagebutikken.dk der også har rigtig mange gode ting til kagebagning.
    Håber du finder noget, skal nok skrive til dig hvis jeg falder over nogle.
    Venlige Hilsner,
    Sarah

  3. sofie siger:

    Hej igen Sarah!
    Kender godt kunst og køkkentøj, men er desværre flyttet så langt væk fra københavn, at jeg ikke kommer der så tit mere… syntes også de er pokkers dyre. Bruger mere HW Larsen i kødbyen. Kender du dem? Det er en super butik der også sælger til private. De har virkelig mange gode ting – især knive (som de også sliber). Du kan købe på nettet, men butikken i kødbyen er også spændende!

    http://www.hwl.dk

    Sofie

  4. sarah siger:

    Hej Sofie,

    Tak for tippet! Vidste ikke de solgte til private.

    Mange hilsner,

    Sarah

  5. Christina siger:

    Hej
    Vil bare UHMM de er bare super gode.. Og ikke sidste gang de er blevet bagt..Og de andre skal afprøves :o)
    Smukke hilsner
    Christina

  6. betina siger:

    Hej

    Jeg vil lige spørge når du skriver blødt smør – kan man så evt bruge det der flydende margarine?

  7. sarah siger:

    Hej,
    Nej, jeg ville ikke anbefale at bruge flydende margarine – jeg ville altid bruge smør. Jeg har godt nok aldrig prøvet det, og hvis det lykkes for dig, må du meget gerne skrive om resultatet.
    Mvh Sarah

  8. cecilie siger:

    hej
    Kan man godt lave dem dagen før de skal serveres uden at de bliver kedelige?

  9. sarah siger:

    Hej Cecilie,
    Jeg ville helt klart anbefale at du laver kagerne samme dag som de skal spises. Der er jo ikke så meget fedt i dejen, så derfor bliver de hurtig tørre. Hvis du alligevel bager dem bagen før, skal de opbevares i en lufttæt beholder.
    Mvh. Sarah

  10. cecilie siger:

    ok. tusind tak for hurtig tilbagemelding:)

  11. lou siger:

    hej Sarah..

    Når du skriver smår er det så usaltet smør eller er det lige meget?

  12. sarah siger:

    Hej Lou,
    Jeg bruger altid saltet smør til kager, men jeg synes faktisk at usaltet er bedre til frostingen!
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  13. Mie siger:

    Hej Sarah.

    Tror du jeg kan bruge en blender, da jeg ikke har en foodprocesser?

    VH. Mie.

  14. sarah siger:

    Hej Mie,
    Jeg ville ikke bruge en blender, pisk i stedet alle ingredienserne sammen med en elpisker,
    Mvh. Sarah

  15. Mie siger:

    Hej igen.

    Jeg piskede det hele sammen på én gang, det var nemt og de blev rigtig gode!

    Jeg undrer mig lidt over at de hedder ‘cupcakes med kaffe og chokolade’ – når der ikke skal chokolade i? Er det fordi der er kakao i frostingen?

    Men anyway, en rigtig god opskrift! Jeg er især helt vild med frostingen.

  16. sarah siger:

    Hej Mie,
    De hedder chokolade cupcakes pga. kakaoen,
    Mvh. Sarah

  17. Trine siger:

    Hej :)
    Ville man kunne bruge creamcheese istedet for smør til frosting??

  18. sarah siger:

    Hej Trine,
    Det er jeg ikke helt sikker på, du kunne jo prøve. Hvis du ikke kan lide smørsmagen, vil jeg anbefale du bruger usaltet smør, det smager ikke af smør på samme måde som saltet smør smager,
    Mvh. Sarah

  19. Cecilie... siger:

    Hej Sarah,
    Jeg har prøvet at opbevare kagerne i en lufttæt
    beholder, og mærkede ikke noget til at kagerne blev
    tørre. Kaffesmagen blev bare mere gennemtrængende.

    Tak for en super opskrift:)

  20. Cecilie siger:

    Hej Sarah,
    Jeg har prøvet at opbevare kagerne i en lufttæt
    beholder, og mærkede ikke noget til at kagerne blev
    tørre. Kaffesmagen blev bare mere gennemtrængende.

    Tak for en super opskrift.

  21. Olivia siger:

    Yum! Elsker kager med smag af kaffe :)
    Måske et lidt mærkeligt spørgsmål, men er det kaffe pulver man skal putte i? Og altså ikke færdiglavet kaffe?

  22. Kirstine siger:

    De her er fantastiske! Jeg ledte efter lidt anderledes banan-muffins (man får dem altid med chokolade i) og så fandt jeg dem her. Fulgte opskriften men tilsatte dog også en enkelt banan – de blev virkelig gode, dem laver jeg helt sikkert igen. Her er mit lækre resultat; http://img.photobucket.com/albums/v296/Atrice/muffinskaffe.jpg

  23. Therese siger:

    Hej Sarah.
    Jeg prøvede disse cupcakes fornylig.
    De blev super lækre og de kan jo pyntes på utallige måder!
    Tusind tak fordi du deler alle dine opskrifter med os.
    /Therese

  24. Anne Katrine siger:

    Hej, jeg er lidt i tvivl.. Mener du kaffegrums/pulver eller færdig brygget kaffe (væske)?

    /AK

  25. sarah siger:

    Hej AK,
    Til kagedejen er det instant kaffe og brygget kaffe (væske) til frostingen – du skal ikke bruge kaffegrums
    Mvh. Sarah

  26. klara siger:

    hvad sker der hvis jeg har taget kaffe grums i frostingen?

  27. Sara siger:

    Hej Sarah!
    Jeg oplever tit at min frosting smager meget af smør…Kan det være fordi jeg bruger saltet smør? Hvis jeg hvor finder jeg så usaltet
    Mega god blog du har!
    Jeg laver dine kager gang på gang, og de bliver altid en succes!
    Håber du kan hjælpe mig
    Hilsen Sara

  28. sarah siger:

    Hej Sara,
    Du kan få usaltet smør i Irma fra Theise.
    Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager