amerikansk-coffee-cake

Jeg har en svaghed for kager der, når man skærer dem igennem, åbenbarer forskellige lag og teksturer. Det gør netop denne kage, der nederst består af vaniljesmagende sandkage, i hvilken der er stukket blåbær i og toppet med en havregryns-kanel crumble.
Jeg har sammensat denne kage ud fra to forskellige opskrifter, en australsk og en engelsk – hvilket gør navnet Amerikansk Coffee Cake lidt misvisende. Alligevel er det navnet på denne slags kage, fordi den serveres til kaffe i USA, endvidere indeholder en traditionel amerikansk Coffee Cake tit bær og kanel.
Jeg har tilføjet havregryn til toppingen, fordi det giver en god smag og fremhæver nødderne.
Kagen skal skæres ud i barer for at være visuelt tiltalende, den ser kedelig ud hvis den ikke er udskåret.

Her kommer opskriften på Amerikansk Coffee Cake med blåbær.

Til bunden:
125 g smør
60 g sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
185 g mel
1 tsk. bagepulver
0,6 dl mælk
125 g. frosne blåbær

Til topping:
45 g hakkede valnødder
45 g havregryn
2 tsk. kanel
knivspids salt
45 g smør
60 g brun farin

Forvarm ovnen til 180 grader.
Rør smør og sukker sammen i en skål til det er let og luftigt. Tilsæt æg og vanilje og rør det sammen. Sigt mel og bagepulver ned i skålen og rør dejen sammen med mælken.
Hæld dejen i en form (30×20 cm.) foret med bagepapir.
Stik de frosne blåbær ned i dejen, jeg bruger ret mange men det er en smagssag.
Bland hakkede valnødder med havregryn, kanel, salt og brun farin i en skål og ælt smørret ind i blandingen.
Smuldr havregrynsblandingen over kagen og bag kagen i 30 minutter.
Skær kagen ud når den er afkølet.

Emner:
 

15 svar til Amerikansk crumblekage med blåbær

  1. sidsel siger:

    Hi,

    Hvor længe holder kagen sig frisk? Skal den spises samme dag eller kan den holde sig et par dage. Den lyder super god…

  2. sarah siger:

    Hej Sidsel,
    Den er klart bedst samme dag den er bagt. Ville anbefale at du lunede den hvis du vil spise den dagen efter.
    Mvh. Sarah

  3. Cupcakes :D siger:

    Hejj Sarah :)

    Jeg ville bare lige spørge hvor meget blåbær skal der i ??

  4. sarah siger:

    Hej,
    Der skal 125 g i – det var en fejl, godt du opdagede den. Jeg retter det straks,
    Mvh. Sarah

  5. Henriette siger:

    Hej:)
    Tror du man kan bruge rabarber i? Og har du ikke en opskrift på noget nyt og spændende med rabarber??

  6. sarah siger:

    Ja sagtens, og jeg skal overveje det med rababer – blev spurgt så sent som i går om samme spørgsmål,
    Mvh Sarah

  7. Sofie siger:

    hej :-)
    kan man bruge frisk blåbær, istedet for frosne? :)

  8. sarah siger:

    Hej Sofie,
    Ja du kan sagtens bruge friske blåbær,
    Mvh. Sarah

  9. Camilla siger:

    Hvor mange pers er denne kage til? :)

  10. sarah siger:

    Hej Camilla,
    Ca. 12,
    Mvh. Sarah

  11. Julie siger:

    Hej Sarah,

    Det ser ud til at være en rigtig god kage:)
    Har et enkelt spørgsmål: er det virkelig 0,6 dl mælk? Eller er det 6 dl? Kan ikke regne det ud, har ikke prøvet kagen endnu, men 0.6 dl virker som temmelig lidt.

    Mvh. Julie

  12. sarah siger:

    Hej Julie,
    Ja det er bare en lille sjat,
    Mvh. Sarah

  13. Majbrit B. siger:

    Sikke en dejlig kage. Den var dejlig let og ikke alt for sød.

  14. Marianne Bjerg siger:

    Hej Sarah. Nu har jeg også prøvet den og den er god også med lidt cremefraiche rørt med vaniliesukker. Kan den fryses ned hvis man har brugt frosne blåbær?

    Mvh
    Marianne.

  15. sarah siger:

    Hej Marianne. Det kan den jo faktisk ikke hvis det skal være helt efter reglerne, kh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 - Sarahs Kager