Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg henter min inspiration fra USA når det gælder kager. Amerikanere kan efter min mening noget, som vi ikke kan i Europa, de bruger råvarerne på nye og spændende måder og er ikke bange for at eksperimentere. I min søgen efter amerikanske bagerier og opskrifter, faldt jeg over et lille bageri i New York som virkelig må siges at nytænke de amerikanske kageklassikere. Bageriet hedder Baked og ligger i Brooklyn og ejerne af Baked har også udgivet en kogebog som jeg købte over nettet. De to unge ejere, Matt og Renato – autodidakte bagere i øvrigt, var så heldige, at deres brownies blev udnævnt til at være en af Oprah Winfrey ”Favorite Things” hvilket hun annoncerede i Oprah´s magasin ”O”. Hvor heldig kan man være? Derudover blev drengenes signaturkage ”Sweet and Salty Cake” nævnt i Martha Stewarts show, det overraskede mig derfor ikke, at jeg for nyligt så, at de to fyre havde åbnet et nyt bageri i Charleston, South Carolina.
Selvfølgelig måtte jeg prøve at bage Baked Brownies, og jeg vil varmt anbefale mine læsere også at prøve dem. Det skal siges med det samme, dette er ikke en slankeopskrift. Der er ekstreme mængder smør og chokolade i, men det kan også smages…. på den gode måde. Opskriften på Perfekte Brownies på sarahskager.dk er mere chewy hvorimod disse brownies er mere fudgy. Prøv dem – jeg tror ikke du bliver skuffet, men husk ikke at give brownies for meget, for som Baked ejerne siger An even slighly overbaked brownie is not a Baked Brownie.
God Bagelyst,
Sarah

Ps. Kogebogen Baked – New Frontiers in Baking er fantastisk spændende og god. Men det er ikke en bog for nybegyndere, mange af opskrifterne er ret komplicerede og nogle bruger ingredienser som man ikke kan få i Danmark.

Opskrift på 24 Brownies

160 g. mel
1 tsk. salt
2 spsk. god usødet kakao – eksempelvis Valrhona
200 g. chokolade ca. 60-70%
230 g. smør
1 tsk. instant espresso pulver eller nescafé
300 g. sukker
100 g. brun farin
5 æg
Korn af en vaniljestang
En form ca. 23 x 33 cm.

  1. Forvarm ovnen til 185 grader.
  2. Smør formen eller beklæd den med bagepapir
  3. Bland mel, salt og kakaopulver sammen
  4. Smelt chokolade, smør og espressopulver i en metalskål over et vandbad.
  5. Tilføj begge slags sukker og bland til alle ingredienserne er blandet sammen.
  6. Tag skålen af varmen, blandingen skal have rumtemperatur
  7. Pisk de 5 æg samt vaniljekornene i blandingen. Pisk kun til alle ingredienserne er sammenblandet.
  8. Vend melet i chokoladeblandingen til man ikke kan se mere mel – pisk ikke for meget.
  9. Hæld dejen i formen og bag kagen i 20-30 minutter. Tjek efter 20 minutter (jeg brugte varmluft og gav mine brownies 20 minutter og den blev perfekt)
  10. Lad brownies køle fuldstændig, inden den skæres i firkanter.
  11. Brownies kan fryses ellers holder de 2 dag i en lufttæt beholder.

Tagged with:
 

78 Responses to Baked Brownies

  1. Amalie siger:

    Jeg har personligt smagt denne kage, og den var intet mindre end fantastisk!! Den kan stærkt anbefales.

  2. Newyorkerbyheart siger:

    Uhmm den ser virkelig god ud – jeg tror da jeg må have fat i den kogebog :-D Sådan skal brownies efter min mening se ud. Fudgy brownies rules…..

    Mange hilsner
    Birthe

  3. sarah siger:

    Hej Birthe,
    Vil klart anbefale kogebogen, den er rigtig spændende læsning,
    Mvh. Sarah

  4. Lise siger:

    Det var dog et svulstigt og meget inspirerende indlæg! Brownierne ser gode ud, kogebogen lyder fristende og den der sweet-and-salty-sag lyder som en udfordring, der bare MÅ tages op ved lejlighed! (Jeg har googlet en og set både billeder og opskrift. Mums!) Tak. :-)

  5. Tania siger:

    Skønne, skønne kager! Jeg gav dem 20 minutter i almindelig ovn, og det var mere end rigeligt! De er ikke helt ligeså klistrede som på billedet, så næste gang giver jeg dem nok et par minutter mindre (og ja, det bliver helt sikkert en næste gang med de her kager!)

  6. sarah siger:

    Hej Tania,
    Tak for din kommentar, det er fantastisk at du skriver om dine erfaringer med disse brownies – tusind tak.
    Mvh. Sarah

  7. ninacharlotte siger:

    Hej Sarah

    Faldt over din side i går aftes og kom helt vildt sent i seng, fordi jeg bare måtte læse alle opskrifterne – nøj hvor er det bare nogle lækre kager du har på din side :)

    Jeg er ofte i tvivl når det kommer til bagetid og temperatur i ovnene. Min ovn kan nemlig kun bage varmluft, så det bruger jeg altid. Når du skriver bagetid og grader i dine opskrifter, skal man så gå udfra at det er til almindelig ovn hvis der ikke står andet?
    Og har du et råd til, hvordan jeg sådan generelt får tilpasset bageopskrifter til min varmluftsovn?

    Mange hilsner
    Nina Charlotte

  8. sarah siger:

    Hej Nina Charlotte,
    Tak for din kommentar :).
    Det er helt klart svært det med ovne, netop fordi der er så meget forskel på dem. Men jeg bager faktisk også på varmluft med over og undervarme. Jeg vil anbefale dig, altid at tjekke regelmæssigt til kagen, specielt i den sidste halvdel af bagetiden.
    Mvh. Sarah

  9. Fie siger:

    Hej Sarah.

    Det er en fantastisk hjemmeside, du har. Jeg har bagt flere af dine kager mange gange, og min yndlingsopskrift er herfra. De er nemme at følge, og resultatet er super!

    Du får sikkert en masse opfordringer og ønsker, men jeg håber nu alligevel, at mit bliver hørt:) Det kunne være rigtig skønt med en “sund” opskrift, og lad mig lige forklare det lidt nærmere. Sundhed er naturligvis en balance, så det handler i bund og grund om at variere sin kost, så der både er plads til broccoli og brownie. Dog synes jeg, det ville være fantastisk at afprøve en fuldkornskage, der er lidt afdæmpet ift. sukker og fedtstof, fordi det sommetider kan være lidt voldsomt både fordøjelse, humør og smagssanser med en sukker/smørbombe:) Er det noget, du kunne overveje?

    Igen, mange mange tak for en skøn hjemmeside!

    Venlig hilsen Fie

  10. sarah siger:

    Hej Fie,
    Tak for din opfordring, jeg er glad for at du kan bruge siden og synes opskrifterne er gode og nemme.
    Alle forslag er velkomne og jeg skal klart tage dit forslag op til overvejelse. Jeg kan dog ikke love noget, og jeg har en lang liste over kage jeg godt kunne tænke mig at bage.
    Du kan jo altid erstatte melet med fuldkornsmel og sukkeret med birkesød eller anden erstatning. Der er en kage på sarahskager allerede som er fedtfattig, men stadig rigtig god http://www.sarahskager.dk/ananas-squash-og-kokoskage/ – du kan blot udelade frostingen og gøre den endnu mere fedtfattig.
    Mvh. Sarah

  11. Fie siger:

    Tak for hurtigt svar. Jeg har faktisk allerede prøvet din squash kage, og den har vigtig god. Denne gang tror jeg, at jeg vil prøve dine bananmuffins med fuldkornsmel:)
    Mvh Fie

  12. Tobias siger:

    Hej Sarah,

    Prøvede at lave denne super lækker brownie. Det var en af de bedste jeg havde smagt. Den var langt fra svær at lave med den lette vejledning! har svært ved at se hva man kan gøre forkert. Kan klart anbefale denne kage.

    Vh Tobias, 14 år.

  13. sarah siger:

    Hej Tobias,
    Det var dog en dejlig kommentar. Jeg bestræber mig på, at lægge nemme opskrifter på hjemmesiden, hvor resultatet bliver flot og lækkert. Så jeg er super glad for at opskriften fungerede for dig.
    Mvh. Sarah

  14. Nanna Freving siger:

    Jeg er lige i gang med disse brownies, og jeg tror de har stået i ovnen i snart 40 minutter, og den er stadig HELT flydende indeni? :o Har fuldt opskriften helt 100% og ovnen står på varmluft, og er på 180, jeg forstår det godt nok ikke! :(

  15. Ingrid siger:

    Hej Sarah,

    Wow jeg faldt lige over din side da jeg surfede rundt efter sider med gode løsninger på muffins der ikke rigtig vil slippe deres form og nu sidder jeg her og finder den ene efter den anden gode opskrift som jeg bliver nødt til at prøve.

    Glæder mig specielt til at prøve din bananmuffins opskrift mmmm den ser godt ud.

    Nå men ville bare lige sige hej og du er hermed added til mine favorit blogs.

    Med venlig hilsen

    Ingrid

  16. sarah siger:

    Hej Ingrid,
    Tak for kommentaren – jeg er glad for at have dig som læser af siden.
    Mvh. Sarah

  17. Sophia siger:

    Hej Sarah.

    Jeg søgte efter den perfekte brownie opskrift på forskellige sider, jeg faldt over din og jeg synes at det er en super god hjemmeside som der er nem at finde rundt på og dine billeder er også super gode! Nå men jeg er en pige på 13 og jeg eeeelsker brownies. Jeg har sagt til min mor at hun skal købe ind efter denne opskrift for den ser så god ud! Vil også gerne prøve at bage dine Blondies en dag jeg skal havde kage med i skolen;)

    Denne hjemmeside vil min familie og jeg helt klart bruge!:D

  18. sarah siger:

    Hej Sophia,
    Dejligt at du kan bruge siden og mine opskrifter. Husk at tjekke til brownien løbende, der er mange læsere der har sagt at 20 minutter faktisk var for meget, men det kommer an på ovnen. Så tjek løbende i den sidste del af bagetiden. Blondies er bare nemme og rigtig gode.
    God bagelyst,
    MVh. Sarah

  19. Sophia siger:

    Hej Sara
    Jeg tjekkede dem løbende og de blev perkfekte da jeg tog dem ud efter
    20min:) De blev så gode at brownierne vil blive vores nytårs dessert med vanilie is og bær:)

  20. Maria siger:

    Jeg er gået igang med denne, har også fulgt opskriften, ved ikke hvad der går galt, den er stadig i ovnen efter 50 min og er ikke færdig indeni. Startede med alm. ovn opvarmet til 185 grader. Efter 40 min skiftede jeg til 185 grader varmluft. Nu tæt på at virke færdig men ret mørk :S Øv lyder ellers som en super lækker kage. Utroligt det kan variere så meget fra ovn til ovn eller ?

  21. sarah siger:

    Hej Maria,
    Håber din kage endte ok. Jeg har svært ved at sige hvad der er gået galt, kun at der er meget stor forskel fra ovn til ovn.
    Fortsat god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  22. Katrine siger:

    Hej Sarah – TAK for denne opskrift! Jeg blev så ivrig da jeg læste den, at jeg gik igang med at bage uden først at tjekke om jeg havde alle ingredienser :S Jeg endte med at bage en halv portion og i stedet for mørk chokolade kom jeg mørk chokolade med hindbær i, da det var det eneste jeg havde på lager. Og ja, en halv portion passede jo ikke lige i den form jeg har, så de blev bagt som muffins i stedet for. MEN – det blev FANTASTISK alligevel, de smagte virkelig drøngodt!

    Har du en opskrift på fastelavnsboller mon?

    Mvh Katrine – med munden fuld af rasberry-brownie-muffin

  23. sarah siger:

    Hej Katrine,
    Tak for din kommentar, det er virkelig guld værd, at du gider tager dig tid til at skrive om dine erfaringer med bageriet. Synes det lyder kreativt at bage dem som muffins.
    Jeg har ikke umiddelbart en fastelavnsbolle opskrift, den næste opskrift der kommer på, er karamel æble muffins og så har jeg en plan om en mini cheesecake med blåbær.
    Fortsat god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  24. Jason siger:

    Virkelig nogle lækre baked brownies :) god opskrift du har, de smager som en rigtig New York brownie skal smage .. Minder mig om at være tilbage i New York .. Og kan man lide mint eller appelsin så smager det også dejligt at komme et hint af det i :) jeg bagte mine brownies i 25 min og det havde en virkelg god konsistens. Denne opskrift kan stærkt anbefaldes !

  25. sarah siger:

    Tak for kommentaren!:)

  26. Bobber siger:

    Man skal tænke på at når man bager Brownies med så meget fedtstof og chocolade i så kan den næsten ikke bages så den føles “færdig” da den nærmest bliver ved med at være “flydende” når den står i ovnen. Så ud med den og køl den af, så skal den nok blive mere fast :)

  27. Emmy siger:

    Hej Sarah!

    Virkelig.. Jeg ELSKER din blog! hvordan bliver disse brownies? sådan våde og klistrede i det? :).

  28. sarah siger:

    Ja det er rigtig gode, vel og mærke hvis man ikke giver dem for meget,
    Tusind tak for din kommentar og din ros,
    Mvh. Sarah

  29. Tøsen siger:

    Hey Sarah
    Behøver man at bruge kaffe eller kan man undvære det ?

  30. sarah siger:

    Hej,
    Den kan du sagtens udelade,
    Mvh. Sarah

  31. Tøsen siger:

    Hey
    Mange tak

  32. Amalie siger:

    Hej sarah. Hvad for en af dine brownies er blødest og våde? Dine perfekte brownies eller disse? :)

  33. Anna siger:

    Jeg vil gerne lige sige at de her brownies er sindsygt gode!
    Jeg har lige bagt dem med min veninde, til skolen i morgen.
    Jeg lavede så for mange af dem, så der var nok til at smage, og mums hvor er de gode! Jeg kan anbefale de her brownies til alle der søger en god opskrift på brownies! :-)

  34. Sofie siger:

    Hej Sarah

    Har først lige opdaget din blog og den er jo helt fantastisk!
    Jeg er ved at bage disse brownies, da de ser superlækre ud og efter kommentarerne at dømme, skulle være ret gode.
    Jeg har dog svært ved at lure hvor stor formen skal være? Der står godt nok at der er til 24 brownies, men jeg synes ikke jeg har voldsomt meget dej? Jeg har en form på ca. 25×30 cm der er ca. 4 cm. dyb og jeg er bange for at den er for stor – der er jo ikke bagepulver i kagen, så jeg er ikke helt sikker på hvor meget den hæver?

    Mvh. Sofie

  35. Sofie siger:

    Ej hvor er jeg dog distræt, så lige at du har skrevet formens størrelsen i opskriften! Synes ellers jeg læste den grundigt igennem :D

  36. sarah siger:

    Hej Sofie,
    God bagelyst!
    Mvh. Sarah

  37. Sofie siger:

    Jeg har altid godt kunne tænke mig at være en rigtig madmor, der altid har boller og kage klar, men det hænger ikke altid helt sammen, når man er 18 år går i gymnasiet. Tit er det alt for tidskrævende og svært at finde nogle gode opskrifter. Men så fandt jeg Sarahskager og besluttede at prøve den her opskrift, og den en af de bedste opskrifter på brownies jeg har prøvet, også selvom den er nem at lave!

    Min gymnasieklasse er i øvrigt heller ikke helt utilfredse med, at jeg har fundet den her side! Den vil helt sikkert blive brugt flittigt fremover :)

  38. sarah siger:

    Hej Sofie,
    Mange tak for din kommentar :)
    Mvh. Sarah

  39. Lone siger:

    Jeg er ‘kommet’ til at bestille begge bog. De billeder man kan se på deres hjemmeside er intet mindre en fantastiske. Glæder mig meget til at få dem.

    Og Sarah – sikke nogle lækre kager du laver. Det er lige noget for mig. Tusinde tak fordi du vil dele.

    KH Lone

  40. Malene siger:

    Heeej Sarah !

    Tusind tak for en fantastisk side !

    Har prøvet at bage brownies’ne og de er HELT fantastiske, det faldt i god jord hos alle, unge som gamle :)

    Endnu engang tak, her i familien bruger vi for det meste din site når vi skal lave noget nyt kage bageri :)

    Hilsen Malene

  41. Louise siger:

    Æv, havde rigtig glædet mig til at smage dem her. Men et eller andet er gået galt, gav den først 20 min, og her var den stadig helt flydende. Så den endte med at få over 35 min, og nu er den kølet helt af og er stadig meget klistret og rå. Altså de smager da godt, men som om de har fået alt for lidt. Ved godt det er meningen at de skal være lidt “våde” men de er slet ikke som på billedet.

  42. Cecilie siger:

    Hej Sarah

    Hvis jeg ikke har en vaniljestang, og gerne bare vil bruge pulver, hvor meget skal jeg så bruge af pulveret? :)

  43. sarah siger:

    Hej Cecilie,
    Prøv med 1 – 1 1/2 tsk. vaniljepulver,
    Mvh. Sarah

  44. Emma siger:

    Hej

    Opskriften ser super god ud, men jeg ville lige høre om hvor man kan købe usødet kakao dvs Valrhona? og der hvor der står, at man skal bruge 200 g. chokolade ca. 60-70%, er det mørk chokolade eller almindelig mælkechokolade?

    På forhånd tak.

    Hilsen Emma

  45. Sarah k siger:

    Hej Sarah

    Super lækker brownie, som har lidt mere kant og ikke bare smager sødt, som en almindelig brownie :-) jeg gav min 20 min. og syntes den blev lidt for bagt til min smag, så næste gang tror jeg, at jeg giver den et par min. mindre.

    Mvh. Sarah

  46. Janne siger:

    Jeg har lige lavet Baked Brownies og venter på den køler helt af, så jeg kan smage. Den fik 16 min. ved 180 grader varmluft. Jeg stak en nål i og der hang ikke noget ved, så jeg håber, den har fået tilpas.

  47. Sara siger:

    Dette er den bedste brownie jeg nogensinde har smagt. Jeg har lavet den mange gange. Virkelig god!

  48. Maja siger:

    Hej Sarah!
    Jeg har lavet dem 2 eller 3 gange, og de er slet ikke som på billedet :-( Jeg har prøvet at bage dem i 20 min. som du foreslog, men de var helt flydende. Jeg ved at der er chokolade i og at det lige skal stivne først, men det hjalp ikke! Så prøvede jeg at bage dem i 35 min. og det var samme resultat som første gang. Hvad gør jeg forkert? (Min mor var med til at bage den, og vi fulge opskriften til punkt og prikke, men det hjalp ikke)

  49. sarah siger:

    Hej Maja,
    Jeg kan desværre ikke sige hvad der er gået galt, jeg kan jo ikke se hvad I gjorde i køkkenet. Men der er meget stor forskel på ovne og jeg bager mine kager på varmluft, jeg tror umiddelbart at I skulle prøve at bage den længere tid når den er så flydende,
    Mvh. Sarah

  50. Inger Marie siger:

    Hej Sarah
    Jeg faldt tilfærdigvis over din hjemmeside og blevt glædelig overrasket, en sidde kun med kager:)
    Jeg har nu bagt disse brownies og de blev så lækre.
    Jeg har i sinde at afprøve mange af dine opskrifter og glæder mig til at komme i gang.
    Mange Hilsner Inger Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager