Der er noget over kombinationen af blåbær og citron der bare skriger forår, og på dette tidspunkt i slutningen af marts, kræver jeg forår. Godt nok siger DMI at det bliver nattefrost i nat, så derfor kan man håbe på at disse cupcakes kan hjælpe foråret på vej. Kagerne smager dejligt, kagedelen er perfekt syrlig og saftig på samme tid. Men jeg ville lyve hvis jeg sagde at frostingen ikke er sød – den ER sød, men smager også af citron og blåbær. Jeg begik den store fejl, at blive ved med at tilsætte ekstra citronsaft, i et forsøg på at gøre frostingen mindre sød, men det skabte en form for kemisk reaktion med smørret så den blev mærkeligt grynet – jeg piskede som sindssyg, men det hjalp ikke, så det er bestemt ikke anbefalelsesværdigt. Men hvis man bare holder sig til opskriften, skulle det ikke være noget problem, hvis man vil have frostingen mere syrlig skal der bare tilsættes mere citronskal. God bagelyst,
Sarah

Opskrift på 12 citron cupcakes
140 g mel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
1,5 dl kærnemælk
2 æggehvider
150 g sukker
Skal af 1 økologisk citron
60 g. blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. citronsaft
Papirsforme
1 metal muffinsform

Frostingen
225 g. blødt  usaltet smør
300 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
skal af ½ økologisk citron
70 g. friske blåbær pureret med ½ spsk. citronsaft
1 spsk. kold mælk

 1. Forvarm ovnen til 185 grader.
 2. Beklæd metal muffinsformen med papirsformene. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål.
 3. Pisk æggehvider og mælk sammen i en anden skål.
 4. Placer sukkeret og citronskal i en lille skål og brug fingrene til gnide sukker og skal sammen indtil sukkeret dufter af citron.
 5. Tilsæt det bløde smør til sukker/citronblandingen samt citronsaften og rør med en elpisker i ca. 3 minutter. Tilsæt lidt af melblandingen og lidt af æggehvideblandingen og pisk, fortsæt til alt er blandet sammen, pisk 2 minutter så alt er blandet fuldstændig sammen.
 6. Bag 18-22 minutter og lad cupcakes køle fuldstændig.
 7. Til frostingen piskes smør og flormelis godt sammen. Rør blåbærpuré, citronskal og vaniljesukker i frostingen og pisk frostingen godt igennem, tilsæt evt. den kolde mælk for at opnå en god konsistens.
 8. Pynt kagerne efter fri fantasi.

Tagged with:
 

89 Responses to Citroncupcakes med blåbærfrosting

 1. sarah siger:

  Hej Katrine,
  Jeg har meget svært ved at sige hvad du gør forkert, men hvis de ikke er bagt skal du bare bage dem noget mere, der er meget forskel på ovne og jeg bruger varmluft hvor det ofte går lidt hurtigere,
  Mvh. Sarah

 2. Emilie siger:

  Da jeg for nyligt havde fødselsdag, tænkte jeg at jeg ville bage cupcakes til hele min klasse (lettere sagt end gjort!). Jeg var så heldig at støde på din side, hvor jeg fandt de nemmeste, bedste cupcake opskrifter nogensinde! Jeg brugte 5 timer og 450 kroner på de i alt 40 cupcakes (cirka) men det var det værd! Nøøøørj hvor var de gode. Jeg lavede oreo cupcakes’ne, disse med citron og blåbær, og så nogen med chokolade dejen fra chokolade med chokolade cupcakes’ne, og hindbær frosting. Alle elskede dem! Bruger helt klart din hjemmeside igen!!! :-) Tak!

 3. sarah siger:

  Hej Emilie,
  Tusind tak for kommentaren,
  Mvh. Sarah

 4. Linn siger:

  Wow, hvor er de flotte. Dem skal jeg altså prøve en dag, nu hvor det jo faktisk er blåbær-sæsong også! Synes for øvrigt at det er lidt sjovt at frostingen bliver lyserød, og ikke mere blå…

 5. Stine siger:

  Orr de smager overdrevet godt og er super flotte. Har lige selv lavet en hel del cupcakes. I love them!
  Denne side vil jeg hel klart anbefale, og så er det smadder hyggeligt at lave cupcakes. :)

 6. Sarah B siger:

  Hej Sarah.

  Jeg vil prøve at lave disse cupcakes meeeeget snart, for de lyder simpelthen for lækre.
  Når du siger cupcakes, er det så de små forme, der er ca. 3 cm i diameter i bunden, og måske også 3 cm høje…? :)

  Mvh Sarah

 7. sarah siger:

  Hej Sarah,
  Nej det er de store forme og ikke minimuffinsforme. Hvis du bager kagerne i minicupcakesforme, skal du reducere bagetiden,
  Mvh. Sarah

 8. Anna siger:

  Åhh nej, nu får jeg også lyst til at lave de her
  cupcakes?xD
  Jeg ender med at ligne en stor omgang flødeostfrosting, hvis eg bliver ved med at lave dine cupcakes!!!(; Haha..(:

 9. Anna siger:

  Hej Sarah.
  Jeg elsker Cupcakes og kunne godt tænke mig at lave nogen med chokolade smag og jorbær-frostning. Men kan slet ikke finde sådan nogen. Og så fik jeg den gode idé at du (En super god Kok/Bager) måske havde sådan en opskrift eller måske kunne lave en. Jeg ville ivertigfald være super glad hvis nu det kunne lykkes!
  Med venlig hilsen Anna (:

 10. Emma siger:

  Hej Sara, Hvad vil det sige blødt smør, sidste gang jeg lavet cupcakes sad jeg bare med en ske og gjorde de blødt, men det var stadig klumper i da jeg var færdig med at røre? Kan man ikke bare smelte det? :)

  Hilsen Emma.

 11. sarah siger:

  Hej Emma,
  Nej du kan ikke smelte smørret, du skal bare stille smørret i stuetemperatur i et par timer inden du skal bruge det – så er det blødt nok,
  Mvh. Sarah

 12. Janne J. siger:

  Hej Sarah.
  Hvorfor i alverden er jeg ikke faldet over din hjemmeside før? Hvor er der bare meget god inspiration! Jeg skal lave muffins til min nieces dåb, og skal nu vælge mellem mini-marcipancupkes med hindbærfrosting eller citroncupkaes med blåbærfrosting (bliver også mini) – det må lige komme an på humøret, og det er heldigvis først til Januar :)
  Jeg vil høre, om du kender nogle gode sider, der kan hjælpe med, hvordan man pynter sin muffin med frostingen, eller om du selv har nogle fif? Måske har jeg bare ikke selv kunnet finde dem her på din side.
  Mvh Janne

 13. Janne J. siger:

  Det hedder naturligvis “cupcakes” :P
  Hvordan med at lave cupcakes’ene og frosting i forvejen? Er der en særligt god måde at opbevare kagerne, hvis man vil lave dem dagen inden, så de ikke bliver tørre eller frostingen bliver kedelig?
  Mvh Janne

 14. sarah siger:

  Hej Janne,
  Velkommen til till :)
  Hvis jeg var dig, ville jeg søge på “cupcake decoration” på youtube, eller måske “how to frost a cupcake”, er sikker på at der vil være en del videoer du kan bruge. I forhold til dit andet spørgsmål, vil jeg sige at cupcakes altid er bedst samme den dag de er bagt, hvis du bager dem dagen før, skal de opbevares i en lufttæt beholder i stuetemperatur og frostingen skal i køleskabet, den skal tages ud en halv time inden den skal bruges og piskes igennem,
  Mvh. Sarah

 15. Johanne siger:

  Hvor mange cupcake rækker opskriften til ?

 16. sarah siger:

  Hej Johanne,
  Som jeg også har skrevet i opskriften er den til 12,
  Mvh. Sarah

 17. Kiki siger:

  Hej Sarah

  Du skriver at du bruger metalbageform, er der er særlig grund til det eller kan jeg godt bruge en silikoneform? Formen er vel stabil nok til at de ikke flyder ud eller hvad?

 18. Janne J. siger:

  Hej Sarah.
  Tak, for dit svar. Jeg fandt nogle rigtig gode videoer på youtube, så det kan anbefales til alle at kigge der, hvis de lige havde glemt at den side eksisterer (ligesom jeg).
  Jeg skal øve mig lidt med sprøjteposen i dag, så det bliver jo spændende – kryds fingrer!
  God fredag og weekend til alle :)

 19. sarah siger:

  Hej Kiki,
  Slikone er fint,
  Mvh. Sarah

 20. Marie Louise siger:

  Hej Sarah,
  de muffins ser vildt lækre ud! kan man bruge mini-mælk frem for kærnemælk? og jeg vil gerne tilføje kokos,skal jeg så tilføje mere væske?

 21. sarah siger:

  Hej Marie Louise,
  Du kan godt bruge mini mælk, er ikke sikker på det med kokosen – du må prøve dig lidt frem,
  Mvh. Sarah

 22. Signe siger:

  Hej Sarah
  Jeg prøvede at bage de her citron cupcakes fordi de så enormt lækre ud! ;) men de hævede desværre ikke og blev derfor meget tunge, syntes jeg fulgte opskriften som der stod.
  Ved du hvad jeg kunne havde gjort forkert?

  Venlig hilsen Signe

 23. sarah siger:

  Hej Signe,
  Meget svært for mig at sige hvad du har gjort galt,
  Mvh. Sarah

 24. Louise Vissing siger:

  Kære Sarah.
  Lavede dine citroncupcakes, men med lime-skal og -saft i stedet for citron, hindbær i stedet for blåbær. Blev supergode. Fantastisk trick med at gnubbe citrusskallen i sukker, det gør dem superaromatiske. Kan godt tænkes jeg overfører det trick til andre lækre sager.
  Er ny læser af din blog, men bedre sent end aldrig:-) Louise

 25. Louise siger:

  Hej Sarah, SKAL det være usaltet smør?

 26. sarah siger:

  Hej Louise,
  Det skal det ikke, men frostingen kommer til at smage mindre af smør med usaltet smør,
  Mvh. Sarah

 27. Louise siger:

  Hej Sarah

  Jeg har ikke prøvet at bage cupcakes før, men vil prøve at bage disse til min fødselsdag. Kan jeg bage dem i forvejen og fryse dem? Kan jeg lave andre frostings til dem, så der er lidt forskelligt at vælge imellem?
  De bedste hilsner fra Louise

 28. sarah siger:

  Hej Louise,
  Du kan sagtens fryse dem ned, men pas på at deres form ikke ændrer sig når de bliver frosset, hvis de ligger og maser sammen. Du kan også sagtens lave andre typer for frosting, bare brug din fantasi,
  Kh. Sarah

 29. Louise Kongsdal Boss siger:

  Jeg synes frostingen ser lidt grynet ud?

 30. sarah siger:

  Hej Louise,
  Jeg mener at jeg puttede lidt for meget citrus i, så derfor begyndte den at gryne, mener jeg justerede det i opskriften,
  Kh. Sarah

 31. Alberte siger:

  Hej Sarah!
  Istedet for at bruge blåbær kan man så bruge hindbær?
  Og gør det noget at de har været frosset?
  Mvh Alberte

 32. sarah siger:

  Hej Alberte, det er helt ok at bruge hindbær i kagedejen i stedet for blåbær :). Kh. Sarah

 33. Silvia siger:

  Hej,
  Kan man lave dem dagen i forvejen, eller bliver de kedelige?
  MVH. Silvia

 34. sarah siger:

  Hej Silvia, de er bedst på selve dagen. Frostingen ingen kan til gengæld med fordel laves dagen før ☺. Kh. Sarah

 35. August siger:

  Hej,
  Kan det passe at opskriften er forkert.
  For det kan da ikke være rigtigt at der kun skal 1/2 tsk. Bagepulver i vel?

 36. sarah siger:

  Hej August. Opskriften passer

 37. […] Han googlede simpelthen “blåbær” og “kage”, og fandt den helt rigtige opskrift. Smørcremen drillede lidt, og vi er heller ikke helt så ferme med sprøjteposen. Jeg synes de […]

 38. Sine S siger:

  Hej Sarah jeg skal til at bage dem nu men der står bare smør ved selve kagen og så står der usaltet smør ved frostingen skal det bare være sådan? Og så står der øko citron SKAL det være øko?

 39. Tina Krause siger:

  Hvordan med blåbær pure,er det færdig købt eller er det most blåbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager