Cupcakes med kaffe og chokolade
Jeg har længe gerne ville bage noget med kaffe, og valget faldt på disse kaffe cupcakes. Jeg har kombineret nogle forskellige opskrifter for at få et virkelig lækkert resultat. Kagen smager diskret af kaffe og frostingen smager fantastisk af chokolade og kaffe. Som en ekstra bonus, er opskriften ekstremt let, da alle ingredienserne blot puttes i en foodprocessor og blandes, hvorefter dejen hældes i papirsforme sat i en metal muffinsform. Jeg vil anbefale at bruge en rigtig god stærk kaffe til frostingen og altså ikke instant kaffe.
Opskrift på cupcakes med kaffe og chokolade (ca. 10 stk):
125 g mel
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
kornene af en vaniljestang
2 tsk. bagepulver
1 ½ tsk. nescafé eller anden instant kaffe
2-3 spsk. mælk
Frosting:
180 g flormelis
1 spsk. usødet kakao
75 g blødt smør (ikke margarine)
1 spsk. stærk kaffe
Forvarm ovnen til 185 grader.
Kom alle ingredienserne til cupcakes i en foodprocessor og bland. Hæld mælken i og bland til du har en blød tyktflydende dej.
Øs dejen op i formene, som skal være fyldt 2/3 op.
Bag kagerne i 20 minutter, og lad den afkøle inden frostingen smøres på.
Hvis kagerne er hævet meget op, og er rundet på toppen, kan denne eventuelt skæres af for at få en mere flad top at smøres frostingen på.
Til frostingen røres den bløde smør, kakao og flormelis med en elmikser. Derefter røres kaffen i – der kan eventuelt kommes mere kaffe i hvis frostingen er for fast, hvis den er for flydende røres mere flormelis i.
Kagerne drysses med kakao og pyntes eventuelt med en chokoladeovertrukken kaffebønne.
28 Responses to Cupcakes med kaffe og chokolade
Skriv et svar Annuller svar
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Hej Sarah!
Ved du hvor man kan få fat i metalforme til muffins (altså til at sætte papirsformene ned i)? Jeg leder efter nogle forme der står enkeltvis – så kan der være mange flere på en plade end dem hvor der er plads til 6 muffins.
Og disse kager lyder forøvrigt virkeligt dejlige… drikker aldrig kaffe, men spiser det (meget) gerne i kager :o)
Sofie
Hej Sofie,
Jeg ved at du kan få metalforme med plads til 12 muffins eller cupcakes rigtig mange steder. Men enkeltvis – det ved jeg ikke. Nu ved jeg ikke hvor du bor, men butikken Kunst og Køkkentøj i København har rigtig mange kagegadgets. Ellers prøv Imerco eller Kagebutikken.dk der også har rigtig mange gode ting til kagebagning.
Håber du finder noget, skal nok skrive til dig hvis jeg falder over nogle.
Venlige Hilsner,
Sarah
Hej igen Sarah!
Kender godt kunst og køkkentøj, men er desværre flyttet så langt væk fra københavn, at jeg ikke kommer der så tit mere… syntes også de er pokkers dyre. Bruger mere HW Larsen i kødbyen. Kender du dem? Det er en super butik der også sælger til private. De har virkelig mange gode ting – især knive (som de også sliber). Du kan købe på nettet, men butikken i kødbyen er også spændende!
http://www.hwl.dk
Sofie
Hej Sofie,
Tak for tippet! Vidste ikke de solgte til private.
Mange hilsner,
Sarah
Hej
Vil bare UHMM de er bare super gode.. Og ikke sidste gang de er blevet bagt..Og de andre skal afprøves :o)
Smukke hilsner
Christina
Hej
Jeg vil lige spørge når du skriver blødt smør – kan man så evt bruge det der flydende margarine?
Hej,
Nej, jeg ville ikke anbefale at bruge flydende margarine – jeg ville altid bruge smør. Jeg har godt nok aldrig prøvet det, og hvis det lykkes for dig, må du meget gerne skrive om resultatet.
Mvh Sarah
hej
Kan man godt lave dem dagen før de skal serveres uden at de bliver kedelige?
Hej Cecilie,
Jeg ville helt klart anbefale at du laver kagerne samme dag som de skal spises. Der er jo ikke så meget fedt i dejen, så derfor bliver de hurtig tørre. Hvis du alligevel bager dem bagen før, skal de opbevares i en lufttæt beholder.
Mvh. Sarah
ok. tusind tak for hurtig tilbagemelding:)
hej Sarah..
Når du skriver smår er det så usaltet smør eller er det lige meget?
Hej Lou,
Jeg bruger altid saltet smør til kager, men jeg synes faktisk at usaltet er bedre til frostingen!
God bagelyst,
Mvh. Sarah
Hej Sarah.
Tror du jeg kan bruge en blender, da jeg ikke har en foodprocesser?
VH. Mie.
Hej Mie,
Jeg ville ikke bruge en blender, pisk i stedet alle ingredienserne sammen med en elpisker,
Mvh. Sarah
Hej igen.
Jeg piskede det hele sammen på én gang, det var nemt og de blev rigtig gode!
Jeg undrer mig lidt over at de hedder ‘cupcakes med kaffe og chokolade’ – når der ikke skal chokolade i? Er det fordi der er kakao i frostingen?
Men anyway, en rigtig god opskrift! Jeg er især helt vild med frostingen.
Hej Mie,
De hedder chokolade cupcakes pga. kakaoen,
Mvh. Sarah
Hej :)
Ville man kunne bruge creamcheese istedet for smør til frosting??
Hej Trine,
Det er jeg ikke helt sikker på, du kunne jo prøve. Hvis du ikke kan lide smørsmagen, vil jeg anbefale du bruger usaltet smør, det smager ikke af smør på samme måde som saltet smør smager,
Mvh. Sarah
Hej Sarah,
Jeg har prøvet at opbevare kagerne i en lufttæt
beholder, og mærkede ikke noget til at kagerne blev
tørre. Kaffesmagen blev bare mere gennemtrængende.
Tak for en super opskrift:)
Hej Sarah,
Jeg har prøvet at opbevare kagerne i en lufttæt
beholder, og mærkede ikke noget til at kagerne blev
tørre. Kaffesmagen blev bare mere gennemtrængende.
Tak for en super opskrift.
Yum! Elsker kager med smag af kaffe :)
Måske et lidt mærkeligt spørgsmål, men er det kaffe pulver man skal putte i? Og altså ikke færdiglavet kaffe?
De her er fantastiske! Jeg ledte efter lidt anderledes banan-muffins (man får dem altid med chokolade i) og så fandt jeg dem her. Fulgte opskriften men tilsatte dog også en enkelt banan – de blev virkelig gode, dem laver jeg helt sikkert igen. Her er mit lækre resultat; http://img.photobucket.com/albums/v296/Atrice/muffinskaffe.jpg
Hej Sarah.
Jeg prøvede disse cupcakes fornylig.
De blev super lækre og de kan jo pyntes på utallige måder!
Tusind tak fordi du deler alle dine opskrifter med os.
/Therese
Hej, jeg er lidt i tvivl.. Mener du kaffegrums/pulver eller færdig brygget kaffe (væske)?
/AK
Hej AK,
Til kagedejen er det instant kaffe og brygget kaffe (væske) til frostingen – du skal ikke bruge kaffegrums
Mvh. Sarah
hvad sker der hvis jeg har taget kaffe grums i frostingen?
Hej Sarah!
Jeg oplever tit at min frosting smager meget af smør…Kan det være fordi jeg bruger saltet smør? Hvis jeg hvor finder jeg så usaltet
Mega god blog du har!
Jeg laver dine kager gang på gang, og de bliver altid en succes!
Håber du kan hjælpe mig
Hilsen Sara
Hej Sara,
Du kan få usaltet smør i Irma fra Theise.
Mvh. Sarah