Chokoladekage med chokoladeglasur og kokos
Denne opskrift kommer fra en svensk kogebog og jeg synes at kagen bliver både saftig, let og rigtig god. I den originale opskrift består glasuren af fløde, espresso og 70 % chokolade, men jeg synes faktisk, at kagen i sin helhed blev lidt for bitter, og har derfor tilsat en spiseskefuld flormelis til glasuren. Dette er en perfekt kage at lave i store mængder – opskriften skal blot ganges op og bagetiden forlænges.
Jeg bagte kagen i en form der målte 23 x 23 cm. Jeg fik ca. 15-20 stykker ud af den portion, men det afhænger naturligvis, af hvor store stykker man skærer.
Opskrift på chokoladekage:
3 æg
175 g sukker
140 g mel
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
2 ½ spsk. usødet kakao
1 dl. vand
150 g smeltet smør
100 g hakket mørk chokolade 70 %
40 g kokosmel
Glasur:
1 dl. fløde
1 spsk. espresso
100 g mørk chokolade 70 %
1 spsk flormelis
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rør æg og sukker med en elmikser til blandingen bliver hvid og cremet.
Bland mel, bagepulver, salt og kakao sammen og bland de tørre ingredienser sammen med de våde.
Rør vand og smeltet smør i dejen og vend den hakkede chokolade i.
Hæld kagedejen op i en form foret med bagepapir.
Bag kagen i ca. 25 minutter eller til den begynder at revne i siderne, midten må stadig gerne se blød ud.
Til glasuren bringes fløden i kog og tages af varmen hvorefter chokoladen, kaffen og flormelis komme i. Der røres til en sammenhængende konsistens.
Glasuren smøres på den afkølede kage og strøes med kokos.
49 Responses to Chokoladekage med chokoladeglasur og kokos
Skriv et svar Annuller svar
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
denne kage smager meget godt og tak for opskriften
super lækker opskrift, kagen bliver rigtig svampet og lækker..TAK!!:D
Hej Sarah,
Jeg har LÆNGE ledt efter den helt rigtige chokoladekage, og ved et tilfælde faldt jeg over din.
Jeg var oprindelig på jagt efter en amerikansk gulerodskage, og fandt din hjemmeside. Jeg sprang gulerodskagen over og begav mig ud i denne chokoladekage af den drøm!
Jeg serverede den som eksamens kage på Køge Røntgen afd. Et stort hit!
Jeg håber at du vil fortsætte med denne side, for dine kager er gode og lige til at gå til! :O)
Hej Nadja,
Tak for din kommentar. Jeg har bestemt tænkt mig at fortsætte, og har også et indlæg om pecan pie næsten klar. Jeg ville gerne bage hver dag, men har desværre ikke så meget tid, en lille dreng på 15 md. tager min tid :). Jeg vil bestræbe mig på at lægge flere artikler på hjemmesiden i det nye år – som lige netop er gode og lige at gå til. Jeg har en opskrift på pecan pie næsten klar.
God jul,
Mvh. Sarah
Bagte kagen til mine forældre som en overraskelse og de blev bare ved med spise den, så god var. En af de bedste chokoladekager jeg har smagt. I glasuren ville jeg undgp kaffen, da den smager bedre og den bedre i løbet af natten
Hej Sarah
Jeg har tænkt på, at bage denne kage til en del mennesker og fordoble potionen op. Kan det passe at jeg så skal bruge 400 g chokolade i alt?
Forresten er jeg vild med din hjemmeside, og har nu en lang lang liste af dine vidunderlige kager, der skal afprøves. Forresten utrolig flotte billeder du får taget til hver enkelt opskrift! Jeg glæder mig til at se endnu flere lækre kager.
Mvh
Cecilie
Hej Cecilie,
Ja det stemmer med 400 g.
God bagelyst,
Mvh. Sarah
Har lige bagt denne kage – den er jo helt fantastisk!!! Hold da op. Så lækker, let og mumsig en kage skal man lede længe efter :o) Bliv endelig ved med at poste lækre opskrifter, jeg følger med :o) Kh Eva
Hej Sarah
Jeg tænkte på om man kan undlade fløden i glasuren og i stedet bruge sødmælk.
venlig hilsen Tenna
Det tror jeg godt du kan, men har ikke prøvet,
Mvh. Sarah
Hejjj Sarah
Jeg elsker din hjemmeside, om jeg tænkte på om du ikke kunne tage billeder at dine opskrifter trin for trin sådan så at vi kan se hvordan du præcis har lavet det. Rigtig gooode billeder du får taget.
skulle spørge om hvad du laver andet end at bage og skrive opskrifterne på hjemmesiden.
Hilsen Diana
Hi Sarah
Jeg har nu prøvet din opskrift på denne chokoladekage, men resultatet har skuffet mig. Chokoladen ligger i bunden af kagen og den er ikke så mørk som din. Glasuren skiller lidt jeg ved ikke om det er fordi jeg kom til at koge fløden for længe?! Din kage ser utrolig lækker ud, men jeg kunne desværre ikke få det resultat som vises på billedet? øv øv!
venlig hilsen Jeane
Hej.
Til hvor mange personer er der?
ca. 12 – 15 men det afhænger af hvor store stykker du skærer,
Mvh. Sarah
Du har ikke svaret mig :( :( :(
Jeg har ikke svaret, fordi jeg på ingen måde kan vide, hvorfor din kage ikke blev en succes – det er helt umuligt for mig at sige. Du svarede jo selv på hvorfor glasuren ikke lykkedes.
hej jeg syntes at denne her kage smager vildt godt.
Jeg glæder mig så meget til at prøve nogle af de andre opskrifter.
det er en meget god hjemmeside.
jeg kan rigtig godt lide cupcakes fordi frostingen.
jeg glæder mig til at prøve nogle af de her frostinger.
:D
hilsen Malou 12 år.
Hej Malou,
Tak for din kommentar og god bagelyst,
Mvh. Sarah
Hej Sarah
Du har heller ikke svaret mig???? ;(
Hej Dina,
Jeg arbejder som kunsthistoriker ved siden af,
Mvh. Sarah
Hej Sarah
Står netop og er ved at bage denne kage og hele huset venter spændt på den er færdig, ja selv hundene ligger i kurven og venter ;)
Hej Sarah. :-)
Jeg har en plan om at bage denne kage imorgen, til at tage med i skole på fredag. Eftersom den skal holde sig natten over, er der så noget specielt jeg skal gøre anderledes end i opskriften? :-) Og skal kagen helst opbevares i køleskabet eller ved stuetemperatur?
– Thea.
Hej Thea,
Kager er bedst bagt på dagen. Men hvis du bliver nødt til at bage den dagen før, skal den stå i stuetemperatur i en lufttæt pose. Hold øje med bagetiden, den kan godt blive lidt smuldret hvis den både har fået for meget og først skal spises dagen efter,
Mvh. Sarah
Hej Sarah. Skal der kokos mel I dejen? Altså også i dejen?
Hej Amalie,
Jeg kan godt se at det står lidt forvirrende, men nej, der skal ikke kokosmel i dejen, kun som topping,
Mvh. Sarah
Hej Sarah.
Nu er jeg ikke så god til at bage kage, og gør det faktisk heller ikke særlig tit, så det kan godt være at mit spørgsmål måske er lidt dumt. Men nå der står opskriften af der til glasuren skal bruges espresso, snakket vi så kaffe pulveret der er blandet med vand, eller en spsk rent kaffe?
– Emilie
Hej Emilie,
Du skal lave en stærk kop kaffe og bruge en spsk. fuld af blandingen,
Mvh. Sarah
Hej Sara. Tak for alle de gode opskrifter. Med hensyn til glasuren, skal den på køl før den snøres på kagen, eller skal den bare være flydende, eller bliver den fast af sig selv??
Hej Jasmin,
Frostingen skal ikke være flydende og den skal ikke være på køl inden den smøres på. Har du måske brugt kærgården? så bliver frostingen flydende.
Mvh. Sarah
Hej sara. tak for dit svar. Hvad for noget smør brugte du?
Undskyld, selvfølgelig brugte du ikke smør
Kære Sarah
Skøn kage – havde lovet ungerne kage og den var et hit.
Dagene går alt for hurtigt, men jeg vil rigtig gerne snart komme forbi. Håber at du og familien har det godt.
Knus Lea
Faldt over denne opskrift, da jeg ledte efter en klassisk chokoladekage m. kokosstrø. Læste alle de rosende kommentarer, og var slet ikke i tvivl om denne kage, var præcis hvad jeg søgte.
Men øv øv øv, og jeg er ellers en rimelig habil kagebager … MEN lad den stå 2-3 dage OG SÅ er den himmelsk. Jeg er ganske enkelt ikke enig i at kager skal bages på dagen, de udvikler sig nemlig stadig mens de står i tætsluttende emballage på køkkenbordet.
lækker, lækker kage , kan den fryses
Hej Annelise,
Ja, det tror jeg godt den kan, men har ikke prøvet det,
Kh. Sarah
Hej Sarah! Kan samme opskrift laves i en springform på 26 cm? Mvh. Sabrina
Hej Sabrina,
Ja, det passer sikkert meget godt, har ikke prøvet det, så du må prøve dig lidt frem,
God bagelyst,
Kh. Sarah
Tak for en fin opskrift. kagen smagte rigtig godt, men øv den blev slet ik høj nok som på billedet. Min blev ku 1-1,5 cm :(
Hej Rana,
Du kunne måske bruge en mindre form næste gang :)
KH. Sarah
Kan man bruge margerine i stedet for smør? Eller bliver det dårligt?
Hej Charlotte. Jeg har aldrig bagt med margarine, men jeg ville holde mig til smør hvis jeg var dig :). Kh. Sarah.
Den første kage jeg har lavet, uden at noget gik galt! :-)
Så nem, så lækker :-D
Jeg har brugt margarine – ingen problemer herfra :-)
Hej Charlotte, det er godt at høre : ). Kh. Sarah.
Hej Sarah
Kan man bruge lys chokolade i stedet for mørk?
Hej Lærke, ja det kan du godt. Kh. Sarah
Min datter og jeg har lige bagt den med Marabou krokant i stedet for mørk chokolade. Er du bommer det er blevet godt. Måtte dog bag den i 40 minutter før den var færdig. Efter 25 minutter var dejen stadig flydende men går udfra det var pga. Vi brugte 200 gram chokolade i stedet for 100 gram.
Hej Sarah
Jeg har tidligere bagt denne kage til STOR fornøjelse for vores datter. Mit spørgsmål er:
Kan den fryses ? Skal nemlig bage nogle stykker til en stor fest.
Venlig hilsen Bitten
Hej Bitten, jeg er ikke sikker på at den er fryseegnet, har dog ikke prøvet det, så du kunne lave en test inden festen. Kh. Sarah.