Foto: Peter Kam

Foto: Peter Kam

Blåbærmuffins er en klassiker, og denne opskrift fungerer rigtig godt. De muffins der kommer ud af denne opskrift, er så langt fra de tørre blåbærmuffins man kan købe hos danske bagere, de bliver saftige og rigtig gode – og så er opskriften meget let at følge, det tager næsten ingen tid at røre dejen sammen.
Resultatet bliver bedst hvis man bruger frosne blåbær som ikke skal tøs op, de skal bare direkte fra fryseren i dejen. Der skal ikke røres for meget i dejen efter bærerne er kommet i, ellers ender man med en helt gråblå dej, og den blå farve forsvinder ikke når muffins bliver bagt. Hvis man synes der er for mange blåbær i dejen, kommes blot lidt færre i – hvis man vælger at bruge de 180 g. fås muffins med rigtig mange saftige blåbær.

Opskrift på amerikanske blåbærmuffins med kærnemælk (12 stk.):
100 g. blødt smør
140 g. sukker
2 æg
2,5 dl. kærnemælk
2 tsk. vanilje
280 g. mel
½ tsk. salt
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. muskat
180 g. frosne blåbær
12 muffins papirforme

Forvarm ovnen til 185 grader.
Sæt papirformene i en metal muffinsform med plads til 12 muffins. Pisk smør og sukker let og luftigt med en elpisker.
Pisk æg, kærnemælk og vanilje i smør – og sukker blandingen.
Bland mel, salt, bagepulver, natron og muskat i en anden skål.
Bland de våde ingredienser med de tørre -  rør til melet er forsvundet.
Vend hurtigt bærerne i dejen og fyld dejen op til kanten af papirformen.
Bag muffins i 20 minutter og lad dem afkøle en smule inden de serveres.

Emner:
 

92 svar til Amerikanske blåbærmuffins med kærnemælk

  1. sarah siger:

    Hej Elsa,
    Du kan godt erstatte kærnemælken med letrmælk, men som du selv skriver, giver kærnemælken kagerne en lidt syrlig smag der klæder den godt,
    Mvh. Sarah

  2. Ann Louise siger:

    Super nemme at bage, næste gang vil jeg prøve med hindbær og mørk chokolde. Bagte dem dog i amerikanske muffinsforme og fik 15 stk. og de væltede ikke udover det hele ….

  3. Sisse siger:

    Hej Sarah
    Super lækre kager!! Har du nogen erfaring med at fryse dem? Mvh Sisse

  4. sarah siger:

    Ja det kan man sagtens,
    Mvh. Sarah

  5. Inge siger:

    Det er en fantastisk opskrift. De er lige så luftige og svampede som dem man køber hos bageren. Uhmmmm og så smager de fantastiske.
    Jeg gangede op med 3 og fik 39 store lækre muffins ud af det (bagt i amerikanske muffinsforme) hvoraf de fleste kom i fryseren og nu er klar til den kommende fødsesdag.
    Tak for en skøn og hyggelig hjemmeside – i morgen skal vi prøve at bage chokolade muffins.

  6. Anita siger:

    Tusinde tak for den lækre opskrift ! Jeg gangede den med 4 og fik 50 superskønne saftige muffins. Alle var totalt begejstrede.
    Da jeg ikke havde kærnemælk rørte jeg creme fraice ud i vand og jeg erstattede lidt af sukkeret med ahornsirup. Jeg tilsatte også hvid chokolade. Uhm.

  7. Anne Bjerre siger:

    Hej Sarah,

    Jeg har med succes tidligere bagt disse skønne blåbærmuffins, men i dag driller det mig virkelig.
    Når jeg tilsætter æg, kærnemælk og vanille til smør-sukker blandingen bliver dejet “grynet” som om smøret størkner og ikke vil samle sig med resten af dejen,,? Jeg har smeltet smøren og den var ikke for varm. Men kan det være kærnemælken der er problemet, kan den være for kold, eller,,?
    Håber du kan hjælpe mig, for nu var jeg lige blevet så glad for disse muffins :)

    Tak for en fed side! :)

    Venligst Anne.

  8. sarah siger:

    ja, prøv at stille kærnemælken i stuetemperatur en halv time inden du blander det med resten. En tommelfingerregel er at alle ingredienser ca. skal have samme temperatur,
    Mvh. Sarah

  9. Anne Bjerre siger:

    Tak for svaret :)

    Super, det må jeg prøve næste gang! :)
    Jeg bagte 6 kæmpe muffins ud af opskriften. Jeg var noget overrasket over hvor længe de skulle ha’ i ovnen, jeg tog dem ud et par gange hvor de var helt dejet indeni. I alt kom jeg op på ca. 55 min. Nu er jeg ikke en så erfaren bager, men jeg ville umiddelbart tro, at det var nok at fordoble bagetiden(40 min.).
    De blev dog fine og store, mine gæster var meget imponerede og mætte bagefter:)
    Glasuren lavede jeg af flormelis iblandt en god blåbær marmelade, det gav en flot farve og en sart smag af blåbær der klædte kagerne godt :)

    Mvh. Anne.

  10. Ester siger:

    Hej
    Hvordan bliver de, hvis man bruger frisk plukkede blåbær. Jeg har nemlig en busk, der har givet rigtig mange bær i år, og vi er vilde med blåbærmuffins, men jeg synes måske, det er lidt tosset at fryse bærrene først, hvis jeg skal bruge dem med det samme.

    Mvh. Ester

  11. sarah siger:

    Hej Ester,
    Brug endelig friske blåbær,
    Mvh. Sarah

  12. blåbærmuffins - agtigt.agtigt. | agtigt. siger:

    [...] (når man skal bruge meget af det blir det nemlig ikke bittert med økoudgaven). Nå, men opskriften er herfra. Og den er virkelig god! De har den perfekte konsistens. Luftige men alligevel fyldige. Jeg brugte [...]

  13. Anja Nielsen siger:

    Hej Sarah og andre,

    Jeg har en rest marcipan til overs, vil det give mening at bruge den i dejen? Eller bliver den bare tør af det?

    Og har I nogle gode idéer til topping à la glasur, frosting, pynt?

    Hilsen
    Anja

  14. sarah siger:

    Hej Anja,
    Det tror jeg bestemt ikke den bliver tør af, nærmere det modsatte. Men har ikke selv prøvet det, så det må komme an på en prøve,
    Mvh. Sarah

  15. Marlene siger:

    Gode muffins… Men de skal da i hvert fald ikke fyldes til kanten, da de flyder over, og man ender op med en hel muffin-kage! Ikke så fedt, når det er til sin fødselsdag man bager. Det ser nu ikke pænt ud.

  16. Laura siger:

    Hej Sarah
    Lækker opskrift og endnu lækre muffins – jeg blev helt stolt da de kom ud af ovnen :) så tak for det!
    Ville høre om man kunne bruge bærsymfoni i stedet for? Det er det eneste jeg har i fryseren og kan ikke nå at købe ind.
    Super fin hjemmeside
    Laura

  17. sarah siger:

    Hej Laura,
    ja, det kan du sagtens,
    Mvh. Sarah

  18. Susanne siger:

    Kan man erstatte smør med olie ?

    VH
    Susanne

  19. sarah siger:

    Hej Susanne,
    Jeg har ikke prøvet, men vil næsten tro at du godt kan gøre det. Har dog ikke noget bud på mængde,
    Held og Lykke,
    Kh. Sarah

  20. Kerstin siger:

    Hej.
    Jeg har ingen metal form, men fungerer det hvis man kun bruger papirsforme? Eller flyder de så bare ud?
    Venligst Kerstin

  21. sarah siger:

    Hej Kerstin,
    De flyder ud og bliver ikke pæne, men smager af det samme.
    Kh. Sarah

  22. rasha siger:

    kan man bruge sødmælk i stedet for ?

  23. sarah siger:

    Hej Rasha,
    Ja, det kan du godt,
    Kh. Sarah

  24. Majbritt siger:

    Har man ikke en metalform til muffins så køb amerikanske muffinforme de er mere faste. Købes bl.a. i Rema 1000 til 10.95 (mener jeg) ;)

  25. Tanja siger:

    Hej. Jeg er lige i gang med at bage dem og jeg må sige at jeg bestemt ikke er tilfreds med udseendet… De flyder ud over det hele, når man kun laver 12 stk af dejen. Jeg håber at de smager bedre end de ser ud.

  26. sarah siger:

    Hej Tanja, det lyder som om du ikke bruger en metalmuffinsform? Kh. Sarah.

  27. Tanja siger:

    Hej igen. Jeg brugte de amerikanske fra Rema. Problemet var nok at jeg fyldte for meget dej i. Jeg vil mene at de kun skal fyldes halvt. Så det vil jeg gøre, hvis jeg laver dem igen.

  28. Maja siger:

    De er lige kommet ud af ovnen og de er fantastiske! Jeg fulgte de nøjagtige anvisninger i opskriften, bortset fra at jeg brugte hindbær i stedet for blåbær og så tilsatte jeg 100 gram hakket hvid chokolade. De hæver utrolig meget og er lækre og svampede

  29. Annette siger:

    Hejsa Sarah
    tak for en masse inspration, de her blueberry muffins american style lyder rigtigt lækre, men er en smule usikker på bage temp. du skriver 180-185 grader men er det i vermluft ovn temp.? el en “alm” ovn temp?
    MVH Annette

  30. sarah siger:

    Hej Annette, 185 grader på varmluft. Men tjek ofte til muffins, når de er faste er de færdige. Kh. Sarah.

  31. Marie siger:

    Hej Sarah.
    Ved du, om man muligvis kan lave dem som minimuffins?

  32. sarah siger:

    Hej Marie,
    Det kan du sagtens, du kan bare lave dem i en minimuffinsform og give dem ca. 10 minutter. Og så vil jeg anbefale at du halverer blåbærrene,
    Kh. Sarah

  33. Lea siger:

    Hej Sarah

    Jeg har forhen forsøgt at bage muffins med kokos og chokolade. De var fine når de kom ud af ovnen men blev meget hårde og dermed uspiselige kort efter.

    Jeg har også oplevet, at fyldet sank til bunden i en anden varient, hvor jeg brugte optøede bær. Hvad kan det skyldes?

    Kan du måske vejlede lidt hvordan jeg kan undgå samme resultat, når jeg prøver din fine opskrift med blåbær eller evt. hvad jeg før kan have gjort galt
    siden det fejlede gang på gang?

    På forhånd tak.

  34. sarah siger:

    Hej Lea, var det min opskrift med kokos og chokolade? Det er lidt svært for mig at sige hvad der er gået galt med dem, lyder som om de har fået for meget i ovnen. Du skal bare vende blåbær i mel inden de vendes i kagedejen, så synker de ikke til bunds. Håber det hjælper, kh. Sarah.

  35. Lea siger:

    Hej Sarah

    Tak for dit svar! Nej, det var bare en alm. muffin opskrift med kokos og hakkede chokolade, jeg forsøgte mig med for mange år siden. Men fordi de gentagne gange blev så hårde uanset hvad jeg gjorde, opgav jeg helt at lave muffins. Lige ud af ovnen var de fine og bløde, men kort efter uspiselige. Jeg er derfor lidt nervøs over at give mig i kast med muffins igen, men vover mig derud alligevel.

    Tak for tips med mel om bærerne. Er det noget der generelt gør sig gældende for “vådt” fyld som bær? For en sikkertheds vis man bruger frosne bær. så skal de optøes og ekstra saft/væske sies fra? Eller direkte vendes i melet?
    Kh,
    Lea

  36. Yumiko siger:

    Hej Sarah.

    Rigtig lækre muffins. Men jeg undrer mig, at opskriften er med varmluft eller uden. Jeg bruger varmluft, men så bliver muffins blæste og så bliver former af muffins ikke runde. Hvis det er ok med uden varmluft, hvad temperatur anbefaler du?

  37. sarah siger:

    Hej Yumiko, du kan godt bruge almindelig ovnvarme så skal du bare skrue lidt op for varmen. Kh. Sarah

  38. Astrid siger:

    Hej

    Skal smøret smeltes eller blot være blødt?

  39. sarah siger:

    Hej Astrid, det skal bare være blødt, god bagelyst, kh. Sarah.

  40. lise siger:

    Hej Sarah

    Er det 2 tsk vanillesukker eller vanilleekstrakt?

  41. sarah siger:

    Hej Lise, jeg mener jeg brugte vaniljesukker i denne opskrift. God bagelyst, kh. Sarah

  42. Ghita siger:

    Hej. Er det vanillesukker der skal i?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager