En af de mest læste artikler på sarahskager er opskriften på blåbærmuffins, derfor tænkte jeg, at jeg ville lave blåbærcupcakes med citronfrosting baseret på både smør, flødeost, flormelis og selvfølgelig lidt citronsaft. Jeg er blevet lidt træt af den frostingopskrift jeg normalt bruger – den er  temmelig sød, så derfor havde jeg lyst til en lidt lettere og mere syrlig variant. Denne frosting kombinerede jeg med en fantastisk opskrift på blåbærcupcakes inspireret af Martha Steward. Resultatet? Jeg synes disse cupcakes blev mere end vellykkede, dem vil jeg helt sikker lave igen. Jeg lavede en større portion og frøs ned, så skal frostingen bare laves og kagerne tøs op hvis der kommer gæster og jeg ikke har tid til at bage. Tjek sarahskager snart igen, der kommer flere cupcakeopskrifter.

Opskrift på 15 blåbær cupcakes:
200 g. mel
½ spsk. bagepulver
¼ tsk. salt
120 g smør
175 g. sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
1,3 dl mælk
100 g. frosne blåbær

Flødeostfrosting:
90 g usaltet blødt smør (ikke margarine)
75 g flormelis
225 g flødeost
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. citronsaft

Forvarm ovnen til 185 grader.
Beklæd en metalmuffinsform med papirforme. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt. Pisk smør og sukker til det opnår en cremet konsistens. Tilføj et æg af gangen og pisk til massen er ensartet. Rør mælken i dejen og bland de tørre ingredienser med de våde. Til slut vendes de frosne blåbær i dejen, rør ikke for meget da dejen hurtigt bliver blå.
Fyld dejen i papirformene, formene skal være ¾ fulde. Bag cupcakes 25 minutter.
Til frostingen røres det bløde smør med flormelis og vaniljesukker. Pisk flødeosten og citronsaften i blandingen, pisk til blandingen er cremet og ensartet. Frostingen smøres eller sprøjtes på cupcakes og pyntes efter fri fantasi.

Emner:
 

133 svar til Blåbær cupcakes med citronfrosting

  1. Nadia siger:

    Jeg har bagt 2 versioner i dag. En med jordbær i stedet for blåbær og en med nougat og mandelsplitter fordi min mand elsker nødder…

  2. Sisse siger:

    Hold da fast de her cupcakes er gode! Og de er endda nemme at lave. Troede jeg havde kastet mig ud i et umuligt projekt, men det gik over al forventning! Tak for dit site, Sarah. Jeg kigger alt for ofte her inde efter inspiration. Mit næste projekt regner jeg med bliver dine gulerods-cupcakes eller nogle cookies :’)
    Tak igen :D

  3. Laura siger:

    Jeg har bagt disse to gange nu, dog med frosne hindbær. De har begge gange været et hit og er dejligt nemme at lave!

  4. Moster siger:

    Hej Sarah.

    Jeg tænkte på, om man kan bage en eller to portioner af denne opskrift i en springform? :)

  5. sarah siger:

    Hej Moster,
    Jeg har ikke prøvet det, men det kan sikkert godt lade sig gøre, hold øje med bagetiden,
    Mvh. Sarah

  6. Helle siger:

    Hej Sarah!
    Lækre, hurtige og nemme cupcakes! :)Citronfrostingen er lige efter min smag! Mums :)

  7. Jan siger:

    HeJ Sara
    Til frosting skriver du fløde ost? Er det bare en Bülow natural eller en mascarpone?

  8. sarah siger:

    Hej Jan,
    Det er philadelphia,
    Mvh. Sarah

  9. Freja siger:

    Hej Sarah,
    Hvilken størrelse og slags tyl har du brugt til cupcakes’ne på billedet?
    Hilsen Freja

  10. sarah siger:

    Hej Freja,
    Det er næsten et år siden at jeg lavede dem, så jeg kan ikke rigtig huske desværre. Det ligner en mellemstor stjerne,
    Mvh. Sarah

  11. Tina siger:

    Hvordan er bagetiden hvis man laver dem som mini cupcakes?

  12. sarah siger:

    Hej Tina,
    Det har jeg ikke prøvet, ¨så du må tage den på fornemmeren… mit bud er 10 minutter,
    MVh. Sarah

  13. MM siger:

    Wow! Disse kager er super lette og hurtige at lave – og det er bestemt ikke noget der præger resultatet! Super lækre, det må jeg sige, tak :)

  14. Ivy siger:

    Hej Sarah

    Jeg skal lave en konfirmations kage hvor der gerne må være et element af citron. Jeg overvejer at lave denne citron frosting samt en chokoladefrosting og fylde i kagen. Hvad syntes du om den kombi? Andre citron frostings du evt kan anbefale?

  15. sarah siger:

    Hej Ivy,
    Tror den citronfrosting passer fint, jeg er ikke 100% sikker på kombien chokolade og citron, synes du skal lave en test og se om det smager godt,
    Mvh. Sarah

  16. Linda siger:

    Hej Sarah

    Så fik jeg afprøvet denne opskrift med succes. Du kan se resultatet på min blog http://smaaogstorekager.blogspot.dk/2012/08/blabr-cupcakes-med-cream-cheese-frosting.html
    Mvh. Linda

  17. Mia Mia siger:

    Hej Sarah
    Super-lækker opskrift! Jeg kunne dog ikke få min frosting til at blive så fast så jeg kunne “sætte” den så pænt som på dine billeder, hvad skal jeg putte mere/mindre af i for at få den mere fast? Prøvede med mere flormelis, men så blev det bare mere sødt syntes jeg :-) men dejlig side, stor ros til dig! Mvh Mia

  18. sarah siger:

    Hej Mia Mia,
    Det eneste du kan gøre er at putte mere flormelis i, og så har du ret i, at den bliver meget sød. En anden gang må du holde igen med væsken,
    Mvh. Sarah

  19. Cecilia siger:

    Hej Sarah :)
    Hvor lang tid kan man fryse dem ned? Og hvilken måde er den bedste måde, at tø dem op igen?

    Tak for en fantastisk bagekageinspirerende hjemmeside!

  20. sarah siger:

    Hej Cecilia,
    Jeg mener at de kan fryses et par måneder. Når du fryser dem, skal du passe på de ikke ligger og maser hinanden, så bliver formen grim når de tøes op igen. Jeg ville tø dem op ved at give dem en 1/2 til 1 time i stuetemperatur og så en lille tur i ovnen for at lune dem.
    Mvh. Sarah

  21. Mai siger:

    Hej Sarah,
    Er det muligt at bruge mascarpone i stedet for philadelphia?

    Mvh
    Mai

  22. sarah siger:

    Hej Mai,
    Det tror jeg bestemt det er, men har ikke prøvet det.
    Kh. Sarah

  23. Sille siger:

    Hej Sarah.
    Det er nogle lækre cupcakes!

    Jeg tænkte på, om det er muligt, at putte frostingen i en plastikpose og putte det på kagerne dagen efter?

    Mvh. Sille

  24. sarah siger:

    Hej Sille,
    Ja det er en fin idé,
    Kh. Sarah

  25. Helle siger:

    Hej Sarah.

    Hvis jeg ganger frosting opskriften med 2, kan den så bruges som ‘pynt’ uden på en lagkage?
    Skal bage en regnbue kage, hvor fyldet er en citron mousse, og syntes denne frosting ville passe til så det hele ikke bliver for sødt.

    Mvh. Helle

  26. sarah siger:

    Hej Helle,
    Det er svært for mig at vurdere, for jeg ved jo ikke hvor høj du har tænkt dig at lave lagkagen. Hvis det er en almindelig lagkage med 3 bunde, tror jeg at det passer meget godt.
    Kh. Sarah

  27. Helle siger:

    Hej igen.
    Ville bare lige sige at kagen blev en success. Gangede opskriften op med 4 så der var nok frosting til regnbue-kagen på fem lag :)

    Mvh. Helle

  28. Gülse siger:

    Hej Sarah

    En rigtig god side du har skabt:) tak for du deler dem.

    Jeg ville høre om chokolade frosting vil passe til cupcakesne??

    Mvh gülse

  29. sarah siger:

    Hej Gülse,
    Ja det kan du sagtens,
    Kh. Sarah

  30. Stephanie siger:

    Hej Sarah. Er der en bestemt flødeost
    Man skal bruge eller hvad for en brugte du?

    Mvh Stephanie

  31. sarah siger:

    Hej stephanie. Du skal bruge Philadelphia, kh. Sarahs

  32. Fatma siger:

    Kan man godt bruge kæregården? :)

  33. sarah siger:

    Hej Fatma, det vil jeg ikke anbefale da kærgaarden er et blandingsprodukt, men har ikke prøvet det, kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager