Foto: Kam fotografer

Foto: Kam fotografer

Dette er endnu en af de glutenfri opskrifter, der ikke føles glutenfri og kedelig. Cupcaken er lækker og bliver slet ikke tør, da melet i kagerne er lavet på nødder. Jeg har valgt at pynte kagerne med flødeskum i stedet for frosting, frosting er let at pynte med men den er også meget sukkersød. Faktisk synes jeg at flødeskum passer bedre til en kage som denne, den neutraliserer lidt af chokoladens let bitre smag og skaber en lækker mundfuld. Når bærerne, i dette tilfælde ribs, kommer ind i smagsbilledet, går alt op i en højere enhed, efter min mening.
Denne opskrift var bragt i MAD og venner for nogle måneder siden, i denne måned har jeg 5 cheesecakeopskrifter i bladet, tjek dem ud, billederne af kagerne er simpelthen så flotte, som nogle af jer sikkert har set på sarahskagers instagramprofil, opskrifterne er nemme som altid.
God bagelyst og god søndag aften.
Kh. Sarah

Opskrift på 12 chokolade cupcakes

350 g mørk hakket chokolade
150 g smør
6 æggehvider (stuetemperatur)
180 g brun farin
200 g valnødder malet til mel
6 æggeblommer (stuetemperatur)
½ l. flødeskum, let pisket
Bær til pynt, gerne ribs
metalmuffinsform
papirforme

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.
  2. Sæt papirsforme i metalmuffinsformen.
  3. Smelt chokolade og smør over vandbad – lad massen køle nogle minutter.
  4. Pisk æggeblommer, 90 g brun farin, chokoladeblandingen og valnøddemelet godt sammen med en elpisker.
  5. Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilføj lidt efter lidt de resterende 90 g sukker til massen er tyk og skinnende.
  6. Fold æggehvideblandingen i chokoladeblandingen ad 2 omgange og hæld dejen i formene.
  7. Bag kagerne ca. 30 minutter eller til toppen er sprød og kagen virker fast.
  8. Pynt de afkølede kager med letpisket flødeskum og bær.

 

Emner:
 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager