Jeg ved, at der allerede er et indlæg på sarahskager der hedder perfekte brownies – og jeg mener stadig at den opskrift giver perfekte brownies., men….. der er jo altid plads til forbedring og variationer over brownietemaet. Jeg har aldrig rigtig tænkt i forskellige brownievariationer, men efter at have googlet emnet, har en ny verden åbnet sig for mig. Jeg overvejede peanutbuttermarmorerede brownies – kombinationen tiltrak mig, men endte med at vælge den cheesecakemarmorerede brownie. Denne kage bliver rigtig god, brownie’en bliver chewy og tæt af chokoladesmag, cheesecake’en på toppen giver en mælket let syrlig smag som passer godt til chokoladen. Jeg vil anbefale at bruge en chokolade der ligger omkring 58-60 kakaoprocent, jeg tror ikke en mere bitter variant vil fungere så godt. Vær opmærksom på, at de to deje er ret faste når de skal blandes sammen, jeg havde egentlig forestillet mig at de var mere flydende og vil måske eksperimentere med en mere flydende dej i fremtiden –  hvis jeg er i mit kreative humør, vil jeg måske lave hindbær cheesecake marmorerede brownies næste gang.
Håber I kan bruge opskriften.
God bagelyst,
Sarah

Opskrift på ca.16 brownies
Brownies:
125 g. smør
120 g chokolade ca. 60%
200 g. sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
85 g. mel
lidt salt
Flødeosttopping:
200 g. flødeost
65 g. sukker
1 æggeblomme
1 tsk. vaniljesukker

 1. Forvarm ovnen til 180 grader
 2. Smør en bageform der ca. måler 22×22 cm. eller beklæd den med bagepapir
 3. Smelt smør og chokolade over meget lav varme eller over et vandbad – det skal kun lige smelte
 4. Hæld chokolade/smørblandingen i en skål og pisk sukker, æg, vaniljesukker og salt i chokoladen
 5. Vend melet i dejen og hæld dejen i formen
 6. Pisk ingredienserne til flødeosttoppingen sammen i en anden skål
 7. Sæt klatter af flødeosttoppingen oven på browniedejen, brug en kniv til at blande dejene sammen
 8. Bag ca. 35 minutter til kagen er fast i kanterne og kun lige bagt i midten
 9. Lad kagen køle lidt inden den skæres i firkanter

Tagged with:
 

46 Responses to Cheesecake marmorerede brownies

 1. Piskeriset siger:

  Øøøøj… jeg er helt solgt! Hvor ser de lækre ud – og jeg er rigtig cheesecakefan, så det må være noget for mig :-)

 2. sarah siger:

  Hej Piskeris,
  Prøv dem, de er rigtig nemme og fantastisk gode,
  Mvh. Sarah

 3. Newyorkerbyheart siger:

  Hold da op hvor ser det godt ud! Jeg har tit set noget lignende i amerikanske blade og på amerikanske blogs, men har aldrig fået taget mig sammen til at prøve det – det må det da laves om på nu….

  Mange hilsner
  Birthe

 4. Jiyan siger:

  mmmm… lyder heeelt vild lækkert. Den vil jeg lave med det samme. Jeg savner cheesecake opskrifter. Håber at finde dem her snart.

  Elsker dine kager Sarah.

  KH
  Jiyan

 5. sarah siger:

  Hej Jiyan,
  Tak for din kommentar. Jeg har tænkt mig at der snart kommer en cheesecakeopskrift – skal bare lige finde den helt rigtige.
  Mvh. Sarah

 6. Lone Kjær siger:

  Uhm… elsker både brownie og cheesecake. Jeg plejer at toppe min dobbeltchokoladebrownie med en mascarponecreme… det smager også rigtig godt.

 7. Ann siger:

  Vil bare lige sige, at den er helt vildt god!!!

 8. Maj siger:

  Hej Sarah,
  Faldt ved et tilfælde over din hjemmeside, og hold op hvor blev jeg begejstret :D :D

  Det er bare nogle absolut fantastiske kager du laver, og de ser alle så lækre og delikate ud – kan ikke vente med at komme igang med at bage nogle af alle de opskrifter!

  Du har helt sikkert fået en trofast ny læser!

  – Maj

 9. sarah siger:

  Hej Maj,
  Velkommen til :)
  Jeg er glad for at du kan bruge siden. Der kommer snart en ny browniesopskrift på.
  Mvh. Sarah

 10. Maj siger:

  Uhhh det lyder farligt, lækkert og syndigt :D

 11. Ann siger:

  Har lige taget dette vidunder ud af ovnen og glæder mig meget til at smage. So far virker det lækkert;) Hakkede lidt ekstra chokolade i dejen.

  Glæder mig til at servere den for damerne i aften:)

  Tak for fantastisk blog med skønne opskrifter..

 12. sarah siger:

  Hej Ann,
  Selv tak :).
  Håber kagen falder i damernes smag,
  Mvh. Sarah

 13. Maria siger:

  Denne opskrift er helt vildt nem og hurtig at lave.

  -og damerne i min kageklub var imponerede :-)

 14. sarah siger:

  Hej Maria,
  Det er jeg rigtig glad for at høre!
  Mvh. Sarah

 15. maria siger:

  hej kære sarah,
  ¨har bagt disse skønne brownies en 5 – 6 gange siden magnus kom til verden – de er min redning på de lange, trætte dage i sofaen! de absolut bedste brownies ever:-)
  håber der ikke går for længe før jeg kan præsentere dig for magnus. han har lidt ondt i maven for tiden, så vi har ikke så meget overskud endnu, men håber at kunne invitere til en tøser-med-børn kom-sammen her i holte inden så længe.
  knus
  maria

 16. sarah siger:

  Kæreste Maria,
  Jeg synes også bare den opskrift er så god, og jeg er vildt glad for at du kan bruge den. Glæder mig så meget til at se dig, Magnus og huset!!!. Han ser jo så cute ud på billederne. Kan så godt forstå det med overskudet, det er bare så svært når de har ondt. Vil glæde mig til kom sammen – har jo også en lille ting til din lille gut.
  Stort knus Sarah

 17. Camilla siger:

  Hej Sarah,
  1000 tak for en rigtig lækker side, med gennemprøvede opskrifter til den søde tand. Jeg er virkelig begejstret, og glæder mig til at komme i gang. Jeg leder lidt efter en opskrift på en “rigtig” cheesecake, og kan se der måske er noget i vente. Min kæreste er cheesecake fan, og vi har ledt efter en rigtig god én af slagsen. Med de opskrifter jeg ellers kan finde herinde, er jeg sikker på, at du har en helt rigtig en af slagsen. Har du slået en op på siden?
  Kh fra Camilla

 18. sarah siger:

  Hej Camilla,
  Nej der er ikke en rigtig cheesecake opskrift her på siden. Det er sjovt du siger det, for der kommer en opskrift på karamel cheesecake pecan bars inden for et par uger. Jeg er glad for at du kan bruge siden, mange tak for din søde kommentar.
  Mvh. Sarah

 19. Tine siger:

  Hej Sarah!
  Glæder mig rigtig meget til at prøve denne opskrift. Bager ofte bare når lysten og tiden er der og smidder i fryseren, til vi får gæster. Kan denne opskrift også fryses?
  Mange hilsner Tine

  Ps. :) Tak for linket med dekoretion af cupcakes.

 20. sarah siger:

  Hej Tine,
  Jeg tror sagtens de kan fryses, jeg fryser gladeligt alt, måske en uddannet bager ville sige noget andet, men jeg tror godt du kan gøre det.
  God bagelyst,
  Mvh. Sarah

 21. Louise siger:

  Hej Sarah. Jeg elsker dine kager! Har prøvet samtlige af dem. I dag skulle jeg så prøve at lave denne kage, men min dej og ostetopping blev rigtig tynd, og sådan ser det ikke ud på billedet som om din blev. Hvad kan dette skyldes, har puttet præcis det i du har gjort?

  Hilsen Louise

 22. sarah siger:

  Hej Louise,
  Det er meget svært at sige hvad derer gået galt, måske du har brugt Philidelphia Light? Ellers ved jeg det desværre ikke. Jeg er MEGET imponeret over at du har prøvet alle mine opskrifter!!!
  Mvh. Sarah

 23. Freja siger:

  Kan man bruge philadelphia som flødeost eller hvad bruger I?? :-)

 24. sarah siger:

  Hej Freja,
  Ja præcis Philadelphia er det bedste at bruge,
  Mvh. Sarah

 25. Søs siger:

  Det ser bare SÅ lækkert ud!
  Til flødeosttoppingen – er det OK det bare er en alm. æggeblomme eller skal det være pasteuriseret???

 26. sarah siger:

  Jeg tror det er ok med en almindelig æggeblomme, den bliver jo bagt igennem. Jeg er bare over forsigtig,
  mvh. Sarah

 27. Elena Leah siger:

  FUCK en lækker kage. Skal lave den for anden gang i dag og den er bare mums! Kan sagtens stå i køleskabet et par dage og nydes. Det bliver den på ingen måder dårligere af. Mums! (:

 28. Søs siger:

  Det er simpelthen blevet min ynglingschokoladekage!! :) Super lækker opskrift!

 29. jane siger:

  Den ser virkelig lækker ud. Skal lave en god dessert til en sommerhustur med nogle venner. Det bliver vist den jeg skal prøve.

  Kan kagen fryses?

 30. sarah siger:

  Hej Jane,
  Tror ikke du bliver skuffet, det er en god opskrift. Tror godt kagen kan fryses, men ved det ikke med sikkerhed,
  Mvh. Sarah

 31. jane siger:

  Hej igen!

  Okay. Den må prøves. Hvis jeg bager den onsdag, er den så stadig god fredag?

  Det er ikke meget chokolade, der er i kagen. Har du prøvet at komme mere i?

  Hilsen jane

 32. jane siger:

  Ups. Så ikke at det jeg har spurgt om, har du næsten svaret på før. Beklager.

 33. Sofie siger:

  Hej Sarah ;) Jeg bagte kagen til min tyskklasse i sidste uge (og 3.g’ere er altså kræsne, for man spiser meget kage i gymnasiet), men alligevel sagde flere, at dette var den bedste kage, de nogensinde havde smagt! Kagen er i øvrigt særdeles velegnet til trøstespisning, og er så god, at man er ligeglad, om man bliver tyk.Helt sikkert ikke sidste gang den bliver bagt!

 34. sarah siger:

  Tak Sofie,
  Det er jeg glad for at høre, denne kage har også mange fans,
  Mvh. Sarah

 35. DaisyD siger:

  Ser vildt lækre ud :) Hvad vil du anbefale at servere til dem? Kan de serveres lune?

 36. sarah siger:

  Hej Daisy,
  De er også rigtig gode, brownies er jo altid gode med is til, og de kan godt serveres lune, men jeg foretrækker dem afkølede,
  Mvh. Sarah

 37. Stine siger:

  Nu har jeg fulgt med herinde igennem lang tid. Og i stedet for at sidde og savle over alle de dejlige opskrifter, tog jeg mig idag sammen til at lave denne kage. Mums, den blev god og en succes hos kæresten. Min mave er lidt rund nu, men det var den gode kage værd!
  Tak for dejlige opskrifter – ventetiden mellem nye opskrifter er uudholdelig, for jeg elsker kageopskrifter! : )

 38. Lotte siger:

  Kære Sarah
  Jeg er enige i de øvrige her i kommentarfeltet. Det er en helt fantastisk kage. Hele familien var begejstret. Jeg lavede også din kokos-lime kage, som tillige blev en succes. Du har fået en fast følger – spiser kun usunde ting om lørdagen, og ved nu hvor jeg skal finde inspiration til mine udskejelser og syndige ædegilder ;-)
  Kærlig hilsen
  Lotte

 39. sarah siger:

  Hej Lotte,
  Velkommen til :)
  Kh. Sarah

 40. […] Derfor lavede jeg en brownie cum cheesecake twistet med hindbær (inspireret af kageSarahs kage her. NB: skru altid op for vanillen i enhver kage. Og put altid nødder i en […]

 41. Trine K siger:

  Har netop bagt kagen – den ligner en succes! Skal spises i morgen, hvordan opbevarer jeg den bedst? På køl eller køkkenbordet?

 42. sarah siger:

  Hej Trine. Ser først din besked nu, så det er muligvis for sent. Men den er bedst i en lufttæt beholder,hvis det bare er til dagen efter. Kh. Sarah

 43. Janne J. siger:

  Yes, jeg er solgt. Den skal prøves! Jeg går nærmest kosekvent på din hjemmeside først, når jeg skal lede efter opskrifter eller inspiration.

  – nu glæder jeg mig allerede til der bliver en baganledning!

 44. Janne J. siger:

  Hej Sarah,
  jeg spekulere på, hvordan du ‘marmoerer’ kagen? Stikker du bare en kniv/gaffel i og ‘kører’ den rundt?
  Jeg prøvede at lede efter en video på youtube, men uden held (der kommer mange spøjse ting frem, når man søger efter marmorering o. lign.)
  Mvh Janne.

 45. sarah siger:

  Hej Janne, lige denne kage har jeg lavet på fjernsyn, så der kan du se hvordan jeg gør det : http://www.tv2lorry.dk/artikel/112647 god fornøjelse ☺ kh. Sarah

 46. Janne J. siger:

  Hvor smart! Mange tak :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager