En af de mest læste artikler på sarahskager er opskriften på blåbærmuffins, derfor tænkte jeg, at jeg ville lave blåbærcupcakes med citronfrosting baseret på både smør, flødeost, flormelis og selvfølgelig lidt citronsaft. Jeg er blevet lidt træt af den frostingopskrift jeg normalt bruger – den er  temmelig sød, så derfor havde jeg lyst til en lidt lettere og mere syrlig variant. Denne frosting kombinerede jeg med en fantastisk opskrift på blåbærcupcakes inspireret af Martha Steward. Resultatet? Jeg synes disse cupcakes blev mere end vellykkede, dem vil jeg helt sikker lave igen. Jeg lavede en større portion og frøs ned, så skal frostingen bare laves og kagerne tøs op hvis der kommer gæster og jeg ikke har tid til at bage. Tjek sarahskager snart igen, der kommer flere cupcakeopskrifter.

Opskrift på 15 blåbær cupcakes:
200 g. mel
½ spsk. bagepulver
¼ tsk. salt
120 g smør
175 g. sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
1,3 dl mælk
100 g. frosne blåbær

Flødeostfrosting:
90 g usaltet blødt smør (ikke margarine)
75 g flormelis
225 g flødeost
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. citronsaft

Forvarm ovnen til 185 grader.
Beklæd en metalmuffinsform med papirforme. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Pisk smør og sukker til det opnår en cremet konsistens. Tilføj et æg af gangen og pisk til massen er ensartet. Rør mælken i dejen og bland de tørre ingredienser med de våde. Til slut vendes de frosne blåbær i dejen, rør ikke for meget da dejen hurtigt bliver blå.
Fyld dejen i papirformene, formene skal være ¾ fulde. Bag cupcakes 25 minutter.
Til frostingen røres det bløde smør med flormelis og vaniljesukker. Pisk flødeosten og citronsaften i blandingen, pisk til blandingen er cremet og ensartet. Frostingen smøres eller sprøjtes på cupcakes og pyntes efter fri fantasi.

Emner:
 

143 svar til Blåbær cupcakes med citronfrosting

  1. sarah siger:

    Hej Marie-Louise,
    Når en frosting bliver for tynd er der højst sandsyneligt for meget væske i blandingen. Vær forsigtig med at putte citronsaften i, tilsæt den lidt efter lidt. Et andet problem kan være hvis man bruger Kærgården, og ikke rigtig smør. Det er mine bud, håber det hjalp.
    Mvh. Sarah

  2. Dominique siger:

    Hej Sarah,
    Jeg har efterhånden brugt en del af dine opskrifter og det har aldrig skuffet! Igår bagte jeg så disse cupcakes med en veninde, og det foregik helt uden problemer. Frostingen var nem at lave og super god, det samme var selve kagen. Helheden var fantastisk. Du skal have mange tak for denne kageblog. Jeg er helt, helt vild med den!

    Mvh.

  3. LIsa siger:

    Hvilken slags og str tyl har du brugt til at lave de fine små stjerner med på denne kage?

  4. sarah siger:

    Hej Lisa,
    Jeg kan ikke hukse præcis hvilken størrelse tyl jeg brugte, jeg tror ikke det var den største jeg har som hedder 18mm, så måske 16?
    Mvh. Sarah

  5. Lotte Kristensen siger:

    Hej igen,
    er der nogle af jer der har tips til hvordan man får dem transporteret?? skal med bussen, inden de skal serveres, og vi har sådan en kasse som er beregnet til transport af muffins, men er bange for at toppingen klasker ud over det hele??
    Stivner flødetoppingen mere ved at stå i køleskab et par timer? og kan flødetopping laves aftenen før?

  6. sarah siger:

    Jeg vil næsten anbefale dig at dekorere dem når du er kommet frem, cupcakes er meget svære at transpotere. Hvis du laver frostingen med smør, stivner den, så den skal stå og “tø op” på køkkenbordet i en times tid og så skal den piskes igennem igen.
    Den kan godt laves aftenen før,
    Mvh. Sarah

  7. Marie siger:

    Hejsa!
    Jeg vil bare lige suge at denne opskrift er genial!! Jeg lavet den og min ven sagde at den reddet hans da. Men jeg har et spørgsmål: er der foreskæl på at bage kagerne i almindelig ovn og varmluft ovn? Jeg har nemli tænkt lidt over det og jeg håber du kan svare…

  8. sarah siger:

    Hej Marie,
    Det går typisk lidt hurtigere når man bager det i varmluft. Jeg har bagt alle mine kager op varmluft.
    Mvh. Sarah

  9. Mette siger:

    Hej Sarah

    Endnu en fødselsdag blev et kæmpe hit med din opskrift på Cupcakes med blåbær og dejlig frosting med citron.
    Er ligeledes stor fan af Agnes cupcake (min datter hedder Agnes og derfor går vejen ofte der forbi, når hun er med) -men der er jo noget over at kunne lave nogle fine selv.

    tak for opskriften
    Mette

  10. karendanmark siger:

    hej sarah jeg elsker dine opskrifter og jeg har næsten prøvet dem alle men lige et spøgsmål er du en dreng eller en pige det er fordi din hjemme side hedder sarahs kager men der hvor du skiver opskrifter står det (sarah author)????

  11. Irene siger:

    Kære Sarah
    Jeg bagte disse vidunderlige blåbærkager i går og i dag måtte jeg så bage dem en gang til, for de blev revet væk. I næste uge skal jeg prøve chokolade cupcakes, og det glæder jeg mig til. Tak fordi du deler af din viden.
    Venligst
    Irene

  12. Rikke siger:

    Jeg glæder mig til at prøve din opskrift. Hvor længe tror du at de skal bage hvis jeg laver mini cupcakes?

  13. sarah siger:

    Hej Rikke,
    Prøv med 10 minutter, tjeck evt. opskriften på mini marcipancupcakes,
    Mvh. Sarah

  14. Camilla siger:

    Hej Sarah,
    Tak for endnu en fantastisk opskrift. Vi bagte disse til vores respektive mødre her på mors dag, og det vakte virkelig begejstring! Jeg kan også varmt anbefale at spise dem uden frosting – friske fra ovnen. Blåbærrene eksploderer sødt og saftigt i munden. Vi havde næsten spist halvdelen af alle kagerne, inden vi fik kølet dem nok af til frosting. Men fantastisk opskrift – både på den ene og den anden måde.
    Mvh Camilla + mødre

  15. Anne siger:

    Jeg har bagt dem med friske blåbær – hold op hvor er de gode! Og de holder sig friske flere dage! Hvordan adskiller de sig fra blåbærmuffins?

  16. sarah siger:

    Blåbærmuffins er lidt sødere, større og har ikke frosting på toppen,
    Mvh. Sarah

  17. sarah siger:

    Tak for kommentar :)

  18. Linda siger:

    Hej Sarah
    De her cupcakes ser supergode ud:-)
    Tror jeg vil bage dem på fredag,måske med lys chokolade i dejen.
    Men tænkte på om man skal være særlig opmærkesom på om bærende synker til buns? Er det nemmere at ligge dem ovenpå også trykke dem lidt ned ?:-)

  19. Linda siger:

    Hej Sarah
    Har lige et spørgsmål angående blåbærende:-)
    Falder de let helt ned så de kun er i bunden, tror du de vil fordele sig bedre hvis man ligger dem på også trykker demlidt ned ?:-)
    Har kigget på alle dine cupcakes opskrifter, og håber snart der kommer flere !:-)

  20. sarah siger:

    Du kan enten gøre som du skriver, ellers kan du vende dem i mel inden de kommes i dejen,
    Mvh. Sarah

  21. Maria siger:

    Det er altså de bedste cupcakes ever! har lavet den nogen gange nu og de bliver perfekte hver gang. Jeg har fundet ud af når jeg bager dem i silicone forme, er det bedst at putte blåbærene i efter man har fyldt i formene, altså lige mase den ned i dejen med en finger, så ligger de sig fint i toppen.
    love you site!

  22. sarah siger:

    Tusind tak Maria :)

  23. Elizabeth siger:

    af alle de cup cakes jeg har smagt er det her godt nok de bedste! mmhhh, og frostingen er slet ikke så kvalm som mange andre de er super lækre!! jeg kom også 50 g grofthakket hvid chokolade i dejen og det smager bare så kanont!! :-D

  24. sarah siger:

    Jeg er enig, jeg synes også dette er en af de bedste,
    Mvh. Sarah

  25. LauraF siger:

    Hej Sarah!
    Denne her opskrift er virkelig virkelig god.
    Kan man skifte blåbærene ud med andre bær. Fx. Hindbær?
    jeg bliver nemlig student her til sommer og synes det ville passe godt ind i det røde farvetema :D

    Hilsen den kommende student

  26. sarah siger:

    Hej kommende student,
    Ja du kan sagtens bruge hindbær!
    Held og lykke med eksamen og god sommer,
    Mvh. Sarah

  27. Ida-Marie siger:

    Det er nogle rigtig gode kager du har lavet og har lavet dem flere gange og har fået meget ros. ;) …….

  28. Signe siger:

    Elsker de her cupcakes og har med succes formået både at bage dem og lave frostingen men… kan simpelthen ikke finde ud af at dekorere dem som på billedet. Kan se i en tidligere kommentar at du har brugt tyl til at lave stjernerne, men hvordan? Jeg lavede en hjemmelavet sprøjtepose af en almindelig frysepose med et hul i hjørnet og forsøgte at holde tyl “foran” hullet, men det fungerede ikke. Håber du kan hjælpe:).

  29. sarah siger:

    Jeg kan godt forstå, at det ikke lykkedes for dig hvis du gjorde det som du beskrev. Du skal ikke holde tyllen foran posen og forsøge at få frostingen til at løbe igennem. Der er intet galt med at lave sin egen sprøjtepose hvis du har en god tyl, men du skal bare putte tyllen nederst i posen – så den sidder inde i posen.
    Held og lykke og god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  30. Tenna siger:

    Hej Sarah
    Jeg har lavet dem som minicupcakes og de smager rigtig godt! Tusind tak for dine mange gode opskrifter.

  31. Bettina Sloth siger:

    Hej Sahra ( igen )

    Ja nu har jeg lige afprøvet disse cup-cakes og de er da bare ikke mindre end fantastiske, hold da helt op, hvor er de bare super gode :-) Min 13 årige datter har nu besluttet at det er dem, hun vil dele ud første skoledag efter sommerferien, og så er det lige jeg har et mindre problem. For jeg kan nemlig ikke pynte dem når hun når frem i skolen, for der er jeg jo ikke med og du skriver at toppningen skal røres hvis den laves dagen før. Kan jeg ikke pynte dem om aftenen før og så sætte dem i køleskabet og så bare pakke dem så let som muligt, uden de bliver flade om morgenen, altså med toppingen på ?
    Endnu engang tak for en super god kageblog, som jeg bruger ofte .-)

    Sommerknus fra Bettina

  32. sarah siger:

    Hej Betinna,
    Det er lidt tricky. Du kan godt gøre som du skriver, men jeg vil dog anbefale, at du pynter dem om morgenen hvis du har tid, kager i køleskabet har en tendens til at blive tørre. Ellers må du gøre det aftenen før,
    Mvh. Sarah

  33. Amalie Johansen siger:

    Hej Sarah
    jeg ville lige høre om man også kan bruge friske blåbær eller om det kun dur med frosne?
    og så ville jeg også lige fortælle at det er en fantastisk side du har her!!

    Mvh. Amalie

  34. sarah siger:

    Hej Amalie,
    Brug endelig friske blåbær her i blåbærsæsonnen,
    Mvh. Sarah

  35. Anna siger:

    Hej Sarah..(:
    Jeg har kun lavet én af dine opskrifter (Oreo Cupcakes). De var SÅ gode!(: Og da jeg total meget elsker blåbær, vil jeg helt klart lave dem her..(:
    Tak fordi du har sådan en klog hjerne, til at lave kager!!!:D
    Hilsen Anna.. der elsker dine kager/cupcakes?(:

  36. anne sophie hofmeister siger:

    Hej
    Kan de nedfryses, når der er frosne bær i? Selvfølgelig uden frosting :)

  37. sarah siger:

    Hej Anne Sofie,
    Bærerne har været frosne og så bliver de tøet op og frosset igen – kan godt se, at det måske ikke er helt godt. Men ved desværre ikke om det er farligt at gøre, kan være en anden læser ved noget?
    Mvh. Sarah

  38. Bente siger:

    Jeg savner en opskrift med brombær gerne muffins eller cupcakes :o)

  39. sarah siger:

    Hej Bente,
    Alle opskrifter med bær på sarahskager kan erstattes med brombær,
    Mvh. Sarah

  40. Bettina siger:

    Med fare for at have misforstået en misforståelse: Signe spørger længere oppe, om hvordan man gør med tyllen…Signe, du lyder, som om du har brugt det stof, man bruger til slør og strutskørter? Problemet er en stavefejl: det hedder “en tylle” og er jo den der spids, man sætter på en sprøjtepose, så den kan lave de her fine dutter. :)
    (og bare slå mig (blødt), hvis jeg er helt forkert på den og intet er misforstået)

  41. sarah siger:

    Hej Bettina,
    Jeg tror måske at du har ret :)
    Mvh. Sarah

  42. Pernille siger:

    Hej
    Med alle de roser dine fine kager får, må jeg vist også hellere våge mig ud i at forsøge at gøre dig kunsten efter. Har dog lige et lille spørgsmål, der står at man skal sætte papirformene i en metalform! Er det nødvendigt, eller kan man nøjes med at sætte dem i en papirform. Kunne det smør man skal bruge evt være lurpak, eller er det for hårdt?? På forhånd tak. Pernille

  43. sarah siger:

    Hej Pernille,
    Du skal bruge Lurpak, men det skal være blødt som der står i opskriften. Du kan godt bage dem i papirsforme, de bliver bare ikke særlig pæne af det, i så fald skal du finde nogle forme der holder forme mens de bager og ikke splatter ud,
    Mvh. Sarah

  44. Simone siger:

    Hej Sarah
    Jeg vil bare hører om du har estimeret grader -og tid kagerne skal have i en ovn uden varmluft?

  45. sarah siger:

    Hej Simone,
    Det har jeg desværre ikke, du må google det,
    Mvh. Sarah

  46. Sophie siger:

    Hej Sarah

    Skal papirsformene smøres med olie?

  47. sarah siger:

    Hej Sofie,
    Nej det skal de ikke,
    Mvh. Sarah

  48. Sara siger:

    Hej navnesøster

    Tak for en fabelagtig opskrift. Har lavet disse kager flere gange nu, både med blåbær, bærmix og hindbær og de bliver perfekte. Har planer om at lave dine oreocupcakes i weekenden og glæder mig allerede! Hvad er der af kommende bageplaner?

    Tak for en skøn side!

    Hilsen Sara

  49. sarah siger:

    Hej Sara,
    Jeg har gået og tænkt lidt på en citron birkeskage og to nye typer af brownies, en med karamel og en med mint,
    Tak for din kommentar,
    Mvh. Sarah

  50. Cecilia siger:

    Jeg lavede denne citronfrosting til citroncupcakes med lemon curd-center – surt med surt i. Det blev kanon godt. Nøjedes dog med 3 spsk citronsaft i stedet for 4 i frostingen.
    Besøg gerne min side http://www.copenhagencakes.wordpress.com :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager