Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

Jeg må indrømme, at jeg er en lidt doven og utålmodig bager, jeg gider ikke for mange problemer og vil helst bare røre ingredienserne sammen på 10 minutter og putte kagen i ovnen. Derudover har jeg nok også et et urealistisk forhold til egne evner, jeg tror altid selvsikkert på, at kagen nok skal lykkes, selvom jeg ikke følger opskriften til punkt og prikke – men det gør den bare ikke altid.
Denne chokolademoussekage er et eksempel på dette uflatterende personlighedstræk, for jeg piskede ikke æggehviderne nok, men tænkte at det nok gik alligevel og jeg lod heller ikke chokoladen køle inden jeg kom æggehviderne i, og det resulterede altså i en velsmagende men mere flad og mindre luftig kage end de andre gange jeg har ”bagt” denne den. Når det så er sagt, er denne kage et hit, hvis man  altså følger opskriften og ikke er så utålmodig som jeg … og så skal den ikke i ovnen, hvilket er et stort plus i min bog. Du kan lave et shortcut med karamellen, men jeg synes du skal kaste dig ud i at lave den selv, det smager altså meget, meget bedre. Alternativt kan du bruge dulce de leche.
Jeg er i gang med at lave et nyhedsbrev der er helliget macaronen, og selvfølgelig troede jeg lige at jeg kunne bikse nogle macarons sammen, men sådan gik det desværre ikke. Så jeg må i gang igen, og det er gået op for mig, at med macarons skal man virkelig være præcis, så derfor har jeg besluttet mig for, at koncentrere mig mere næste gang og prøve at få dem helt perfekte, men det bliver nok aldrig mit yndlingsbagværk, for en opskrift hvor æggehviderne skal tempereres i køleskabet i 5 DAGE er bare ikke så meget mig.
Nyd foråret og god bagelyst,
Sarah

chokomousse1

Opskrift på 1 chokolademoussekage i springform

Bund
225 g. chokoladekiks i stil med digestive
75 g. smør

Mousse
250 g. chokolade ca. 50 – 60 %
5 pasteuriserede æggehvider
5 pasteuriserede æggeblommer (stuetemperatur)

Karamel
150 g sukker
1/2 dl. vand
1,5 dl. fløde
Kornene fra 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåde

 1. Brug en foodprocessor til at lave kiksekrummer ud af kiksene.
 2. Smelt smørret og rør det sammen med kiksekrummerne og pres dem ned i en springform med bagepapir i bunden.
 3. Put springformen i køleskabet imens du laver moussen og karamellen.
 4. Smelt chokoladen over et vandbad, hvis chokoladen er blevet for varm skal den køles lidt inden æggeblommerne kommes i.
 5. Pisk æggehviderne stive i en ren skål.
 6. Når chokoladen er let afkølet røres æggeblommerne i og de stive æggehvider vendes forsigtigt i blandingen.
 7. Til karamellen smeltes sukkeret med vandet på en pande eller i en gryde over medium varme – rør ikke for meget i sukkeret, det tager ca. 5 -7 minutter inden karamellen begynder at tage farve, på dette stadie kan du godt røre lidt i blandingen.
 8. Vær opmærksom på karamellen da den hurtigt bliver brændt.
 9. Hæld fløden i blandingen og lad saucen simre ca. 2 minutter.
 10. Tilsæt vaniljekorn under omrøring. Afkøl karamelsaucen.
 11. Tag springformen ud af køleskabet og hæld karamelsaucen på kiksebunden og hæld derefter chokolademoussen på karamellen og sæt formen tilbage i køleskabet, minimum en time inden kagen skal spises.

karamelsauce

 

Ps. Lav evt. dobbelt portion af karamelsaucen og gem den til is eller giv den væk som værtindegave.

Tagged with:
 

33 Responses to Chokolademoussekage med karamel og kiksebund

 1. Maria siger:

  Øj den ser lækker svampet ud mums

 2. Linnea siger:

  Hej Sarah
  Ih, altså, du laver simpelthen de bedste opskrifter på bagværk! De er lette at følge og resultatet bliver godt! Jeg er helt vild med denne kage, som minder mig en anelse om banoffee pie, hvor bananerne er udeladt. Jeg er fan! (;

 3. Cath siger:

  Wow, den lyder super lækker. Jeg tror det bliver den perfekte dessert til min fødselsdag. Men jeg er nok liiige nødt til at teste den med et par veninder inden ;o)

 4. Louise siger:

  Åh’me’num… Skal laves meget snart og meget hurtigt. Elsker chokolade, elsker karamel – og elsker jordbær, så hvis man lige satte en skål med dem ved siden af – så ville det for mig være perfekt, fuldendt og helt igennem fantastisk – Tak!

 5. Natalie siger:

  WOW, hvor ser den gooood ud! jeg skal igang med at bage….

 6. Marianne siger:

  Jeg kan ikke helt finde ud af hvilke kiks jeg skal bruge… nogle forslag???

 7. Jenny siger:

  Åååh jeg er alene hjemme og får en ubeskrivelig lyst til at løbe ud inden butikkerne lukker for at købe det nødvændige, men må hellere vendte til vi er flere.
  I øvrig samme spørgsmål som Marianne , eller skal jeg bare tage alm digestiv.

 8. Linnea siger:

  Hej Sarah.

  Har du nogle bud på, hvor længe den kan holde sig? Vil den fx stadig være okay på andendagen? :)

 9. sarah siger:

  Hej Linnea,
  Ja, den er rigtig fin på 2. dagen,
  Mvh. Sarah

 10. sarah siger:

  Hej Jenny (og Marianne),
  Jeg brugte nogle kiks der mindede om digestive men havde chokolade på den ene side, kan ikke huske hvad de hed, Men det er vigtigt ikke at vælge en fedtfattig kiks, de fungerer ikke,
  Mvh. Sarah

 11. Eva siger:

  Hej Sarah, jeg forsøgte at lave kagen, men synes at chokoladen fik en underlig tekstur når æggeblommerne blev hældt i, og den blev svær at vende i hviderne uden at slå luften ud. Har du et trick til den del af opskriften?

  – Eva

 12. Adrian siger:

  Hej Sarah. Denne opskrift lyder superlækker og jeg glæder mig til at afprøve den.

  Når du siger, at chokoladen skal være “let afkølet” hvad mener du så præcist med det?

  Er det, når den er kølet lidt ned efter at have smeltet den, eller den er så kold, at den næsten er stivnet?

 13. sarah siger:

  Hej Eva,
  Æggeblommerne skal være stuetemperatur, retter det lige ind i opskriften,
  Mvh. Sarah

 14. sarah siger:

  Hej Adrian,
  Det er når den er kølet lidt ned, men ikke stivnet, husk at æggeblommerne skal have stuetemperatur,
  Mvh. Sarah

 15. Elisa siger:

  Hej Sarah!

  Super dejlige opskrifter du har. Mon du ville prøve at bruge din kreativitet på at lave noget lækkert med peanut butter? Det smager jo så godt…(-:

 16. Lamies siger:

  Uh det ser superlækkert ud, glæder mig til at prøve denne kage! Vil desuden høre dig ad om du har en opskrift på en red velvet cake?

 17. sarah siger:

  Hej Lamies,
  Jeg har planer om at den næste opskrift på sitet er red velvet cupcakes, men jeg kan ikke love hvornår det bliver, hvis du bliver utålmodig synes jeg du skal søge på nettet,
  Mvh. Sarah

 18. Maja Lykke siger:

  Hej Sarah! Jeg har ledt og ledt over hele nettet, synes jeg, men jeg kan simpelthen ikke finde en ordentlig opskrift – men så kom jeg lige i tanke om DIG :-) har du en god opskrift på en daim-kage?

 19. sarah siger:

  Hej Maja Lykke, Det har jeg desværre ikke,
  Mvh. Sarah

 20. Maja Lykke siger:

  Så prøver jeg denne, den ser jo endnu mere lækker ud ;-)
  Hvor stor en springform bruger du, og hvor mange personer er der ca. til?

 21. sarah siger:

  Hej Maja Lykke,
  Der er ca. til 10 personer i en almindelig str. springform, jeg kender desværre ikke diameteren på min,
  Mvh. Sarah

 22. Maja siger:

  Har lavet denne to gange allerede! Så god! GLæder mig til at få et stykke igen i aften :-)
  Lige et lille tip. Når karamellen er lagt på, så sæt den i køleskabet i 5 min. Første gang fik jeg lagt moussen ovenpå karamellem for hurtigt, hvilket resulterede i at alt karamellen blev presset ud i siden

 23. Pia siger:

  Hej Sarah. Så fik jeg også prøvet denne fantastiske bombe af en kage. Må dog indrømme at karamelsaucen drillede mig. Den blev nærmest lidt gul/gylden – ikke rigtig karamelfarvet. Jeg tænker at sukkervandet måske ikke har fået nok tid til at karamelisere…? Men den skal helt sikkert prøves igen – fadet blev næsten ryddet….af 4 personer :-) . Men tror lige jeg først øver lidt på karamellen. Tak for endnu en lækker og inspirerende opskrift. Hilsen Pia

 24. sarah siger:

  Hej Pia,
  Det lyder, som du selv skriver, som om du ikke har givet karamellen tid nok til at karamellisere,
  Mvh. Sarah

 25. Maria Luisa siger:

  Hej Sarah! Nu har jeg prøvet at lave kagen to gange. Den har været et hit begge gange, der er dog ét problem, og det er når jeg skal lave karamellen. Den bliver aldrig helt ordentlig, så ville spørger om der er flere gode råd til hvordan den bliver god?

 26. sarah siger:

  Hej Maria Luisa,
  Hvis jeg skal svare på spørgsmålet, skal jeg vide hvad du mener med ikke ordenlig, ellers er det lidt svært for mig at svare på,
  Mvh. Sarah

 27. […] nemme, gennemtestede – og amerikanske. Desuden elsker jeg karamel, så med udgangspunkt i denne her forsøgte jeg mig med noget som med hende hers(-es) ord er en moderne kiksekage. Så det er dét jeg […]

 28. Stine siger:

  Hej Sarah, hvor længe kan karamelsaucen holder sig?

 29. sarah siger:

  Hej Stine,
  3 dage i køleskabet,
  Kh. Sarah

 30. Nadia siger:

  Hej Sarah
  Karamellen drillede også her – den blev meget lys. Jeg smeltede sukker og vand i en gryde og da det begyndte at boble rørte jeg lidt i det. Massen blev helt hvid og begyndte at tørre ind igen, så jeg hældte fløden over fordi jeg var bange for det ville brænde på eller blive helt grynet. Det nåede aldrig at blive gyldenbrunt som på dit billede. Gad vide hvor det gik galt?
  Godt nytår.
  Hilsen Nadia

 31. sarah siger:

  Hej Nadia, det lyder som om at du ikke gav karamellen tid til at karamellisere, det tagee lidt tid, det skal nå at blive ravbrunt inden fløden puttes i. Alternativt kan du købe en god købekaramel og bruge i stedet. Kh. Sarah

 32. Mikala siger:

  Mega-lækker kage. Jeg er for tiden helt vild med Oreos og bruger dem skamløst til alt (kan anbefale vanilje/chokolade islagkage med Oreobund) og også til denne kage virkede de fantastisk :) Det blev supergodt med masser af chokoladesmag – dog blev min karamel lidt for stiv, men jeg tror at det var fordi jeg tog den på slump og ikke fik hældt nok fløde i (jeg var et sted, hvor der ikke var et målebæger (!) )

 33. sarah siger:

  Hej Mikala. Tak for din kommentar – lyder mega lækkert med islagkage! Hyggeligt at høre fra dig ☺. Knus Sarah.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager