citron-ricotta-cookies

Jeg havde en bøtte ricotta i køleskabet som jeg ikke nænnede at smide ud, derfor fandt jeg denne opskrift på små ricotta kager. Kagerne – som får glasur af økologisk citronskal, flormelis og citronsaft, er saftige og gode hvilket nærmere giver dem slægtskab til cookies end til danske småkager. Ricottakagerne er lette og luftige, og det lave smørindhold gør desværre også at man nemt kan komme til at spise en del.

Opskrift til 44 citron-ricotta cookies
320 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
120 g smør
400 g sukker
2 æg
1 bøtte ricotta (ca. 250 g.)
3 spsk. citronsaft
Skallen af 1 økologisk citron

Glasur:
200 g flormelis
3 spsk. citronsaft
skallen af 1 økologisk citron

Forvarm ovnen til 180 grader
Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
Pisk smør og sukker sammen i en anden skål og tilføj et æg af gangen. Tilsæt ricotta, citronsaft og skal og bland de tørre ingredienser sammen med de våde.

Sæt spiseskeer af dejen på bagepladen og tryk dem lidt flade – de glider lidt ud. De skal bage i 15. minutter til de er lidt brune i kanterne, men ikke længere så bliver de tørre.
Lad kagerne blive helt kolde, bland ingredienserne til glasuren sammen og dekorer dem.

Emner:
 

10 svar til Citron-ricotta cookies

  1. Heidi siger:

    Hej,

    Kan det passe at der kun skal 30 gram ricotta i? En bøtte plejer at være på ca. 250 gr..

    Mvh. Heidi

  2. sarah siger:

    Hej Heidi

    Du har helt ret – jeg har rettet det til ca. 250 gram, det var i første omgang meningen at der skulle have stået 300 gram.
    Det var godt at du var vågen :)

    Mange hilsner

    Sarah

  3. Katrine/jegelskermad.dk siger:

    Hej Sarah

    Sikke en skøn opskrift, som jeg har tilladt mig at linke til på min egen blog.

    Med venlig hilsen
    Katrine

  4. sarah siger:

    Hej Katrine,
    Tak for linket :)
    Mvh Sarah

  5. Moster siger:

    Hvor køber du ricotta?

  6. sarah siger:

    Hej Moster,
    Du kan købe Ricotta i alle store supermarkeder,
    Mvh. Sarah

  7. anne mette siger:

    Hej Sarah, skal de så i køleskab, når der er ricotta i? Dbh Anne Mette

  8. sarah siger:

    Hej Anne Mette,
    Nej det tror jeg ikke de behøver, de er jo bagt, men hvis du har det bedst med at putte dem i køleskabet synes jeg du skal gøre det,
    Mvh. Sarah

  9. [...] Da jeg som tidligere nævnt drager til Bornholm i dag, har jeg bagt nogle kager, som skal medbringes til solskinsøen. Opskriften fandt jeg inde hos den talentfulde Sarah, som laver de lækreste kager. Jeg ændrede faktisk ikke på noget, så i stedet for at jeg begynder at kopiere opskriften herinde, så vil jeg i stedet linke til opskriften lige her. [...]

  10. Amalie siger:

    Mums de er gode! jeg har lige smagt en fra den første plade ;) Der er stadig en i ovnen..
    Tak for dine gode opskrifter (:

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager