amerikansk_gulerodskage1

Opskriften på denne fantastiske kage fik jeg på et roadtrip gennem USA’s sydstater sidste september. Kagen stammer nærmere betegnet fra South Carolina på USA’s østkyst, og er en kombination af en krydderkage og en gulerodskage, der er både kanel, muskat, nelliker og allehånde i dejen. Derudover bliver kagen saftig af friske ananasstykker. Den originale opskrift bruger dåseananas, men jeg foretrækker frisk ananas, som også tilføjer syre til kagen.
Jeg lavede halv portion og bagte to små runde kager i stedet for én stor. Som det fremgår på billedet, lagde jeg de to kager sammen om frostingen, men man kan lige så vel lave en stor kage og pynte den med frosting. Jeg satte kagen i køleskabet og syntes at den smagte endnu bedre dagen efter – den smager bedst kold.

Opskrift på amerikansk gulerodskage:
3-4 medium gulerødder, revet
150 rosiner
120 g..hakkede valnødder
250 gram frisk finthakket ananas
225 g mel
300 g sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 tsk. kanel
¾ tsk. tørret nelliker
¾ tsk. frisk revet muskat
¾ tsk. allehånde
3 æg
1,2 dl smagsneutral olie (vindruekerneolie, majsolie eller lign.)
100 g. honning
50 g smeltet smør
1 ½. spsk. appelsin – eller citronsaft

Frosting:
250 g flormelis
50 blødt smør
200 g flødeost

Forvarm ovnen til 185 grader.
Smør en form der ca. måler 32 x 22 cm. med smør og drys den med mel.
Bland revne gulerødder, rosiner, valnødder og ananasstykker sammen.
Bland mel, sukker, natron, bagepulver, salt, kanel, tørret nellike, muskat og allehånde sammen i en anden skål.
Pisk æggene til de bliver skummede. Rør derefter olie, honning, smør og citronsaft i æggeblandingen.
Bland de tørre ingredienser med de våde, og vend gulerodsblandingen i dejen.
Bages midt i ovnen i 35 – 40 minutter, eller til kagen er fast. Lad kagen afkøle fuldstændig inden frostingen smøres på.
Til frostingen røres det bløde smør og flødeosten sammen og flormelis tilsættes. Rør ikke for meget da frostingen kan blive for flydende.

amerikansk_gulerodskage2

Tagged with:
 

20 Responses to Amerikansk gulerodskage med flødeostfrosting

 1. jesper siger:

  Skal kagen samles lige før den skal spises, eller kan det gøres dagen før?

 2. sarah siger:

  Hej Jesper

  Kagen kan med fordel samles dagen før. Dog skal frostingen som skal øverst på kagen laves samme dag som den serveres.

  Mvh Sarah

 3. Mette siger:

  Kære Sarah

  Kan man komme konditorfarve i frostingen, uden at det ødelægger smag og konsitens?

  vh Mette

 4. sarah siger:

  Hej Mette,
  Tak for dit spørgsmål.
  Jeg ville ikke tro at konditorfarve ville ødelægge konsistensen, og hvis farven er smagsneutral ville jeg heller ikke tro, at man ville kunne smage det. Jeg har dog ikke prøvet det, men du kan jo prøve farven af i en lille portion af frostingen og se hvordan det fungerer.
  Mvh Sarah

 5. Mette siger:

  Super så prøver jeg det, Tak for hurtigt svar :)

  vh Mette

 6. Lea siger:

  Hej Sarah. Uhhmmm…tusind tak for fantastisk opskrift. Meget blød og svampet, hvilket fuldstændig gjorde en ende på min lille fordom omkring at alle gulerodskager er tørre og kedelige. Thank you cream cheese frosting. Kommer der ikke snart nogle nye opskrifter? :)

 7. sarah siger:

  Hej Lea,
  Tak for kommentaren, jeg er glad for at du kan bruge opskriften. Jo, der kommer snart en ny opskrift, men jeg har haft en del bageuheld på det sidste, så derfor er der gået lidt tid. Går og pønser på en julemuffin opskrift,
  Mvh. Sarah

 8. nanna bangsted siger:

  hej Sarah: )
  jeg har været meget inspireret af dine cupcakes, og har prøvet dem med blåbær, som bare blev fantastiske: Jeg er helt vild med oste frostingen, da den nemlig ikke er så overdrevet sød. Jeg faldt lige over denne opskrift og kom til at tænke på om du måske havde en opskrift på gullerods cupcakes med flødeost frosting:)
  mvh nanna:)

 9. sarah siger:

  Hej Nanna,
  Sjovt du nævner det, jeg skulle nemlig have lavet gulerodscupcakes til siden i weekenden, men blev syg, så det blev ikke til noget. Indtil jeg får dem lavet, og der kan godt gå lang tid, vil jeg anbefale at du googler dem på engelsk.
  Mvh. Sarah

 10. Lis Klingenberg siger:

  Hvorfor kan man ikke lave frosting dagen før?, for jeg kan nemlig ikke lave det på selv dagen hvor de skal spises.

 11. sarah siger:

  Hej Lis,
  Kager og frosting er altid bedst den dag de blive lavet. Men denne frosting kan du godt lave dagen før, så skal den bare bringes til stuetemperatur inden den piskes igennem og bruges,
  Mvh. Sarah

 12. julie siger:

  hej Sarah
  kan man bruge margarine i frostingen i stedet for smør?

  Hilsen Julie

 13. sarah siger:

  Hej Julie,
  Det ville jeg ikke gøre, og husk det skal være rigtig smør og ikke kærgården,
  Mvh. Sarah

 14. Mette siger:

  Hej Sarah!

  Jeg skal forsøge mig med denne kage i morgen men kom til at tænke på om jeg kan bruge min store springform til den. Altså om der er for lidt/for meget dej mængdemæssigt? Formen måler 26 cm i diameter.

  Mvh Mette

 15. sarah siger:

  Hej Mette,
  Jeg tror det passer fint med en springform,
  Mvh. Sarah

 16. Marie siger:

  Sikke en vidunderlig kage – dén kan virkelig anbefales! Den er lækker og luftig i konsistens, og frisk med nødder, ananas og rosiner sammen med gulerødderne. Frostingen er også rigtig skøn, nem og ikke for fed eller sød. Tak for opskriften Sarah!

 17. julie siger:

  Hej Sarah, nu står der at du lavede en halv potion, så skal jeg dobble alle ingredienserne op, eller har du skrevet de rigtige mål? Jeg skal lave den til min fødselsdag på lørdag og vi bliver 10 personer, så tror du én kage er nok? Og hvor stor skal springformen være?
  Håber du når at svare mig inden lørdag :-)
  Mvh Julie, som er stor fan af din side!

 18. sarah siger:

  Hej Julie,
  Det er de rigtige mål der står, altså til en hel portion. Jeg ville tro at der ville være nok til 10 personer, der hver spiser 1 stykke. Jeg brugte en almindelig str. springform, den er ca. så stor som en middagstallerken.
  Mvh. Sarah

 19. Cecilie siger:

  Hej Sarah
  Jeg blev helt varm om hjertet da jeg så denne kage; min hostmom lavede den til mig da jeg var i U.S.A. I efteråret! Jeg er dog allergisk overfor ananas, så jeg tænkte på om jeg kan enten bare kan undlade at bruge det eller om det skal erstattes med noget andet?
  Mvh Cecilie

 20. sarah siger:

  Hej Cecilie,
  Jeg har også været udvekslingsstudent i USA :). Ananassen gør jo kagen mere saftig, så måske du bare skulle tilsætte lidt mere revet gulerod,
  Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager