brownies_med_3_slags_chokoladeDette må simpelthen være enhver chokoladeelskers drøm – en triple chocolate brownie med mørk bitter chokolade ca. 70-80 %, mørk mindre bitter chokolade ca 50-60 % og hvid chokolade. Kagen er ekstremt let at bage – og kan røres sammen på meget kort tid. Jeg havde egentlig fundet den bedste opskrift på brownies, efter en weekend hvor jeg ikke lavede andet end at afprøve browniesopskrifter for at finde den bedste. Men så opdagede jeg denne opskrift med tre forskellige slags chokolade og måtte prøve den. På grund af den forholdsvis store mængde chokolade i forhold til mel, bliver kagen tungere og tættere end andre brownies. Jeg vil anbefale at bruge en meget bitter mørk chokolade, nærmere 80 % end 70 % – da jeg ellers synes kagen bliver for sød – men det er en smagssag.

Brownies med 3 slags chokolade (12 stk.):
175 g smør
170 g 70 – 80 % mørk chokolade
3 æg
175 g sukker
1 vanilijestang
100 g mel
½ tsk. salt
35 g hakket 50-60 % chokolade
35 g hakket hvid chokolade
1 metalform ca. 23 x 23 cm

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt smør og mørk chokolade i et vandbad. Pisk sukker, æg og vanilje i en medium skål. Bland den afkølede chokolade/smørblanding sammen med æggeblandingen.
Rør mel og salt i dejen. Bland de to slags hakkede chokolade i dejen.
Beklæd formen med bagepapir og hæld dejen i formen.
Bages i 20 – 25 minutter.

Tagged with:
 

26 Responses to Brownies med 3 slags chokolade

 1. MB siger:

  Hej Sarah
  Så fik jeg prøvet denne opskrift, og det var en stor succes! Så stor faktisk, at jeg er blevet bedt om opskriften af min engelske veninde ;-)
  Kan jeg finde den et sted på engelsk så den bliver helt rigtig?

  Tak for en fantastisk side!

 2. sarah siger:

  Hej Ann,
  Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften og at kagen blev en succes!. Opskriften er inspireret af Nigella Lawsons opskrift, og hun er jo britisk, så du kunne jo sige til din veninde at hun kunne kigge hos hende.
  Mvh. Sarah

 3. Marie siger:

  Hej Sarah
  Vil prøve at bage denne kage da den lyder som et sikkert hit! Jeg skal bruge den på torsdag, men hvor lang tid i forvejen kan jeg bage den??
  Mvh Marie

 4. sarah siger:

  Hej Marie,
  Du kan bage den dagen før. Hvis du har brug for at bage den længere tid i forvejen, kan du bage den, og fryse den ned.
  Mvh. Sarah

 5. Marie siger:

  Mange tak for svar :)
  Mvh Marie

 6. Simone siger:

  Hej Sarah,
  hvor blev jeg lykkelig den anden dag da din hjemmeside poppede op på min skærm. Endelig en kageelsker som mig, og så med en fantastisk nem og overskuelig hjemmeside!

  Jeg bagte disse brownies i går, og som regel er jeg en kegle til brownies, men disse var helt perfekte! Glæder mig til at servere dem i aften, udstukket i stjerneforme med en daimis til. Intet andet en perfekt.
  Så tusind tak!

 7. sarah siger:

  Hej Simone,
  Jeg er så glad for at du kan bruge hjemmesiden, og dejligt at du synes den er nem og overskuelig.
  Tak for kommentaren ;)
  Mvh. Sarah

 8. Rikke siger:

  Hvis jeg hellere vil bruge vaniljesukker i stedet for en vaniljestang, hvad svarer 1 stang så til?

 9. sarah siger:

  Hej Rikke,
  Prøv med 1 1/2 tsk.
  God bagelyst,
  Mvh. Sarah

 10. Mette siger:

  hej Sarah
  Smuldre denne kage eller er den meget “fast”?
  det er fordi jeg skal bruge en chokoladekage til min søns fødselsdag som jeg kan skære ud i små firkanter og pynte med forskellige farver glasur så det blir sådan nogle “kageklodser”
  vh mette

 11. sarah siger:

  Hej Mette,
  Det lyder som en sød idé. Jeg vil sige, at kagen kun smuldre hvis du giver den for meget – så hvis jeg var dig, ville jeg sørge for at holde øje med bagetiden, specielt til slut.
  Held og lykke med projektet,
  Mvh. Sarah

 12. Trine siger:

  Endelig har jeg fundet denne brownie opskrift igen – er meget glad
  Havde glemt hvor jeg i sin tid havde set den henne.

  Det er den bedste brownie der findes og har været en stor succes hver gang.
  Selv en amerikaner som har fået en del brownie i sit liv fortalte mig det var den bedste brownie han nogensinde havde fået:-)

  Jeg har prøvet at tilføje hakkede pecan nødder nogengange hvilket også er super lækkert

  super hjemmeside du har :-)

 13. sarah siger:

  Hej Trine,
  Sikke en dejlig kommentar, jeg er glad for at du kan bruge opskrifterne!
  Mvh. Sarah

 14. Christina siger:

  Heej.

  Skal bage en kage til på lørdag, når jeg skal over og besøge min kusine. Og så overvejede jeg brownies, men du har jo 3 opskrifter, så ville høre hvilken du vil anbefale/syntes er bedst.

  Kunne de evt. skrive lidt om de forskellige?

 15. sarah siger:

  Jeg vil anbefale at du læser den lille artikel i hver opskrift – det vil svare på dit spørgsmål. Jeg ville anbefale baked brownies men alle 3 er fantastisk gode. Det vigtige er bare, at du tjekker brownien til slut så den ikke bliver overbagt og tør, giv den hellere lidt for lidt end lidt for meget.
  Mvh. Sarah

 16. Katrine siger:

  Hej Sarah,

  Hvor er det bare en dejlig kage side du har dig her :-)

  Jeg vil lige høre om jeg kan bage disse Brownies om formiddagen og så lune dem igen om aftenen?

  Mange hilsner fra

  Katrine Juul Flindt

 17. sarah siger:

  Hej Katrine,
  Ja, det kan du sagtens.
  Mvh. Sarah

 18. Bena siger:

  Hej :)

  Dejlig opskrift .. Har endnu ikke prøvet den, men spekulerer lige på, hvad du mener med “vandbad” ? Der står følgende i fremgangsmåden; Smelt smør og mørk chokolade i et vandbad. .. Hvor meget vand skal der bruges?

 19. sarah siger:

  Hej Bena,
  Du kan læse dette link: http://leksikon.arla.dk/Teknikker/Vandbad-smelte-i
  Mvh. Sarah

 20. Helle siger:

  Hej :)

  Det lyder som en super lækker opskrift!!
  Faldt over din hjemmeside igår og alt opskrifter lyder skønne og glæder mig til at komme i gang med at prøve nogel af dem! Især denne her på brownies :)

  Vil lige høre om de 180 grader er alm. ovn eller varmluft ovn??

  Mvh Helle

 21. sarah siger:

  Hej Helle,
  Det er varmluft, men tjek kagen løbende i slutningen af bagetiden,
  Mvh. Sarah

 22. Tanja siger:

  Hej Sarah,

  Tak for en fed side med alt for lækre opskrifter! Jeg skal lige høre dig ang. bageteknik for brownies…for de par gange jeg har lavet brownies (andre opskrifter), så har jeg problemer med at få den bagt ordenligt! En brownie skal jo netop være klæg i det – og ikke gennembagt og tør…men jeg synes det er svært, for det er som om den bager ude i siderne – mens den stadig er flydende i midten :o( Jeg bager ellers med varmluft og det er en ret ny ovn jeg har, så jeg kan ikke forstå det. Er jo trist at have en brownie der er helt tør i siderne og kun god inde i midten.

  Har du en god teknik / noget jeg skal være opmærksom på når man bager brownies?

  Tak

 23. sarah siger:

  Hej Tanja,
  Har ikke nogen speciel teknik udover at tjekke kagen i slutningen af bagetiden. Jeg synes ikke det gør noget at den er lidt crunchy i siderne og blød i midten, men hvis du ikke kan lide det, kan du altid skære siderne af,
  Mvh. Sarah

 24. Pernille siger:

  Hej Sarah, jeg vender konstant tilbage til din blog, du har bare de skønneste opskrifter som jeg har stor glæde af. Dine cookies bliver bagt igen og igen. Nu vil jeg så igang med disse brownies, og overvejer at putte ferrero roche chokolader i, da jeg har set en engelsk opskrift på det. Tror du jeg kan bruge denne opskrift til det og så undlade de 2 forskellige chokolader? Tusinde tak for skøn inspiration.
  Mvh Pernille

 25. sarah siger:

  Hej Pernille. Det kan du sagtens tror jeg, men måske du kun behøver at udelade 1 slags choko, kommer selvfølgelig an på hvor mange FR du tænker på at bruge ☺. Kh. Sarah.

 26. Pia Christiansen siger:

  Hejsa
  Den lyder da som en kage jeg skal prøve i weekenden til kaffen, tak for tippet og gode opskrifter i denne skønne blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager