Ananas, squash og kokoskage
Som udgangspunkt var jeg lidt nervøs ved denne opskrift, fordi der ikke var særlig meget fedtstof i dejen. Jeg bager normalt ikke fedtfattige kager, synes ofte at fedtfattige kager mangler smag og er tørre og kedelige. I stedet accepterer jeg, at kager ikke er slankekost og spiser så til gengæld ikke 10 stykker. Men denne kager smager virkelig godt og tilfredsstiller på samme måde som andre kager, selvom der kun er 3 spsk olie i den relativt store portion dej. Selvfølgelig forhøjes kalorieindtaget af flødeostfrostingen der kommes ovenpå – men hvis man vil have en fedtfattigt velsmagende kage kan man bare undlade den, billedet viser en laktosefri udgave af kagen, og har derfor glasur, men jeg vil anbefale flødeostefrosting.
Jeg synes, at det er ret vigtigt at bruge de bedste ingredienser, og vil derfor anbefale at bruge frisk ananas – ikke fra dåse. Dette gør en kæmpe forskel, den friske ananas bidrager med en smule syre, der klæder kagen rigtig godt – ananas fra dåse bliver lidt for sukkersirup sødt. Dermed ikke sagt, at man ikke kan lave kagen med dåseananas – det bliver sikkert stadig udmærket.
Den revne squash kan nemt udskiftes med reven gulerod – og så har man en gulerodskage. Husk at presse alt væden ud af den revne squash.
Opskrift på ananas, squash og kokoskage (16–20 stk):
200 g mel
250 g sukker
50 g kokosmel
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2 tsk. kanel
½ tsk. muskat
En knivspids tørret ingefær
3 spsk smagsneutral olie
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
300 g revet afdryppet squash
200 g hakket frisk ananas
1 form ca. 33 x 22 cm.
Frosting:
2 spsk blødt smør
226 g blød flødeost
250 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
lidt citronsaft
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Bland mel, sukker, natron, salt, vanilje og krydderier sammen.
- Pisk olie og æg sammen i en anden skål. Bland kokos, squash og ananas i æggeblandingen.
- Bland de våde ingredienser sammen med de tørre, hvis dejen er for tør, rør lidt mælk i.
- Beklæd en form (33 x 22 cm.) med bagepapir.
- Kagen bages i ca 30 minutter eller til kagen er blevet brun og fast. Tjek kagen efter 15 – 20 minutter.
- Kagen skal være helt kold inden frostingen smøres på.
- Til frostingen piskes den bløde smør, flødeost og flormelis sammen og der tilsættes lidt citronsaft til en passende konsistens opnås.
- Frostingen smøres på kagen, som eventuelt kan pyntes med hakkede valnødder eller pecannødder.
24 Responses to Ananas, squash og kokoskage
Skriv et svar Annuller svar
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
Tusind tak for en virkelig god opskrift – det er den bedste squashkage jeg har bagt/smagt!
Tror du man kan komme nødder i kagen – evt. mandler?
Hej MB,
Tak for din kommentar, jeg havde slet ikke fået nogen kommentarer på denne kage og gik og tænkte på om der overhoved var nogen der havde bagt kagen – men det har du, og jeg er glad for at du synes kagen blev god. Jeg synes nemlig det er en af de bedste opskrifter på siden. Jeg tror sagtens at du kan putte nødder i, men jeg tror jeg ville hakke dem ret fint, og så ville jeg ikke putte alt for mange i, så kunne jeg forestille mig at kagens tekstur blev ødelagt.
Mvh Sarah
Tak for svar :-)
Jeg bagte kagen fordi jeg gerne ville lave en lidt “sundere” kage, og synes idéen med ananas var rigtig god.
Dog lavede jeg frostingen i en light-udgave med flødeost 11%, lidt flydende sødemiddel og vanillesukker. Den blev faktisk virkelig god!
Mvh MB
Hej MB,
Tak for tippet,
Mvh Sarah
denne kage er fantastisk. Sød/syrlig, meget saftig og bare lækker. Kan anbefales :)
Hej Sarah,
Hold da helt op for en lækker kage. Jeg bagte den til min fds. og alle var helt vilde med den – super duper.
Til Liilan og Marianne,
Jeg er glad for at I kunne bruge opskriften, jeg synes også at det er en af de opskrifter der fungerer bedst, er selv HELT vild med denne kage,
Mvh. Sarah
Hej Sarah,
Jeg tog chancen og brugte denne dej til muffins. Hold da op hvor blev de gode. Jeg udskiftede smørret i frostingen med ananassaft til jeg havde en passende konsistens. Uhm det var godt.
Hej Linda,
Godt med en kreativ kommentar, jeg synes også selv at denne kage er virkelig god! Dejligt at vide at den også er god som muffins,
Mvh. Sarah
Hej Sarah.
Nu har jeg også prøvet denne kage, og nøj hvor var den god. Men min blev sådan lidt klistret inde i midten – det er ikke meningen, vel? Jeg bagte den i en springform, den fik 35 min. men den skulle nok have haft lidt længere?
Desuden har jeg ofte tænkt over, hvorfor der ofte er natron i dine opskrifter? Jeg har nemlig altid troet at man kun bruge natron hvis man samtidig brugte et surmælksprodukt :)
Ikke fordi der er noget galt med opskrifterne – bestemt ikke. Hver gang jeg bager fra din side får jeg super vellykkede og lækre kager :) Det var mere bare en lille tanke.
Det er lidt svært at sige, måske skulle den have et par ekstra minutter – jeg synes faktisk også at det er en af de bedste opskrifter på sitet. Skal have lavet den igen og taget et bedre billede. Jeg tager tit min inspiration fra amerikanske opskrifter og der bruger de meget natron, af en eller anden grund.
Tak for din kommentar,
Mvh. Sarah
Hej Sarah
jeg vil bare lige høre.. der står i opskriften at man skal bruge smags neutral olie. Men kan man også bruge alm jomfruoliven olie? eller vil smagen skinne igennem.
MVH Dina
Hej Dina,
Olivenoliens smag er for gennemtrængende, brug majs eller vindruekerneolie,
Mvh. Sarah
Hej Sarah.
Jeg vil bage denne kage og vil bare høre om rapsolie ikke kan gå ind under smagsneutral olie? Den ser bare vildt lækker ud – glæder mig. Tak for en fantastisk side, hvor jeg altid søger hen, når jeg skal prøve nye kager – omend mange af opskrifterne bliver genbrugt igen og igen :)
Hej Sara,
Det er jeg ikke helt sikker på, prøv med vindruekerneolie eller solsikkeolie i stedet for,
Mvh. Sarah
Hej Sarah.
Tak for svar. Nu kom jeg lige på et spørgsmål mere – jeg skal bruge kagen på søndag, men bliver nødt til at bage den i morgen, fredag. Kan den holde sig frisk i køleskab, eller er det bedre at fryse den ned – er den egnet til det? Selvfølgelig uden frosting!
Mvh og endnu engang tak – Sara
Hej Sara,
Jeg har ikke prøvet at fryse kagen ned, og er ikke sikker på at det er en god idé,
Mvh. sarah
Man kan også lave frostingen med light-flødeoste, fx philadelphia light – det er også nammenam :)
Mvh Janne.
Hej Sara.
Det lyder som en super opskrift, jeg helt sikkert har lyst til at bage. Dog er jeg ikke så vild med at komme ananas i mad. Kan godt se at det ligesom ændre en del på kagen, men er det muligt at undlade ananas og derved få en squash kage, og skal der så mere fedtstof i fra et andet sted?
TAK FOR DINE MANGE GODE OPSKRIFTER HER PÅ SITET! :)
Hej MM,
Du kan prøve at erstatte mængden af ananas med squash, men har ikke selv prøvet det, så du må bare forsøge dig frem,
Mvh. Sarah
Troede det var overdrevet at denne opskrift var så god, men det er den virkelig, lavede den med gulerod, og selvom man undværer frostingen, savner man ingenting, den er bare god! :-)
Jeg bagte kagen tidligere idag, dog som muffins og hold nu op det smagte godt!! Helt sikkert en det skal bages igen. Dine kager er altid et hit :)
Vi elsker dine opskrifter og ikke mindst kagerne ;-)
Vi skal snart holde fødselsdag og der kommer både en der har glutenallergi og en der har diabetes. Har du forslag til hvad jeg kan erstatte mel og sukker med i denne opskrift?
Hej Christina, det er et svært spørgsmål for mel og sukker er jo to ret vigtige komponenter i kagen, i forhold til melet kunne du måske finde en glutenfri melblanding eller prøve med en nøddemel af en slags. Sukkeret er straks værre, men måske honning, sirup eller Birkesød, men hvordan det påvirker konsistensen tør jeg ikke sige. Skriv endelig en kommentar med dine erfaringer, og god bagelyst. Kh. Sarah..