Foto: Thomas Hjertén

Foto: Thomas Hjertén

Jeg har nævnt det før her på sarahskager, men jeg er ikke den store juleelsker. Jeg vil egentlig gerne pynte fint op, men kan ikke finde tiden til at købe det rigtige pynt. Jeg ved jo, hvor meget juletraditioner betyder for børn, og hvor meget de betød for mig selv, derfor føler jeg også et mildt press til at skabe nogle gode, blivende traditioner – men på en eller anden måde ligger bare ikke særlig naturligt for mig. Jeg prøver hvert år, men det bliver aldrig rigtig helhjertet.

Til gengæld kan jeg rigtig godt lide januar, jeg ved, at der er mange der har det lige omvendt; de hader januar og elsker december. Men jeg kan godt lide følelsen af sådan et helt nyt knitrende friskt år. Overstået er jul, nytår og jeg føler, at jeg har fået en ny begyndelse og kan starte forfra. Og bare tanken om, at det kun går mod lysere tider får mig i godt humør. I januar føler jeg, at foråret er lige rundt om hjørnet.

Denne julekage blev lavet i august, på en meget varm sommerdag. Den blev lavet til det svenske bagemagasin Hembakat, som havde bedt mig lave 3 amerikanske juleopskrifter, og dem skal i da heller ikke snydes for. Det var en helt sindssyg dag, hvor P4 sendte live fra min julestue om morgenen og et par timer senere kom en journalist og fotograf fra Hembakat ind af døren.

Denne kage smager vildt lækkert og er lidt ekstravagant. Der er ikke særlig meget fedtstof i bundene og derfor bliver kagen ikke for fed. Den skarpe mintsmag skærer også fint igennem den søde frosting. Opskriften er egentlig nem, men bundene skal bages separat af 4 omgange og derefter afkøles, derfor er kagen lidt tidskrævende. Hvis du har flere springforme og en stor ovn kan du selvfølgelig også bage dem samtidig.

Kh. Sarah

240 g kakao
400 g mel
600 g sukker
3 tsk natron
1 ½  bagepulver
1 ½ salt
4 æg
4 dl kærnemælk
4 dl varmt vand
6 spsk smagsneutral olie
2 tsk vaniliesukker

Frosting:
460 g philadelphia flødeost ved stuetemperatur
230 g blødt smør
900 g flormelis
½ – 1 spsk mintessens

Pynt:
10 knuste slikstokke

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør siderne med smør. Drys springformens smurte sider med kakao.
  3. Bland kakao, mel, sukker, natron, bagepulver og salt. Pisk æg, kærnemælk, vand, olie og vaniliesukker i melblandingen. Pisk i ca. 3 minutter.
  4. Hæld ¼ af dejen i den smurte springform og bag den i 20 – 25 minutter eller til den er fast. Tag bunden ud af formen når den er færdigbagt og gentag samme procedure med den resterende dej til de sidste 3 bunde. Efter hver bagning skal springformen vaskes, beklædes med bagepapir og smøres igen. De 4 bunde skal køle fuldstændig på en bagerist inden frostingen smøres på.
  5. Alle ingredienserne til frostingen røres sammen og den smages til med mintessens, styrken på essensen varierer meget, så begynd med en smule og tilføj mere for at få den rette smag. Smør et lag frosting mellem hvert lag og slut af med et lag frosting på toppen, pynt med knuste slikstokke.
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager