Jeg fik en opfordring af en læser her på siden om at lave ananascupcakes, den er hermed taget op, men jeg har tvistet opskriften og givet den mit personlige præg.
Jeg er helt vild med kager med kokos, og kombinationen af ananas og kokos er en klassiker. En anden fantastisk kombination er kokos og lime, jeg lavede engang en hjemmelavet kokosis med limesirup som fik en veninde der ikke kunne lide kokos omvendt. Kokosnøddens fedme bliver modsvaret af limens syrlighed – en kombination der får englene til at synge. Jeg prøver så vidt det er muligt, altid at bage med frisk kokos, det er virkelig en helt anden oplevelse i forhold til det tørre kokospulver man kan købe. Synes disse cupcakes bliver rigtig gode – søde, syrlige og saftige. Jeg syntes at dejen var lidt for fast, og puttede derfor lidt ekstra kokosmælk i, til jeg nåede den rette konsistens.

Opskrift på 12 ananas cupcakes:
120 g mel
140 g sukker
40 g blødt smør
1 ½ tsk. bagepulver
En knivspids salt
1,2 dl kokosmælk
½ tsk. vaniljesukker
1 æg
200 g frisk ananas skåret i tern
Friskrevet kokosnød til dekoration
En metalmuffinsform
Papirsforme

Limefrosting:
250 g flormelis
80 g blødt smør (ikke margarine)
saften af 2 limefrugter ca. 25 ml.

Forvarm ovnen til 170 grader.
Rør mel, vaniljesukker, sukker, bagepulver, salt og smør med en elpisker eller i en foodprocessor til alt er blandet sammen.
Rør kokosmælk og æg i blandingen.
Vend ananasstykkerne i dejen.
Put papirsformene i muffinsformen og fyld dem 2/3 op med dej.
Bag kagerne 20-25 minutter og lad dem bliver helt kolde inden frostingen smøres på.
Til frostingen piskes det bløde smør med flormelissen med en elpisker, bland limesaften i blandingen lidt af gangen – til den rette konsistens opnås.
Smør frostingen på kagerne og pynt med den revne friske kokosnød.

Tagged with:
 

22 Responses to Ananas cupcakes med limefrosting og frisk kokosnød

 1. Helle Mathiesen siger:

  Hej Sarah

  Hvor meget smør skal der i.

  Hilsen Helle

 2. sarah siger:

  Hej Helle,
  Tak fordi du gjorde mig opmærksom på at jeg havde glemt at skrive hvor meget smør der skal i kagerne. der skal 40 g smør i, jeg retter det lige i opskriften.
  Mange tak.
  Venligst Sarah

 3. Helle Mathiesen siger:

  Hej Sarah

  Tak for svar. Da jeg bagte dem kom jeg ca. 50 gram i så det var da ikke helt ved siden af:-). Jeg har bagt flere af dine kager og alle har været med meget stor succes (mange vil gerne have opskriften). Tak for god inspiration og opskrifter.

  Hilsen Helle

 4. sarah siger:

  Hej Helle,
  Jeg er glad for at høre at du kan bruge opskrifterne! Godt regnet ud med de 50 gram.
  Mvh Sarah

 5. Ida siger:

  Hej sara
  Jeg er bare super glad for dine Frosting’s opskrifter :)
  Jeg har kikket en del på youtube hvor amerikanere/englændere laver frosting men det er med mål vi ikke har i DK m.m så jeg er super glad for at du har gjort dig tid til disse opskrifter:)

  Mvh Ida

 6. sarah siger:

  Hej Ida,
  Jeg er glad for du kan bruge opskrifterne, jeg har planer om at publicere flere frostingopskrifter – så der er lidt til enhver smag :).
  Mvh Sarah

 7. Theaa siger:

  Hej Sarah!
  Har planer om at lave disse cupcakes, men hvor meget kokosmælk er der ca. i én kokosnød? Tænker bare lidt, hvor mange kokosnødder jeg skal købe for at have 1,2 dl. kokosmælk + det friskrevede kokos til dekoration. (: Og hvordan “åbner” du kokosnødder? Har altid problemer, og det bliver jo specielt svært, når mælken også skal bruges. d:

 8. sarah siger:

  Hej Thea,
  Godt du skrev, for det er ikke kokosmælken inde i kokosnødden du skal bruge, men den kokosmælk man kan købe på dåse. Du behøver altså blot at købe 1 kokosnød, det er rigeligt til dekorationen.
  Når du køber kokosnødden husk da altid at ryste den, hvis man ikke kan høre vandet er den dårlig. Jeg åbner kokosnødden ved at tage et viskestykke i hånden og placere kokosnødden ovenpå viskestykket derefter slår jeg med noget hårdt evt. en hammer hele vejen rundt på midten af kokosnødden – hvis man bliver ved sådan, knækker den midt over.
  Mvh Sarah

 9. Sandra siger:

  Hej Sarah,

  Jeg skal forsøge mig på at lave disse muffins til min storesøsters polterabend på lørdag, og jeg er ikke den store helt i et køkken, så håber på det bedste:o) Men vil lige høre dig, om det er store eller små dåser kokosmælk, man skal bruge???

  Venlig Hilsen
  Sandra

 10. sarah siger:

  Hej Sandra,
  Du skal blot bruge en normal størrelse dåse kokosmælk. Håber opskriften fungerer for dig og tak for dit spørgsmål :)
  Mvh Sarah

 11. Stine siger:

  Hej Sarah
  Jeg har netop bagt disse, og de er FANTASTISK :)
  De klaskede dog helt sammen da jeg tog dem ud af ovnen – hvilket også er sket en gang da jeg skulle lave passionsfrugt-cupcakes. Har du en ide eller et godt råd? – de er jo trods alt lidt finere når de holder formen…
  Mvh Stine

 12. sarah siger:

  Hej Stine,
  Jeg tror det er fordi der er ret meget ananas i, jeg har desværre ikke noget godt råd imod sammenklaskning, men jeg er heller ikke uddannet bager,
  Mvh. Sarah

 13. Torben Rise siger:

  Hej Sarah.
  Nu har jeg både en sød tand, og stor fornøjelse ved at bage. I den sammenhæng synes opdagelsen af din blog at være lidt af en guldgrube.

  Jeg har lavet to portioner. en chokolade, og en ananas. Mine choko ser glimrende ud, men mine Ananas synes at være sunket sammen i midten. mit spørgsmål er om dette kan skyldes at vi har en vaskemaskine i køkkenet som har centrifugeret mens mine ananas cakes blev bagt. eller det er noget andet jeg har gjort forkert.

  nogen erfaring?

  hilsen Torben

 14. Torben Rise siger:

  Hej Sarah.
  Så fik jeg lige læst det allersidste indlæg, og dette er jo nærmest svaret på mit spørgsmål, så du må nøjes med rosen, og ikke tage dig yderligere af det forrige indlæg.

  :-)

 15. Dina siger:

  Hej Sarah

  Skal helt sikkert prøve dine opskrifter med lime og kokos.. er selv vild med lime og kokos og kombinationen lyder bare for lækker – tak :-)

  God weekend
  Dina

 16. Ida siger:

  Kære Sarah
  Har drømt om at lave denne cupcake i 2 mdr., men har ikke haft muligheden, da jeg ingen ovn har i min lille studielejlighed :(
  Nu er jeg så heldig at være i sommerhus med familien og har fået bagt en masse, inklusiv disse himmelske mundfulde!
  Jeg tænkte dog på… Ville gerne have at frostingen blev mere fast samtidig med at den smager stærkt at lime. Havde ikke lyst til at putte mere melis i, da den så ville blive for sød efter min mening. Har du en idé til en alternativ ingrediens?
  Sommerhilsen, Ida

 17. sarah siger:

  Hej Ida,
  Jeg kender problemet, og har desværre ikke fundet en løsning.
  Mvh. Sarah

 18. Nadia siger:

  Jeg bagte disse i går til en ven der skulle bruge dem i dag og de var virkelig gode. Jeg brugte dåseananas istedet for frisk ananas og jeg brugte en flødeostfrosting bestående af 50g flødeost/50g smør/flormelis/limesaft. Jeg brugte ikke andet kokos end kokosmælken.

  Frostingen pyntede jeg i stedet med revet limeskal og det gav dem lidt af en syrlig edge dagen efter som stod i god kontrast til kagedelen.

  De smagte virkelig godt som sagt og jeg glæder mig til at gentage den succes.

 19. Elga siger:

  Jeg bagte dem igår og de smagte fantastisk!

  I stedet for frisk ananas brugte jeg 150 g hakkede dåseananas. Kagerne faldt ikke sammen, måske pga den mindre mængde. Lige som jeg også lavede dejen traditionelt som min mor lærte det, hvor man først pisker smør og sukker og siden pisker æg i og til sidst melet på skift med væden.

  For sjovs skyld, så har jeg regnet på, hvad de kostede: 4,66 kr pr stk! (for 9 stk ialt)

  Tak for en god hjemmeside. Det var den første af dine opskrifter jeg prøvede og jeg kommer helt sikkert til at forsætte med flere.

 20. Majbritt siger:

  Hej Sara,

  Først og fremmest, tak for en super blog! Har brugt rigtig mange af dine opskrifter og de er altid en succes!

  Jeg overvejer at bage disse, og tage dem med ind på arbejdet.
  Derfor vil jeg høre om man kunne lave frostingen dagen før, så jeg ikke behøver at stå ude i et lille tekøkken og bikse det sammen.

  Glæder mig til at høre fra dig :-)

  Mvh. Majbritt

 21. Linda siger:

  Hejsa :)
  Sidder og kigger på opskriften til ananas cupcake. Har et eneste spørgsmål – kan de fryses ned?? Sådan ca i 3 1/2 måned.
  Mvh Linda

 22. sarah siger:

  Hej Linda,
  Synes det er lidt lang tid at fryses ned, synes tit der står at det er bedst kun at fryse dem i 3 måneder, men om der er nogen der kan smage forskel ved jeg ikke.
  Kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager