bananmuffins_med_espresso_og_chokoladestykker1

Jeg besluttede mig for at lave disse muffins fordi jeg havde nogle overmodne bananer i min frugtskål, samtidig var jeg på udkig efter en anderledes bananmuffin og en ny kombination af smagsgivere – ikke overraskende måtte jeg kigge til USA efter inspiration. Smagen af kaffe er meget diskret, til gengæld er der utroligt meget chokolade i dejen, hvilket gør muffins meget saftige og lækre. Jeg vil anbefale, at man kun bruger meget modne bananer, da banansmagen derved intensiveres.
Jeg synes disse muffins passer perfekt som en del af hjemmelavet brunch. Muffins holder sig friske i to dage.

Opskrift på 12 bananmuffins:
4 medium mosede bananer
100 g sukker
55 g brun farin
120 g smeltet smør
0,6 dl letmælk
1 æg
200 g mel
1 spiseske instant kaffe
1 ½ tsk. natron
1 tsk. salt
150 g hakket chokolade

Forvarm ovnen til 185 grader.
Rør mosede bananer, sukker, brun farin, smør, mælk og æg sammen.
Bland mel, kaffe, natron og salt sammen i en anden skål.
Rør de to skåles indhold sammen og bland chokoladestykkerne i dejen,
Bag muffins i 20 til 25 minutter.

bananmuffins_med_espresso_og_chokoladestykker2

Tagged with:
 

32 Responses to Bananmuffins med espresso og chokoladestykker

 1. Ida siger:

  NEM OG LÆKKRT: YOMMI

 2. Ida siger:

  Hej Sarah. Sys måske ikke du har gjordt denne opskrift hel klar nok.

  Men ellers er du rigtig gode mod alle kommentarerne der kommer :)

  Og, de er helt rå, hvis man kun giver dem 20 min. Jeg gav dem 40 min, og de var helt tilpas. Men hvis man bare husker alt det, er de super lækre§1!

 3. sarah siger:

  Hej Ida,
  Tak for dine kommentarer, Jeg er glad for at høre at din erfaring med bagetiden, tror det afhænger meget af hvilken type ovn man har og om man bager dem i en metalpande. Men nu kan alle andre se, at man skal være opmærksom på bagetiden.
  Mvh Sarah

 4. Ida siger:

  Hej Sarah.

  Regner med skulle lave disse muffins i morgen til mit franskhold, men vi er et meget lille hold, så ville lave en halv portion. men hvad så når der kun skal bruges et æg? Skal jeg bare komme et helt æg i alligevel?

 5. sarah siger:

  Hej Ida,
  Hvis du kun skal bruge et halvt æg, kan du røre ægget sammen i en skål og tage halvdelen. Du kan også bare bruge hele ægget – tror i virkeligheden ikke at det gør den store forskel. Du kan evt. også lave hele portionen, og fryse halvdelen ned :)
  God bagelyst,
  Mvh. Sarah

 6. Freja siger:

  Hej Sarah, vi sidder og vil rigtig gerne bage bananmuffins med chokolade i.
  Hvad er forskellen på disse muffins og dem der hedder ultimative bananmuffins, hvor man jo bare kan putte chokoladen i?
  Mvh Freja & amalie :-)

 7. sarah siger:

  Hej Freja og Amalie,
  Der er ikke den store opskrift, udover at der er espresso og chokolade i den ene opskrift. Jeg synes I skal tage den ultimative opskrift på bananmuffins og putte chokoladestykker i :)
  God bagelyst,
  Mvh. Sarah

 8. nathali siger:

  hejsa hvis man skal bage muffins og man ikke vil have bananer i kan man så lade være at putte dem i

 9. sarah siger:

  Hej Nathali,
  Nej så ville jeg vælge en anden opskrift,
  Mvh. Sarah

 10. Lene siger:

  Hej

  Dejlig hjemmeside :-)

  spørgsmål: hvad er instant kaffe?

  Lene

 11. sarah siger:

  Hej Lene,
  Det er nescafé eller andet mærke,
  Mvh. Sarah

 12. Janne siger:

  Jeg har bagt dem to gange nu uden kaffe i og de er eminent gode. De bedste bananmuffins jeg nogensinde har smagt.

 13. Charlotte siger:

  Hej Sarah.

  Først vil jeg sige at det er en helt fantastisk hjemmeside du har her. Jeg har lavet så mange cookies til min far, og han kan bare ikke få nok :)
  En anden ting: det er ikke sådan at du ligger inde med en virkelig god opskrift på chokolade muffins, vel?
  Jeg savner en opskrift, hvor muffins’ne bliver virkelig lækre og ikke tørre, og det er så svært at stole på alle de opskrifter der er på nettet, udover dine..
  Håber du kan hjælpe :)
  Tak for en god side :)

  Charlotte

 14. sarah siger:

  Chokolademuffins er nu kommet på min mentale bageliste,
  Mvh, Sarah

 15. Karen siger:

  Hej Sarah
  Tak for nogle nemme og lækre opskrifter. Jeg har aldrig været særlig heldig med opskrifter på muffing, men nu har jeg afprøvet dine med muffins med kærnemælk og blåbær samt banan expresso og det var en stor succes :-)
  har du også en opskrift på chokolade muffins ?
  hilsen Karen

 16. EJ siger:

  hej sarah har lige bagt dem og skal snart til vejfest jeg ville bare spørge om man kunne lave den som kage

 17. EJ siger:

  i brade pande

 18. sarah siger:

  Hej EJ,
  Du kan prøve, men jeg vil ikke love noget, for jeg har ikke prøvet det selv, og bagetiden har jeg desværre slet ikke noget bud på,
  Mvh. Sarah

 19. Randi siger:

  Hej Sarah,
  Jeg har lige bagt dem – de er super gode, men jeg i tvivl om det med instant kaffe – det er bare pulveret man skal putte i ik?
  Mvh. Randi

 20. sarah siger:

  Hej Randi,
  Jo, bare pulveret,
  Mvh. Sarah

 21. Mikala siger:

  Hej Sarah

  Nu har jeg bagt de her muffins to gange og de er intet mindre en fantastiske! Både mine kolleger og min mands kolleger er meget begejstrede for dem :D
  Første gang, jeg bagte dem, havde jeg lige glemt at tjekke at vi havde chokolade og det havde vi ikke – kun en masse mini-Tobleroner i lys og mørk chokolade. Jeg kan afsløre at de vejer 6g stykket, så det blev til en del udpakken, men det gjorde ikke kagerne dårligere :)

  KH
  Mikala

 22. sarah siger:

  Hej Mikala,
  Tak for kommentaren, godt du kan bruge opskrifterne og endda tilføjer nye dimensioner til dem, håber I har det godt!
  KH Sarah

 23. Majbrit siger:

  Jeg har ofte været forbi din lækre side og er altid blevet enormt inspireret. I dag besluttede jeg mig for at bage disse muffins, da jeg ligesom dig havde en masse brune bananer. De er stadig i ovnen, så jeg kan ikke udtale mig om resultatet, men jeg fik 20 styk. Min datter på knapt 2½ nød at mose bananer og røre i skålene, så hun siger også tak for en hyggelig eftermiddag!

 24. sarah siger:

  Hej Majbrit,
  Jeg har selv min 2 årige søn med i køkkenet til mange af de kager jeg bager, så de fleste er faktisk børnevenlige. Tak for den hyggelige besked!
  Mvh. Sarah

 25. Majbrit siger:

  Hej Sarah, tak for dit svar.
  Mine muffins blev virkelig lækre og var stadig svampede et par dage efter. Jeg var også nødt til at give dem en del længere tid i ovnen. Jeg skriver igen for at spørge hvor høj kakaoprocenten er i den chokolade du bruger. Jeg brugte 85% (som jeg normalt foretrækker), men denne gang blev det lidt bittert, sandsynligvis pga. bitterheden fra kaffen. Jeg overvejer at forsøge mig med 55% næste gang (for de skal helt sikkert bages igen!)

 26. sarah siger:

  Hej Majbrit,
  Jeg ville bruge en chokolade med 60 – 70 kakaoprocent,
  Mvh. Sarah

 27. Yvonne siger:

  Super lækre kager! :)
  Jeg havde, som andre skriver, også dobbelt bagetid på mine. Frugtskålen bød kun på 2 overmodne bananer, men jeg synes det var tilpas i smagen.

 28. Laura Christensen siger:

  Dejlig dejlig… har lige bagt 2x, da den først portion blev væk i løbet af får sekunder ;-) Men jeg savner lige at have oplyst, om det skal være normal ovn eller varmluft??? Jeg bagte i varmluft, men det vil lige gerne vide, hvordan de andre har gjort. Tak for opskriften.

 29. Ann-Britt siger:

  Helt igennem, fantastiske og lækre muffins :o) De bliver bagt igen OG igen her i huset. De tåler fint en tur i fryseren også :o)

 30. sarah siger:

  Hej Laura,
  Jeg bager alt på varmlft,
  Mvh. Sarah

 31. Puk siger:

  Hej Sarah.
  Kan man fryse disse muffins??
  Da jeg først skal bruges D. 30 marts og har tid til og bage dem i denne uge.

  Mvh Puk

 32. sarah siger:

  Hej Puk,
  Ja, det kan du godt,
  Kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager