Foto: Peter Kam

Foto: Peter Kam

Endnu en cookieopskrift – I know, men jeg har en ting med amerikanske cookies, det er den perfekte lille snack med det obligatoriske glas mælk til. En anden ting jeg elsker cookies for, er, at de er så nemme at lave, og disse almond joy cookies er ingen undtagelse.

En almond joy chokolade bar, er en slags amerikansk Bounty med mandler, og det knasende element er ikke helt dumt tænkt – det er jo altid lækkert med en knasende tekstur. Jeg har en ting med kokos, elsker det bare og i sammenblanding med mandler og mørk chokolade bliver det bare den lækreste cookie, lynhurtig at lave og en rigtig crowd pleaser.

Jeg lavede originalt cookien til Mad og Venner og grafikeren på fotoshootet var helt vild med mine almond joy cookies. Vi spiste dem mens vi hørte amerikansk country musik for at komme i den rette diner stemning til fotoshootet, det var en super god dag kagerne og jeg havde i fotostudiet, hvis jeg kunne gå i studiet med kagerne hver dag, ville jeg være en lykkelig pige.

De andre cookies på billedet er M&M cookies, jeg tog bare denne populære opskrift og tilsatte M&M’s i stedet for hakket mørk chokolade, der går lidt børnefødselsdag i den, men de smager dejligt – og meget amerikansk. 

Almond Joy Cookies (ca. 25 stk.)

120 g. blødt smør
150 g. sukker
115 g. brun farin
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
290 g. mel
1 tsk. natron
lidt salt
300 g. hakket chokolade
95 g. kokosmel
100 g. hakkede mandler

 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Pisk det bløde smør med sukker og brun farin til en ensartet konsistens.
 3. Pisk æggene i.
 4. Bland mel, vaniljesukker, natron og salt. Rør de tørre ingredienser med de våde ingredienser.
 5. Vend chokolade, kokosmel og hakkede mandler i dejen.
 6. Tril kugler af dejen og pres dem let flade, de flyder ikke så meget ud i ovnen.
 7. Bag i 8 – 10 minutter. Lad cookies køle en smule inden de serveres.
Tagged with:
 

10 Responses to Almond joy cookies

 1. Christian Wester siger:

  Hej Sarah,

  Forstår simpelthen ikke at de her ikke har fået en eneste kommentar. De er sindssygt lækre, har lavet dem et par gange, og nok er de simple men hold da op de er gode..
  Det eneste problem er, at de ikke er specielt sprøde når jeg laver dem, men meget bløde i det og smuldrer meget nemt selv når de har stået i et døgn. Jeg når at give dem til de bliver brune, men ved ikke om de skal have endnu mere, eller om det bare er fordi de er så afsindigt meget chokolade o.l. i, som gør at de blive utroligt bløde – især i bunden. Kan du give et tip?

 2. sarah siger:

  Hej Christian, jeg er glad for at du brød isen skrev en kommentar til disse cookies, for jeg synes også at det er vildt gode. Jeg tror det vil være svært at få dem meget sprøde fordi der er så meget kokos i. Tror bare, at det er en lidt blød og sej cookie. Tak for din kommentar : ). Kh. Sarah.

 3. Ulla Tindalid siger:

  Hej Sarah
  Jeg glæder mig til at lave disse småkager for jeg er selv HELT vild med Almond joy.
  Da jeg var i USA blev jeg vild med isen Almond Joy. Det var en hvid is med mandler, Chokolade og kokus (sådan husker jeg den) hvis du skulle falde over en almond joy is elller lave en selv håber jeg du vil dele den her :-)
  Tak for dine opskrifter her det er super lækkert at se på og prøve dine opskrifter :-)
  Ulla

 4. sarah siger:

  Hej Ulla, tusind tak, jeg håber at cookies lever op til dine forventninger : ). Kh. Sarah

 5. Natalia siger:

  Hej Sarah,

  Jeg har netop prøvet dine Almond Joy Cookies, og de var nemlig pure joy! Rigtig god smag, og noget som jeg sætter pris på: Ikke er hvinende søde. Jeg brugte kun 200 g chokolade, så skulle man stå og mangle en plade er de super smagfulde og afbalancerede selvom opskriften siger 300 g choko. TAK. /Natalia

 6. sarah siger:

  Tusind tak Natalia ☺

 7. Mette Olsen siger:

  Hej :-)
  Kan man fryse cookiesene ned?

 8. sarah siger:

  Hej Mette, jeg tror godt du kan fryse dejen ned. Er ikke sikker på at du kan fryse de færdigbagte cookies ned, men jeg har ikke prøvet det, så det kunne komme an på en prøve. Kh. Sarah.

 9. Majken siger:

  Hej Sarah
  Jeg har fået til opgave at lave cookies til min mors arbejde, men syns de opskrifter jeg har prøvet så bliver de altid så flade. Og så, så jeg dine de ser så indbydende ud og vil lave dem med daim og hvid chokolade. Du skriver de skal rulles ud i kugler men hvor store for at få de ca 25 stk?
  Mvh Majken

 10. sarah siger:

  Hej Majken, det er lidt svært at huske, hvad jeg gjorde : ), men måske på størrelse med en valnød i sin skal. Giver det mening? Kh. Sarah.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager