chokoladekage_med_chokoladeglasur_og_kokos1

Denne opskrift kommer fra en svensk kogebog og jeg synes at kagen bliver både saftig, let og rigtig god. I den originale opskrift består glasuren af fløde, espresso og 70 % chokolade, men jeg synes faktisk, at kagen i sin helhed blev lidt for bitter, og har derfor tilsat en spiseskefuld flormelis til glasuren. Dette er en perfekt kage at lave i store mængder – opskriften skal blot ganges op og bagetiden forlænges.
Jeg bagte kagen i en form der målte 23 x 23 cm. Jeg fik ca. 15-20 stykker ud af den portion, men det afhænger naturligvis, af hvor store stykker man skærer.

Opskrift på chokoladekage:
3 æg
175 g sukker
140 g mel
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
2 ½ spsk. usødet kakao
1 dl. vand
150 g smeltet smør
100 g hakket mørk chokolade 70 %
40 g kokosmel

Glasur:
1 dl. fløde
1 spsk. espresso
100 g mørk chokolade 70 %
1 spsk flormelis

Forvarm ovnen til 200 grader.
Rør æg og sukker med en elmikser til blandingen bliver hvid og cremet.
Bland mel, bagepulver, salt og kakao sammen og bland de tørre ingredienser sammen med de våde.
Rør vand og smeltet smør i dejen og vend den hakkede chokolade i.
Hæld kagedejen op i en form foret med bagepapir.
Bag kagen i ca. 25 minutter eller til den begynder at revne i siderne, midten må stadig gerne se blød ud.
Til glasuren bringes fløden i kog og tages af varmen hvorefter chokoladen, kaffen og flormelis komme i. Der røres til en sammenhængende konsistens.
Glasuren smøres på den afkølede kage og strøes med kokos.

chokoladekage_med_chokoladeglasur_og_kokos2

Emner:
 

44 svar til Chokoladekage med chokoladeglasur og kokos

  1. milla siger:

    denne kage smager meget godt og tak for opskriften

  2. Hafsa siger:

    super lækker opskrift, kagen bliver rigtig svampet og lækker..TAK!!:D

  3. Nadja siger:

    Hej Sarah,
    Jeg har LÆNGE ledt efter den helt rigtige chokoladekage, og ved et tilfælde faldt jeg over din.
    Jeg var oprindelig på jagt efter en amerikansk gulerodskage, og fandt din hjemmeside. Jeg sprang gulerodskagen over og begav mig ud i denne chokoladekage af den drøm!
    Jeg serverede den som eksamens kage på Køge Røntgen afd. Et stort hit!
    Jeg håber at du vil fortsætte med denne side, for dine kager er gode og lige til at gå til! :O)

  4. sarah siger:

    Hej Nadja,
    Tak for din kommentar. Jeg har bestemt tænkt mig at fortsætte, og har også et indlæg om pecan pie næsten klar. Jeg ville gerne bage hver dag, men har desværre ikke så meget tid, en lille dreng på 15 md. tager min tid :). Jeg vil bestræbe mig på at lægge flere artikler på hjemmesiden i det nye år – som lige netop er gode og lige at gå til. Jeg har en opskrift på pecan pie næsten klar.
    God jul,
    Mvh. Sarah

  5. Tøsen siger:

    Bagte kagen til mine forældre som en overraskelse og de blev bare ved med spise den, så god var. En af de bedste chokoladekager jeg har smagt. I glasuren ville jeg undgp kaffen, da den smager bedre og den bedre i løbet af natten

  6. Cecilie siger:

    Hej Sarah

    Jeg har tænkt på, at bage denne kage til en del mennesker og fordoble potionen op. Kan det passe at jeg så skal bruge 400 g chokolade i alt?

    Forresten er jeg vild med din hjemmeside, og har nu en lang lang liste af dine vidunderlige kager, der skal afprøves. Forresten utrolig flotte billeder du får taget til hver enkelt opskrift! Jeg glæder mig til at se endnu flere lækre kager.

    Mvh
    Cecilie

  7. sarah siger:

    Hej Cecilie,
    Ja det stemmer med 400 g.
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  8. Miss E siger:

    Har lige bagt denne kage – den er jo helt fantastisk!!! Hold da op. Så lækker, let og mumsig en kage skal man lede længe efter :o) Bliv endelig ved med at poste lækre opskrifter, jeg følger med :o) Kh Eva

  9. Tenna siger:

    Hej Sarah

    Jeg tænkte på om man kan undlade fløden i glasuren og i stedet bruge sødmælk.

    venlig hilsen Tenna

  10. sarah siger:

    Det tror jeg godt du kan, men har ikke prøvet,
    Mvh. Sarah

  11. Dina siger:

    Hejjj Sarah

    Jeg elsker din hjemmeside, om jeg tænkte på om du ikke kunne tage billeder at dine opskrifter trin for trin sådan så at vi kan se hvordan du præcis har lavet det. Rigtig gooode billeder du får taget.

    skulle spørge om hvad du laver andet end at bage og skrive opskrifterne på hjemmesiden.

    Hilsen Diana

  12. Jeane siger:

    Hi Sarah

    Jeg har nu prøvet din opskrift på denne chokoladekage, men resultatet har skuffet mig. Chokoladen ligger i bunden af kagen og den er ikke så mørk som din. Glasuren skiller lidt jeg ved ikke om det er fordi jeg kom til at koge fløden for længe?! Din kage ser utrolig lækker ud, men jeg kunne desværre ikke få det resultat som vises på billedet? øv øv!

    venlig hilsen Jeane

  13. Mig.. siger:

    Hej.
    Til hvor mange personer er der?

  14. sarah siger:

    ca. 12 – 15 men det afhænger af hvor store stykker du skærer,
    Mvh. Sarah

  15. Jeane siger:

    Du har ikke svaret mig :( :( :(

  16. sarah siger:

    Jeg har ikke svaret, fordi jeg på ingen måde kan vide, hvorfor din kage ikke blev en succes – det er helt umuligt for mig at sige. Du svarede jo selv på hvorfor glasuren ikke lykkedes.

  17. malou siger:

    hej jeg syntes at denne her kage smager vildt godt.
    Jeg glæder mig så meget til at prøve nogle af de andre opskrifter.
    det er en meget god hjemmeside.
    jeg kan rigtig godt lide cupcakes fordi frostingen.
    jeg glæder mig til at prøve nogle af de her frostinger.
    :D
    hilsen Malou 12 år.

  18. sarah siger:

    Hej Malou,
    Tak for din kommentar og god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  19. Dina siger:

    Hej Sarah

    Du har heller ikke svaret mig???? ;(

  20. sarah siger:

    Hej Dina,
    Jeg arbejder som kunsthistoriker ved siden af,
    Mvh. Sarah

  21. Dorthe siger:

    Hej Sarah

    Står netop og er ved at bage denne kage og hele huset venter spændt på den er færdig, ja selv hundene ligger i kurven og venter ;)

  22. Thea siger:

    Hej Sarah. :-)
    Jeg har en plan om at bage denne kage imorgen, til at tage med i skole på fredag. Eftersom den skal holde sig natten over, er der så noget specielt jeg skal gøre anderledes end i opskriften? :-) Og skal kagen helst opbevares i køleskabet eller ved stuetemperatur?
    - Thea.

  23. sarah siger:

    Hej Thea,
    Kager er bedst bagt på dagen. Men hvis du bliver nødt til at bage den dagen før, skal den stå i stuetemperatur i en lufttæt pose. Hold øje med bagetiden, den kan godt blive lidt smuldret hvis den både har fået for meget og først skal spises dagen efter,
    Mvh. Sarah

  24. Amalie siger:

    Hej Sarah. Skal der kokos mel I dejen? Altså også i dejen?

  25. sarah siger:

    Hej Amalie,
    Jeg kan godt se at det står lidt forvirrende, men nej, der skal ikke kokosmel i dejen, kun som topping,
    Mvh. Sarah

  26. Emilie siger:

    Hej Sarah.
    Nu er jeg ikke så god til at bage kage, og gør det faktisk heller ikke særlig tit, så det kan godt være at mit spørgsmål måske er lidt dumt. Men nå der står opskriften af der til glasuren skal bruges espresso, snakket vi så kaffe pulveret der er blandet med vand, eller en spsk rent kaffe?

    - Emilie

  27. sarah siger:

    Hej Emilie,
    Du skal lave en stærk kop kaffe og bruge en spsk. fuld af blandingen,
    Mvh. Sarah

  28. Jasmin siger:

    Hej Sara. Tak for alle de gode opskrifter. Med hensyn til glasuren, skal den på køl før den snøres på kagen, eller skal den bare være flydende, eller bliver den fast af sig selv??

  29. sarah siger:

    Hej Jasmin,
    Frostingen skal ikke være flydende og den skal ikke være på køl inden den smøres på. Har du måske brugt kærgården? så bliver frostingen flydende.
    Mvh. Sarah

  30. Jasmin siger:

    Hej sara. tak for dit svar. Hvad for noget smør brugte du?

  31. Jasmin siger:

    Undskyld, selvfølgelig brugte du ikke smør

  32. Lea siger:

    Kære Sarah

    Skøn kage – havde lovet ungerne kage og den var et hit.
    Dagene går alt for hurtigt, men jeg vil rigtig gerne snart komme forbi. Håber at du og familien har det godt.
    Knus Lea

  33. Vicky siger:

    Faldt over denne opskrift, da jeg ledte efter en klassisk chokoladekage m. kokosstrø. Læste alle de rosende kommentarer, og var slet ikke i tvivl om denne kage, var præcis hvad jeg søgte.

    Men øv øv øv, og jeg er ellers en rimelig habil kagebager … MEN lad den stå 2-3 dage OG SÅ er den himmelsk. Jeg er ganske enkelt ikke enig i at kager skal bages på dagen, de udvikler sig nemlig stadig mens de står i tætsluttende emballage på køkkenbordet.

  34. annelise soll siger:

    lækker, lækker kage , kan den fryses

  35. sarah siger:

    Hej Annelise,
    Ja, det tror jeg godt den kan, men har ikke prøvet det,
    Kh. Sarah

  36. Sabrina siger:

    Hej Sarah! Kan samme opskrift laves i en springform på 26 cm? Mvh. Sabrina

  37. sarah siger:

    Hej Sabrina,
    Ja, det passer sikkert meget godt, har ikke prøvet det, så du må prøve dig lidt frem,
    God bagelyst,
    Kh. Sarah

  38. Rana siger:

    Tak for en fin opskrift. kagen smagte rigtig godt, men øv den blev slet ik høj nok som på billedet. Min blev ku 1-1,5 cm :(

  39. sarah siger:

    Hej Rana,
    Du kunne måske bruge en mindre form næste gang :)
    KH. Sarah

  40. Charlotte siger:

    Kan man bruge margerine i stedet for smør? Eller bliver det dårligt?

  41. sarah siger:

    Hej Charlotte. Jeg har aldrig bagt med margarine, men jeg ville holde mig til smør hvis jeg var dig :). Kh. Sarah.

  42. Charlotte siger:

    Den første kage jeg har lavet, uden at noget gik galt! :-)
    Så nem, så lækker :-D

  43. Charlotte siger:

    Jeg har brugt margarine – ingen problemer herfra :-)

  44. sarah siger:

    Hej Charlotte, det er godt at høre : ). Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager