chokolade-cupcakes-med-chokolade-frosting1

Disse cupcakes må være enhver chokoladeelskers drøm – chokolade med mere chokolade på. Man kan med fordel lave kagerne til mini cupcakes, hvis man vil have en lidt lettere bid – i så fald skal bagetiden forkortes. Jeg har siden sidst, erhvervet mig en ny sprøjtepose og nogle nye store tyller, og jeg synes virkelig de store tyller giver et rigtigt godt resultat. Jeg skal helt klart øve mine ”piping skills” noget mere, men var stort set tilfreds med resultatet, som kan ses på billedet.
Jeg har frosset chokolade-cupcakes’ne ned, hvis der kommer gæster og jeg ikke har tid til at bage, skal jeg bare lune kagerne og lave frostingen.

Opskrift på chokolade cupcakes (12 stk):
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%

Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70%

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.

chokolade-cupcakes-med-chokolade-frosting2

Emner:
 

423 svar til Chokolade cupcakes med chokolade frosting

 1. sarah siger:

  Hej Emma og Mulki,
  Det glæder mig at høre, dejligt at i kunne bruge opskriften,
  Kh. Sarah :)

 2. sarah siger:

  Hej Mia,
  Tusind tak,
  KH, Sarah

 3. Camilla siger:

  Hej Sarah
  Lige et spørgsmål angående frostingen. Kan den laves dagen før og opbevares i køleskab?
  Jeg tænker om det smeltet chokolade deri stivner?
  VH Camilla

 4. sarah siger:

  Hej Camilla, det kan du godt, den skal bare tages ud en halv time inden den skal bruges og piskes igennem når den er blevet blød, kh. Sarah.

 5. Josefine siger:

  Hej – kan man bruge skummetmælk istedet for letmælk i både cupcakes og frosting? :-)

 6. sarah siger:

  Hej Josefine, ja, det kan du godt, kh. Sarah.

 7. Mia P siger:

  Jeg vil bare sige det er en super dejlig opskrift! Jeg har brugt den mange gange, og jeg bliver altid rigtig populær blandt min familie og venner, når jeg lave disse cupcakes. Men når jeg laver frostingen bliver den ikke nær så mørk som din på billedet, ved du hvad jeg gør galt?
  Mvh Mia

 8. sarah siger:

  Hej Mia, det undrer også mig at den blev så mørk. Jeg har lavet dem andre gange og frostingen også blev lysere. Tror det havde noget at gøre med kvaliteten på chokoladen og at jeg tog billedet i mørk belysning. Så jeg kan desværre ikke hjælpe – sorry. Kh. Sarah.

 9. Bettina siger:

  Hej
  Jeg skal bage dem på lørdag til min datters navngivningsfest, men jeg vil gerne have hvid frosting. Kan jeg lave dem med hvid chokolade i stedet?

  Mvh. Bettina

 10. sarah siger:

  Hej Bettina, det har jeg ikke prøvet, men jeg tror ikke at det er noget problem. Held og lykke med det ☺ Kh. Sarah.

 11. Mia siger:

  Hej,

  Kan man fryse dem? Skal lave en masse til en 40 års fødseldag og ville gerne kunne lave dem i forvejen :-)

  Hilsen Mia

 12. sarah siger:

  Hej Mia, det kan du godt, men du skal være meget forsigtig med, hvordan du fryser dem så de ikke får en grim form når de bliver tøet op igen. Dvs. At du skal have ret meget fryserkapacitet. Håber det giver mening? Kh. Sarah.

 13. Tenna siger:

  Hej!

  Jeg ville bare takke for denne vidunderlige opskrift, men jeg plejer at ændre en anelse i den. Jeg bruger altid orange-chocolade i dejen og tilsætter skal fra en appelsin nu jeg er igang. Det er helt fantastisk og frostingen kan man bare lade være som den er :D Det er en dejlig let opskrift og den smager mums hver gang! Tusind tak :)

 14. sarah siger:

  Hej Tenna, glad for at du kan bruge opskriften og tak for tippet med orange. Kh. Sarah.

 15. Cecilie siger:

  Hej Sarah :-) jeg har netop sat dine cupcakes i ovnen, og glæder mig til at smage dem! Da jeg skal have kage med til mit hold i morgen, besluttede jeg at gange opskriften op, så den blev dobbelt. Alligevel har jeg kun fået 14 cupcakes ud af det, selvom mine forme ser ud til at være mindre end dine :-/

  Mvh Cecilie

 16. Julie siger:

  Hej sarah

  Nu har jeg lavet disse cupcakes mange gange og har kun faliedt* 2 gange
  Første gang smeltede jeg ikke smøret og frostingen skilte sig ad ?
  Og anden gang proppede jeg chokoladestykker i og de faldt bare til bunds og blev brændt?

  Hvad kan årsagen være til dette ?
  Men ellers en fantastisk opskrift :-)

 17. sarah siger:

  Hej Julie, først, du skal ikke smelte smørret til frostingen. Kan være at dine chokoladestykker var for store og skal skæres lidt mindre så de ikke falder til bunden. Håber du har mod på opskriften igen. Kh. Sarah.

 18. Magnolia siger:

  Hej :)
  Når jeg bager mine cupcakes er de super flotte (og gode!) men er det meningen at de skal krympe sån´ når de kommer ud??? de bliver halvt så små?

 19. sarah siger:

  Hej Magnolia, det er meningen at de skal falde lidt så der er plads til frostingen, men halv så meget lyder godt nok lidt vildt vil jeg indrømme. Prøv evt at fylde lidt mere dej i formen. Kh. Sarah.

 20. Annette siger:

  Hej Sarah

  Jeg vil gerne prøve at lave disse muffins
  men vil gerne have en anden frosting istedet
  brun, skal jeg så bare undlade chokoladen ?
  samt i selveste muffinsene hvis de ikke skal
  være chokolade ?

  Mvh Annette

 21. sarah siger:

  Hej Annette, tror det er lettere at tage mine blåbærmuffins i stedet for, og udelade blåbærerne. Kh. Sarah.

 22. Emilie siger:

  Hej Sarah.
  EEEELSKER dine cupcakes!
  I frostingen, kan jeg godt bytte det mørke chokolade ud med hvid eller tror du det bliver for sødt?
  Mvh Emilie

 23. sarah siger:

  Hej Emilie, tusind tak!! det bliver nok lidt til den søde tand, men prøv det og meld endelig tilbage med dine erfaringer. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager