Foto: Peter Kam

Foto: Peter Kam

Blåbærmuffins er en klassiker, og denne opskrift fungerer rigtig godt. De muffins der kommer ud af denne opskrift, er så langt fra de tørre blåbærmuffins man kan købe hos danske bagere, de bliver saftige og rigtig gode – og så er opskriften meget let at følge, det tager næsten ingen tid at røre dejen sammen.
Resultatet bliver bedst hvis man bruger frosne blåbær som ikke skal tøs op, de skal bare direkte fra fryseren i dejen. Der skal ikke røres for meget i dejen efter bærerne er kommet i, ellers ender man med en helt gråblå dej, og den blå farve forsvinder ikke når muffins bliver bagt. Hvis man synes der er for mange blåbær i dejen, kommes blot lidt færre i – hvis man vælger at bruge de 180 g. fås muffins med rigtig mange saftige blåbær.

Opskrift på amerikanske blåbærmuffins med kærnemælk (12 stk.):
100 g. blødt smør
140 g. sukker
2 æg
2,5 dl. kærnemælk
2 tsk. vanilje
280 g. mel
½ tsk. salt
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. muskat
180 g. frosne blåbær
12 muffins papirforme

Forvarm ovnen til 185 grader.
Sæt papirformene i en metal muffinsform med plads til 12 muffins. Pisk smør og sukker let og luftigt med en elpisker.
Pisk æg, kærnemælk og vanilje i smør – og sukker blandingen.
Bland mel, salt, bagepulver, natron og muskat i en anden skål.
Bland de våde ingredienser med de tørre –  rør til melet er forsvundet.
Vend hurtigt bærerne i dejen og fyld dejen op til kanten af papirformen.
Bag muffins i 20 minutter og lad dem afkøle en smule inden de serveres.

Tagged with:
 

93 Responses to Amerikanske blåbærmuffins med kærnemælk

  1. Christina siger:

    Hold da op hvor er de gode og nemme at lave, jeg kan kun anbefale dem:-)

    Men gør ikke som mig, jeg bagte kagerne i én papirsform, de vælter lidt ud over det hele… Men smager godt:-)

  2. Michelle siger:

    Ja… jeg bagte dem også i én form, men prøver lige igen med mine nyindkøbte silikoneforme… – det må da gide et bedre resultat… :)
    men mums de smager godt :)

  3. Marianne siger:

    Hej,
    Der står 2 tsk vanilje i opskriften – menes der vaniljesukker eller ren vanilje fra vaniljestænger?

    Jeg ser frem til at prøve opskriften :)

  4. sarah siger:

    Hej Marianne,
    Jeg mener vaniljesukker. Men hvis du alligevel har en vaniljestang, vil jeg da anbefale at du brugte kornene fra den i stedet for, da det smager er en del bedre.
    Venligst Sarah

  5. Rikke siger:

    hej rigtig flot side,jeg har i dag lavet dine blåbærs muffins. de blev rigtig gode.

  6. anette siger:

    de er bare for lækre! Luftige og perfekte.
    Jeg hakkede lidt chokolade og dryssede over dem før bagning – det blev de ikke ringere af.
    Helt klart en genganger!

  7. sarah siger:

    Hej Anette,
    Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften :)
    Mvh Sarah

  8. Thomas siger:

    Hej Sarah

    Jeg har efterhånden googlet mig til en del opskrifter rundt omkring på nettet, med skiftende resultater. Jeg vil bare lige fortælle dig at ovenstående muffinopskrift resulterede i noget af det bedste, jeg har bagt selv – nogensinde.

    Dine blåbærmuffins er intet mindre end fantastiske.

    Jeg glæder mig til at gå i kødet på dine mange andre opskrifter, tak fordi du vil dele dem med os andre.

    god weekend
    Thomas

  9. sarah siger:

    Hej Thomas,
    Hvor er jeg glad for at du kan bruge opskriften, jeg synes også de bliver rigtig gode og saftige. Jeg prøver altid at lægge nemme og gode opskrifter ud på siden – jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste der synes det.
    Mvh Sarah

  10. Rie siger:

    Kan man bruge andre slags bær? :)

  11. sarah siger:

    Hej Rie,
    Jeg har ikke prøvet at bage dem med andre bær, men ville tro at du ville kunne bruge alle slags bær.
    Mvh Sarah

  12. Charlotte siger:

    Hej!!!

    De var da godt nok lige for gode….. MUMS!!!! Har allerede givet opskriften videre :-)

    Hilsen Charlotte

  13. sarah siger:

    Hej Charlotte,
    Tak for din kommentar,
    Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften!
    Mvh Sarah

  14. Frederikke siger:

    Ejjj hvor smager de bare helt fantastiske !!
    mums !!
    elsker dem… de er min nye yndlings kager ! (:

  15. sarah siger:

    Hej Frederikke,
    Jeg er glad for at du kan bruge opskriften, jeg er selv også rigtig glad for den opskrift og bager den tit :).
    Mvh. Sarah

  16. Louise siger:

    Hej!
    Glæder mig til at prøve opskriften. ( = Er de fryseegnede?
    Mvh Louise

  17. sarah siger:

    Hej Louise,
    Ja de egner sig i den grad til at fryse, husk først at frys dem når de er blevet kolde.
    God bagelyst,
    Mvh Sarah

  18. Sara siger:

    Hej… fed hjemmeside du har!
    ville bare spørge om man kan erstatte kærnemælk med yoghurt?
    jeg lavede på et tidspunkt nogle chokolademuffins hvor man brugte yoghurt og de blev dejlig bløde..
    så tænkte på om man kan gøre det her også? og ville man så skulle bruge samme mængde som hvis man brugte kærnemælk?

    tak på forhånd

  19. sarah siger:

    Hej Sara,
    Tak for dit spørgsmål. Jeg tror godt du kan erstatte kærnemælken med youghurt, jeg føler mig ret overbevist om at det vil fungere fint, dog har jeg jo aldrig prøvet det og kan derfor ikke være 100% sikker.
    Held og lykke med projektet,
    Mvh Sarah

  20. Christine siger:

    Hej :)
    Jeg fandt din opskrift, og vil lave den sammen med ungerne i eftermiddag. Vi har en hel masse friske blåbær som jeg synes skal bruges til noget lækkert. Du siger det er bedst med frosne bær… Har du erfaring med hvad der sker hvis de ikke er frosne, men friskplukkede?
    Mange hilsner,
    Christine

  21. sarah siger:

    Hej Christine,
    Tak for dit spørgsmål. Jeg er faktisk selv kommet i tvivl om, hvorfor jeg skrev at resultatet blev bedst med frosne blåbær, tror egentlig at man sagtens kan bruge friske, det lyder rigtig lækkert.
    Mvh. Sarah

  22. Caroline siger:

    Hej!
    Sikke en lækker opskrift. :)
    Jeg ville bare foreslå at det er en god idé at blåbærene bliver vendt i hvedemel et par gange, inden de kommer i dejen. Det suger nemlig saften. (man kan gøre dette ved alt slags frugt, som skal i kage)
    Jeg synes i hvert fald det fungerede rigrig godt, og bærene blev fordelt i hele muffinen, ikke kun i bunden. :)
    Jeg skal have dem med til klassen i morgen, så må vi se om folk kan li’ dem!
    Med Venlig Hilsen Caroline :D

  23. sarah siger:

    Hej Caroline,
    Tak for dit tip – det synes jeg helt klart er en rigtig god idé. Er sikker på at de bliver en succes i klassen.
    Mvh. Sarah

  24. Dorrit Andersen siger:

    Modne blåbær er meget bløde, kraftigt farvende bær, der vil gøre hele dejen meget blå, hvis man vender friske blåbær i dejen.Derfor er det bedst at anvende frosne bær. Hvis der f. eks. er tale om rabarber, er det rigtig fint at vende små, rå stykker i dejen, da rabarber ikke er nær så bløde som blåbær.Rigtig god opskrift, men der skal være meget plads i formen, da de bliver noget større end jeg havde forudset.

  25. Anja siger:

    Hejsa,
    Jeg har allerede prøvet et par andre af dine opskrifter, og de har alle resulteret i præcis det jeg havde håbet på – så tak for de lækre opskrifter! (Jeg er i øvrigt helt enig i, at det ofte er bedst at låne fra amerikanske opskrifter – det bliver bare mere overdådigt :o) )

    I går forsøgte jeg mig så med disse blåbærmuffins, men noget må være gået galt…
    De hævede kun en lille smule og kom end ikke i nærheden af “svampeformen” og alle bærrene endte i bunden. Det var som om dejen var for våd?
    Jeg kan jo læse mig frem til at andre har haft fin success med opskriften, så jeg er nysgerrig på, om du kan komme med et bud på, hvad der gik galt for mig?
    De smagte i øvrigt dejligt, men var svære at spise civiliseret ;o)

  26. sarah siger:

    Hej Anja,
    Tak for dit spørgsmål. Det er meget svært for mig at sige hvad der er gået galt. Det er jo nærliggende at tro, at der er kommet for meget væske i dejen når du beskriver at den er blev for flydende. Hvis du har brugt Kærgården i stedet for “rigtig” smør, kan det måske også have indflydelse på dejens konsistens.
    I forhold til bærerne, kan du vende dem i lidt mel – så falder de ikke til bunden.
    Mvh. Sarah

  27. susanne olsen siger:

    endnu en lækker opskrift. har så prøvet med hindbær og de blev også utrolig gode..
    nam nam

  28. Kirsten M. Andersen siger:

    Hej Sarah,

    Kan jeg erstatte blåbær med hakket mørk chokolade – eller skal jeg bruge en anden muffinopskrift på det projekt?

    M.v.h. Kirsten

  29. sarah siger:

    Hej Kirsten,
    Jeg synes sagtens at du kan bruge mørk chokolade i stedet for blåbær – men hvis det var mig, ville jeg nok også erstatte kærnemælken med almindelig mælk. Uden at have prøvet det, er der noget der skurrer i mine øre med kærnemælk og chokolade.
    God bagelyst,
    Mvh. Sarah

  30. Kirsten M. Andersen siger:

    Hej Sarah,

    Muffins med chokolade blev bare super-gode – også med kærnemælk. Holdt fast i kærnemælken idet det den giver kagen den svampede konsistens dvs de bliver ikke tørre. Sprang dog muskaten over (og blåbærrene selvfølgelig:-) ).
    Brugte ca. 125 g. mørk chokolade til en portion – og chokoladen fordelte sig fint og faldt ikke tilbunds!
    Kan anbefales!! Den – indtil videre – bedste chokolade-muffin-opskrift jeg har prøvet!

    M.v.h. Kirsten

  31. sarah siger:

    Tak for tippet!
    Mvh. Sarah

  32. Rikke siger:

    Er der noget i vejen for at bage dette som en kage i en bradepande? (jeg vil så doble/tredoble opskriften)

  33. sarah siger:

    Hej Rikke,
    Det er der ikke noget i vejen for, men hvor lang tid den så skal have i ovnen ved jeg ikke. Der vil jeg anbefale at prøve dig lidt frem, og tjekke ofte til kagen. Hvis kagen er blevet for brun på toppen men ikke bagt indeni, må du lægge noget sølvpapir over den og bage videre.
    Mvh. Sarah

  34. Rikke siger:

    Øv… Er lidt skuffet over kagen. Bagte den jo som en hel kage i bradepande, men selvom jeg vendte de frosne blåbær i mel faldt de til bunden. Men jeg har kun smagt den lidt lun, og nogle gange bliver kage bedre af at være helt afkølet. Synes bare ikke, at den virker til at smage af så meget, og synes jo, at det er en forholdsvis simpel opskrift for en uerfaren “bager” som mig ;-)

    Men jeg smeltede smøret inden jeg piskede det med sukkeret og synes ikke, at det blev luftigt – kan det have noget at sige?

    Er spændt på at smage den i morgen :-)

  35. Kristina siger:

    Uhmmm.. Det er monster lækre.. Mums :)

  36. Mariann siger:

    Fantastisk opskrift!

    Dejen duftede helt fantastisk, da jeg rørte den sammen. De blev SÅ flotte. Hævede og sprækkede på toppen. De kommer til at gøre stor glæde hos mine gæster i morgen.

    Det er første gang, jeg bruger en af dine opskrifter. Nu tror jeg bare, jeg vil starte fra en ende af :)

    Mvh. Mariann

  37. sarah siger:

    Hej Mariann,
    Tusind tak for din kommentar!
    Rigtig god bagelyst,
    Mvh. Sarah

  38. Mie siger:

    Fantastiske muffins!

  39. Mie siger:

    Hej Sarah.

    Jeg har lige bagt dem for anden gang indenfor få dage. Jeg er helt vild med dem. De bliver så flotte og store!
    Jeg bruger friske blåbær, og det bliver rigtig godt!

    Tak for en fantastisk side.

    Hilsen Mie.

  40. May-Britt siger:

    Hej Sarah,

    Dette er nok de mest idiotsikre kager jeg nogensinde har bagt – de kan kun blive gode. Gud hvor er de skønne! Familien står ved ovnen og venter på de er færdige. Har siden min hjemkomst fra USA ikke kunne finde en god opskrift på muffins – det har jeg nu TAK!

    Hilsner
    May-Britt

  41. sarah siger:

    Hej May-Britt,
    Jeg har også boet i USA, og synes som du, at disse muffins lever op til hvordan de smager over there.
    Jeg er glad for at du kan bruge opskriften,
    Mvh. Sarah

  42. Mette siger:

    Hej Sarah. Fantastisk opskrift!! Vil lige sige at jeg har lavet mange forskellige versioner med “grunddejen”.. Det er både blevet til chokolade og karamel Muffins. Og de smager vildt godt uanset fyld!! 1000 tak for dine opskrifter :)

  43. sarah siger:

    Hej Mette,
    Jeg kan godt lide at du tænker kreativt og eksperimenterer med opskrifterne!
    Mvh. Sarah

  44. Maria siger:

    Hej Sarah

    Tak fordi du deler dine lækre opskrifter:)
    Jeg har en ananas i køleskabet jeg ikke rigtigt ved hvad jeg skal gøre ved. Kan jeg bruge ananas i stedet for blåbær eller bliver det for vådt??

    Mvh. Maria

  45. Lisbeth siger:

    Nu har jeg lavet denne opskrift så mange gange, at jeg snart ikke behøver at kigge på den for at lave fantastiske muffins. Med alt muligt forskelligt i!
    Jeg føler mig bare så heldig, at jeg har fundet en, der kan lide den samme slags kager som mig, og så ovenikøbet laver en hjemmeside til dem :-D
    Det synes jeg nu var på tide, at du også får at vide, når alle veninderne har hørt så meget. I starten var jeg ellers ikke meget for at aflevere min viden om, hvor de skønne opskrifter kommer fra, men så synes jeg alligevel det var synd for alle dem der gik glip af lækre kager….
    Tak for siden! Og bliv endelig ved, tak ;-)

  46. Maria siger:

    Hej Sarah.

    Det lyder som nogle fantastiske muffins, jeg glæder mig til at bage dem her i eftermiddag :)

    Der skal både natron og bagepulver i, kan man nøjes med at bruge enten eller?

  47. sarah siger:

    Hej Maria,
    Du kan prøve, men jeg garanterer ikke for resultatet.
    Mvh, Sarah

  48. Mia siger:

    Hej Sarah,

    Tusind tak for en fantastisk side! Jeg er vidst det man kan kalde en “skabs”-bager og ELSKER alt hvad der minder om kage :) Det var derfor en stor fornøjelse at finde din skønne side!
    Jeg havde sådan glædet mig til at servere disse skønne muffins, men desværre gik noget helt galt! Dejen hævede næsten ikke og efter 20 min. var der stadig steder de var halvt flydende… øv! Specielt øv, når man nu havde lavet dobbelt portion i sin tro på at opskriften var “idiot-sikker” ;) Så kan man lære det! ;)
    Men jeg tænkte sådan på – må jeg høre hvilken muffin metalplade du bruger? Jeg har kigget rundt alle steder og jeg synes simpelthen, at hullerne er meget små og dybden meget lav… Den eneste form jeg har kunnet finde som jeg synes svarer i størrelsen til amerikanske muffins er silikone formen fra Eva Trio… Men da den kun bager 6 stk af gangen, synes jeg heller ikke, at denne er optimal…

    På forhånd tak :) Og god weekend!

    Mia

  49. sarah siger:

    Hej Mia,
    Jeg bruger en almindelig metalform, jeg tror det er en standard størrelse. Jeg fylder hullerne næsten til kanten, og så vokser toppen og kommer til at ligne en svamp. Men det kan jeg forstå at dine muffins ikke gjorde, det er svært at sige hvad der er gået galt, hvis jeg var dig, ville jeg bare prøve igen, og være opmærksom på de ingredienser der får muffins til at hæve – for det lyder som om at det er dem der er gået noget galt med.
    Mvh. Sarah

  50. Elsa siger:

    hej Sarah :)

    Jeg skal til at bage disse muffins snart, men jeg har lige et spørgsmål ;)
    Kan jeg erstatte kærnemælen ud med almindelig letmælk uden noget problem? eller er det syren fra kærnemælken der ligesom er det gode ved denne opskrift?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager