I sidste indlæg lovede jeg Butter Lanes opskrift på Banan Cupcakes + de dejlige billeder taget af min søde og talentfulde veninde fra Butter Lane bageriet der ligger i Brooklyn – så opskrift og billeder kommer her. Elsker i øvrigt at Butter Lane ikke bruger kunstige farver og at de pynter cupcakes med popcorn.

Jeg kan virkelig anbefale disse cupcakes, for de smager bare helt vildt godt, frostingen er ikke alt for sød og kagen er utrolig saftig og knasende på toppen. Jeg har tilføjet chokolade til den originale opskrift fordi den bitre chokolade klæder den lidt fade banansmag så godt. Jeg strøede chokoladen over frostingen som jeg sprøjtede på med en stor riflet tyl, men den kunne også blandes i frostingen eller i banankagedejen. Hvis jeg havde haft valnødder, ville jeg have blandet dem i dejen – for jeg elsker det crunch og bitterhed som valnødderne giver til en banankage.

Nu er mit problem bare, at jeg har 8 cupcakes i køleskabet, og de smager så godt, så jeg ved, at jeg skal skille mig af med dem så hurtigt som muligt. Overvejer at tage dem med i børnehaven når jeg henter A, det må være tiltrængt for pædagogerne efter en mandag med heldagsregn/slud!
God bagelyst,
Kh. Sarah

Opskrift på ca. 12 banancupcakes

150 g. blødt smør
150 g. sukker
1 æg
1 dl. kærnemælk
1/2 tsk. natron
1 knivspids bagepulver
1 knivspids salt
130 g. mel
3 små – eller 2 store mosede bananer
Metalmuffinsform
Papirsforme

Frosting:
150 g. blødt smør
150 g. philadelphia
320 g. flormelis
1/2 tsk. citronsaft
vanilje
1 plade hakket choklade ca. 70 %

 1. Forvarm ovnen til 160 grader
 2. Pisk det bløde smør sammen med sukkeret til det er hvidt og luftigt
 3. Pisk ægget i smørblandingen
 4. Tilsæt vanilje, kærnemælk og mosede bananer og pisk
 5. Bland de tørre ingredienser i en anden skål
 6. Bland de våde ingredienser med de tørre ingredienser, bland kun til alt er sammenblandet
 7. Sæt papirsformene i metalmuffinsformen og fyld dem med dejen, de skal kun fyldes 3/4 op
 8. Bag kagerne ca. en halv time til de er let brune og faste.
 9. Lad kagerne køle fuldstændigt inden de dekoreres
 10. Til frostingen piskes den bløde smør med philadelphia, flormelis, citronsaft og vanilje
 11. Kagerne pyntes med hakket chokolade

 Se lige, hvor saftige de er…. mums

Tagged with:
 

49 Responses to Banan Cupcakes med cream cheese frosting og chokolade

 1. Josefine siger:

  Hej Sarah
  Hvor ser de bare superlækre ud!
  Hvordan har du sprøjtet frostingen på, har du bare placeret tyllen på midten og ladet frostingen “sprede” sig ud over cupcake´n eller…?
  Josefine

 2. sarah siger:

  Hej Josefine,
  Jeg kunne ikke sige det bedre selv, har placeret den ca. 5 cm over kagen og ladet frostingen sprede sig over kagen. Kagerne er vildt gode, så synes virkelig du skal lave dem,
  Kh. Sarah

 3. Line siger:

  Tænkte at jeg ville lave dem, men hvor meget vanille skal der i dejen?

 4. sarah siger:

  Hej Line,
  1 tsk. vaniljepulver eller en halv – 1 hel vaniljestang,
  Kh. Sarah

 5. Spisekammeret siger:

  Nøj hvor ser de gode ud. Jeg elsker banankage så jeg glæder mig til at prøve dem. Det er en rigtig god ide at bruge cream cheese frosting.
  Mvh
  Ulrik

 6. Anne siger:

  Hej Sarah.
  Vil bare lige fortælle, at jeg lavede opskriften og kan kun sige, at den er helt fantastisk! Nem at lave og smager suverænt:) Specielt frostingen en kæmpe succes hos mine veninder, så opskriften kommer helt sikkert i brug en anden gang:)

 7. sarah siger:

  Hej Anne,
  Jeg var også helt vild med dem selv, så jeg er glad for at der er nogen der har lavet dem :)
  Kh. Sarah

 8. Hadia siger:

  De ser rigtig gode ud, dem skal jeg bare lave på et tidspunkt :)

 9. Pernille siger:

  Sarah – jeg har bagt disse cupcakes til mine kolleger og jeg skal hilse mange gange og sige “Fantastisk lækkert”. Nu har jeg så lovet at prøve flere af dine opskrifter og det glæder jeg mig faktisk til :)

 10. Maria siger:

  Hej Sarah,
  jeg har et spørgsmål til frostingen: bruger du saltet eller usaltet smør?

 11. sarah siger:

  Hej Mara,
  Til denne opskrift brugte jeg saltet smør, jeg synes ikke det gør så meget når der også kommer philidelphia i. Men hvis du ikke er så meget for smørsmagen, så brug usaltet smør,
  Kh. Sarah

 12. sarah siger:

  Hej Pernille,
  Tak for din søde kommentar, glad for at du kan bruge mine opskrifter,
  Kh. Sarah

 13. Charlotte siger:

  Hvor bliver de bare gode!
  Har lige bagt dem og de skal helt sikkert bages igen :D

 14. Maria siger:

  Hej Sarah.

  Hvor stor en tylle har du brugt? :)
  De ser fantastiske ud!

 15. sarah siger:

  Hej Maria,
  De er vildt gode!
  Jeg tror den hedder str. 18 riflet eller noget i den dur,
  Kh. Sarah

 16. Charlotte siger:

  Hej Sarah
  Jeg vil gerne bage disse til min søns fødselsdag- men som mini cupcakes. Ved du så hvor længe at de skal bages i ovnen?
  Og hvor mange små cupcakes vil der komme ud af denne portion- det dobbelte?

  På forhånd tusind tak for hjælpen.
  Vh
  Charlotte

 17. sarah siger:

  Hej Charlotte,
  Et skud ville være at de skulle bages 10 minutter, der plejer at fungere med mine andre minis. Der kommer ca. det dobbelte ud af portionen,
  Tillykke med sønnen,
  KH, Sarah

 18. Line siger:

  Hej Sarah, har fødselsdag i morgen så skal forkæle venner og famile lidt. Tænkte derfor at jeg nok kunne finde noget godt her på siden. Glæder mig til at prøve denne opskrift.
  Tak!

 19. sarah siger:

  Hej Line,
  Sjovt, jeg har fødselsdag i dag :). Tillykke med i morgen, håber du kan lide kagerne :)
  Knus Sarah

 20. Lise siger:

  Uhm lækre kager!
  Jeg kunne godt tænke mig at lave noget topping der smager af blåbær eller jordbær, men kan man bare blende nogle bær og putte i cream’en?? Jeg tænker at den måske vil blive for flydende så…? Har du eksperimenteret med det??

 21. sarah siger:

  Hej Lise,
  Med jordbær er jeg bange for at det bliver for flydende, de indeholder jo meget vand – hvis du gør det, skal du putte mere flormelis i og så bliver frostingen mere sød. Du kan se resultatet af min blåbær – og jordbærfrosting her: http://www.sarahskager.dk/citroncupcakes-med-blab%c3%a6rfrosting/ og her: http://www.sarahskager.dk/chokolade-cupcakes-med-jordb%c3%a6r-frosting/
  Kh. Sarah

 22. Pernille siger:

  Hej Sarah, du har da bare den mest fantastisk webside, skønne opskrifter og billeder. Den er virkelig inspirerende. Vil så gerne prøve disse og medbringe i sommerhus næste weekend. Tror du de kan fryses ned, så kunne jeg nemlig blot lave frostingen og pynte dem lige inden de skal spises.

 23. sarah siger:

  Hej Pernille,
  Det kan du sagtens gøre. Men prøv ikke at mase dem for meget i frysningen, så de mister deres form, så bliver de pænest,
  Kh. Sarah

 24. Anette siger:

  Hej Sarah
  Jeg har nu bagt muffin’erne og mangler kun frostingen. Du skriver, at der skal vanilje i frostingen, men hvor meget er det og er det vanillesukker eller fra en vanillestang?

 25. sarah siger:

  Hej Anette,
  Det er altid lækrest med vaniljestang, i så fald ville jeg bruge en halv, ellers prøv med 1 tsk. vaniljesukker,
  Kh. Sarah

 26. Marie siger:

  Er det muligt at tilføje kakao til smørcremen?

 27. A siger:

  Hej Sarah :)

  Bruger du varmluft?

 28. sarah siger:

  Hej A, ja det gør jeg :)

 29. ole siger:

  Frostingen er efter min mening alt for sød.

 30. Steffen siger:

  Hej,

  Frostingen kunne godt undvære en hel del flormelis. Kontra hvad du har skrevet i teksten synes jeg, at den er usædvanligt sød. Det ødelægger lidt idéen med at bruge flødeost, når sukkeret overdøver smagen.

  Hvad er i øvrigt grundlaget for at bruge både natron og bagepulver? Ren natron risikerer, at give en bismag fra soda. Bagepulver er jo lige præcis natron som er tilsat syredannende middel, som neutraliserer den kemiske dannelse af soda.
  Personligt bruger jeg kun bagepulver og har nu ikke oplevet, at det skulle give mindre luftige og hævede muffins.

  Ellers vil jeg sige at det er en god, nem og hurtig opskrift. :-)

 31. Malene siger:

  Disse cupcakes er SÅ meget mere bløde og svampede end andre cupcakes. Hvad er grunden.? Det ville være dejligt at kunne få andre smagsvarianter lige så svampede og bløde…;)

 32. sarah siger:

  Hej Malene, det er svært at svare på, men tror bare at det er den korrekte sammensætning af ingredienser : ). Kh. Sarah

 33. Mira siger:

  Hej, kan jeg putte chokoladestykkerne i dejen i stedet for?
  Mvh Mira

 34. sarah siger:

  Hej Mira,
  Det kan du godt :)
  Kh. Sarah

 35. Helena siger:

  Hej Sarah!

  Tusind tak for alle dine lækre opskrifter. Jeg har lige hevet disse dejlige kager ud af ovnen og de dufter skønt, men jeg er dog lidt ked af, at de trods bagepulver og natron ikke er faldet sammen hvordan kan det være?

  Mvh
  Helena

 36. Helena siger:

  *undskyld fejlen
  Mente: ER faldet sammen

 37. sarah siger:

  Hej Helena, det er meningen de skal falde lidt sammen så frostingen kan smøres pænt på ☺

 38. Maria Holmgreen siger:

  Hej Sarah.

  Jeg har lavet disse cupcakes nogle gange nu til diverse fødselsdage osv. De er et KÆMPE hit hver gang! De smager virkelig fantastisk! Op til flere kalder det nu for deres ynglingskage.. :-) Så mange tak for en LÆKKER opskrift, jeg vil komme til at lave mange gange fremover… :-)

 39. sarah siger:

  Hej Maria. Det er jeg glad for at høre 👍☺. Kh. Sarah.

 40. Kim siger:

  Hvor længe kan frostingen holde sig?
  Tænker at bage kagerne i aften, pynte dem og tage dem med på job imorgen :)

 41. sarah siger:

  Hej Kim, det er perfekt, du bager kagerne om aftenen og laver frosting og pynter kagerne dagen efter. Kagerne skam ikke i køleskabet. Kh. Sarah.

 42. Anne siger:

  Hej Sarah,
  Skal metalformene slutte tæt om papirsformene?
  Kh Anne

 43. sarah siger:

  Hej Anne, jeg er ikke helt sikker på hvad du mener, men kagerne får den pæneste form hvis papirsformene passer til metalformen : ). Kh. Sarah

 44. Anette siger:

  Kan man tilføje kakao eller chokolade i frostingen? Er det noget du har erfaring med? Tænker at bage dem til min søns fødselsdag i morgen :-)

 45. sarah siger:

  Hej Anette, tror sagtens du kan tilsætte noget smeltet chokolade til frostingen

 46. berit siger:

  Hej, jeg ville gerne lave dem her til min datters barnedåb men for at undgå tidspres i sidste øjeblik, kan jeg så lave dem i god tid og fryse dem derefter? Uden frostningen selvfølgelig :-)

 47. sarah siger:

  Hej Berit, det kan du godt men husk at frys dem i et lag så de ikke mister deres facon

 48. […] efter gode muffins, og endelig fandt jeg en lækker opskrift på svampede banancupcakes hos denne dygtige kageblogger. Cream cheese frostingen lavede jeg i diverse pastelfarver, som jeg synes matchede det lyserøde […]

 49. Peder nybagt siger:

  Hej Sarah

  Jeg bagte disse kager i dag men oplevede at jeg havde svært ved at få dem “færdigbagt” de virkede meget ubagte da de var meget våde i midten. Men er lidt usikker på om de bare skal være sådan?
  Nu kom jeg til at spise en af dem før andre fik chancen for at gå ombord og jeg synes de smager dejligt alligvel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager