chokolade-cupcakes-med-chokolade-frosting1

Disse cupcakes må være enhver chokoladeelskers drøm – chokolade med mere chokolade på. Man kan med fordel lave kagerne til mini cupcakes, hvis man vil have en lidt lettere bid – i så fald skal bagetiden forkortes. Jeg har siden sidst, erhvervet mig en ny sprøjtepose og nogle nye store tyller, og jeg synes virkelig de store tyller giver et rigtigt godt resultat. Jeg skal helt klart øve mine ”piping skills” noget mere, men var stort set tilfreds med resultatet, som kan ses på billedet.
Jeg har frosset chokolade-cupcakes’ne ned, hvis der kommer gæster og jeg ikke har tid til at bage, skal jeg bare lune kagerne og lave frostingen.

Opskrift på chokolade cupcakes (12 stk):
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%

Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70%

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.

chokolade-cupcakes-med-chokolade-frosting2

Tagged with:
 

452 Responses to Chokolade cupcakes med chokolade frosting

  1. Louise Lind siger:

    Tusind tak for de super lækre cupcakes! Kæresten var helt vild med dem, og det er resten af familien også. Jeg lavede dem til min mors fødselsdag hvor jeg kom noget spiseligt glimmer i lilla på – nøj hvor blev de fine!

    Jeg har efterhånden lavet dem et par gange, og jeg synes personligt at de smager bedre dagen efter, da frostingen får lov til at “sidde” sig og bliver derfor ikke så kvalmende, som hvis man laver og spiser dem samme dag. :)

  2. Sigrid Tovborg siger:

    tak for den gode opskrift. Jeg brugte den til pige/bage hygge og veninderne var begejstrede.

  3. Helena siger:

    Jeg kunne godt tænke mig at bruge opskriften på frosting til omkring 35 muffins, men det er ikke angivet hvor langt den rækker. Er det bare til de 12 muffins, eller hvad? De skal bare have en god klat hver. Det ser super lækkert ud :)

  4. sarah siger:

    Hej Helena,
    Frostingen er til 12 cupcakes,
    Kh. Sarah

  5. Rikke siger:

    Hej Sarah!

    Jeg står og er igang med at bage dine cupkaes!

    Men er gået i stå mht til mængden af mælk?
    Er det 1 dl og 200 ml?
    Eller er det 1/2 dl? :)

    Håber du kan hjælpe mig..

    Mvh Rikke

  6. sarah siger:

    Hej Rikke,
    Det er bare 1 dl og lidt mere, 0,2 dl.
    Kh. Sarah

  7. Clara siger:

    Har lavet dem i dag og de er blevet MEGA gode! Dog er min frosting blevet en del lysere, selvom jeg har brugt 73 % mørk chokolade! Men det smager super duper skønt! – tak for opskriften! ;)

  8. Fru Madsen siger:

    De 20 g usødet kakao…er det sådan nogen madkakao eller alm. kakao man blander op med mælk og drikker?

  9. sarah siger:

    Hej Fru Madsen,
    Jeg kender ikke termen madkakao, men det er ikke den slags kakao som man blander op med mælk og drikker, det er ren kakao som ikke er tilsat sukker,
    KH. Sarah

  10. hafsa siger:

    Hej sarah.
    jeg vil gerne lave dem til min klasse men hvis jeg bager dem om aftenen kan de så godt holde til næste dag ved 12-13 tiden

  11. sarah siger:

    Hej Hafza,
    Du kan godt bage dem om aftenen og opbevare dem i en lufttæt beholder, men jeg synes du skal dekorere dem på dagen og på det sted hvor de skal serveres, ellers er de lidt svære at transportere. Frostingen kan du også lave dagen i forvejen, men husk at tage den ud af køleskabet en time inden kagerne skal dekoreres,
    Kh. Sarah

  12. lea siger:

    det ser godt ud glæder mig til at bage dem har hørt meget godt om dem :-D

  13. Anne-Mette siger:

    Hej!
    Min kusine og jeg skal lave 170 minicupcakes til dessert til hendes konfirmation, og vi vil derfor gerne bage dem i forvejen, så der bare skal laves frosting og smækkes pynt på, på dagen..
    Men hvordan får man det bedste resultat når de skal tøes op, og hvor lang til i forvejen skal de tages ud? og skal de bare tø op ved stuetemperatur, eller er der en smartere måde at gøre det på?
    mvh Anne-Mette

  14. sarah siger:

    Hej Anne-Mette,
    Undskyld jeg svarer så sent, jeg har haft et problem med reply funktionen. Du kan godt fryse dem, men pas på at de ikke bliver mast og får en grim form i frysningen. Tak dem op en time inden de skal spises og dekorer dem på stedet,
    Kh. Sarah

  15. Nanna siger:

    Hej Sarah.
    Dine kager ser fantastiske ud!
    Vi er to piger på 12 og vi vil gerne bare cupcakes men vi vil helst ikk have smag i frostingen kan man lave din frosting uden chokolade??
    Kh Nanna

  16. sarah siger:

    Hej Nanna,
    Det kan i sagtens, I kan bare lave opskriften uden chokolade, i kan evt. putte kornene fra en halv vaniljestang i frostingen. Hvis frostingen bliver for flydende, skal i bare putte mere flormelis i,
    Kh. Sarah

  17. Jasmin siger:

    Hej sara, hvor stor var disse forme, og hvor har du købt dem fra? mvh Jasmin

  18. sarah siger:

    Hej Jasmin,
    Det er en metalmuffinsform som du kan få i de fleste issenkræmmerbutikker,
    Kh. Sarah

  19. Rikke siger:

    Hej! Jeg har lavet cupcakes med denne opskrift, men med mintchokolade i frostingen! Det kan virkelig anbefales! Super opskrift i øvrigt!

  20. sara siger:

    hej sara. kan man godt ersatte kako pulveret med 2 bananer ? så det bliver bare en alm muffin

  21. sarah siger:

    Hej Sara,
    Jeg ville bruge denne opskrift på bananmuffins i stedet for:
    http://www.sarahskager.dk/den-ultimative-opskrift-pa-bananmuffins/
    Kh. Sarah

  22. Annette siger:

    Elsker også disse cupcakes og har efterhånden lavet dem et par gange. Men hver gang bliver min frosting helt lysbrunt. Det ser ikke så lækkert ud :) Har du nogen ide til, hvorfor det kan være. Et højeste procent chokolade jeg har brugt er 70%

  23. sarah siger:

    Hej Annette,
    Jeg ved det desværre ikke, de gange jeg efterfølgende har lavet opskriften er frostingen er den også blevet lys, det er et mysterium for mig hvordan den blev så mørk den første gang jeg lavede opskriften,
    Kh. Sarah

  24. Amalie siger:

    Hej.
    Super lækre cupcakes og frosting.
    Jeg prøvede med en kokosfrosting istedet:
    (Til 24 stk.)
    600 g flormelis
    180 g lurpak smør
    3 spsk(20 g) kokosolie
    0,8 dl kokosmælk

  25. Helene siger:

    Hej. Har ladet mig inspirerer af din opskrift her til aften. Har været ved at bage forskellige muffins til i morgen. Har en søn der ikke tåler mælkepodukter. Intet problem at ændre på det i kagerne, men kan ikke helt regne ud, hvad jeg kan pynte kagerne af med. For jeg tænker at kun smør eller friskost kan give den rigtige konsistens i min frosting??

  26. sarah siger:

    Hej Helene,
    Ja, du kan lave en frosting på udelukkende æggehvider og flormelis – http://www.madogbolig.dk/Opskrifter/Desserter-og-bagvaerk/Mette-Blomsterberg-valnoedde-cupcakes.aspx
    Kh. Sarah

  27. Lærke siger:

    Er det mini-cupcakes eller den almindelige størrelse ???

  28. sarah siger:

    Hej Lærke,
    Det er almindelig størrelse,
    KH. Sarah

  29. Louise siger:

    Skønne chokolade cupcakes! Og nemme at lave.
    Jeg puttede, med held, også lidt cacaopulver (usødet) i frostingen for at give den en lidt mørkere farve.
    Kh Louise

  30. Desirée siger:

    Hej, jeg har lavet disse rigtig mange gange, og jeg kommer både kakaopulver og espresso i frostingen. Mums. Super lækre cupcakes !

  31. Anonym siger:

    Hej :-)
    De ser rigtig gode ud, men hvis man skal bage dem i almindelig ovn, hvor mange grader skal ovnen så stå på? og hvor lang tid skal de så have? :-)

  32. sarah siger:

    Hej Anonym,
    Prøv at stil ovnen på den samme temperatur som angivet i opskriften, men tjek dem 5 min. før tid,
    kh. Sarah

  33. Josephine siger:

    Hej Sarah .

    Jeg skal til at gå igang med disse lækre chokolade bomber :) da min mand er tosset med chokolademousse, så tænkte jeg om man evt kunne fylde dem med det ? Har du prøvet det ?

    Mvh Josephine

  34. sarah siger:

    Hej Josephine, det kan du godt, du kan udhule dem lidt og fylde chokomousse i, men du kunne også bruge chokomousse som frosting. Kh. Sarah.

  35. Nanna Jonstrup siger:

    Hej Sarah.
    kan man evt. lave frostingen uden smør?
    måske med smøreost?
    kh. Nanna

  36. sarah siger:

    Hej Nanna, det kan du helt sikkert godt, har ikke en opskrift men prøv at google det på engelsk, så er jeg sikker på der kommer en masse opskrifter frem. Ellers kan du tage den på gefül på røre noget flødeost med flormelis og smeltet mørk chokolade, kh, Sarah

  37. maja siger:

    kan man bruge andre former for mælk end lige netop letmælk???

  38. sarah siger:

    Hej Maja, ja det kan du godt, tror dog ikke den går ned kærnemælk ;), kh. Sarah.

  39. Au123 siger:

    Skal man ligge frostingen i køleskabet inden man bruger den?

  40. sarah siger:

    Hej Au123, du kan godt opbevare frostingen i køleskabet, men du skal tage den ud 20 før den skal bruges, ellers bliver den for hård, kh. Sarah

  41. Cupcake elsker siger:

    Hej Sarah jeg har lavet dine super gode Cupcakes men jeg vil gerne udhule dem hvordan gør jeg det ?

    KH. cupcake elskeren

  42. sarah siger:

    Hej Frederikke. Når de er bagt og afkølet bruger du en teske til forsigtigt at udhule kagen. Derefter kan fylde kagen og froste den som du vil, kh. Sarah

  43. Sarah siger:

    Hej Sarah, skal man varme chokoladen eller kan man ikke bare kakao pulver!?

  44. sarah siger:

    Hej Sarah, du kan godt bruge kakao, men det smager bedre med chokolade, kh. Sarah

  45. sabine brøchner siger:

    Vi Har bagt dem i dag… Syntes ikke de hæver så meget…så hvis jeg sku bage dem igen..ville jeg nok ha´mere bagepulver i.
    Frostien bliver lys som nougat ( så vi prøvede at putte 50gr. mere chokolade i … men det gav hellere ikke så meget den lækkere farve..så det endte med lidt cacao i også..
    MEN SMAGEN ER SUPER GOD

  46. Pernille siger:

    Hvis man er allergisk overfor mælk (mælkeproteiner) kan man med fordel bruge nutana i stedet for smør. Det er den bedste af de smørfrie margariner til at bage med :)

  47. Lea siger:

    Hvor groft skal chokoladen hakkes( i muffinen)?

  48. sarah siger:

    Hej Lea, jeg ville hakke chokoladen så den var i stykker på størrelse med rosiner. Kh. Sarah.

  49. Emma og Mulki siger:

    Hej Sarah.

    Vi er igang med at bage dine cupcakes, det ser super lækkert ud, vi glæder os til at spise dem!
    -tak for opskriften

    Mvh Det sødeste bedste venindepar

  50. Mia siger:

    super lærker og nemme at lave min søster er vilde med dem og det er jeg også tak for en mega god opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager