chokolade-cupcakes-med-chokolade-frosting1

Disse cupcakes må være enhver chokoladeelskers drøm – chokolade med mere chokolade på. Man kan med fordel lave kagerne til mini cupcakes, hvis man vil have en lidt lettere bid – i så fald skal bagetiden forkortes. Jeg har siden sidst, erhvervet mig en ny sprøjtepose og nogle nye store tyller, og jeg synes virkelig de store tyller giver et rigtigt godt resultat. Jeg skal helt klart øve mine ”piping skills” noget mere, men var stort set tilfreds med resultatet, som kan ses på billedet.
Jeg har frosset chokolade-cupcakes’ne ned, hvis der kommer gæster og jeg ikke har tid til at bage, skal jeg bare lune kagerne og lave frostingen.

Opskrift på chokolade cupcakes (12 stk):
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%

Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70%

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.

chokolade-cupcakes-med-chokolade-frosting2

Emner:
 

404 svar til Chokolade cupcakes med chokolade frosting

  1. sarah siger:

    Hej Emma og Mulki,
    Det glæder mig at høre, dejligt at i kunne bruge opskriften,
    Kh. Sarah :)

  2. sarah siger:

    Hej Mia,
    Tusind tak,
    KH, Sarah

  3. Camilla siger:

    Hej Sarah
    Lige et spørgsmål angående frostingen. Kan den laves dagen før og opbevares i køleskab?
    Jeg tænker om det smeltet chokolade deri stivner?
    VH Camilla

  4. sarah siger:

    Hej Camilla, det kan du godt, den skal bare tages ud en halv time inden den skal bruges og piskes igennem når den er blevet blød, kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager