Efter at have bagt cupcakes i flere måneder, er jeg bare så træt af dem, de sidste 4 opskrifter på sarahskager har været cupcakes og jeg kunne nu ikke være mere træt at frosting – selvom det virker som om, det er det mine læsere helst vil have opskrifter på. Frosting kan jo volde problemer, derfor havde jeg lyst til at bage en kage, hvor ingredienserne bare skulle smides i en skål og røres sammen – ikke noget med vandbad eller ting der skiller. Trofaste læsere vil vide, at jeg har en forkærlighed for ting der knaser i kager, og denne blondie er fuld af overraskelser, og helt uden besværet med at smelte chokoladen til blondiens mørke modstykke brownien.

En blondie er i virkeligheden en overdimensioneret cookie med nødder, chokoladestykker og så karamel, som netop er lidt af et kendetegn for blondien. Opskriften er inspireret af kogebogsforfatteren Dorie Greenspans amerikanske opskrift, og i den står der, at man skal bruge butterscotch chips, sådan nogle har jeg aldrig set i Danmark og derfor måtte jeg tænke kreativt. Allerbedst ville det være, hvis man kunne finde de store bløde karameller man tit finder i slikbutikker med bland-selv slik. Dem kunne jeg ikke få i går, så jeg købte en rulle karameller af mærket Meller, skar dem i små bidder og blandede dem i dejen. Hvis man ikke kan finde bløde karameller, så udelad dem, eller put anden slags nød, chokolade, tørret frugt eller noget helt fjerde i dejen.

Denne kage smager simpelthen fantastisk, den er knasende og endnu mere vigtigt, den er sej eller ”chewy” og meget fool proof.  Server evt. med kaffeis – det er en himmerigsmundfuld.
God bagelyst.
Sarah

Opskrift på 15 blondies
125 g. hvedemel
½  tsk. bagepulver
¼ tsk. natron
¼ tsk. salt
120 g. blødt smør
165 g. brun farin
50 g. sukker
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
100 g. hakket mørk chokolade ca. 70%
50 g. hakkede bløde karameller
50 g. hakkede valnødder
35 g. kokosmel

  1. Forvarm ovnen til 150 grader
  2. Smør en metalform der måler ca. 23×23 cm. eller beklæd den med bagepapir
  3. Bland mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål
  4. Pisk smørret blødt med den brune farin og sukkeret
  5. Pisk ægget i massen
  6. Bland de tørre ingredienser med de våde – bland kun til alle ingredienserne lige er blandet sammen
  7. Vend den hakkede chokolade, karameller, valnødder og kokosmel i dejen. Dejen er meget fast på dette tidspunkt.
  8. Hæld dejen i formen, pres overfladen jævn og bag kagen i ca. 30-35 minutter
  9. Lad kagen afkøle helt inden den skæres i firkanter

Emner:
 

70 svar til Blondies eller hvide brownies

  1. Charlotte siger:

    Jeg har et hav af kogebøger og bagebøger, men når jeg skal bage en kage, der skal sidde lige i skabet, og som jeg 100% ved bliver lækker, så vender jeg altid tilbage til din blog…!
    Jeg ved dine opskrifter er gennemprøvet og bagt op til flere gange – og alle dine læseres kommentarer gør jo bestemt heller ikke beslutningen, om at vælge en af dine opskrifter, svær!
    Tak for kage Sarah.

  2. sarah siger:

    Hej Charlotte,
    Selv tak :)
    Mvh. Sarah

  3. Aisha Mariam siger:

    Hej Sarah. overvejer at lave denne brownie her på søndag ifm. en middag herhjemme. Mine fad er dog af glas :( kan jeg bruge glasfad, uden at tage højde for at det ik er metalfad, i.e. skal de har mere/mindre tid i ovnen af den grund?
    Håber i øvrigt det gik godt me lorry :) har desværre ingen fjernsyn…

  4. sarah siger:

    Hej Aisha.
    Jeg ved det desværre ikke, så du må prøve dig lidt frem, og tage kagen ud af ovnen når den føles fast,
    Mvh. Sarah

  5. Anne siger:

    Hej
    Hvor mange dage i forvejen kan man bage denne kage. Jeg har med succes bagt den før, men det var dagen før den skulle bruges. Jeg ville dog gerne kunne bruge den både tirsdag og lørdag, og slå flere fluer med et smæk:-)

  6. sarah siger:

    Hej Anne,
    Fra tirsdag til lørdag er for lang tid, alternativt må du fryse dem ned. Synes kun de kan bruges to dage i træk,
    kh. Sarah

  7. [...] Opskriften er fra hjemmesiden “Sarahs Kager” og du kan finde opskriften her [...]

  8. Anne Birgitte Hundahl siger:

    Hej Sarah
    Denne opskrift er et hit, jeg har bagt den mange gange – også uden nødder, da en i familien ikke kan tåle dem. Igår prøvede jeg en ny version, som jeg lige må lige dele.
    Jeg ville lave en lakridsudgave og uden nødder. Så der kom 2 spsk lakridspulver i æggeblandingen og 50 g hvid chokolade i stedet for nødder. Desuden ca. 75 g sød finsk hakketlakrids i stedet for kokos. Og så brugte jeg dumle karameller…
    Det blev så lækkert – er man til lakrids, så prøv det:_)

  9. sarah siger:

    Hej Anne Birgitte,
    Tak for tippet :)
    Kh. Sarah

  10. [...] gør glasur unødvendig. Du kan finde en lækker opskrift på blondies ved at følge dette link: http://www.sarahskager.dk/blondies-eller-hvide-brownies/ Eller prøv denne himmerigsmundfuld med hvis chokolade: [...]

  11. Heidi Lundø siger:

    Hej Sarah!
    Åha, problemet med din blog er, at man bliver fristet af én kage og så ellers ledt videre til den næste, og den næste og…! Og nu havnede jeg her. To spørgsmål:
    1)Hvilke karameller har du brugt (er lidt blank på karamel-verdenen)?
    2) Jeg skal lave en lag-på-lag kage lørdag med vanlijebunde med hindbærmousse som det øverste ‘sæt’. Tror du, at denne her kunne fungere som bund, eller bliver det for tungt?

    …Gad i øvrigt godt se et bud på en “lagkage” fra dig en dag :)

  12. sarah siger:

    Hej Heidi,
    Tak for de søde ord. Jeg brugte sådan nogle karamelfirkanter, også kaldet fudge, som man kan købe i bland selv slik. Jeg tror desværre, som du selv er inde på, at kagen bliver for sød og tung i en lagkage. Tager lagkageopfordringen til efterretning,
    Kh. Sarah

  13. Lauren siger:

    Hej Sarah:)
    vil så gerne lave disse til min fødselsdag i weekenden – Kan man lave dem dagen i forvejen? – hvis, skal de så på køl? kh Lauren

  14. sarah siger:

    Hej Lauren. Det kan du godt, den skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, tillykke med fødselsdagen, kh. Sarah.

  15. anonym siger:

    kan man også tilsætte 100 g hvis chokolade

  16. sarah siger:

    Hej, du kan sagtens tilsætte hvis chokolade, kh. Sarah

  17. kate siger:

    Kan man putte makroner i og nougat? Tror du det ville være godt..

  18. sarah siger:

    Hej Kate, jeg tror ikke at du både kan komme makroner og nougat samt alle de andre ting i opskriften. Men du kan måske godt komme makroner i hvis du udelader karamellerne. Kh. Sarah.

  19. Karoline siger:

    Kan man udelade kokosmel? Eller kan det eventuelt erstattes af noget lignede?

    Tak for en super blog!

  20. sarah siger:

    Hej Karoline, det har jeg desværre ikke prøvet, men mit umiddelbare bud er, at du tilføje noget havregryn i stedet for eller måske lidt ekstra mel til dejen har en god konsistens, den er meget fast inden den bages. Held og lykke med og og meld gerne tilbage med erfaringer ☺. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager