Jeg stod og skulle lave en kage til en brunch, og syntes at denne banankage ville passe perfekt til arrangementet. Dette er en meget nem kage, da alle ingredienserne blot røres sammen hvorefter kagen bages. Kagen har et tvist der adskiller den fra andre banankager – nemlig krydderierne, det gør at kagen smager som en mellemting mellem en krydderkage og en banankage. Hvis man ikke vil have krydderierne, udelades de bare. Kagen bliver rigtig saftig, men jeg synes ikke rigtig mit billede  ydede den retfærdighed, den ser lidt tør og kedelig ud på billedet – det er den slet ikke. Kagen bliver mørkere end almindelige banankager på grund af den brune farin, men det er også den brune farin der gør kagen så saftig og velsmagende. Som altid når det drejer sig om kager med bananer, er det vigtigt at bage banankagen med meget modne bananer. Jeg frøs halvdelen af kagen ned, det fungerede fint.

Opskrift på 1 banankage ca. 8-10 skiver

270 g. brun farin
2 æg
200 g. mosede modne bananer
280 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
140 g. smeltet smør

Forvarm ovnen til 170 grader.
Beklæd en aflang form ca. 23 x 13 cm. med bagepapir.
Rør sukker og æg med en elmikser og vend bananerne i blandingen.
Tilsæt mel, bagepulver, natron, kanel og ingefær i blandingen og rør med elmikseren til alle ingredienserne er sammenblandet. Endeligt røres det smeltede smør i dejen.
Dejen hældes i formen og bages i den forvarmede ovn ca. 1 time til kagen er fast.

Tagged with:
 

13 Responses to Banankage med krydderier

 1. Ida siger:

  TOTAL LÆKKER MAIN!!

 2. Lina siger:

  Rigtig lækker kage! Jeg lavede den i dag, og den smagte virkelig godt.
  Jeg tænkte på om du vidste om man kunne lave en hjemmeside til en selv, hvis man for eksempel også har nogle kager ligesom du?
  Hilsen Lina.

 3. sarah siger:

  Hej Lina,
  Tak for dit spørgsmål. Jeg vil anbefale at du allierer dig med en person der har mulighed for at hjælpe dig med it – det gjorde jeg.
  Mvh Sarah.

 4. MajbritMarie siger:

  Har lige bagt denne lækre kage! Det er første gang, at jeg har bagt en banankage, som ikke er faldet sammen og er blevet trist og klistret i midten…Super god kage den her! Jeg pyntede den med en cremet kaffeglasur, som er lækker sammen med de forskellige krydderier :o)

 5. sarah siger:

  Lyder rigitg godt med kaffeglasur – det vil jeg prøve næste gang,
  Mvh. Sarah

 6. Moster siger:

  Hej Sarah..

  Jeg har lige sat min kage i ovnen, men jeg er dog lidt i tvivl om jeg har lavet den rigtig. Den flyder slet ikke ud og den minder mere om en flødekarameldej end en kage..
  ?

  – Moster

 7. sarah siger:

  Dejen er tyk, men jeg ved jo selvfølgelig ikke hvor tyk din dej har været,
  Håber den blev god,
  Mvh. Sarah

 8. Anne siger:

  Super lækker kage! Mmh… Jeg tilføjede en plade hakket, mørk chokolade, det var rigtig lækkert, og kagen var en kæmpe succes!
  Vh. Anne

 9. hanne høstrup siger:

  hej Sarah
  du har tidligere haft den skønneste banankageopskrift. Jeg lavede den for knap et år siden, men jeg kan ikke finde den på din side. Kan du hjælpe mig? Håber at du stadig har den.
  vh.Hanne

 10. Tina siger:

  Hej Sarah. Noah og jeg bagte den idag, den var super god :)

 11. sarah siger:

  Hej Tina, tak for din kommentar, glad for at høre at opskriften fungerede for jer! Dejligt med en nem baby, så du kan bruge kvalitetstid med Noah : ). Knus sarah

 12. tina buus andersen siger:

  Har lige bagt din dejlige banan krydder kage. Den er rigtig dejlig men har fået for meget. Jeg bagte den på 170 grader m. varmluft og 60 min. Har du bagt m varmluft ? I dine opskrifter nævner du ikke om du bager m. varmluft eller ej. Bager du altid m. varmluft hvis ikke andet er nævnt?

 13. sarah siger:

  Hej Tina, ja jeg bager altid på varmluft, men bagetiden kan variere fra ovn til ovn og det er selvfølgelig også afgørende hvilken form du bruger. Men tak for din kommentar, nu ved de andre der gerne vil prøve opskriften at de skal være opmærksomme på bagetiden. Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager