Det regner og er rigtig efterårsagtigt udenfor, herinde dufter der til gengæld af æbler og kanel. I min sidste give away bad jeg jer nævne hvilke ingredienser eller hvilken slags kage, i gerne ville se på Sarahskager, og rigtig mange skrev, at de godt kunne tænke sig en opskrift med æble som haverne bugner af for tiden.Æbler og marcipan klæder hinanden rigtig godt synes jeg, så da I valgte æbler, valgte jeg marcipan. Jeg må indrømme at, jeg har et lidt usundt forhold til marcipan som jeg kan spise i uhyggelige mængder inden jeg skammer mig. Jeg havde heldigvis en stor rulle marcipan fra Woodshade Organics som jeg kunne bruge til kagen, og har lovet mig selv højt og helligt at jeg nok skal lade være med at gå og skære skiver af rullen når jeg bliver lækkersulten.Jeg dryssede lidt spontant havregryn over kagen, men det ville nok have været endnu mere lækkert hvis jeg havde lavet en crumble, sådan en knasende top ville være prikken over i’et.
Jeg var ret vild med kagen, den blev virkelig lækker, så lækker at jeg straks gav halvdelen til naboen og serverede resten til dessert for husets drenge, ellers ville jeg nok komme til at spise alt for meget i morgen. Opskriften er inspireret af en opskrift fra Odense Marcipan bogen.

God bagelyst,

Sarah

Opskrift på 1 kage bagt i springform

3 æg
200 g. sukker
100 g. revet marcipan
Korn fra en vaniljestang
175 g. blødt smør
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
ca. 4 skrællede æbler i både

 1. Forvarm ovnen til 170 grader på varmluft
 2. Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen
 3. Pisk marcipanen og det bløde smør i blandingen
 4. Bland mel, bagepulver, kardemomme, kanel og salt i en skål
 5. Bland de to skåles indhold sammen
 6. Smør springformen med smør og hæld dejen i formen
 7. Pres æblebådene ned i dejen  
 8. Bag kagen i ca. 40-45 minutter

 

 

Tagged with:
 

32 Responses to Æblekage med marcipan og kanel

 1. Karin B siger:

  mmm hvor ser det godt ud. Tak for opskriften – den vil jeg prøve sammen med lillepigen på søndag.

 2. Hvor ser det lækkert ud! Altid dejligt med inspiration til at få brugt alle ens æbler :-)

 3. Virkelig lækker æblekage ser det ud til! Jeg har en del æbler stående, så det kan være dagen idag skal bruges til en lækker æblekage :)

 4. Ditte Rosita siger:

  Uhm ja, den måtte jeg også prøve -den blev rigtig god -giver lige et ekstra tvist med marcipanen. Næste gang vil jeg sørge for at ligge en masse æbler langs kanten, da det er her den har en tendens til at blive en anelse tør, men virkelig en opskrift der er værd at arkivere i gemmerne!

 5. Pia siger:

  Hej Sarah. Endnu en skøn opskrift – den smager så englene synger. Jeg prøvede som du selv foreslog med en lækker og meget nem crumble på toppen – det blev VIRKELIG lækkert. Har nu bagt den 2 gange, og det er absolut ikke sidste gange den bliver bagt… -Og så er den temmelig nem at lave også… Eneste fejl jeg gjorde første gang; min springform er nok mindre end din – for den blev for høj og der var ikke rigtig plads til alle æblerne. Den blev derfor heller ikke gennembagt helt i midten… Men det gjorde jeg så bare anerledes 2. gang. Tak for en lækker opskrift. Hilsen Pia

 6. Lise siger:

  Tak for opskriften, som vi havde stor succes med.
  Det er en virkelig skøn kage – også uden crumble på toppen. Og så holder den sig frisk og saftig i flere dage! Den var også nem at lave sammen med min søn på tre år (som snittede æbler til den helt store guldmedalje).

 7. Salma siger:

  Ser lækkert ud. Den vil jeg forsøge mig med imorgen! Hvordan ville i lave crumble? mel og smør og havregryn? eller ville i også tilføje makroner el andet?

 8. Salma siger:

  Øv den blev lidt tør, den skulle kun have haft 30 min:( men ellers smager den godt

 9. Ingrid siger:

  Hej Sarah,
  Jeg følger din kage blog og endnu en gang har du pisket en opskrift sammen som jeg skal prøve, nøj det ser godt ud og fra alle kommentarerne så ved jeg der venter mig en dejlig smagsoplevelse :-)

 10. Jasmin siger:

  Hej Sara. Hvor stor er springformen?

 11. Jasmin siger:

  Og er det cremefraich der er sammen med kagen?hvad for en bruger du?

 12. Jasmin siger:

  Søde Sarah vil du ik nok svar på mit spørgersmål :) vil gerne bage kagen idag nemlig :)

 13. sarah siger:

  Ja, det smager godt. Brug en 18 % øko :)

 14. sarah siger:

  Kan ikke huske diameter, måske 22 – det er en normal str.
  Mvh. Sarah

 15. sarah siger:

  Så er det svaret :) Sorry – har haft lidt travlt.

 16. Jasmin siger:

  Mange tak, glæder mig til at smage den :) mums

 17. sarah siger:

  Hej Jasmin,
  Skriv endelig hvad du syntes om kagen når den er bagt og spist.
  Kh. Sarah

 18. Barbara siger:

  Hej Sarah,
  Hvordan ville du lave en crumble til netop denne kage?
  Det ser lækkert ud!

  Kh Barbara

 19. sarah siger:

  Hej Barbara,
  Jeg ville google det hvis jeg var dig, der er masser af opskrifter, og så kan du finde den der passer dig bedst,
  Mvh. Sarah

 20. Tiny siger:

  Hej Sarah
  Tak for opskriften, som skal afprøves senere i dag.
  (blot for lige at forebygge fremtidige pinligheder: Det hedder “højt og helligt” ;-)

 21. sarah siger:

  Hej Tiny,
  Jeg rette straks fejlen,
  KH. Sarah

 22. karen siger:

  Virkelig en god opskrift = SKØN kage!
  1000 tak!
  VG Karen :-)

 23. Lotte siger:

  Super kage. Meget nem og meget lækker.
  Jeg bagte kun 3/4 portion og min springform var helt fyldt (troede ellers det var en standard springform).
  Den fik 55 min i ovnen før den var bagt.

 24. sarah siger:

  Hej Lotte, tak for din kommentar og dine erfaringer :). Kh. Sarah

 25. Dorte siger:

  Uhh den er lækker. Vi lavede den dyrevenlig ved at erstatte æggene med 150 g hørfrøslim og smørret med margarine. Ikke sidste gang vi laver den kage :-)

 26. sarah siger:

  Hej Dorte, tak for det sunde tip : )

 27. Kathrine siger:

  Lækker æblekage :) Men kan æblerne mon erstattes af blommer? Har du erfaring med det?

 28. sarah siger:

  Hej Kathrine, det tror jeg umiddelbart godt kan fungere☺. Kh. Sarah.

 29. Stine Nordfalk siger:

  Er det muligt at fryse kagen?

 30. sarah siger:

  Hej Stine, tror godt du kan fryse den, har dog ikke prøvet det. Kh. Sarah.

 31. Kathrine siger:

  Hej sarah
  Vil gerne lave denne kage, men har gluten allergi. Har du dorslag til hvad jeg skifter melen ud med?

 32. inge müller siger:

  Meget lækker opskrift .
  Og den er meget nem at lave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2013 - Sarahs Kager