amerikanske_pandekager_med_blaabaer1Det er blåbærsæson, og de friske blåbær er rigtig gode lige nu i begyndelsen af august. Man kan dog sagtens lave pandekagerne med frosne blåbær. Denne opskrift fungerer rigtig godt, de piskede æggehvider gør pandekagerne lette og luftige men samtidig tykke – hvilket er den konsistens jeg altid prøver at efterstræbe. Pandekagerne kan serveres til brunch med ahornsirup, men et mere autentisk amerikansk serveringsforslag, ville være at servere dem med en klat smør og kanelsukker – sådan spiste jeg dem søndag morgen da jeg boede i USA. Jeg får ca. 20 pandekager ud af denne opskrift, men det kommer naturligvis an på hvor store pandekagerne laves.

Opskrift på amerikanske panderkager med blåbær (ca. 20 stk.):
250 g mel
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
2,5 dl kærnemælk
1,8 dl letmælk
2 æggeblommer
2 æggehvider
0,6 dl. smeltet smør
smagsneutral olie (vindrue eller majs)

Bland mel, sukker, salt, bagepulver og natron i en skål.
Pisk kærnemælk, mælk, æggeblommer og smeltet smør sammen i en anden skål og bland de tørre ingredienser med de våde – rør kraftigt i dejen så alle klumper forsvinder.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen.
Varm en smule olie på en pande og sæt klatter af dejen på den varme pande, lav pandekagerne så store eller små som du ønsker. Fordel ca. 5 blåbær i hver pandekage og dæk bærrene med lidt dej. Vend pandekagen efter 2 til 3 minutter, når kanterne er blevet brune og der er små ”huller” i den side af pandekagen der vender op ad. Brug lidt olie hver gang du steger en ny omgang pandekager.

amerikanske_pandekager_med_blaabaer2

Emner:
 

23 svar til Amerikanske pandekager med blåbær

  1. Camilla siger:

    Hej
    De ser jo rigtig lækre ud, men jeg har lige et spørgsmål, tror du man kan lave dejen aftenen i forvejen og sætte den i køleskabet indtil næste morgen og bage dem der?
    Mvh Camilla

  2. sarah siger:

    Hej Camilla,
    Tak for dit spørgsmål.
    Jeg har ikke prøvet at lave dejen aftenen i forvejen, og er altså ikke sikker på at det fungerer. Der er jo piskede æggehvider i dejen som gør pandekagerne luftige, ved ikke om de “overlever” en nat i køleskabet. Du kan jo prøve – og hvis du gør det, må du meget gerne skrive om det fungerede.
    Venligst Sarah

  3. Anne siger:

    Hej Camilla og Sarah

    -Til det med at stille dejen i køleskabet dagen i forvejen: Det kan man sagtens, man skal bare blande alt sammen undtagen æggehviderne, de skal kun piskes og vendes i dejen lige før stegning.

    Hilsen Anne

  4. sarah siger:

    Hej Anne,
    Tak for tippet!
    Mvh Sarah

  5. Signe siger:

    Hej Sarah
    Kan man fryse pandekagerne ned og så blot varme dem i ovnen når de skal bruges?
    Mvh Signe.

  6. sarah siger:

    Hej Signe,
    Ja det kan man sagtens. Men husk at lune dem ved lav varme, ellers bliver de tørre.
    Mvh. Sarah

  7. Anonym siger:

    Hej

    Super lækker opskrift
    Lige et spørgsmål:
    Hvor mange blåbær bruges der til pandekagerne? Det fremgår ikke af ingredienslisten..

    VH
    Anonym

  8. sarah siger:

    Hej,
    Jeg synes også at det er en af de bedste opskrifter på siden. Brug en håndfuld blåbær,
    Mvh. Sarah

  9. Anonym siger:

    Skal man bruge kærnemælk?

  10. sarah siger:

    Du kan prøve med almindelig mælk, men jeg vil anbefale du bruger kærnemælk!
    Mvh. Sarah

  11. Karina Larsen siger:

    Denne opskrift er bare himmelsk, lavede dem for første gang til min fødselsdags brunch. Var lidt nervøs da den anden opskrift (Jamie Oliver) jeg har haft prøvet altid ender med tørre pandekager. Så det var fingrene krydset og de var så lækre. Svampede og fulde af smage. 1000 tak for den opskrift. :)

  12. Ninna siger:

    Prøvede opskriften og brugte frosne bær som jeg valgte at optø lidt inden brug, men syntes at pandekagerne blev lidt klæge, bagte dem de 2-3 min som opskriften lyder på. Nogen bud på hvad der skal laves om?

  13. sarah siger:

    Hej Ninna,
    Nej ikke rigtigt, måske var æggehviderne ikke pisket stive nok, og faldt sammen.
    Mvh. Sarah

  14. Alette siger:

    1. tsk. vanillesukker eller/og reven usprøjtet citronskal gør underværker.
    Jeg lagde frosne blåbær i dejen og de blev ikke så smattet og var fint optøet da pandekagerne var færdige.
    Skøn opskrift -Børnene spiste rub og stub

  15. Tina siger:

    Læææækre pandekager :o) Lavede dem i går for første gang, og de er suverænt gode. Kan med fordel laves med bananstykker også, hvilket jeg gjorde med nogle af dem, da det er en børnefavorit, men dem med blåbær var lige så stort et hit hos min søn på 3½. Vi spiste dem med lidt almindelig sirup på, da vi ikke havde andet i huset, og det virkede fint.

  16. Charlotte siger:

    Hej Sarah,

    Vil gerne lave disse pandekager til en fødselsdagsbrunch i pinsen, men da det er til 25 personer, er der en del af forberede lige før gæsterne kommer. Vil derfor høre om du tror at pandekagerne bliver ok, hvis jeg bager dem eftermiddagen inden og så blot luner dem i ovnen inden servering. Er det muligt uden at de bliver tørre?. Kh Charlotte

  17. sarah siger:

    Hej Charlotte,
    Du kan godt lave den inden, og jeg ville overveje at fryse dem ned når de er bagt, hvis jeg var dig, så minimerer du risikoen for at de bliver tørre.
    Mvh. Sarah

  18. Sarah siger:

    Hej Sarah,
    Skal man vende pandekagerne efter 2-3 minutter?
    Jeg synes altid at pandekagerne har været klar efter 30 sek.?

  19. Sarah siger:

    Men det kommer også an på hvor varmt du har sat det til:)

  20. sarah siger:

    Hej Sarah,
    Du skal vende pandekagerne når de begynder at lave huller i den side der vender op,
    KH. Sarah

  21. Sarah siger:

    Okay. Tak :)

  22. Lasse siger:

    Hej jeg sad lige og næste forskellige opskrifter på amerikanske pandekager og har svar svar til et par af de stillede spørgsmål.
    Kærnemælken skal bruges da opskriften er med natron det kræver noget syre for at virke.
    Dejen skal helst bages kort efter den er rørt. Bagepulveret virker så snart det blandes med væden. Og står dejen for længe inden den bages blive pandekagerne klæge i midten.
    Dejen uden bagepulver kan godt stå og hvile.
    De skal bages ved middel til middel varm varme og have et par minutter på hver side.
    Fra frossen tilstand kan de opvarmes på den brødrister :-)

  23. sarah siger:

    Hej Lasse. Tusind, tusind tak for din hjælp. Du burde ansættes fast på sarahkager.dk : ), god søndag, kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager