chokolade_cupcakes_med_jordbaer_frosting

Disse cupcakes lavede jeg som en del af min lillesøsters fødselsdagsgave, hun elsker chokolade, og spurgte mig om jeg kunne lave en jordbærfrosting til at komme ovenpå. Jeg havde ingen opskrift på en sådan frosting, men besluttede mig for at eksperimentere med den. Man kan sikkert godt få noget jordbæressens, men jeg synes altid at et mere naturligt produkt giver en bedre smag, derfor brugte jeg saften fra frosne jordbær, man kan også bruge friske jordbær, men kun hvis de er i sæson. Resultatet blev rigtig godt og smagte skønt. Jeg tilføjede chokoladestykker til cupcakedejen for at få en mere intens chokoladesmag, hvis man synes det bliver for voldsomt kan de bare udelades. Det tager ca. en time at tø jordbærene op, så tag dem op en time før frostingen skal laves.

Chokolade cupcakes, 12 stk.
100 g mel
30 g god usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
50 g hakket chokolade 70 %
40 g blødt smør
1,2 dl mælk
1 æg
1 vaniljestang eller 1 tsk. god vaniljeessens

Jordbærfrosting til 12 chokolade cupcakes
270 g flormelis
80 g blødt smør (ikke margarine)
0,5 dl usødet jordbærsaft
1 tsk. citronsaft

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk mel, kakao, sukker, bagepulver, salt og blødt smør med en elpisker indtil der opnås en konsistens som sand.
Pisk mælk, æg og vaniljekorn sammen. Bland mælkeblandingen sammen med smørblandingen af to omgange. Pisk til alt er blandet sammen, men pisk ikke for meget. Bland den hakkede chokolade i dejen.
Sæt papirsformene i en metal muffinsform med plads til 12. Fyld formene 2/3 fulde og bag i 20-25 minutter. Kagerne skal være helt kolde før frostingen smøres på.
Frostingen laves ved at piske flormelis og det bløde smør sammen med en elpisker. Hvis jordbærene har stået en time, burde de afgive tilstrækkelig saft, ellers kan de moses lidt. Tilsæt jordbær – og citronsaft og pisk. Jo mere der piskes jo lettere og luftigere bliver frostingen. Hvis du synes frostingen er for svag i farven så hæld mere saft i, hvis frostingen bliver for våd – hæld mere flormelis i.
Smør frostingen på de kolde cupcakes med en ske, kniv eller bollesprøjte. Kagerne pyntes efter fri fantasi.

Tagged with:
 

134 Responses to Chokolade cupcakes med jordbærfrosting

  1. sarah siger:

    Tak :)
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  2. Cupcakes :D siger:

    Hejj Sarah

    Vi bagte de her cupcakes MUMS de var lækre, men jeg synes vores frostning smagte en smule mere a smør en jordbær kan man god tilsætte mere jordbær saft i ???

  3. sarah siger:

    Hej,
    Hvis du ikke vil have at frostingen smager af smør, er det vigtigt at bruge usaltet smør – den kan du få i Irma. Du kan også tilsætte mere jordbærsaft, men så bliver frostingen også bare mere flydende og du vil blive nødt til at tilsætte mere flormelis = en sødere frosting.
    Mvh. Sarah

  4. Celina siger:

    Jeg prøvede opskriften, jeg synes den er helt vildt god..:) !! Jeg tilføjede dog lidt vanilje i frostingen ;) Og det smagte også godt!! :DD

  5. Lærke siger:

    Hej Sarah, hvordan kan det være at mine muffins falder sammen, når jeg bager dem?
    Mvh. Lærke
    Ps. god side ;-)

  6. sarah siger:

    Hej Lærke,
    Det er svært at sige hvorfor de falder sammen. Men generelt kan kager godt have en tendens til at falde lidt sammen efter de er kommet ud af ovnen, hvis de falder meget sammen, er det nok fordi de ikke har bagt længe nok.
    Håber du har mod på at prøve at bage dem igen,
    Mvh. Sarah

  7. mirela siger:

    sikke en side :)

    jeg overvejer og lave en masse kager til min søns fødselsdag men er ik den skarpeste kniv i skuffen med hensyn til bageværk (eller madlavnin) hehe er det mulig os for mig og lave dem

  8. minubyv siger:

    Hej.
    Kan du ikke hurtigt fortælle mig hvilket smør jeg skal bruge til både cupcakesne og frostningen? Giv mig navnet på smørret :) TAK!!!

  9. sarah siger:

    Hej,
    Du kan bruge en lurpak saltet smør eller lign. til cupcakedejen og en Thiese usaltet smør til frostingen – den kan man få i Irma. Den usaltede smør eliminerer smørsmagen, hvis du ikke har noget imod smørsmagen kan du bare bruge lurpak til begge dele.
    Mvh. Sarah

  10. Sarah siger:

    Super lækre opskrifter du har her! kunne ikke lade være med at tænke på mig selv og min lillesøster – jeg hedder også sarah og min søster elsker chokolade! de skal helt sikkert laves på hendes fødselsdag :)

  11. sarah siger:

    God bagelyst Sarah,
    Mvh. Sarah :)

  12. Sophie siger:

    hej! jeg har lige et spørgsmål vi har ikke sådan nogle papirsforme kan man bruge siliconeforme i stedet? (er vidst købt ti cupcakes).

  13. sarah siger:

    Ja, det tror jeg godt du kan, men så skal du bare ikke sætte dem i metalmuffinsformen.
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  14. Line M siger:

    Hey Sara,
    Fantastiske cupcakes og ikke mindst frostingen 
    Nu glæder vi os til at prøve dem med marcipan 
    Vh Line

  15. Regitze siger:

    Hejsa,
    Jeg vil bare høre hvordan du laver frostingen så flot oven på dine cupcakes? Synes normalt at smør-cremen er svært at håndtere/fordele! Har du nogle fif?
    Ps. Fantastisk side!
    Vh Regitze

  16. sarah siger:

    Hej Regitze,
    Jeg vil anbefale at du bruge en sprøjtepose med en stor tyl (18mm), så bliver det lidt nemmere. Så er det selvfølgelig også vigtig at cremen har den rette temperatur, hvis den ex. lige har været i køleskabet bliver den hård og hvis den får varme bliver den for blød.
    Håber det hjalp,
    Mvh. Sarah

  17. Sara siger:

    Hej Sarah, jeg er en pige på 11 år jeg har aldrig prøvet at smage/lave cupcakes før, men jeg skal lave dem her i hvertfald indenfor de næste 3 uger og jeg glæder mig helt vildt! de ser i hvertfald lækre , forresten FANTASTISK hjemmeside endelig fandt jeg en god DANSK hjemmeside

  18. Sara siger:

    UPS! jeg mener de ser i hvertfald lækre “ud”

  19. sarah siger:

    Hej Sara,
    God bagelyst :)
    Mvh. Sarah

  20. xenia siger:

    heej alle sammen…

    jeg syntes den her opskrift er vildt god..
    når man først har lavet en cupcake så smager den bare godt….

    men sarahs cupcakes er gode og smager godt..det her var første gang jeg smagte en cupcake og det var super godt, og især vis man er sådan en sukkergris som mig.

    fra 1 til 5 kokkenhuer når det gælder kage får den 4 kokehuer…

    super godt alle sammen glæder mig til der skal laves cupcakes igen…
    :-D :-)

  21. Flemming siger:

    Jeg har lige prøvet at lave disse cup cakes.

    Jeg forsøgte at lave den jordbær frosting – men jeg syntes den er blevet grumset.

    Jeg piskede smør og flourmelis længe og tilsatte 1 spsk kogende vand og så jordbær mosede (men ikke kun saften)

    Det smager fint men ser altså grumset ud hvilket ikke er helt så pænt som på dit billede.

    Hvorfor ?

  22. sarah siger:

    Hej Flemming,
    Jeg tror det er fordi du tilsatte hele jordbær og ikke bare saften, det er den eneste grund jeg kan komme på, til hvorfor frostingen blev grumset.
    Fortsat god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  23. Flemming siger:

    Det smager fantastisk. Lige et spørgsmål mere. Jeg syntes tit at vores cupcakes eller muffins ser så flotte ud inde i ovnen og så falder de rigtigt meget når de bliver taget ud. Hvorfor og er der et godt trick til at undgå dette ?

  24. sarah siger:

    Hej Flemming,
    Det har jeg desværre ikke noget trick til at undgå – men jeg er også bare hobbybager. Hvis du kender en uddannet bager eller konditor ville jeg prøve at spørge ham eller hende.
    Fortsat god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  25. pernille siger:

    Hej Sarah.
    Hvor kan man købe jordbærsaften henne?

  26. sarah siger:

    Hej Pernille,
    Du kan købe jordbærsaft i det fleste store supermarkeder. Men ellers kan du bruge frosne jordbær, tø dem op og mose saften ud af dem, så bliver det knap så sødt.
    Mvh. Sarah

  27. Ivy siger:

    Jeg har lavet denne frosting med hindbærsaft og det fungerede også rigtig godt.

    Tak for en super side:)

    Ivy
    Iallin.blogspot.com

  28. Berit siger:

    Hej Sarah
    Sikke nogle flotte kager du laver!
    Hvor mange frosne jordbær bruger du for at få 1/2 dl saft?
    Mvh. Berit

  29. sarah siger:

    Hej Berit,
    Jeg kan simpelthen ikke huske hvor mange jordbær jeg brugte, det er ved at være lang tid siden at jeg lavede de cupcakes :)
    Men prøv med 15-20 ca.
    Tak for dit spørgsmål,
    Mvh. Sarah

  30. Louise siger:

    hej Sarah
    super lækre kager! et hit i vores hjem!
    har brugt et par af dine opskrifter, de er bare lækre!

    har altid godt ville lave en cupcake med et “chokolade vandfald” i (altså chokolade der er flydene inde i kagen) har du en lækker opskift på sådan en kage?:)

    mvh.

  31. Lulu siger:

    Hej Sarah.

    Jeg elsker at bage og lave konditor pynt.
    Har ikke prøvet dine kager endnu, men imorgen skal de her lækre cupcakes prøves af! Alle dine kager ser super lækre ud! Fed hjemmeside!

  32. Birgit siger:

    Hej Sarah.

    Smagte super skønt!

    Mhv. Birgit

  33. emma siger:

    hej sarah

    er 12 år og elsker at bage og lave nye opskrifter selv har du nogen gode råd??

  34. Caroline siger:

    Skal man bruge 70 % chokolade kan man bruge andet?
    FEEEDDD SIDE:D

  35. sarah siger:

    Hej Caroline,
    Du kan bruge den chokoalde som du vil. Jeg kan godt lide den bitre chokoalde, jeg synes det gør kagen mindre vammelt, men der er frit valg på alle hylder,
    Mvh. Sarah

  36. Victoria siger:

    Hej :D Jeg er en pige på 14 år som skal have kage med i skole.
    Jeg har læst at når man putter frosting på kagen så skal kagen stå i køleskabet indtil de skal serveres, men jeg skal først bruge dem sidst på dagen og tænkte på om man kan det eller om de så bliver dårlige?
    P.S. du må meget gerne svare lidt hurtigt da jeg skal bruge dem om 2 dage…

  37. sarah siger:

    Hej Victoria,
    Det ville være bedst med køleskab, men hvis du ikke har mulighed for det, bliver de ikke dårlige på så kort tid,
    Mvh. Sarah

  38. Mie siger:

    Hej Sarah.

    Jeg er helt vild med din side! Der er masser af god inspiration – jeg elsker at bage, så det er blevet en af mine yndlingssider!

    Jeg har lavet flere af dine opskrifter og glæder mig til at lave denne her.

    Bruger du engangs-sprøjteposer? Og hvilken slags/str. tyl er din favorit? Hvor køber du det?

    Tak.

    Mvh. Mie.

  39. sarah siger:

    Hej Mie,
    Jeg er glad for at du kan bruge siden. Tak for din ros :).Jeg bruger sprøjteposer af lærred, men der er ikke noget galt med dem af plast. Jeg bruger str. 18 mm i tyl, har fået det hele af en leverandør.
    mbh. sarah

  40. Bettina siger:

    Hej Sarah.

    Super lækre kager! Man bliver i godt humør af at læse din hjemmeside og får bare lyst til at bage :o).

    Har først lige opdaget din hjemmeside, men den skal blive flittigt brugt fremover. Har bagt disse cupcakes med jordbærfrosting og de blev super lækre. Fandt usaltet smør i vores lokale Rema 1000-butik – vi har ingen Irma her i Sønderjylland :o)- og frostingen blev helt perfekt.

    Dine amerikanske cookies er også afprøvet og mine unger + mand kan næsten ikke få nok.

    Glæder mig til at afprøve nogle af alle dine andre opskrifter!

    Mvh Bettina

  41. Paola Isabel siger:

    Tak for den skønne opskrift den er vildt go! :D

  42. Tanja siger:

    Fantastisk hjemmeside. Rigtig skønne opskrifter.
    Jeg har før lavet dine Oreo cupcakes, som skabte enorm glæde på lærerværelset :o)
    I dag vil jeg prøve at lave disse cupcakes med jordbærfrosting og håber resultatet bliver ligeså godt.

  43. Rikke siger:

    kære sarah, jeg lavede dem med hindbær istedet, det smagte vidunderligt. jeg må snart prøve med jordbær, det fik jeg aldrig prøvet..

  44. Jeannet siger:

    Hej Sarah

    Fantatisk hjemmeside, jeg skal prøve at bage dine chokolademuffins med jordbærfrosting.

    Jeg skal have dem med på arbejde, så jeg vil bage dem dagen før. Er det så muligt at pynte dem med frostning om morgenen og spise dem ved 14 tiden? Hvordan skal de eventuelt opbevares?

  45. sarah siger:

    De skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur indtil de skal spises, de skal dog være kolde inden de puttes i beholderen.
    MVh. Sarah

  46. sanna siger:

    Heeeeeeej Sarah

    en riiiiigtig fed og supergod hjemmeside som får én til at sidde klistret til skærmen. Og ja man får helt vildt lyst til at æde skærmen og smage hvad det er folk beundrer så meget. Har ikke lavet muffins før men guderne må vide hvor meget jeg længes efter at prøve/smage dine. superlækert

    Hilsen Sanna

  47. sarah siger:

    Tusind tak Sanna!
    Mvh. Sarah

  48. Tenna siger:

    Hej Sarah

    Først og fremmest vil jeg sige at det er en super inspirerende hjemmeside. Jeg beundrer dit kunstværk.
    Har lige et spørgsmål:

    Kender du andre typer glasure/creme hvor man ikke bruger smør eller husblas/gelatine og som er cremet i konsistensen? Leder virkelig efter én god og cremet glasur hvor der ikke indgår gelatine, husblas eller smør.

    Det vil være suuuuuuuuuuuuuuuuperfedt.
    På forhånd taak Sarah

    Bedste hilsener fra Tenna

  49. Tenna siger:

    og kom til at tænke på om du kender andre former for “fortykningsmidler” andre end gelatine/husblas?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager