Foto: Kam Fotografer

Foto: Kam Fotografer

Så er det blevet søndag morgen, åh, hvor jeg dog nyder, at vi ikke skal afsted eller stresse på børnene, og så er jeg helt pjattet med at have tid til at sidde og blogge her i de tidlige morgentimer, hvor det stadig er mørkt udenfor og hvor børnene ser Ramasjang.

Den kommende uge bliver den sidste uge for os her på Lykkesholms Allé – så flytter vi til Falkoner Allé. Vi har haft en lejlighed under renovering i et halvt års tid, og nu er den ved at være så klar, at vi kan flytte ind. Vi har boet her på adressen i 7 år! Der er så utrolig mange minder i denne lejlighed, og det er lidt vemodigt at flytte væk fra dem. Men på den anden side starter et nyt kapitel i den nye lejlighed, et kapitel med ældre børn, August begynder SFO i maj og Laura begynder børnehave i februar. Og selvom det er stressende at skulle flytte, tror jeg, at det er godt at smide alt op i luften nogen gange og se hvad der falder ned, starte på en frisk.

Vi får en større lejlighed, og det bliver SÅ fedt, og så får vi et køkken alrum – og det har jeg savnet helt vildt. Hvis du følger mig på Istagram under sarahskager smider jeg et par billeder op fra den nye lejlighed, jeg bliver så glad når jeg får en ny følger.

Og nu til dagens opskrift, cheesecakebarer med chokolade – og karamelsov + crunchy peanuts, whats not to love?. Jeg er faktisk ikke den store cheesecake lover, og det er også grunden til, at denne cheesecake ser ud som den gør. Jeg tænker, at man skal være en ret stor cheesecake fan for at spise de klassiske høje cheesecakes, og derfor har jeg netop gjort min cheesecake lavere og givet den mere tekstur på toppen, for det er netop tekstur jeg savner i en cheesecake. Dette er derfor blevet en cheesecake lige efter mit hoved.

Opskriften er lidt længere end den gennemsnitlige opskrift her på sarahskager, men det er fordi den både indeholder karamelsovs og chokoladesovs, hvis du ikke har tid eller gider lave de to sovse, kan du jo købe dig fra det.

God bagelyst,
Kh. Sarah

23 oreokiks
4 spsk smeltet smør
350 g philadelphia flødeost ved stuetemperatur
230 g sukker
3 æg
6 spsk creme fraiche
kornene fra 1 vaniljestang
50 g saltede peanuts
100 g chokolade

Karamelsovs
150 g sukker
½ dl vand
1 dl. Fløde
40 g smør

  1. Kør oreokiksene på en food processor til de bliver til krummer og hæld den smeltede smør i blandingen mens food processoren stadig kører. Pres krummerne ned i en form beklædt med bagepapir og bag bunden i 10 minutter ved 150 grader.
  2. Pisk osten til den får en ensartet konsistens og pisk derefter sukkeret i. Pisk et æg i ad gangen samt creme fraiche og vaniljekornene.
  3. Hæld ostemassen over den forbagte bund og bag kagen ved 150 grader til siderne er faste men midten stadig blævrende ca. 35 minutter på varmluft. Hvis kagen begynder at slå revner er den færdig. Lad kagen hvile i køleskabet i minimum 3 timer.
  4. Lav karamellen ved at varme sukker og vand i en tykbundet gryde over jævn varme. Rør i sukkeret til det opløses. Stop med at røre i blandingen når den koger, og lad den boble til den bliver gylden brun og karamelfarvet. Tilsæt smørret og pisk. Fjern gryden fra varmen. Efter 3 sekunder hældes fløden i blandingen, fløden får blandingen til at boble meget voldsomt, men pisk til karamellen får en ensartet konsistens.
  5. Smelt chokoladen over et vandbad. Pynt cheesecaken med karamelsovs, smeltet chokolade og peanuts.
Emner:
 

10 svar til Cheesecakebarer med chokoladesovs, karamelsovs og peanuts

  1. Maria Dyrby siger:

    Wauw, super flot kage! Det lyder lækkert :)

    Mvh Maria

  2. sarah siger:

    Tak Maria! Den er også ret lækker, hvis jeg selv skal sige det :)

  3. Linda siger:

    Hej Sarah
    Den ser virkelig lækker ud. Hvor mange personer er der til?

  4. sarah siger:

    Hej Linda, jeg tror du vil kunne gøre 6 – 8 kageglade gæster mætte med denne opskrift :)

  5. Maja siger:

    Hej Sarah
    Har du en idé til noget knas ovenpå, nu når man ikke kan tåle nødder?

  6. sarah siger:

    Hej Maja, måske popcorn eller hakket chokolade. Kh. Sarah.

  7. Rikke siger:

    Hej Sarah
    Kan man lave denne aftenen før den skal spises? Den skal “bare” holde til næste formiddag… :-)

  8. Rikke siger:

    Og hvor stor en form har du brugt?

  9. sarah siger:

    Hej rikke,
    Den er ca. 22 x 22 cm,
    Kh. Sarah

  10. sarah siger:

    Hej Rikke,
    Du kan sagtens lave kagen og sovserne på forhånd. Men jeg vil anbefale, at du først dekorerer den lige inden den skal serveres. Du skal evt, lune sovserne, hvis de har stået i køleskabet natten over,
    Kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager