Noget af det bedste jeg ved, er at bruge tid med mine veninder. Jeg er så heldig, at jeg har de bedste veninder i hele verden og jeg værdsætter virkelig deres selskab utrolig meget. Jeg har en veninde der bor meget tæt på mig, jeg kan næsten se hendes køkkenvindue fra mit køkkenvindue, og da hun en fredag aften spurgte, om jeg kom forbi til en hurtig kop te takkede jeg straks ja, begge mine børn sov og alt åndede fred og ro. Vi sad i hendes hyggelige køkken og fik en kop te mens vi snakkede sagte for ikke at vække hendes børn.
Min veninde bød mig en havregrynscookie med brunet smør, så vidt jeg husker, var det en Claus Meyer opskrift. Det kan godt være, at det lyder mærkeligt med brunet smør, men det giver en helt speciel lækker karamelliseret, saltet nøddeagtig smag til kagen. Jeg har før lavet denne kage med brunet smør – den er også guddommelig.
Jeg har ikke kunne få min venindes lækre havregrynscookie ud af hovedet, så derfor besluttede jeg mig for at bage chokoladecookies med brunet smør i denne weekend. Jeg havde min lille hjælper med i køkkenet.Cookies blev vildt lækre, ikke seje som disse, men bløde indeni og crispy på toppen. Jeg brugte en blanding af hvid og mørk chokolade, fordi jeg havde noget hvid chokolade til overs. Jeg brugte mørk chokolade med havsalt – og det vil jeg kun anbefale, det giver kagerne en ekstra dimension.
Jeg pakkede kagerne i 2 patentglas og gav dem til en anden god veninde som indflyttergave.
God bagelyst
Sarah

Opskrift på ca. 20 cookies
225 g smør
100 g sukker
200 g brun farin
1 tsk. sirup
2 æg
300 g mel
1 tsk. salt (udelad saltet hvis du bruger saltet chokolade)
1 tsk. natron
200 g mørk chokolade ca. 60 %

 1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 2. Smelt halvdelen af smørret til det bliver lysebrunt og dufter nøddeagtigt
 3. Pisk den anden halvdel af smørret med sukker og brun farin i 3-5 minutter.
 4. Tilføj sirup og det afkølede brunede smør og pisk til alt er blandet sammen.
 5. Pisk æggene i.
 6. Bland mel, salt og natron i en anden skål.
 7. Bland de to skåles indhold sammen, pisk ikke for meget, men kun til du ikke kan se mere mel i dejen.
 8. Vend chokoladestykkerne i dejen og sæt den som klatter på en bageplade beklædt med bagepapir
 9. Bag i 8-10 minutter, jo længere du bager dem, jo mere crispy bliver de. 
 10. Lad cookies afkøle på en rist.
Tagged with:
 

26 Responses to Cookies med chokoladestykker og brunet smør

 1. AnneMette siger:

  Puuha, de bliver vist nød til at komme på To-Do listen :) Mums…

 2. Azadeh Houshmand siger:

  hej Sarah – når du bruger mørk chokolade til at bage, skal det så være bagechokolade, eller kan man bruge almindelig (spise) chokolade? Tænker bare, at det er svært at finde bagechokolade med havsalt… så det må næsten være almindelig chokolade du mener, ikk?

 3. sarah siger:

  Hej Azadeh,
  Jeg bruger altid almindelig spisechokolade når jeg bager :)
  Mvh. Sarah

 4. Lene siger:

  De lækreste, seje cookies jeg nogensinde har bagt. Til stor fornøjelse for hele familien.

 5. Johanne siger:

  De ser da bare super lækre ud! Det må prøves senere!

 6. Thilde siger:

  Hej Sarah
  Dine cookies så bare så lækre ud, meget sprøde og fint lyse i smagen. Sådan blev mit resultat desværre bare ikke. Dejen var mere mørk som brun farin, og de flød en del ud og blev meget flade. Rigtig god smag, men bare ikke lige det, jeg søgte. Har du en ide om, hvad der gik galt for mig?

 7. sarah siger:

  Hej Thilde,
  Har du brugt Kærgården og ikke rigtig smør?
  Kh. Sarah

 8. Thilde siger:

  Niks, jeg har brugt lurpak! Der skal bages med gode sager, ellers vil jeg hellere undvære.. ;)

 9. sarah siger:

  Hej Thilde,
  Godt at høre :). Jeg kan desværre ikke gennemskue hvad der gik galt,
  KH. Sarah

 10. Rikke siger:

  Bagte i dag både disse og de andre cookies du har opskrift på – de blev super gode. Det er svært at vurdere hvilke af dem der er bedst, men må hellere lade være med at bage dem til andet end særlige lejligheder, for de forsvinder hurtigt ;)

 11. helle siger:

  Hej Sarah,
  Mine blev også helt flade – øv! Dejen var ret våd og klistret da alt var blandet sammen. Måske skulle der havde været mere mel i, men jeg havd kun ca. 200 gr. smør i da det var alt jeg havde i huset og æggene jeg brugte var små… – hvordan var teksturen på dejen da du bagte dem?

 12. sarah siger:

  Hej Helle,
  Måske du brugte Kærgården? Dejen til mine cookies var fast, så på en eller anden måde er der kommet for meget væske i dejen, svært at sige hvad der gik galt,
  Kh. Sarah

 13. Thilde siger:

  Tror du, man kan komme dejen på en bageplade i små klumper, smide den i fryseren en times tid og så i ovnen efterfølgende med henblik på at undgå den udflydende tendens? Jeg tænker, det måske er smørret, der har været for blødt? Er lidt stædig i min opklaring, for jeg VIL have nogle sprøde og høje cookies :(

 14. sarah siger:

  Hej Thilde,
  Du kunne jo prøve, men kan ikke love noget, har ikke selv prøvet teknikken. Det undrer mig lidt, for jeg havde ikke selv problemet,
  Kh. Sarah

 15. Hadia siger:

  Hej Sarah,
  Bliver chokoladen for mørk hvis man bruger 70-80 procent chokolade?

 16. sarah siger:

  Hej Hadia,
  80 % er måske lidt for meget,
  Kh. Sarah

 17. Hadia siger:

  Okay, så bruger jeg bare 60 :)

 18. Aya siger:

  Hej, selvom dette er en af mine mest brugte cookie opskrifter, har jeg aldrig læst kommentar feltet igennem før idag. Jeg har bagt disse cookies rigtig mange gange og har aldrig oplevet at dejen var flydende eller at cookies er fladt ud. Jeg tænker, om det måske kan ske, hvis man glemmer at afkøle det smeltede smør? Så det hændes brændvarmt ned til sukker/smør massen?? Bare et bud…. Mine ser heldigvis lige så lækre ud som de plejer:-))

 19. sarah siger:

  Hej Aya, det tror jeg da at du har ret i. Super god og brugbar kommentar 👌. Kh. Sarah.

 20. Kirsten siger:

  Jeg er simpelthen vild med din side Sarah! Det er altid det første sted jeg kigger, når jeg får lyst til at bage og dine cookies, går man virkelig aldrig af vejen for :-) Jeg bager dem igen og igen, fordi dine opskrifter er så simple, det er fantastisk!
  Jeg besluttede at prøve dine ‘Cookies med chokoladestykker og brunet smør’ fordi der var en rest chokolade i køleskabet, men opdagede så, at jeg ikke havde nok rigtig smør. Derfor forsøgte jeg mig med margarine i stedet, varmede det helt op til kogepunktet, så det fik samme farve som brunet smør og kølede det lidt af. Det fungerede super godt og kan sagtens anbefales til andre, der går ned på smør ;-)

 21. sarah siger:

  Hej Kirsten. Tusind tak!!. Og tak for tippet☺. Kh. Sarah.

 22. Louise siger:

  Jeg tror måske de flyder ud fordi du ikke har sat ovnen til varmluft.
  Prøvede først uden varmluft, derefter med. Og de bliver klart bedre med varm luft.
  Sindsygt lækre småkager! :)
  Kh Louise

 23. sarah siger:

  Hej Louise, tak for din kommentar 👍. Kh. Sarah.

 24. Pia siger:

  Hej,
  Kan de fryses?

 25. sarah siger:

  Hej Pia, det kan de godt. Kh. Sarah.

 26. Fatiha siger:

  Hej Sarah

  Lækker opskrift :) Må laves!
  Jeg har ikke gode erfaringer med natron :/ kan natron undværes i opskriften ? Kh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager