5 forskellige slags hjemmelavede skumfiduser
Så er julen veloverstået i min lille familie, dette år holdt vi den med min egen familie, hvert andet år holder vi den med min mands familie. Min farmor var også med – hun er ret dement og var ret overrasket over, at det var juleaften og at August kaldte mig for mor, for i hendes hoved har jeg ingen børn. Hun sad i sofaen med en gin og tonic og hyggede sig faktisk, hun virker ikke frustreret over ikke at kunne huske, det er som om, hun har accepteret det. Da vi alle dansede rundt om juletræet og sang kunne hun til gengæld huske alle versene, selv når vi andre ikke kunne huske dem, kunne farmor dem fra sofaen. Og når sangen var færdig tørrede hun øjnene, for det var som om musikken gav adgang til nogle minder, hun egentlig havde glemt. Det var virkelig rørende og mindede mig om, hvor vigtigt musik er og det gav mig en idé til mit nytårsfortsæt – at musikken skal fylde mere for mig i 2016.
Nu til dagens opskrifter, som er min go to opskrift på skumfiduser, den kan varieres i det uendelige, her får du en klassisk opskrift, matcha skumfiduser, appelsin/chokolade skumfiduser, cappuccino skumfiduser og en hjemmelavet version af en skumbanan. Du skal have lidt tålmodighed og ikke være bange for et sukkertermometer eller at dit køkken bliver lidt sukkerklistret når du er færdig. Personligt elsker jeg skumfiduserne mest når de har smag af vanilje og vendt i passionsfrugtstøv – det giver en ret vild smagseksplosion.
Jeg bliver rigtig glad, hvis du liker mig på instagram, hvor jeg blot hedder sarahskager – jeg er en del mere aktiv på instagram end her på min forsømte blog.
God bagelyst,
Sarah
Vanilje skumfiduser rullet i kokos, passionsfrugtstøv og solbærstøv (ca. 450 g)
455 g sukker
1 spsk flydende glykose
2 dl vand
2 pasteuriserede æggehvider
9 blade husblas lagt i blød i 1,5 dl vand
Kornene fra 1 vaniljestang
Flormelis og kartoffelmel
kokosmel
frysetørret passionsfrugtpulver
frysetørret solbærpulver
1 sukkertermometer
- Kog sukker, glykose og vand sammen i en tykbundet gryde – blandingen skal koge til den når 127 grader på sukkertermometeret.
- Pisk æggehviderne meget stive.
- Tag gryden af varmen og opløs de bløde husblasblade samt vandet de har ligget i, i siruppen. Hæld den varme sirup op i en kande og hæld langsomt siruppen i æggehviderne mens du stadig pisker. Blandingen bliver tyk og skinnende. Tilsæt vaniljekornene og bliv ved med at piske i ca. 10 minutter.
- Put bagepapir i en form der ca. måler 20×30 cm, drys med flormelis og kartoffelmel så skumfidusmassen ikke klæber for meget til papiret, pensl evt. med en smagsneutral olie inden flormelis drysse over bagepapiret.
- Hæld skumfidusmassen i formen og spred det ud til et jævnt lag.
- Si mere flormelis over toppen og lad massen tørre i mindst 3 timer og gerne over natten i køleskabet.
- Efter 3 timer kan den stivnede masse forsigtigt løsnes fra bagepapiret og derefter klippes eller skæres med en pizzakniv. Rul skumfiduserne i kokosmel, frysetørret passionsfrugtpulver og frysetørret solbærpulver.
Skumfiduser med matcha te (ca. 450 g)
455 g sukker
1 spsk flydende glykose
2 dl vand
2 pasteuriserede æggehvider
9 blade husblas lagt i blød i 1,5 dl vand
Kornene fra 1 vaniljestang
Flormelis og kartoffelmel
1 tsk. Matcha te
1 sukkertermometer
- Kog sukker, glykose og vand sammen i en tykbundet gryde – blandingen skal koge til den når 127 grader på sukkertermometeret.
- Pisk æggehviderne meget stive med en elpisker.
- Tag gryden af varmen og opløs de bløde husblasblade samt vandet de har ligget i, i siruppen. Hæld den varme sirup op i en kande og hæld langsomt siruppen i æggehviderne mens du stadig pisker. Blandingen bliver tyk og skinnende. Tilsæt vaniljekornene og matchateen og bliv ved med at piske i ca. 10 minutter.
- Put bagepapir i en form der ca. måler 20×30 cm, si flormelis og kartoffelmel over bagepapiret så skumfidusmassen ikke klæber for meget til papiret pensl evt. med en smagsneutral olie inden flormelis drysse over bagepapiret.
- Hæld skumfidusmassen i formen og spred det ud til et jævnt lag.
- Si mere flormelis og kartoffelmel over toppen og lad massen tørre i mindst 3 timer og gerne over natten.
- Efter 3 timer kan den stivnede masse løsnes fra bagepapiret og klippes eller skæres med en pizzakniv, dæk hver firkant med flormelis så de ikke klistrer til hinanden.
Skumfiduser med appelsin og chokolade (ca. 450 g)
455 g sukker
1 spsk flydende glykose
2 dl vand
2 pasteuriserede æggehvider
9 blade husblas lagt i blød i 1,5 dl vand
Kornene fra 1 vaniljestang
Flormelis og kartoffelmel
ca. 2 tsk. Appelsinaroma (smag og styke på essensen kan variere fra mærke til mærke – smag dig frem)
½ tsk. citronsyre
300 g smeltet chokolade
200 g hakket kandiseret appelsinskal
1 sukkertermometer
- Kog sukker, glykose og vand sammen i en tykbundet gryde – blandingen skal koge til den når 127 grader på sukkertermometeret.
- Pisk æggehviderne meget stive med en elpisker.
- Tag gryden af varmen og opløs de bløde husblasblade samt vandet de har ligget i, i siruppen. Hæld den varme sirup op i en kande og hæld langsomt siruppen i æggehviderne mens du stadig pisker. Blandingen bliver tyk og skinnende. Tilsæt vaniljekornene, appelsinaromaen og citronsyren og bliv ved med at piske i ca. 10 minutter.
- Put bagepapir i en form der ca. måler 20×30 cm, si flormelis og kartoffelmel over bagepapiret så skumfidusmassen ikke klæber for meget til papiret pensl evt. med en smagsneutral olie inden flormelis drysse over bagepapiret. .
- Hæld skumfidusmassen i formen og spred det ud til et jævnt lag.
- Si mere flormelis og kartoffelmel over toppen og lad massen tørre i mindst 3 timer og gerne over natten.
- Efter 3 timer kan den stivnede masse løsnes fra bagepapiret og klippes eller skæres med en pizzakniv, dæk hver firkant med flormelis så de ikke klistrer til hinanden.
- Dyp firkanterne i den smeltede chokolade og rul i den kandiserede appelsinskal
Cappuchino skumfiduser (ca. 450 g)
455 g sukker
1 spsk flydende glykose
2 dl vand
2 pasteuriserede æggehvider
9 blade husblas lagt i blød i 1,5 dl vand
Kornene fra 1 vaniljestang
Flormelis og kartoffelmel
2 spsk. Instant Espressopulver
1 spsk. kakaopulver
1 sukkertermometer
- Kog sukker, glykose og vand sammen i en tykbundet gryde – blandingen skal koge til den når 127 grader på sukkertermometeret.
- Pisk æggehviderne meget stive med en elpisker.
- Tag gryden af varmen og opløs de bløde husblasblade samt vandet de har ligget i, i siruppen. Hæld den varme sirup op i en kande og hæld langsomt siruppen i æggehviderne mens du stadig pisker. Blandingen bliver tyk og skinnende .Tilsæt vaniljekornene og bliv ved med at piske i ca. 10 minutter. Tag en ¼ af blandingen og sæt til side. I den resterende ¾ piskes espressopulveret og kakaopulveret i.
- Put bagepapir i en form der ca. måler 20×30 cm, si flormelis og kartoffelmel over bagepapiret så skumfidusmassen ikke klæber for meget til papiret pensl evt. med en smagsneutral olie inden flormelis drysse over bagepapiret. .
- Hæld skumfidusmassen tilsmagt med espresso og kakao i formen og spred det ud til et jævnt lag, fordel den hvide skumfidusmasse ovenpå kaffemassen.
- Si mere flormelis og kartoffelmel over toppen og lad massen tørre i mindst 3 timer og gerne over natten.
- Efter 3 timer kan den stivnede masse løsnes fra bagepapiret og klippes eller skæres med en pizzakniv, dæk hver firkant med flormelis så de ikke klistrer til hinanden.
- Giv skumfiduserne et drys med kakao inden de serveres.
Skumbananer (ca. 450 g)
455 g sukker
1 spsk flydende glykose
2 dl vand
2 pasteuriserede æggehvider
9 blade husblas lagt i blød i 1,5 dl vand
Flormelis og kartoffelmel
ca. 2 tsk bananessens (smag og styke på essensen kan variere fra mærke til mærke – smag dig frem)
½ tsk citronsyre
evt. gul pastafarve
200 g smeltet chokolade
1 sukkertermometer
- Kog sukker, glykose og vand sammen i en tykbundet gryde – blandingen skal koge til den når 127 grader på sukkertermometeret.
- Pisk æggehviderne meget stive med en elpisker.
- Tag gryden af varmen og opløs de bløde husblasblade samt vandet de har ligget i, i siruppen. Hæld den varme sirup op i en kande og hæld langsomt siruppen i æggehviderne mens du stadig pisker. Blandingen bliver tyk og skinnende. Tilsæt bananessensen, citronsyren og den gule pastafarve og bliv ved med at piske i ca. 10 minutter.
- Put bagepapir i en form der ca. måler 20×30 cm, drys med flormelis og kartoffelmel så skumfidusmassen ikke klæber for meget til papiret, pensl evt. med en smagsneutral olie inden flormelis drysse over bagepapiret.
- Hæld skumfidusmassen i formen og spred det ud til et jævnt lag.
- Si mere flormelis over toppen og lad massen tørre i mindst 3 timer og gerne over natten i køleskabet.
- Efter 3 timer kan den stivnede masse forsigtigt løsnes fra bagepapiret og klippes eller skæres med en pizzakniv.
- Dryp den smeltede chokolade over skumbananerne.
2 Responses to 5 forskellige slags hjemmelavede skumfiduser
Skriv et svar Annuller svar
Emner
amerikansk ananas banan bananmuffin blondie blåbær brownie cheesecake chokolade citron cookie cupcake dessert fedtfattig flødeskum frosting give away glasur glutenfri gulerod hasselnød havregryn hindbær hvid chokolade is jordbær jul kaffe kanel kanelsnegl karamel kokos krydderier mandel marcipan marengs mint muffin oreo peanuts pecannødder rabarber skumfidus valnød æbleSeneste kommentarer
- Sine S til Citroncupcakes med blåbærfrosting
- opskrift p tærter – RDQD til Nemme P-tærter
- Lene Jensen til Rabarber Crumb kage
- Karen Nielsen til Rabarber Crumb kage
- lotte til Rabarber Crumb kage
De ser jo så gode ud! Bliver nød til at prøve og lave skumbananerne en dag:)
Hej Amalie. Det synes jeg at du skulle gøre