Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg henter min inspiration fra USA når det gælder kager. Amerikanere kan efter min mening noget, som vi ikke kan i Europa, de bruger råvarerne på nye og spændende måder og er ikke bange for at eksperimentere. I min søgen efter amerikanske bagerier og opskrifter, faldt jeg over et lille bageri i New York som virkelig må siges at nytænke de amerikanske kageklassikere. Bageriet hedder Baked og ligger i Brooklyn og ejerne af Baked har også udgivet en kogebog som jeg købte over nettet. De to unge ejere, Matt og Renato – autodidakte bagere i øvrigt, var så heldige, at deres brownies blev udnævnt til at være en af Oprah Winfrey ”Favorite Things” hvilket hun annoncerede i Oprah´s magasin ”O”. Hvor heldig kan man være? Derudover blev drengenes signaturkage ”Sweet and Salty Cake” nævnt i Martha Stewarts show, det overraskede mig derfor ikke, at jeg for nyligt så, at de to fyre havde åbnet et nyt bageri i Charleston, South Carolina.
Selvfølgelig måtte jeg prøve at bage Baked Brownies, og jeg vil varmt anbefale mine læsere også at prøve dem. Det skal siges med det samme, dette er ikke en slankeopskrift. Der er ekstreme mængder smør og chokolade i, men det kan også smages…. på den gode måde. Opskriften på Perfekte Brownies på sarahskager.dk er mere chewy hvorimod disse brownies er mere fudgy. Prøv dem – jeg tror ikke du bliver skuffet, men husk ikke at give brownies for meget, for som Baked ejerne siger An even slighly overbaked brownie is not a Baked Brownie.
God Bagelyst,
Sarah

Ps. Kogebogen Baked – New Frontiers in Baking er fantastisk spændende og god. Men det er ikke en bog for nybegyndere, mange af opskrifterne er ret komplicerede og nogle bruger ingredienser som man ikke kan få i Danmark.

Opskrift på 24 Brownies

160 g. mel
1 tsk. salt
2 spsk. god usødet kakao – eksempelvis Valrhona
200 g. chokolade ca. 60-70%
230 g. smør
1 tsk. instant espresso pulver eller nescafé
300 g. sukker
100 g. brun farin
5 æg
Korn af en vaniljestang
En form ca. 23 x 33 cm.

  1. Forvarm ovnen til 185 grader.
  2. Smør formen eller beklæd den med bagepapir
  3. Bland mel, salt og kakaopulver sammen
  4. Smelt chokolade, smør og espressopulver i en metalskål over et vandbad.
  5. Tilføj begge slags sukker og bland til alle ingredienserne er blandet sammen.
  6. Tag skålen af varmen, blandingen skal have rumtemperatur
  7. Pisk de 5 æg samt vaniljekornene i blandingen. Pisk kun til alle ingredienserne er sammenblandet.
  8. Vend melet i chokoladeblandingen til man ikke kan se mere mel – pisk ikke for meget.
  9. Hæld dejen i formen og bag kagen i 20-30 minutter. Tjek efter 20 minutter (jeg brugte varmluft og gav mine brownies 20 minutter og den blev perfekt)
  10. Lad brownies køle fuldstændig, inden den skæres i firkanter.
  11. Brownies kan fryses ellers holder de 2 dag i en lufttæt beholder.

Emner:
 

78 svar til Baked Brownies

  1. Hanne siger:

    Hej Sarah.

    Det her er nogle herlige brownies og aldeles ukomplicerede. Jeg brugte i mangel af bedre en blanding af toblerone og lindt (!) men kagen er rigtig lækker. 20 min. v. varmluft 185 grader passede lige i øjet her.

  2. Britt siger:

    Hej Sarah

    Hvilken chokolade bruger du (mærke), når du bager brownies? Jeg synes der er så stor forskel på resultatet alt efter hviklen jeg bruger. Synes der er stor forskel på hvor bitter en 70% chokolade er. Nogen gange bliver de næsten for stærke. Har ikke prøvet disse endnu, men glæder mig…

  3. sarah siger:

    Hej Britt,
    Jeg bruger ikke et fast mærke og det kommer også lidt an på pengepungen, tror det bedste du kan købe er Valrhona ca. 60 %, jeg synes nemlig også at 70% kan blive for bitter nogle gange,
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  4. Britt siger:

    Den bruger jeg også ind i mellem, men synes den er lidt for dyr. Hvikle billigere favoritter har du?

  5. sarah siger:

    Hej Britt,
    Jeg bruger en fra Rema, men kan ikke huske hvad den hedder, men synes den er ret god,
    Mvh. Sarah

  6. Anna siger:

    Hej Sarah,
    Jeg tænkte på om det er muligt at udelade kaffen i kagen? Eller ville det ødelægge noget i opskriften?

  7. sarah siger:

    Hej Anna,
    Det kan du sagtens,
    Mvh. Sarah

  8. Lene siger:

    Mums!!!!

    Der røg alle tanker om en tiltrængt slankekur efter graviditet! Omvendt er det en meget passende kage for søvnhungrende kvinder på barsel, den kvikker op og med en perfekt brownie og en kop kaffe stiger humøret og så kan man da lige klare en søvnløs nat mere :-)

  9. sarah siger:

    Hej Lene,
    Jeg føler med dig, at blive berøvet sin søvn er noget af det hårdeste, står på tersklen til endnu en barsel og jeg regner bestemt også med at spise kager i hele min barsel!
    Mvh. Sarah

  10. Elsa siger:

    Hej Sarah:)
    jeg har bagt denne brownie nogle gange nu, og jeg kan rigtig godt lide den :-)
    men… hver gang er der meeeget sukker på bunden af kagen. Er det meningen eller er det noget som jeg gør forkert?
    - skal man røre til sukkeret er opløst?

  11. sarah siger:

    Hej Elsa,
    Jeg kan ikke gennemskue hvorfor det sker, måske du skal prøve at piske sukkeret mere så det opløses, som du selv skriver,
    Mvh. Sarah

  12. Pauline Michaud siger:

    Jeg er normalt meget kritisk med kager, (eeelsker kage, misforstå mig ikke!) men jeg vil være sikker på, at andre synes den er en virkelig god, før jeg bager den. Jeg er 15 år og har bagt selv siden jeg var 12, tror jeg :P Jeg elsker at bage, og hjælper også min far med at lave kager til selskaber. Jeg har efterhånden bagt dine baked brownies et par gange, og jeg forguder dem! og da jeg så blev spurgt om jeg ville lave nogle mini kager(skulle gå til kaffen) til min søsters konfirmation, valgte jeg denne opskrift. Jeg lavede to brownies, stillede dem i en lufttæt beholder i køleskabet til næste dag, og skar dem ud i små firkanter(ca.2,5×2,5cm)så hældte jeg lidt smeltet chokolade over, dryssede med ristede, hakkede mandler, og efter chokoladen var størknet, lagde jeg dem ned i minimuffinsforme. Der blev omkring 140-150 stk i alt, og alle elskede dem! inkl. min farfar(Michel Michaud) han spiste vist 8-10 stk, selvom han ikke har helt godt af det ;) så til Sarah -tak for opskriften! og til alle dem som ikke har bagt den -gør det! livet er for kort til at lade vær! ;)

  13. sarah siger:

    Hej Pauline,
    Jeg fik din kommentar på min ferie – derfor har jeg først godkendt den nu :). Jeg blev rigtig glad for din fine kommentar og stolt over at selveste Mr. Michaud kunne lide opskriften… og blev selvfølgelig også glad for at du kunne lide kagen!
    Mvh. Sarah

  14. Trine siger:

    Hej Sarah,

    Vil bare sige at jeg er stor fan af dine opskrifter! Hver gang jeg skal bage noget lækkert besøger jeg altid din side for inspiration. Har bagt flere af dine opskrifter mere end en gang!
    Enkle vejledninger og virkelig lækre resultater – mmh siger bare!!

  15. Sally siger:

    Hej Sarah!

    De ser lækre ud.
    Har du erfaringer med at lave dem en dag før de skal bruges og opbevare dem i køleskab natten over?
    Bliver de dårligere af det, eller kan det sagtens lade sig gøre? :)

  16. Sally siger:

    Ups, det har du skrevet om i opskriften! My bad :)

  17. Anne Bjerre siger:

    Hej Sarah,
    Dine brownies ser lækre ud! Overvejer at lave dem til mine fødselsdagsgæster på onsdag til dessert/kaffe. Ofte serverer man brownies med is og bær og ofte lun. Har tænkt mig at bage den dagen før og lade den sætte sig i køleskabet som du skriver. -Den har vel ikke godt af at blive lunet inden servering vel,,?
    Hvordan synes du den gør sig bedst?
    Venlig hilsen Anne.

  18. sarah siger:

    Hej Anne,
    De tager ikke skade af at blive lunet let, men jeg synes faktisk at de er bedst kolde, kan godt synes at en varm brownie er lidt kvalm, men jeg er heller ikke nogen chokoladepige :). Jeg synes ikke du skal sætte den i køleskabet, men i en lufttæt beholder i stuetemperatur,
    Kh. Sarah

  19. Jasmin siger:

    Hej Sarah :)
    smager den her kage meget af kaffe, kan man lave den uden kaffe?? mvh Jasmin

  20. Jasmin siger:

    ok, jeg kan se at der er blevet svaret på det spørgersmål ;)

  21. Louise Winther siger:

    Hej Sarah

    Jeg kan se på amerikanske hjemmesider, som også har denne opskrift, at de har brugt 300g chokolade i opskriften. Du bruger kun 200g, men ellers er opskriften den samme som deres. Er det måske en skrivefejl, eller fungerer den ligeså fint “kun” med 200g? :)

  22. sarah siger:

    Hej Louise,
    Det fungerer fint med 200 g. har aldrig fået klager :). Men du har ret, der står 300 g i den originale opskrift. Det har været en fejl fra min side, synes du skal prøve med 300 g. så bliver den lige en lille smule mere chokolademumset,
    Kh. Sarah

  23. Lone Uggerly siger:

    Hej Sarah
    Jeg bagte denne vidunderlige brownie i går – men salten smagte meget igennem, burde jeg have opløst salten i æggene i stedet?
    Mvh. Lone

  24. Camilla siger:

    Hej Sarah,
    jeg er kæmpe fan af dine kager, og de er blevet bagt til samtlige anledninger i familien. Alle elsker dem simpelthen. Nu vil jeg gerne forsøge mig med den her brownie, men jeg elsker simpelthen valnødder i brownies, vil det ødelægge kagen at komme fx 100 gram ristede hakkede valnødder i?

    Mvh. Camilla

  25. sarah siger:

    Hej Camilla, tak for de søde ord!! :). Du kan sagtens putte valnødder i, jeg ELSKER også valnødder i kager! God bagelyst. Kh. Sarah.

  26. Janni siger:

    Hej Sarah!

    Tak for mange lækre kage opskrifter

  27. Birgitte siger:

    Kære Sarah.
    Jeg er i gang med at bage dine brownies, efter at have smagt dem på arbejde.
    Jeg har ikke brugt varmluft, og er nu i tvivl, den har fået 35 min. Må der hænge dej på strikkepinden?

    Med venlig hilsen Birgitte

  28. sarah siger:

    Hej Birgitte, det er sikkert alt for sent nu, men det er ret meget et vurderings spørgsmål, der må ikke sidde alt for meget dej på strikkepinden og kagen skal være fast. Kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager