Blondies eller hvide brownies
Efter at have bagt cupcakes i flere måneder, er jeg bare så træt af dem, de sidste 4 opskrifter på sarahskager har været cupcakes og jeg kunne nu ikke være mere træt at frosting – selvom det virker som om, det er det mine læsere helst vil have opskrifter på. Frosting kan jo volde problemer, derfor havde jeg lyst til at bage en kage, hvor ingredienserne bare skulle smides i en skål og røres sammen – ikke noget med vandbad eller ting der skiller. Trofaste læsere vil vide, at jeg har en forkærlighed for ting der knaser i kager, og denne blondie er fuld af overraskelser, og helt uden besværet med at smelte chokoladen til blondiens mørke modstykke brownien.
En blondie er i virkeligheden en overdimensioneret cookie med nødder, chokoladestykker og så karamel, som netop er lidt af et kendetegn for blondien. Opskriften er inspireret af kogebogsforfatteren Dorie Greenspans amerikanske opskrift, og i den står der, at man skal bruge butterscotch chips, sådan nogle har jeg aldrig set i Danmark og derfor måtte jeg tænke kreativt. Allerbedst ville det være, hvis man kunne finde de store bløde karameller man tit finder i slikbutikker med bland-selv slik. Dem kunne jeg ikke få i går, så jeg købte en rulle karameller af mærket Meller, skar dem i små bidder og blandede dem i dejen. Hvis man ikke kan finde bløde karameller, så udelad dem, eller put anden slags nød, chokolade, tørret frugt eller noget helt fjerde i dejen.
Denne kage smager simpelthen fantastisk, den er knasende og endnu mere vigtigt, den er sej eller ”chewy” og meget fool proof. Server evt. med kaffeis – det er en himmerigsmundfuld.
God bagelyst.
Sarah
Opskrift på 15 blondies
125 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. natron
¼ tsk. salt
120 g. blødt smør
165 g. brun farin
50 g. sukker
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
100 g. hakket mørk chokolade ca. 70%
50 g. hakkede bløde karameller
50 g. hakkede valnødder
35 g. kokosmel
- Forvarm ovnen til 150 grader
- Smør en metalform der måler ca. 23×23 cm. eller beklæd den med bagepapir
- Bland mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål
- Pisk smørret blødt med den brune farin og sukkeret
- Pisk ægget i massen
- Bland de tørre ingredienser med de våde – bland kun til alle ingredienserne lige er blandet sammen
- Vend den hakkede chokolade, karameller, valnødder og kokosmel i dejen. Dejen er meget fast på dette tidspunkt.
- Hæld dejen i formen, pres overfladen jævn og bag kagen i ca. 30-35 minutter
- Lad kagen afkøle helt inden den skæres i firkanter
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Jeg har et hav af kogebøger og bagebøger, men når jeg skal bage en kage, der skal sidde lige i skabet, og som jeg 100% ved bliver lækker, så vender jeg altid tilbage til din blog…!
Jeg ved dine opskrifter er gennemprøvet og bagt op til flere gange – og alle dine læseres kommentarer gør jo bestemt heller ikke beslutningen, om at vælge en af dine opskrifter, svær!
Tak for kage Sarah.
Hej Charlotte,
Selv tak :)
Mvh. Sarah
Hej Sarah. overvejer at lave denne brownie her på søndag ifm. en middag herhjemme. Mine fad er dog af glas :( kan jeg bruge glasfad, uden at tage højde for at det ik er metalfad, i.e. skal de har mere/mindre tid i ovnen af den grund?
Håber i øvrigt det gik godt me lorry :) har desværre ingen fjernsyn…
Hej Aisha.
Jeg ved det desværre ikke, så du må prøve dig lidt frem, og tage kagen ud af ovnen når den føles fast,
Mvh. Sarah
Hej
Hvor mange dage i forvejen kan man bage denne kage. Jeg har med succes bagt den før, men det var dagen før den skulle bruges. Jeg ville dog gerne kunne bruge den både tirsdag og lørdag, og slå flere fluer med et smæk:-)
Hej Anne,
Fra tirsdag til lørdag er for lang tid, alternativt må du fryse dem ned. Synes kun de kan bruges to dage i træk,
kh. Sarah
[…] Opskriften er fra hjemmesiden “Sarahs Kager” og du kan finde opskriften her […]
Hej Sarah
Denne opskrift er et hit, jeg har bagt den mange gange – også uden nødder, da en i familien ikke kan tåle dem. Igår prøvede jeg en ny version, som jeg lige må lige dele.
Jeg ville lave en lakridsudgave og uden nødder. Så der kom 2 spsk lakridspulver i æggeblandingen og 50 g hvid chokolade i stedet for nødder. Desuden ca. 75 g sød finsk hakketlakrids i stedet for kokos. Og så brugte jeg dumle karameller…
Det blev så lækkert – er man til lakrids, så prøv det:_)
Hej Anne Birgitte,
Tak for tippet :)
Kh. Sarah
[…] gør glasur unødvendig. Du kan finde en lækker opskrift på blondies ved at følge dette link: http://www.sarahskager.dk/blondies-eller-hvide-brownies/ Eller prøv denne himmerigsmundfuld med hvis chokolade: […]
Hej Sarah!
Åha, problemet med din blog er, at man bliver fristet af én kage og så ellers ledt videre til den næste, og den næste og…! Og nu havnede jeg her. To spørgsmål:
1)Hvilke karameller har du brugt (er lidt blank på karamel-verdenen)?
2) Jeg skal lave en lag-på-lag kage lørdag med vanlijebunde med hindbærmousse som det øverste ‘sæt’. Tror du, at denne her kunne fungere som bund, eller bliver det for tungt?
…Gad i øvrigt godt se et bud på en “lagkage” fra dig en dag :)
Hej Heidi,
Tak for de søde ord. Jeg brugte sådan nogle karamelfirkanter, også kaldet fudge, som man kan købe i bland selv slik. Jeg tror desværre, som du selv er inde på, at kagen bliver for sød og tung i en lagkage. Tager lagkageopfordringen til efterretning,
Kh. Sarah
Hej Sarah:)
vil så gerne lave disse til min fødselsdag i weekenden – Kan man lave dem dagen i forvejen? – hvis, skal de så på køl? kh Lauren
Hej Lauren. Det kan du godt, den skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, tillykke med fødselsdagen, kh. Sarah.
kan man også tilsætte 100 g hvis chokolade
Hej, du kan sagtens tilsætte hvis chokolade, kh. Sarah
Kan man putte makroner i og nougat? Tror du det ville være godt..
Hej Kate, jeg tror ikke at du både kan komme makroner og nougat samt alle de andre ting i opskriften. Men du kan måske godt komme makroner i hvis du udelader karamellerne. Kh. Sarah.
Kan man udelade kokosmel? Eller kan det eventuelt erstattes af noget lignede?
Tak for en super blog!
Hej Karoline, det har jeg desværre ikke prøvet, men mit umiddelbare bud er, at du tilføje noget havregryn i stedet for eller måske lidt ekstra mel til dejen har en god konsistens, den er meget fast inden den bages. Held og lykke med og og meld gerne tilbage med erfaringer ☺. Kh. Sarah.