orangecupcake2Lotte havde ret. Da jeg i sidste indlæg spurgte jer, hvilken opskrift i troede var den mest populære på sarahskager.dk, med mere end 350 kommentarer, gættede Lotte rigtigt. Min chokolade cupcake med chokoladefrosting er 2 år i træk, den mest sete opskrift på sarahskager.dk. Jeg har længe gået og tænkt på, hvordan man let kan variere opskriften, og i dag bringer jeg 3 versioner af den populære cupcake. Jeg har lavet en orange/chokolade cupcake pyntet med et appelsin/nougat hjerte fra Peter Beier (er det i øvrigt ikke god service, at jeg fik en smagsprøve da jeg købte mit ene stykke chokolade i butikken på Gl. Kongevej?).
mintcupcake2Den anden variant, er en mint/chokolade cupcake pyntet med en After Eight, som minder mig om 80′erne, og som jeg har et lidt for godt forhold til… elsker hvordan de smelter på tunge og næsten beder om, at man tager en mere.
chipcupcake1Den sidste variant, er en chocolate chip cupcake, en vaniliekage med chokoladestykker i, pyntet med lige dele chokoladefrosting og vaniljefrosting med hakkede chokoladestykker i og pyntet med hakket mørk chokolade – sikke en lang smøre. Jeg lavede den fordi jeg ELSKER alt med chokoladestykker.

Jeg har fået mange spørgsmål om, hvordan min frosting blev så mørk som på billedet af den originale opskrift, og nu hvor jeg har lavet kagerne igen, er jeg også ret overrasket over, at den blev så mørk – måske brugte jeg en chokolade med en speciel høj kakaoprocent den dag, er ret mystificeret over det.

Indrømmet, vi er ude i pop med disse cupcakes. Men pop er nu også meget hyggeligt nogen gange, og så er det tit en crowd pleaser, og det er jo altid dejligt at kunne glæde andre. Cupcakes ER søde, men de er også sjove og lægger op til utallige variationer, så der er mulighed for at være kreativ.

God bagelyst,
Kh. Sarah

Opskrift på 12 cupcakes af hver af variationerne
Orangeversion:

40 g blødt smør
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
1,2 dl appelsinsaft
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk orangechokolade 70 %

Frosting:

300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke Kærgaarden)
0,4 dl appelsinsaft
50 g smeltet mørk orangechokolade 70 %
revet skal af en økologisk appelsin

  1. Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  2. Pisk smør, mel, kakao, sukker, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
  3. Pisk appelsinsaft, æg og vaniljesukker sammen og bland de våde ingredienser med de tørre. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
  4. Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 minutter og lad cupcakes afkøle helt inden frostingen smøres på.
  5. Til frostingen smeltes chokoladen over vandbad og afkøles.
  6. Pisk flormelis og smør og rør appelsinsaften i.
  7. Pisk den smeltede chokolade i.
  8. Hvis frostingen er for lind i konsistensen, piskes mere flormelischokocupcake1

Mintversion:

40 g blødt smør
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
1,2 dl. Mælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk mintchokolade 70 %
Evt. After Eight til pynt

Frosting:

300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke Kærgaarden)
0,3 dl mælk
50 g smeltet mørk mintchokolade 70 %
Et par dråber mintessens

  1. Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  2. Pisk smør, mel, kakao, sukker, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
  3. Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen og bland de våde ingredienser med de tørre. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
  4. Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 minutter og lad cupcakes afkøle helt inden frostingen smøres på.
  5. Til frostingen smeltes chokoladen over vandbad.
  6. Pisk flormelis, smør og mælk.  Pisk mintessensen i.
  7. Pisk den smeltede chokolade i.
  8. Hvis frostingen er for lind i konsistensen, piskes mere flormelis i.
  9. Pyntes med en After Eightmintcupcake1

Chocolate chip verisonen:

40 g blødt smør
120 g mel
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
1,2 dl. Mælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70 %
Kornene af en 1/2 vaniljestang

Frosting:

300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke Kærgaarden)
0,4 dl mælk
50 g hakket chokolade 70 %
Kornene af 1/2 vaniljestang

  1. Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  2. Pisk smør, mel, sukker, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
  3. Pisk mælk, æg og vaniljekornene sammen og bland de våde ingredienser med de tørre. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
  4. Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 minutter og lad cupcakes afkøle helt inden frostingen smøres på.
  5. Til frostingen piskes smør, flormelis, mælk og vaniljekornene. Den hakkede chokolade blandes i frostingen.
  6. Hvis frostingen er for lind i konsistensen, piskes mere flormelis i.
  7. Cupcaken pyntes med hakket chokolade.
  8. Lav evt. en halv portion af chokoladefrostingen og sæt en klat vaniljefrosting og en klat chokoladefrosting i sprøjteposen.chokochipcupcake2

 

Emner:
 

7 svar til Chokolade cupcakes i 3 versioner

  1. Maleneamalie siger:

    Det er også min absolutte favorit! Har lavet den flere gange med stor succes! Glæder mig særligt til at prøve din mint-version, da jeg har en hang til kombinationen chokolade-mint!!!

  2. Madling siger:

    Åh hvor er de fine. Jeg har aldrig rigtig været god til at bage cupcakes, synes ikke rigtig jeg er heldig med dejen. De bliver ofte for tørre.
    Den med orange-smag lyder rigtig lækker! :-)

  3. [...] har taget udgangspunkt i denne opskrift fra Sarahs kager (det er den tredje opskrift), men har pyntet dem lidt anderledes, da jeg jo havde disse knapper, [...]

  4. Sophia minche siger:

    Hvor mange bliver der i alt

  5. sarah siger:

    Hej Sophia. Der bliver 12 af hver af variationerne. Kh. Sarah

  6. Lina siger:

    Hej.
    hvilke slags smør bruger du til frostingen, nu hvor du skrev “ikke Kærgaarden“ :)

  7. sarah siger:

    Hej Lina, jeg bruger Lurpak der er blevet blød ved stuetemperatur. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager