blondiecheese3Da jeg for nogle uger siden ledte efter opskrifter på ispinde, tjekkede jeg som sædvanligt ind hos Martha Stewart for inspiration, og der så jeg noget, jeg aldrig havde set før. En cheesecake blondie – jeg er ærlig talt i chok over, at jeg ikke har fået den tanke selv, når nu jeg både har en brownie cheesecake opskrift og en blondie opskrift på sarahskager. Jeg tænker på kager hele tiden, så det er lidt bekymrende, at tanken ikke havde strejfet mig. Jeg samplede nogle opskrifter sammen, og endte med denne lækre opskrift, der smager af vanilje, svag karamel og syrlige hindbær, vildt lækkert. Jeg havde lige givet min kage lidt for meget desværre, hvilket resulterede i, at den blev en tand for crunchy i kanterne og ikke helt så mumset som jeg godt kunne tænke mig, derfor har jeg ændret lidt i bagetiden og vil foreslå, at du tjekker kagen allerede efter 18 minutter.
Kagen blev skåret ud i firkanter og spist på min kærestes families hyggelige årlige skovtur…… i Frederiksberg Have. Det var voldsomt varmt den dag, men kagen blev næsten spist helt op, det vil sige, at den er frisk nok til at kunne spises på en varm dag.
God bagelyst og nyd sommeren,
Sarah blondiecheese1

1 cheesecake marmoreret blondie med hindbær
 
190 g. mel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1,5 dl smeltet smør
300 g brun farin
2 æg
Kornene af en vaniljestang
100 g hakket hvid chokolade
Et par håndfulde friske eller frosne hindbær

cheesecakeblandingen
120 g philadelphia
1 æggeblomme

 1. Forvarm ovnen til 170 grader
 2. Smør en form der ca. måler 24×34 cm. eller beklæd den med bagepapir
 3. Bland mel med bagepulver og salt
 4. Pisk smør, brun farin, æg og kornene fra vaniljestangen
 5. Bland de to skåles indhold sammen og vend den hakkede hvide chokolade i dejen
 6. Rør philadelphia med æggeblommen
 7. Hæld dejen i formen og brug en kniv til at marmorere cheesecakeblandingen ned i dejen
 8. Stik hindbærrene godt ned i dejen, ellers bliver de brændte på toppen. De skal længere ned end på ovenstående billede af dejen med de frosne bær
 9. Bag kagen i ca. 18 – 20 minutter

blondiecheese2

Tagged with:
 

40 Responses to Cheesecake marmorerede blondies med hindbær

 1. Piskeriset siger:

  Uha, det ser vel nok indbydende ud. Jeg er sikker på, at jeg tog mindst et halvt kilo på bare af at kigge på det første billede :-D

  Skøn kombo!

 2. A + K = ♥ siger:

  Wauw, hvor er de fine – og er sikker på de smager skønt af sommer <3

  – Anne

 3. sarah siger:

  Hej Piskeris,
  Præcis af samme grund snører jeg løbeskoene i morgen tidlig :)
  Kh. Sarah

 4. Katrine siger:

  Hej Sarah!
  Kan kagen laves dagen inden man skal bruge den? Tænker nemlig på at tage den med til et familiearrangement :-)
  Kh. Katrine

 5. sarah siger:

  Hej Katrine,
  Jeg syntes faktisk at min var bedst samme dag den var bagt, men jeg havde også givet min en tand for meget. Med den rette bagetid, vil det sikkert være ok, men kager er bare bedst samme dag de er bagt,
  Kh. Sarah

 6. Maria siger:

  Er i gang med at skrive indkøbsliste…. For nu kan jeg altså ikke vente længere på at smage denne hvide variant af min favorit, – den skal bages i morgen. Basta!
  Så må vi se om jeg også fristes til at snøre løbeskoene… (Næppe!)

 7. sarah siger:

  Hej Maria,
  Jeg er meget spændt på hvad du synes?
  Knus

 8. Majbritt siger:

  Hej Sarah
  Prøvede at bage den lækre kage, men den mislykkedes fuldstændigt. Siderne blev bagt helt fint men midten var stadig flydende på trods af at den fik 10 min længere end du skrev i opskriften. Har du nogen ideer om hvad der kan være gået galt? Synes selv jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke.
  Mvh. Majbritt

 9. sarah siger:

  Hej Majbritt,
  Bagte du den på varmluft? Det lyder bare som om den skulle have haft lidt mere. Ved ellers ikke hvad der gik galt,
  Kh. Sarah

 10. Charlotte siger:

  Hej Sarah,

  Bagte denne skønne kage her i weekenden til min 25 års fødselsdag og mine gæster, og jeg, var vilde med den!

  Tak fordi du kommer med disse kanon gode opskrifter ;)

  Mvh Charlotte

 11. Hej Sarah,
  Wow! Ja, hvorfor har man dog ikke tænkt på denne kage! Jeg elsker cheesecake brownie, og derfor skal jeg da selvfølgelig afprøve denne variation snarest muligt! Det varer hele ikke længe før mine hindbærbuske vil bugne med fine august-bær! Tak for inspirationen!
  Mvh Ulrika – den glade kagekone

 12. Ann siger:

  De ser gode ud. Tak for opskriften!

 13. Luise Hove siger:

  Kære Sarah
  Jeg lavede denne kage til sommerfesten i børnehaven. Jeg havde lavet rigelig og der var rester med hjem. Det var et hit og der var rigtig mange, der bad om opskriften. (henvidste til din hjemmeside)
  Den er simpelhen så let at lave, samtidig med at den er direkte uartig lækker. Det er lige blevet vores yndlingskage. Min mand som ellers godt kan stoppe, “kom til” at spise 3 stykker efter hinanden og fik ondt i maven. Som han siger, hver mundfuld er himmelsk og man synes man bare lige bliver nødt til at have en bid mere. Bravo godt gået sarah.
  Jeg har lyst til at prøve cheesecake brownie, men tør næsten ikke, vi eksploderer jo :-)
  mvh. Luise

 14. luise siger:

  Hov vil lige sige at bagetiden var også længere for mit vedkommende.
  Samt at den den sagtens kunne serveres dagen efter.

 15. Merete siger:

  Mums den ser lækker ud.. Den vil jeg bage til noget tøse hygge om et par dage.. Kan man evt. røre ingredienserne sammen dagen før også putte kagen i ovnen om morgenen, når den skal bruges kl. 11 om formiddagen?? :)

 16. sarah siger:

  Hej Merete,
  Det har jeg desværre ikke prøvet, så jeg tør ikke sige om det kommer til at fungere,
  Kh. Sarah

 17. Marlene siger:

  Hej Sarah.
  Tænker at bage kagen i dag, men skal først bruge den i morgen formiddag – hvordan mon jeg bedst opbevarer den? på køl eller på køkkenbordet? Med folie eller i pose?
  Tak for en meget inspirerende blog, den bringer lykke ;-)
  mvh Marlene

 18. sarah siger:

  Hej Marlene,
  Du opbevarer dem bedst i stuetemperatur i en lufttæt beholder,
  Kh. Sarah

 19. merete brixen siger:

  Hej Sarah.

  Ved du hvor mange personer opskriften er beregnet til?

 20. sarah siger:

  Hej Merete,
  Jeg tror jeg fik ca. 20 små stykker ud af det,
  Kh. Sarah

 21. Tina U siger:

  Hej Sarah,

  Vidunderlig kage! men jeg havde samme problem som Majbritt, min kage var heller ikke faerdigbagt efter 20 min. Den skulle have naermere 40min i ovnen ligesom de marmorerede cheesecake brownies. De var dog hele ventetiden vaerd!

  Dbh
  tina

 22. Lulu Olsen siger:

  Hej Sarah
  Fantastisk kage!! Den smagte så godt at jeg nu vil lave den igen. Sidst blev alt spist, men denne gang skal jeg lave til et mindre selskab. Tror du jeg vil kunne fryse resterne?

  Tak for en skøn blog med lækre og let bagte kager ;-)

  Hilsen Lulu

 23. sarah siger:

  Hej Lulu,
  Jeg er ikke helt sikker på hvordan osten vil opføre sig i fryseren, så jeg ved det ikke rigtigt. Tror nu godt at det kan lade sig gøre,
  Kh. Sarah

 24. Anne siger:

  Jeg lavede denne kage her til aften og den blev bare hammer god! Lavede halv portion og brugte et tærtefad, jeg gav den 30 minutter. Den hævede ikke op som på billedet, men den var rigtig god alligevel:)

 25. Majbrit siger:

  Min 4-årige datter brugte lige nøjagtigt 2 sekunder på at beslutte at dette skulle være weekendens bageprojekt, så vi glæder os! Resten af weekenden skal nok efterfølgende bruges på at forbrænde herligheden igen… ;-)

 26. sarah siger:

  Hej Majbrit, håber at i vil kunne lide kagen : ). Kh. Sarah.

 27. N.P siger:

  Hvis jeg lige må byde ind, kunne man ikke forstille sig at der blev brugt frosne bær til de kager som ikke bliver ordentlig bagt frem for optøet?
  Lækkert ser det ud :)

 28. Majbrit B. siger:

  Den kage er bare SÅ lækker, og et sikkert hit hver gang. Min far udråbte den straks til at være i top10 over bedste kager, og mente at det var ligesom fudge. Jeg har også lavet den en gang uden hvid chokolade (havde glemt at putte det i) og det var bestemt også lækkert

 29. sarah siger:

  Hej Majbrit, tak for den søde kommentar, jeg er glad for at opskriften faldt i god jord hos din far 👍. Kh. Sarah.

 30. Ann siger:

  Altså kagen lyder fantastisk og derfor tænkte jeg også at den skulle jeg prøve. Men som en anden også oplevede, så blev kanten bagt, mens midten forblev fuldstændig ubagt, for ikke at sige rå. Den endte med at bage i næsten en time, til en start på alm ovn, men også på varmluft for at prøve om det hjalp. Jeg fulgte opskriften fuldstændig, brugte frosne hindbær, men måtte bage i en springform da jeg opdagede jeg havde udlånt min anden form. Ved ikke om det har noget at sige. Men kanten smagte herligt!!

  Men til en anden gang, er varmluft eller alm ovn bedst? Og hvor mushy/klædt skal kagen være, mere når det nu er en brownie/blondie?

  Tak ellers for lækre kageopskrifter :)

 31. sarah siger:

  Hej Ann, måske er problemet det med varmluft versus almindelig ovn. Jeg skal nok lige anføre i opskriften at det er bedst med varmluft – ved dog ikke om det kan gøre sådan en stor forskel. En springform har en mindre massefylde end den form jeg brugte, derfor skal kagen have mere tid. Jeg tror egentlig ikke du har gjort noget forkert, den skulle bare bages lidt mere, du har jo også puttet hindbær i, hvilket giver mere væske. Håber det giver mening. Kh. Sarah.

 32. Ann siger:

  Jeg må give den et forsøg mere med varmluft og en anden form.

  Så håber jeg resultatet er bedre :) tusind tak for svar

 33. Ditte siger:

  Det er nok en af de lækreste kager jeg nogensinde har bagt og spist.
  Jeg gav den dobbelt op på hvid chokolade, og ja, jeg måtte også bage min meeget længere tid. Den fik mere end en time i ovnen, og halvdelen af tiden var v/ 200 grader!
  Men da den endelig var færdig var den helt ekstremt lækker, så tusind tak for at dele opskriften!

 34. sarah siger:

  Hej Ditte,
  Tusind tak for de søde ord!!
  Kh. Sarah

 35. Cena siger:

  Hej Sarah.
  Jeg faldt over denne lækre kage, som jeg vil lave til mine veninder på lørdag.
  Men jeg vil bare lige være helt sikker på hvordan den skal laves. Skal den bages ved 170 grader i varmluft eller almindelig ovn? Kan den eventuelt bages som muffins?

 36. sarah siger:

  Hej Cena. Jeg bagte dem på varmluft. Har ikke prøvet at bage dem som muffins, så har desværre ingen erfaringer med det. Kh. Sarah.

 37. Lina siger:

  Sikke nogle lækre kager du laver.. Tror du at jeg kan bytte hindbær ud med rabarber ??
  Tror jeg vil forsøge at lave dem som muffins, da jeg har VILDT meget lyst til rabarber,cheesecake muffins

 38. sarah siger:

  Hej Lina, det kan du helt sikkert godt. Har ikke prøvet det, men tror bestemt at det er OK. Kh. Sarah.

 39. Kalai Mariathas siger:

  Hej Sarah

  Den ser sørme lækkert og derfor har jeg tænkt mig at lave den til mine kollegaer til vores torsdagskage. Hvor mange er den beregnet til?
  Jeg elsker din hjemmeside, har brugt forskellige opskrifter fra din side og det har altid været en hit hos kageelsker og har bedt om oprskrifter…

  Vh
  Kalai

 40. sarah siger:

  Hej Kalai,
  Jeg er glad for at du kan bruge opskrifterne. Der er ca. til 12 – 15 stk : )
  Kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager